Saab 9000 kalender

Jag hade en i förra veckan samtal började hjälpa till med vårt Saab 9000 kalenderprojekt. Till 30. På sin födelsedag vill bloggen dedikera en kalender till Saab 9000, en milstolpe i Saabs historia, som ett engångsprojekt.

SAAB 9000 CC © SAAB Automobile AB
SAAB 9000 CC © SAAB Automobile AB

Tyvärr finns det bara några bilder på original 9000, CC-versionen. Efter samtalet kom Saab 9000 bilder av fans från de mest olika länderna i min brevlåda under de senaste dagarna. Från Frankrike, Sverige, Japan, USA, Nederländerna och Tyskland. Tack igen till alla läsare som hjälpte. Det är bra! Med hjälp av många tar vårt projekt verkligen av och det ser bra ut för förverkligandet. Grundidén bakom kalendern är följande:

9000 -serien var viktig för Saab och en stor framgång. Tyvärr har de tidiga 9000 försvunnit från allmänheten, vi vill få den stora Saab sedan tillbaka till medvetandet. Åtminstone lite! Med bilderna försöker vi spänna en båge under de senaste 30 åren. Saab 9000 CC, som den kommer från linjen i Trollhättan från 1985, pressbilder från 80- och 90 -talen, upp till 9000 CC som den är idag. Bilder på fordon, säkert med spår av användning, eftersom 30 år inte lämnar någon bil i världen utan spår. Hittills behandlas tidiga pressbilder av Saab, livet med den första stora Saab, aktuella bilder. Det som saknas är foton från ”födelsen” i Stallbacka.

Dessa extremt sällsynta bilder från verket, på bandet, har lovats oss och kommer förhoppningsvis att komma hit de närmaste dagarna. Sedan digitaliseras och Saab 9000-kalenderprojektet verkligen kan komma igång. Uppdateringar om framstegen kommer på bloggen, och även första insikter ... 😉

4 tankar om “Saab 9000 kalender"

  • blank

    Starkt, vad kan man hitta. Även produktionsbilder.

  • blank

    Jag ser fram emot det! Min första Saab var ju en 9000er.

  • blank

    Bilderna från fabriken och några andra "speciella" kommer att mailas senast imorgon. LG Wolfgang

Kommentarer är stängda.