Ren Saab? Ren Saab!

Skriv och publicera artiklar, starta sedan Saab och tillbringa dagen med att göra vad yrkeslivet kräver. Något liknande, med ett kort Saab-avbrott, var min måndag. Och jag hade små bekymmer. Frågan om hur det ska gå på bloggen, hur läsarna ser framtiden, hur omröstningen går ... det höll mig upptagen!

Saab 9-4x och Range Rover. En utländsk make, bara idag på bloggen.
Saab 9-4x och Range Rover. En utländsk make, bara idag på bloggen.

Jag förväntade mig inte att undersökningen skulle sluta så tydligt med ett uttalande för varumärket. På något sätt är jag lättad eftersom ämnet med ett extra märke på bloggen kan orsaka måttlig huvudvärk. Åtminstone för en nära framtid, tills vi tydligt kan se hur anläggningen i Trollhättan kommer att fortsätta, kommer vår blogg att förbli "Ren Saab". Om grindarna stängs för evigt, kan ämnet vara i små bitar "Utöver Trollhättan”Kom till bloggen.

I vår undersökning är procentsatserna inte korrekta, programvaran är helt enkelt överväldigad av flera svar. Det ger också en tydlig bild. 534 deltagare på 36 timmar är rekord på kort tid. 422 av dem, eller 79%, tycker att vi borde stanna hos Saab och bara hos Saab. Så det kommer att hända också!

Skulle bloggen vara "Pure Saab"?

 • Ja, bara Saab - vad mer? (61%, 422-röster)
 • Något om Volvo ... (18%, 127-röster)
 • Något om Jaguar ... (8%, 55-röster)
 • Något om Subaru ... (4%, 27-röster)
 • Något om Land Rover ... (3%, 23-röster)
 • Något om Lexus ... (2%, 14-röster)
 • Bilar från Frankrike ... (2%, 13-röster)
 • Bilar från Italien ... (1%, 10-röster)
 • Bilar från Korea ... (1%, 5-röster)

Totala omröstare: 534

Laddar ... Laddar ...

Var är alternativen?

Resultatet med de alternativa varumärkena är fantastiskt! Det var tydligt att Volvo skulle komma först. Resultatet är dock smickrande för Volvo eftersom verkligheten är annorlunda. Saab "emigranter”Dras inte till Göteborg, utan till de märken från södra Tyskland som inte röstades om. Först till Ingolstadt, andra till München. Den första leasingperioden är för tidigt "emigranter”Har redan kört, och eftersom många fortfarande har Saab i sina bilhjärtan, finns det också kontakt till bloggen eller Saab-partner. Som ger en spännande bild och tillåter mycket intressanta slutsatser.

Eftersom Saab är mer än en bil, eftersom du lidit och hoppats med varumärket, är obligationen stark. Många av dem planerar ett Saab-projekt eller är redan i carport. Oftast en ung timer från Trollhättan, som nu passar tillbaka i livet eller som snart kommer att passa. De kväver något med det de kör varje dag. Trevliga bilar, men bara bilar och ingen Saab. Efter den första "utländska leasing”Märket förändras vanligtvis. München, Ingolstadt och Göteborg - objektivt sett är fordonen bra. Men på tre år verkar det inte finnas någon verklig obligation med varumärket. Vissa komponenter saknas. Det är också svårt om du är positivt infekterad med Saab.

Jag blev överraskad av omröstningsnumret på Jaguar och Lexus. Jag skulle ha trodde båda märkena mer likbara punkter, bara Jaguar verkar vara ett varumärke i ökningen. Den nya Jaguar XE ligger i startblocken, XF Kombi syftar till Saab 9-5-klienten. Jag känner till några jaguarutvandrare, men inte många. Varför? Är varumärket för ytligt, för mycket ett alternativ till Saab? I så fall borde Subaru ha gjort bättre. Märket bär mink inåt, men landar som bilar från Italien, Korea och Frankrike endast i baksätet.

Gjord i Trollhättan

Okej, uppdraget körs, vi fortsätter med "Pure Saab" och kommer att fortsätta att leverera den (nästan) dagliga dosen inom en snar framtid. Och lite mer! För att stärka varumärket och Saab-verkstäderna kommer vi att bryta ett tabu de närmaste dagarna. Ett nytt avsnitt lanseras. Under "Gjord i Trollhättan”En gång i veckan - uteslutande i samarbete med bloggsupportörerna - presenterar vi en begagnad Saab som vi tycker är intressant.

Vi vill inte göra bloggen till en försäljningsplattform, men vi vill använda räckvidden för att hålla Saab pratande och intresserad. Och med fordon från tidigare ägande och från den auktoriserade Saab-partnern vill vi lägga fram konkreta förslag för daglig fordonsanvändning.

