Saab 9000 kalender

Jag hade en i förra veckan samtal började hjälpa till med vårt Saab 9000 kalenderprojekt. Till 30. På sin födelsedag vill bloggen dedikera en kalender till Saab 9000, en milstolpe i Saabs historia, som ett engångsprojekt.

SAAB 9000 CC © SAAB Automobile AB
SAAB 9000 CC © SAAB Automobile AB

Tyvärr finns det bara några bilder på original 9000, CC-versionen. Efter samtalet kom Saab 9000 bilder av fans från de mest olika länderna i min brevlåda under de senaste dagarna. Från Frankrike, Sverige, Japan, USA, Nederländerna och Tyskland. Tack igen till alla läsare som hjälpte. Det är bra! Med hjälp av många tar vårt projekt verkligen av och det ser bra ut för förverkligandet. Grundidén bakom kalendern är följande:

9000-serien var viktig för Saab och en stor framgång. Tyvärr har de tidiga 9000 försvunnit från allmänheten, vi vill föra tillbaka den stora Saab-sedan till medvetandet. Åtminstone lite! Med bilderna försöker vi spänna en båge under de senaste 30 åren. Saab 9000 CC, när den kommer från produktionslinjen i Trollhättan från 1985, pressar foton från 80- och 90-talet, ända fram till 9000 CC som det är idag. Bilder på fordon, säkert med tecken på användning, för 30 år lämnar ingen bil i världen utan spår. Hittills omfattas tidiga pressfoton från Saab, livet med den första stora Saab, aktuella bilder. Vad som saknas är foton av ”födelsen” i Stallbacka.

Dessa extremt sällsynta bilder från verket, på bandet, har lovats oss och kommer förhoppningsvis att komma hit de närmaste dagarna. Sedan digitaliseras och Saab 9000-kalenderprojektet verkligen kan komma igång. Uppdateringar om framstegen kommer på bloggen, och även första insikter ... 😉

4 tankar om “Saab 9000 kalender"

  • Starkt, vad kan man hitta. Även produktionsbilder.

  • Jag ser fram emot det! Min första Saab var ju en 9000er.

  • Bilderna från fabriken och några andra ”speciella” kommer att skickas ut senast i morgon. LG Wolfgang

Kommentarer är stängda.