Ren Saab?

Diskussionen om de senaste dagarna på bloggen väcker frågor. Självklart förändras saker, klockan fortsätter att vända. Vi är i mer än 3 år utan nya bilar, vi avstår från de homeopatiska kvantiteterna av NEVS kortsiktig produktion.

SAAB 9-4x och 9-5 NG SC på vägen i Sverige.
SAAB 9-4x och 9-5 NG SC på vägen i Sverige.

Ingen blogg i världen kan "bevara" Saab-märket; Om utbudet saknas, gör vår lilla bil ändringar till en älskare och klassisk etikett. Ändå är min grundläggande idé att bloggen "Pure Saab" ska förbli, men vill också läsarna? Sedan diskussionen förra måndagen är jag inte så säker, eftersom det upprepade gånger kom i kommentarer och e-post, frågan om ett möjligt Saab-alternativ för fordonsindustrin varje dag.

Att lämna inget utrymme för tvivel: Jag ser fortfarande framtiden för bilplatsen Trollhättan. Det finns goda chanser att i södra Sverige igen bilar från banan kör. Men om de kommer att ha på sig Saab-logotypen och vem ska göra jobbet - det här är obesvarade frågor utan svar inom räckhåll.

Vad som också kan vara på bloggen i framtiden - i händelse av att fabriksportarna till Saab slutligen är stängda är en kontroversiell fråga. Saab kommer alltid först. Stärka varumärket, hålla det levande offentligt, hjälpa till att hålla så många fordon på vägen som möjligt och hjälpa återförsäljare - det är kärnan i vårt uppdrag.

Kraven på rörlighet förändras, och medan Saab blir en älskad hobby, läser läsare med andra märken i vardagen. Du läser fortfarande Saabblog varje dag, för sympatiet med varumärket finns där och du har hittat ett bilhem på bloggen. Jag har svårt med förändringar, mitt hjärta slår Saab. Under vissa omständigheter skulle det vara tänkbart att testa fordon av andra märken i små homeopatiska doser och lägga dem på diskussion. Men jag ser tydligt definierade gränser. Vad som inte går, är produkter från de tyska topphundarna. Inte att jag har reservationer, men att lägga en Audi eller BMW på bloggen, det skulle vara en svek av grundidén. Om du är intresserad hittar du otaliga test och rekommendationer överallt. En ytterligare åsikt behöver inte världen, men jag ser några importerade varumärken, vilket kan vara intressant.

Kanske kan läsare läsa om fordon från det andra svenska varumärket, vilket i alla fall skulle hålla oss lojala mot Saabs hemland. Eller om Lexus, Subaru, Jaguar och Co. Min fråga är: Om bloggen "Pure Saab" bor eller vill läsarna ha en öppning för andra märken? Och om så är fallet, vilka varumärken är av intresse, vilken tillverkare vill du läsa på bloggen?

Urvalet är svårt, jag ser några riktiga alternativ. Bilindustrin har blivit enhetlig de senaste åren, även om det finns fler och fler märken och modeller gibr ... men de är vanliga, jämförbara. Rätt karaktärstyper är nästan utdöda. Baserat på de mail som har hittat vägen i min brevlåda under de senaste dagarna om ämnet, är ett urval av möjliga alternativa varumärken att rösta.

Flera svar är möjliga, kommentarer och tankar om ämnet uttryckligen önskat. För information: bilindustrin läser, är omröstningen således också en marknadskontroll. För att du är intresserad av varför den lilla envisa gruppen Saab-förare klamrar sig på fordon från Trollhättan ...

Skulle bloggen vara "Pure Saab"?

 • Ja, bara Saab - vad mer? (61%, 422-röster)
 • Något om Volvo ... (18%, 127-röster)
 • Något om Jaguar ... (8%, 55-röster)
 • Något om Subaru ... (4%, 27-röster)
 • Något om Land Rover ... (3%, 23-röster)
 • Något om Lexus ... (2%, 14-röster)
 • Bilar från Frankrike ... (2%, 13-röster)
 • Bilar från Italien ... (1%, 10-röster)
 • Bilar från Korea ... (1%, 5-röster)

Totala omröstare: 534

Laddar ... Laddar ...

64 tankar också "Ren Saab?"