Förutom bloggfilosofin 😉 och fan-talk, finns det också fler bilar på bloggen igen. Kanske kommer den ena eller den andra läsaren att hitta sin dröm Saab som han annars skulle ha förbisett på Internet. Eller någon som är intresserad av Saab, som läser med här och då, möter den första Saab i sitt liv, och han hittar inträde i världen av det lilla varumärket från Trollhättan på bloggen.

26 tankar om “Ren Saab? Ren Saab!"

 • blank

  Min SAAB-flotta har nu smält från 5 till 2. Jag har alltid varit ett SAAB-fan. Men om du inte vill och inte kan parkera dina bilar i fläktgaraget kommer du att ta slut på SAAB-saker någon gång. Vi behöver bara bilen för den dagliga galenskapen ... flin !! Nu stiger underhållskostnaderna snabbt, för även en SAAB är inte oförstörbar. Jag måste också kritiskt notera att mätaravläsningarna inte bara börjar vid över 100000 2 km för att verkligen behöva spendera pengar. Tyvärr fortsätter den tekniska utvecklingen och bilvärlden nu utan SAAB. Alltid sympati, men uthållighetsslagord är till liten nytta i vardagen. Under de närmaste två åren kommer det att finnas 5 bilar i familjen med olika märkesemblem på gården, som kommer och måste klara vardagen. Även om solen stiger över SAAB igen kommer du inte att ta tillbaka dina långvariga kunder så snabbt.

 • blank

  Hej,

  Jag valde SAAB eftersom jag vill att det faktiska fokuset ska vara i stort sett detsamma. I avsaknad av leveranser finns det tre SAAB och en SAABO samt två fordon från andra välkända märken i familjens flotta - riktigt bra bilar, men inte individuellt. Om jag inte smittades av SAAB Spirit skulle en person för mig personligen bara vara ett transportmedel från A till B, vilket gör det här jobbet så tillförlitligt, långt och billigt som möjligt.
  Tiden kommer och måste medföra förändringar. Då kan bloggen delas upp - en gång i SAAB och sedan i ett annat avsnitt förutom massaffärer. Som en nisch för enskilda tillverkare med innovation och motivation. Ok, lite "galen" eller vision är tillåten.
  Kära Tom, tack så mycket för dina outtröttliga ansträngningar - trots alla dåliga nyheter rapporterade du rättvist och höll flaggan hög. När jag har mer tid igen kommer min berättelse om SAABO också.
  Med vänliga hälsningar från Sauerland

 • blank

  Köp dina leasingbilar!

  • blank

   Kära Saab-fan, det är inte poängen. Ett litet exempel: Förutom våra fyra SAAB har vi haft en - nu håller vi fast - KIA Picanto i vår flotta i tio år. Min fru ville ha det för att SAAB i staden är för förvirrande för henne, det är ganska litet. Hon har rätt, men den lilla lådan är genial och använder bra tre liter mindre.
   Men den verkliga poängen med denna koreanska "billiga" bil är att det är det enklaste att hävda att jag någonsin har stött på.
   Ingen rost, ingen oljeförbrukning, en reparation på 110Tkm - det fungerar bara. Tyska premiumprodukter kan inte göra det. Helt andra har i hemlighet kommit in / överträffat otroligt och jag tror att det var vad Greif08 menade.
   Nu kan du stjäla mig för ett utländskt varumärkesbidrag 🙂

   • blank

    Du har spiken på huvudet! 🙂

 • blank

  Resultatet och proceduren kan vara den rätta! Vem läser här är SAAB-fan (liksom jag) och med god anledning! Men jag måste säga att jag är förhärligandet av varumärket i sinnet! Ingen bygger dåliga bilar längre. Och många andra märken har sakerna att vara längre än ett hyresavtal, inte bara SAAB! Om jag tittar på andra varumärkesforum läser jag samma sak i grönt! Alltid den bästa alltid den enda! Hittills hade jag en känsla av att kunna undkomma sådana dumma tankar i en SAAB!

  • blank

   Jag håller helt med om! Exakt av det skälet skulle det varit trevligt att läsa om möjliga alternativ till SAAB och inte behöva uthärda de dyras subjektiva uttrycken!

  • blank

   Jag håller med det. En nuvarande SAAB-produktion skulle behöva lägga till samma ekonomiska hinder som alla andra och skulle drabbas av samma elektroniska leverantörer tack vare samma elektroniska överraskningar. Huruvida bilen fortfarande skulle ha långsiktiga kvaliteter hos de gamla modellerna upp till 9-5 OG är tveksamt. Det är inte önskat idag.
   Design och kör känsla är då en annan punkt.
   Men jag tycker att lösningen att vänta med bloggen på ett "slutresultat" i TH är ganska passande.

 • blank

  Kan annonsen anpassas till SAAB!
  För närvarande går reklam för en Jaguar. Vad har något att göra med SAAB?
  🙁

  • blank

   Annonsen levererar Google, inte oss. Google utvärderar respektive användares beteende i sin webbläsarhistorik.

