Ren Saab? Ren Saab!

Skriv artiklar och publicera, börja sedan Saab och spendera dagen med vad det professionella livet kräver. Något sådant, med en kort saabianavbrott, var min måndag. Och jag hade en liten reservation. Frågan om hur man går på bloggen, hur läsarna ser framtiden, hur omröstningen går ... hon har upptagen mig!

Saab 9-4x och Range Rover. En utländsk make, bara idag på bloggen.
Saab 9-4x och Range Rover. En utländsk make, bara idag på bloggen.

Att undersökningen skulle vara så tydlig, med ett uttalande för varumärket, hade jag inte förväntat mig. På något sätt är jag lättad, eftersom ämnet med ett extra märke på bloggen kan orsaka måttlig huvudvärk. Åtminstone för en nära framtid, tills vi tydligt ser hur Trollhättan-fabriken fortsätter, fortsätter vår blogg "Ren Saab". Om portarna stänger för evigt, sedan i små behandlar ämnet "Utöver Trollhättan"Kom till bloggen.

I vår undersökning är procentsatserna inte överens, programvaran är helt enkelt överväldigad med flera svar. Det ger också en så tydlig bild. 534 deltagare i 36 timmar är en rekord på kort tid. 422 eller 79% tror att vi borde stanna hos Saab och bara med Saab. Så är det så!

Skulle bloggen vara "Pure Saab"?

 • Ja, bara Saab - vad mer? (61%, 422-röster)
 • Något om Volvo ... (18%, 127-röster)
 • Något om Jaguar ... (8%, 55-röster)
 • Något om Subaru ... (4%, 27-röster)
 • Något om Land Rover ... (3%, 23-röster)
 • Något om Lexus ... (2%, 14-röster)
 • Bilar från Frankrike ... (2%, 13-röster)
 • Bilar från Italien ... (1%, 10-röster)
 • Bilar från Korea ... (1%, 5-röster)

Totala omröstare: 534

Laddar ... Laddar ...

Var är alternativen?

Fantastiskt är resultatet hos alternativa varumärken! Att Volvo skulle komma först var klart. Resultatet är dock smickrande för Volvo, eftersom verkligheten är annorlunda. Saab "emigranter"Det drar inte till Göteborg, utan till varumärkena från södra Tyskland, som inte skulle rösta. Primärt till Ingolstadt, i andra hand till München. Den första leasingperioden är för tidigt "emigranter"Kör redan, och eftersom vissa fortfarande har Saab i bilens hjärta finns det fortfarande kontakt med bloggen eller Saab-partner. Vad ger en spännande bild och ger mycket intressanta slutsatser.

Eftersom Saab är mer än bara en bil eftersom du har lidit och hoppat på varumärket är obligationen stark. Några av dem har nu ett Saab-projekt i planering eller finns redan i carport. Mestadels en yngeltimer från Trollhättan som nu är tillbaka i livet eller kommer snart att passa. Med vad de kör varje dag stränger de något. Trevliga bilar, men bara bilar och ingen Saab. Efter den första "utländska leasing"Vanligtvis är varumärket ändrat. München, Ingolstadt och Göteborg - Fordonen är objektivt bra. Men om tre år verkar inget verkligt engagemang för varumärket ha lyckats. Varje komponent saknas. Det är också svårt om du är positivt infekterad med Saab.

Jag blev överraskad av omröstningsnumret på Jaguar och Lexus. Jag skulle ha trodde båda märkena mer likbara punkter, bara Jaguar verkar vara ett varumärke i ökningen. Den nya Jaguar XE ligger i startblocken, XF Kombi syftar till Saab 9-5-klienten. Jag känner till några jaguarutvandrare, men inte många. Varför? Är varumärket för ytligt, för mycket ett alternativ till Saab? I så fall borde Subaru ha gjort bättre. Märket bär mink inåt, men landar som bilar från Italien, Korea och Frankrike endast i baksätet.

Gjord i Trollhättan

Okej, uppdraget är på, vi kommer att fortsätta med "Pure Saab" och leverera den (nästan) dagliga dosen inom en snar framtid. Och något mer! För att stärka varumärket och Saabs verkstäder bryter vi ett tabu de närmaste dagarna. Det finns en ny del i början. Under "Gjord i Trollhättan"En gång i veckan - uteslutande i samarbete med blogganställda - presenterar vi en Saab från tidigare ägande som vi anser vara intressanta.

Vi vill inte göra en försäljningsplattform ur bloggen, men vi vill använda räckvidden för att hålla Saab konversation och intresse. Och vill använda fordon från tidigare ägande och den auktoriserade Saab-partnern för att ge konkreta förslag till det dagliga billivet.