 • Bara saab tack

  • Hej Tom, självklart borde Saabblog uteslutande vara en SAAB-blogg. Om du vill läsa något om andra bilar ska du göra det på annat håll. Eftersom allt har rapporterats sedan dess, vilket har något att göra med Saab, inklusive till exempel rapporter om Baicableger eller liknande, tycker jag att det är intressant och tillhör det, så det borde bli så. Jag tittade bara igen på NEVS-sidan och fick reda på att bilderna av Mattias Bergman och Jonas Hernqvist har försvunnit. Betyder det något?

 • hej tom-blogg, bekymmerna om framtiden för saab är inte ogrundade. men jag tycker att bloggen borde vara som den är, ren och bra. En sådan historia växer med tid och krav; Traditionen måste kunna utvecklas osv. För att lägga till ett nytt varumärketid bara tycker att jag är mycket problematisk, eftersom det skulle vara ett huvud och inget känslighetsbeslut och en blogg som denna är bara saab-ren - se ovan.
  I den meningen önskar jag en lycklig framtid
  många hälsningar thomas

 • Så jag tror att du borde hålla koll på Saab.
  Till de tyska tillverkarna är jag din åsikt, som publiceras i tidningarna och så mycket som inte får spridas här.

  Mest troligt skulle jag fortfarande se stödet till Volvo. Det här är också en svensk tillverkare, som till stor del har behållit den skandinaviska stilen (jag tar nu S / V60 och V40). Jag tror att med den nya XC90 kommer tillbaka en liten del av den tydligare stilen.

  Även om Subaru har en viss koppling till Saab (jag tror delvis anpassad i Trollhättans bilar till Sverige) skulle passa från specialstatusen ännu mer i den här riktningen. Men på något sätt inte så intressant.

  Hälsning Ded

 • Kan jag bara ansluta till de tidigare högtalarna. När jag läser en Saab-blogg vill jag läsa om Saab. Även om jag själv som en beprövad järnfläkt inte berör alla ämnen direkt.
  Om jag vill veta något om andra bilar (och ja, jag brukar också ibland fordon av andra märken - teoretiskt intressant), då läser jag i lämpliga forum och bloggar.
  Så för mig är det klart: Saab Blog är Saab och bara saab!

  hälsningar
  Gerald

 • Vänligen lämna det bara med Saab. Allt annat skulle bara vattna ner bloggen.

 • PURE SAAB FOREVER!

 • Moin tillsammans.

  Jag tror också att en SAAB-blogg borde i stor utsträckning vara en SAAB-blogg.

  Men ändå är jag intresserad från tid till annan, vad det "möjligen. Alternativ "eller där tidigare SAABs lämnar (och varför).

  Och - som redan nämnts av Tom - skulle jag vara mer intresserad av "utomlands" som BMW / Audi / Mercedes (om vilken man kan läsa i D överallt) ...

 • Ingenting borde vattnas, PURE SAAB FOREVER!
  Om du vill kan du läsa speciella bloggar om andra OEM-er.

 • För Saab bara ;-)!

 • Bloggen är det sista stoppet för SAAB, han borde vara som han är

 • Bloggen borde vara en SAAB-blogg.

  Men om tidigare SAAB-drivrutiner rapporterar om vad som används i vardagen, så har jag inget problem alls.

  Jag ser nu och alternativ: Audi A5 och A7 (på grund av kombi, A7 jag tycker clunky och pretentiösa och båda jag gillar interiören inte) gå från tid till annan för företag A6 och BMW 5 talet och kommer snart att vara en Tesla att prova köra. Att hitta ett sant alternativ till SAAB är dock inte lätt. men jag har ingen rädsla för kontakt med andra tillverkare - det finns bra bilar och nästan religiös Bekennungsorakeln till SAAB och personangrepp "riktiga SAAB fans" Jag tror ingenting.

  Att använda en gammal bil i vardagen är inte av frågan av säkerhetsskäl. Styvheten och säkerhet fordon har ökat under de senaste åren i en dimension som i en mer än 10 år gammal bil har nästan ingen chans att överleva i en grövre kraschen mot en aktuell bil idag. De gamla berättelser (gick med min-900 1 med 160 km / t till en betongpelare och utan en skråma hoppade), jag hör dig inte.