 • blank

  Hitta lösningen hittades väl. Under tiden tillhör också bloggläsarna, som tyvärr har bytt till en bil från Stuttgart på grund av bristen på ett nytt SAAB-fordon, men kör Saab 93-2-cabriolet som har muterat till ett andra fordon vid alla möjliga möjligheter. Egentligen mycket bättre, naturligtvis, kan du också säga det. Det är naturligtvis intressant att presentera ett ägt Saab-fordon i blocket. Många av oss, inklusive jag själv, har velat vara kopplade till Saab-varumärket så länge som möjligt. Vyn mot säkerhetskopian kan vara till stor hjälp.

 • blank

  Tom, jag tycker att resultatet är bra för tillfället, för bloggen Saab förenar oss i bloggen. Ska meddelas inom en snar framtid, det sista slutet för Saab, kan du hämta på ämnet igen.

  • blank

   Jag tror att det är så vi ska göra det. Kanske hittar vi ett ytterligare ämne tillsammans som är Saab-kompatibelt. I morgon fortsätter “Pure Saab”. Den utlovade körrapporten för 9-4x Aero 🙂 kommer nästa

 • blank

  Vi hade tur, fortsätt PURE SAAB - annars skulle bloggen inte längre vara vad den var tidigare. De andra märkena har alla sin plats på något sätt, men inte här.

  Jag tycker om idén om att introducera bra använda sådana här också. Eftersom leverantören kan presentera sin bil mer i detalj än i vanliga annonser, och den potentiella köparen får mer information.

 • blank

  Annars titta på Infiniti!
  Är ett mycket okänt märke i Tyskland 😉

  • blank

   Bara igår testade jag en Nissan / Infiniti Q 50 Hybrid från Wien till Lake Neusiedl och tillbaka. Stor acceleration, men elektriskt bara upp till cirka 50 km / h, då som stöd för bensinmotorn och bara kort. Mycket liten bagage på grund av. batterierna. Pris brutalt högt, men du skulle få en välutrustad ny 9-5 NG ... om det fanns en ... Med elbilar måste mycket hända innan jag skulle köpa en. I förrgår såg jag Tesla 85 vid Laden. Det skulle vara jättebra ..
   Grüßle
   Cooper One

 • blank

  lite över plattan finns det alltid tider, speciellt där det fortfarande finns några Saab i det är intressant.

  Att det inte finns något varumärke som kan konkurrera med Saabs arv är motiverat av den unika bilden av SAAB. Jag körde med min Jaguar min turné (9-5NG för vården och den vänliga har bara Jaguar), för jag är annorlunda än hos min SAAB.

 • blank

  Hej Tom, hej Saab vänner, så ska det vara!
  Jag måste ärligt erkänna att resultatet förvånar mig lite. Faktum är att Saab-förarna berättas att vi är individualister. Och så ser jag mig själv, annars skulle jag inte köra Saab i ungefär 20 år. Men jag skulle aldrig komma med idén Volvo, Subaru eller Lexus, etc. för att ringa ett fordon för individualister. Det här är något annat med Jaguar / Landrover. Jag körde TESLA S P85 flera gånger under de senaste veckorna. Det är vad jag kallar ett fordon för individualister! En liten fabrik, full av nya idéer, extrem individuell utrustning och en produkt av framtiden.

  • blank

   Jag vet inte varför en Jaguar är ett mer individuellt fordon än en Subaru eller en Lexus. Du kanske borde titta på antagningsnumren i förväg. Eller?

 • blank

  Om det inte fanns något kvar att rapportera om SAAB skulle Tesla ha varit en variant.

  • blank

   Var också en kort tanke på mig, även vid den tiden då NEVS ville bygga en EV. Kanske tar vi det upp en dag!

 • blank

  Synd, men majoriteten är majoriteten. Ändå följer jag bloggen noga varje dag !!! Jag har (också) en SAAB!

 • blank

  Tack för de goda nyheterna! SAAB PUR stannar och lever! Att så många läsare har röstat på så kort tid är också anmärkningsvärt och visar känslorna som ligger i varumärket! Dessutom DIN förtjusande brev ... så SAAB är ännu roligare! Jag ser redan fram emot de nya rapporterna "Made in Trollhättan" 🙂 🙂 🙂

 • blank

  Det är så som det borde vara! Låter som en plan. Sammantaget finns det slutligen några röster som tittar på andra märken, men bara tvungna som ett alternativ. Och inte alla för ett varumärke.

  Själv (även nu BMW-chaufför och inte ovillig att göra det - och även intresserad av en Volvo V70 eller Jaguar XF i framtiden) kommer regelbundet till den här bloggen för att se om det fortsätter i Trollhättan. Eftersom det lyckas där avbryts Volvo, BMW och Jaguar igen.

  Ämnet av traditionell vård och bastardry är först då på tapeten, om definitivt aldrig en Saab kommer att byggas. För att jag faktiskt inte är en yngre kille personligen.

Kommentarer är stängda.