Så kommer - förutom bloggerfilosofi 😉 och fan talk - också mer bil på bloggen. Kanske kan en eller annan läsare hitta sin dröm Saab, som han annars skulle ha förbisedt på internet. Eller en Saab utsikter som läser detta från tid till annan, möter den första Saab av sitt liv, och han finner på bloggen att komma in i en värld av små märke från Trollhättan.

26 tankar också "Ren Saab? Ren Saab!"

 • Det är så som det borde vara! Låter som en plan. Sammantaget finns det slutligen några röster som tittar på andra märken, men bara tvungna som ett alternativ. Och inte alla för ett varumärke.

  Jag själv (även nu BMW förare och inte ens hat - och även intresserad av Volvo V70 eller Jaguar XF för framtiden) frekvent besökare till denna blogg, för att se om det går i Trollhättan. Eftersom IF IF lyckas, avbryts Volvo, BMW och Jaguar igen.

  Ämnet av traditionell vård och bastardry är först då på tapeten, om definitivt aldrig en Saab kommer att byggas. För att jag faktiskt inte är en yngre kille personligen.

 • Tack för de goda nyheterna! SAAB PUR stannar och lever! Det faktum att så många läsare har röstat på så kort tid, finner jag också anmärkningsvärt och visar de känslor som finns i varumärket! Dessutom DITT förtrollande skrivning ... .så gör SAAB ännu roligare! Fre Jag ser redan fram emot de nya rapporterna "Made in Trollhättan" 🙂 🙂 🙂

 • Synd, men majoriteten är majoriteten. Ändå följer jag bloggen noga varje dag !!! Jag har (också) en SAAB!

 • Om det inte fanns något kvar att rapportera om SAAB skulle Tesla ha varit en variant.

  • Var också en kort tanke på mig, även vid den tiden då NEVS ville bygga en EV. Kanske tar vi det upp en dag!

 • Hej Tom, hej Saab vänner, så ska det vara!
  Jag måste ärligt erkänna att resultatet förvånar mig lite. Faktum är att Saab-förarna berättas att vi är individualister. Och så ser jag mig själv, annars skulle jag inte köra Saab i ungefär 20 år. Men jag skulle aldrig komma med idén Volvo, Subaru eller Lexus, etc. för att ringa ett fordon för individualister. Det här är något annat med Jaguar / Landrover. Jag körde TESLA S P85 flera gånger under de senaste veckorna. Det är vad jag kallar ett fordon för individualister! En liten fabrik, full av nya idéer, extrem individuell utrustning och en produkt av framtiden.

  • Jag vet inte varför en Jaguar är ett mer individuellt fordon än en Subaru eller en Lexus. Kanske bör du först titta på registreringsnumren. Eller?

 • lite över plattan finns det alltid tider, speciellt där det fortfarande finns några Saab i det är intressant.

  Att det inte finns något varumärke som kan konkurrera med Saabs arv är motiverat av den unika bilden av SAAB. Jag körde med min Jaguar min turné (9-5NG för vården och den vänliga har bara Jaguar), för jag är annorlunda än hos min SAAB.

 • Annars titta på Infiniti!
  Är ett mycket okänt märke i Tyskland 😉

  • Bara igår körde en Nissan / Infiniti Q 50 hybrid från Wien till Lake Neusiedl och tillbaka rättegången. Stor acceleration, men elektriskt bara upp till ca 50 km / h, då som stöd för bensinmotorn och bara kortfattat. Mycket liten bagage wg. batterierna. Priset är brutalt högt, men du skulle få en välutrustad ny 9-5 NG ... om det fanns en ... För elbilar måste mycket hända innan jag köper en. Jag såg Tesla 85 i förrgår. Det skulle vara något ..
   Grüßle
   Cooper One

 • Eftersom vi har haft tur, fortsätt PURE SAAB - annars skulle bloggen inte vara vad han var. De andra varumärkena är alla på något sätt legitima, men inte här.

  Jag tycker om idén om att introducera bra använda sådana här också. Eftersom leverantören kan presentera sin bil mer i detalj än i vanliga annonser, och den potentiella köparen får mer information.

 • Tom, jag tycker att resultatet är bra för tillfället, för bloggen Saab förenar oss i bloggen. Ska meddelas inom en snar framtid, det sista slutet för Saab, kan du hämta på ämnet igen.

  • Jag tror att vi borde göra det. Kanske då hittar vi tillsammans ett ytterligare tema som är kompatibelt med Saab. I morgon fortsätter "Pure Saab". Det kommer den utlovade körrapporten för 9-4x Aero 🙂

 • Hitta lösningen bra. Under tiden hör också till bloggläsarna, som under tiden har bytt till en bil från Stuttgart i avsaknad av SAAB nya bilar, men kör vid varje tillfälle den muterade till den andra bilen Saab 93-2 cabriolet. Egentligen mycket bättre självklart, du kan också säga särskilt som. Här i kvarteret för att presentera ett Saab-fordon från tidigare ägande är det givetvis av intresse. Många av oss, inklusive mig själv, har lust att vara associerade med Saab-varumärket så länge som möjligt. Eftersom utsikten mot reservkörningen kan vara till stor hjälp.

