Saab 9000 bilder

Ett interjection i egen sak! Saab 9000 firar sin 30. Födelsedagsvinkande H-mark. Som en engångsåtgärd för att fira tillfälle, skulle vi vilja skapa en Saab-kalender för årsdagen. Endast med Saab 9000, Saabs första lyxsalong som tema.

Saab 9000 CC, 30 års offentlig debut
Saab 9000 CC, 30 års offentlig debut

Fokus med 9000 CC är på de tidiga modellerna, och det är där våra problem börjar. Saabs milstolpe-projekt har varit på plats i flera dagar och hotar att misslyckas. Medan det fortfarande finns relativt många pressfoton från tidigare Saab Automobile AB från 1992 CS, som byggdes 9000, ser Ur-9000 väldigt dåligt ut. Också den mycket engagerade hjälpen från Orio AB i Nyköping och Eschborn Medför inte tillräckligt bra bilder, som kommer som ett högupplöst konstverk i fråga.

30 år är lång tid, och mot bakgrund av utvecklingen i Trollhättan får vi nu en inblick i framtida svårigheter, vad som kommer att komma av oss när det gäller att upprätthålla Saabs tradition. För att få ut det mesta av alla möjligheter inleder vi därför en läsareappell idag. Vi letar efter bilder av Saab 9000 till 1991 i högsta möjliga kvalitet. Pressfoton och bilder är också välkomna, vi digitaliserar bilderna och originalet returneras till ägaren.

Bilder är välkomna per post till: kalender2015@saabblog.net! Analoga data som pressfoton och bilder kan skickas till vår Postadressse skickas.

Saab 9000 Kalender är ett ideellt projekt som vi vill lansera med ett antal 9000er årsjubileumsprojekt. Andra Saab-kalenderprojekt för kommande år är också tillgängliga i år från Till von SU, som också letar efter lämpliga bilder och behöver stöd från samhället.

4 tankar om “Saab 9000 bilder"

 • Killar, du är för sent.

  Veronica har sovit i vinterkvarteren i en vecka, så det finns ingen chans att någonting ska göras.

  Jag har några bilder i arkivet, men de är alla lite leriga - eftersom de vickade ur min hand med långa exponeringstider med lika lång brännvidd - och därför lämpliga för nätverket, men inte så mycket för ett stort formattryck ...

  • blank

   Synd, men det fanns mycket bra bilder under de senaste två dagarna, fler meddelas. Det ser inte ut dåligt för vårt projekt

 • blank

  Du har förmodligen kommit med tanken, men jag kunde föreställa mig att Peter från Saabmuseet kan hjälpa.

 • blank

  skickligt

Kommentarer är stängda.