avgörande

Administratör Lars-Eric Gustafsson intervjuades av svensk radio P4 Väst idag om framstegen med NEVS omorganisationsprocessen. Bara 12 dagar för att gå till den nuvarande tidsfristen som fastställs av Vänersborgs domstol, så dags att förstå statusen för denna kritiska process. Tydligen är förhandlingarna i en "viktig" fas igen. För en eventuell förlängning ska en uppgörelse med fordringsägarna att avskriva en del av skulden krävas och detta avtal måste vara på plats av 29th den här månaden.

NEVS © 2014 saabblog.net
NEVS © 2014 saabblog.net

Plan B får traktion
Enligt Gustafsson talar med de två asiatiska OEM-tillverkarna (ryktas att vara Mahindra och Dongfeng) har intensifierats. Lenner & Partners Lenner & Partners (tidigare medlem i SAAB-Scania gruppen) är ett Lenner & Partners företag Reklam och specifika IP-rättigheter.
Samtidigt "Plan B"Att omvandla NEVS till" NEVS Industrial Services "är tyst i spel och att få dragkraft. Men ... inga kontrakt undertecknade för det här heller ...

Överraskning, överraskning ...
Brev skickades till fordringsägarna idag för att förklara situationen och bjuda in dem till dialog med målet att nå en lösning. Som jag förklarade i en tidigare Artikeln om omorganisationen, nå en lösning är en förutsättning för fortsättning av processen, så ingen överraskning där. vad is de är lovade på kreditormötet i oktober 8th, Vare theywill håller med en föreslagen 50% återstår att se, men tydligen några av Nevs tillgångar har nu värderats lägre plus det finns ett behov av längre finansiera omorganisationen och därmed rop på hjälp mot leverantörerna.

avgörande
Så vi är inte bara i en avgörande fas när det gäller förhandlingarna om Plan A, B eller möjligen C ..., men nu också med leverantörerna. Om de instämmer i avvecklingen, kommer nästa kreditgivare på 29th kommer att bli en formalitet och domstolen kommer då att styra för en förlängning av omorganisationen med ytterligare tre månader. NEVS vill behöva fila för konkurs. så avgörande det är ...

7 tankar om "avgörande"

 • Kreditorutskottet vill träffas idag (torsdag 20 november) och diskutera situationen. 60% av det totala fordringsbeloppet. Detta avtal har ännu inte uppnåtts. Fredrik Sidahl, VD för Component Groups, har enligt uppgift funnit att den är mycket bättre än den har lita på igen.

 • Självklart menade jag att 9-3 NEVS byggde, inte 9-5

 • Omöjligt hur leverantörerna är skit nu ... Kotz ...

 • Michael, det finns ingen stor efterfrågan på 900s nya produktion. Även begagnade bilar prissätts inte över € 10K, så ingen lönsam plan alls.
  Även den 9 5 som NEVS bygger är inte en riktig framgång; Det finns fortfarande bilar som sitter på deras grunder.
  Om du skulle säga att GM skulle kunna låta NEV producera 9-5 NG; som kunde ha lockat nya kunder.
  Det beror nu på det beslut som borgenärerna ska ta.

 • De är alla sjuka. Det är dåligt. Jag sa många gånger om att de borde börja producera gamla klassiska bilar till exempel Saab 900 första generationer. De kunde så vinna den tid som var nödvändig för att starta produktionen av EV-bilar. Varje investerare får pengar rusa som möjligt. Saab är döden eftersom de inte kan följa de enklaste villkoren. Jag är ond men det är så.

 • 2016? Från ??? Visst inte från NEVS.

 • Förhoppningsvis kan vi köpa på Saab EV före jul

Kommentarer är stängda.