 • Kan annonsen anpassas till SAAB!
  För närvarande går reklam för en Jaguar. Vad har något att göra med SAAB?
  🙁

  • Annonsen levererar Google, inte oss. Google utvärderar respektive användares beteende i sin webbläsarhistorik.

 • Resultatet och proceduren kan vara den rätta! Vem läser här är SAAB-fan (liksom jag) och med god anledning! Men jag måste säga att jag är förhärligandet av varumärket i sinnet! Ingen bygger dåliga bilar längre. Och många andra märken har sakerna att vara längre än ett hyresavtal, inte bara SAAB! Om jag tittar på andra varumärkesforum läser jag samma sak i grönt! Alltid den bästa alltid den enda! Hittills hade jag en känsla av att kunna undkomma sådana dumma tankar i en SAAB!

  • Jag håller helt med om! Exakt av det skälet skulle det varit trevligt att läsa om möjliga alternativ till SAAB och inte behöva uthärda de dyras subjektiva uttrycken!

  • Jag håller med det. En nuvarande SAAB-produktion skulle behöva lägga till samma ekonomiska hinder som alla andra och skulle drabbas av samma elektroniska leverantörer tack vare samma elektroniska överraskningar. Huruvida bilen fortfarande skulle ha långsiktiga kvaliteter hos de gamla modellerna upp till 9-5 OG är tveksamt. Det är inte önskat idag.
   Design och kör känsla är då en annan punkt.
   Men jag hittar lösningen att vänta med bloggen första gången för ett "slutresultat" i TH ganska lämpligt.

 • Köp dina leasingbilar!

  • Kära Saabfan, det är inte meningen. Ett litet exempel: i tio år har vi haft en av våra fyra SAABs - nu håller vi på dig - KIA Picanto i vår flotta. Min fru ville ha henne, eftersom SAAB i staden är för förvirrande för henne, hon är ganska liten. Hon har rätt, men den lilla lådan är fantastisk och förbrukar ungefär tre liter mindre.
   Men den koreanska "billiga" bilens riktiga punkt är att det är den mest omtänksamma jag någonsin har stött på.
   Ingen rost, ingen oljekonsumtion, en reparation i 110Tkm - det fungerar bara. Tyska premiumprodukter gör det inte. Det har helt annat hemligt fångats upp / föråldrad och jag tror det var synonymt med Greif08 menade.
   Nu kan du stjäla mig för ett utländskt varumärkesbidrag 🙂

   • Du har spiken på huvudet! 🙂

 • Hej,

  Jag valde SAAB eftersom jag önskar att det faktiska fokuset i huvudsak kommer att bibehållas. Brist på förnödenheter är utöver tre SAAB och SAABO två fordon andra kända varumärken i familjen flottan - riktigt bra bilar, men inte personligen. Jag skulle inte bli smittad av SAAB Spirit, en bil för mig personligen skulle vara bara ett transportmedel från A till B, som gör jobbet på ett tillförlitligt sätt som möjligt, lång och billig.
  Tiden kommer och måste medföra förändring. Då kanske bloggen delas - en gång i SAAB och sedan i en annan sektion bort från massmarknaden. Som en nisch för enskilda tillverkare med innovation och motivation. Okej, lite "spinning" eller visioning är tillåtet.
  Kära Tom, tack så mycket för dina outtröttliga ansträngningar - trots alla de dåliga nyheterna, gav du en rättvis rapport och höll flaggan hög. Om jag har mer tid kommer min historia till SAABO.
  Med vänliga hälsningar från Sauerland

 • Min SAAB-flotta har nu smält från 5 till 2. Jag har alltid varit en SAAB-fläkt. Men om du inte vill kunna parkera din bil i Fangarage kommer sakerna runt SAAB att gå ut en dag. Vi behöver bilen för den dagliga galenskapen ... grin !! Nu stiger kostnaderna för underhåll snabbt, för även en SAAB kan inte brytas. Samtidigt måste jag säga kritiskt att hastighetsmätaren inte startar vid över 100000 km för att spendera rätt mängd pengar. Tyvärr. Tekniska framsteg och bilvärlden fortsätter nu utan SAAB. Sympati alltid, men persistensparoler använder lite i vardagen. Under de närmaste 2-åren kommer 5-familjen att ha bilar med andra märkeemblem på deras gård som också kommer att behärska vardagslivet. Även om solen stiger igen över SAAB, kommer du inte att kunna ta tillbaka dina långtidskunder.

Kommentarer är stängda.