  Min 9-5 Aero SC med året 07 och om 250'000 km ser för närvarande inte ser ut som han snart skulle vara trött. I händelse av motor- eller växellådeskador skulle SAAB vara historia för mig också.

  Det faktum att Orio erbjuder kompletta paket hjälper säkert att hålla fordonen på marknaden ännu längre. Recensioner är också användbara.

  För min SAAB, till exempel, skulle den fullständiga förnyelsen av chassit (spjäll, Stabis, gummibussningar, Nivomat) vara ett problem.

  Rapporterna om specifika sårbarheter eller underhållsprioriteter för fordonen och hur man får dem under kontroll är också användbara. (På min 9-5 är styrningen alltmer trög, även om pumpen är tätt, tillräckligt med olja i systemet och styrsystemet är bra). Det finns förmodligen fortfarande en universell fog som kan smörjas.

  • Jag tycker att det är en bra idé, för det är här den koncentrerade Saab-kompetensen skriver. Ett eller annat tips (försiktighetsåtgärder, optimeringar ...) skulle säkert vara mycket välkomna.

 • Hej där!

  Det borde vara med rent Saab. Det finns massor av bloggar från andra märken eller till och med allmänna auto bloggar där du kan hitta information om andra märken. Utveckling av andra märken som direkt påverkar Saab hör naturligtvis också i bloggen. Kanske kan också historier om annan liten bil smälta, vilket kan leda till liknande öde, eller bara lida inte för att de har gjort något annorlunda (bättre?).
  Även om Saab bloggen ska vara en ren klassiska bilar blogg, om Saab dörrar bör stänga för evigt, det bör ändå kvar på en ren Saab blogg.
  Du fortsätter skriva om ditt hjärta som slår Saab och Saab-andan. Det är precis vad som gör Saab. Blandning med andra märken skulle utspäda inte bara bloggen utan även denna anda.

  Hälsningar
  Achim

 • Hej tom Ditt arbete är Saab-bloggen. Byggd från ditt hjärta. År av konstruktion, perfektion i bild och skrivning. För mig, bara Saab, sedan 1967. bara för att Saab inte bygger längre, det är verkligen ingen anledning att inkludera något sällsynt bilmärke i bloggen. (Oldsmobile, Pontiac, Wiesmann, Sunbeam, Studebaker, och så vidare) existerar inte längre. Men fläktbasen är oerhört stor och stark. Jag tror att det finns tillräckligt med historier, erfarenheter och intervjuer med Saab-folk att skriva om.

  Fortsätt det goda arbetet, vi ser fram emot dina nyheter och bidrag varje dag.

  Hälsningar från Zürich

 • Vänligen bara Saab Pur på andra bilar som naturligtvis inte kan vara ointressant och du bör också informera dig själv annars. Och snälla gör inte en Schwedenblog aus.Zur andra svenska (kinesiska) märket, jag hittar absolut ingen åtkomst. Om svenska, då Saab.

 • Namnet är begått. Ibland kan en helheten vara intressant om det är att upptäcka ny teknik eller möjliga / tidigare investerare (jag tänker på hela recensionen av Fisker och Mahindra- förgrening). annars förblir vänligen med "Ren Saab", särskilt eftersom alla andra (kallas, levande) företag har tillräckligt med möjligheter allmänhetens uppfattning. Vem (i vardagen) vill flytta till ett annat märke / kan / kan / kommer / måste därför hitta sätt tillräckligt. Innehåll, jag ser på lång sikt snarare en fusion med Youngtimer- blogg.

 • Naturligtvis bara Saab !!!!! Det är därför vi är här !!!
  Jag fick precis en 9000er för två dagar sedan, faktiskt till reservdelar, men vem vet ...... kör bara bra.

 • Jag kom till bloggen (och stannade), eftersom det rapporterar om SAAB! ENDAST SAAB intresserar mig. Min audis och Opels tidigare är historia och berör inte mitt hjärta längre. Om min nuvarande SAAB är "bortom frälsning" får jag en annan SAAB, eller en annan bil.
  Bildelning är också ett problem för mig.
  Eller jag ökar min modell sort i cyklarna .... ;-)
  Jag har kommit överens: ENDAST SAAB!

 • Tydligen bara Saab. För alla andra märken finns det också specifika bloggar. Till exempel läser jag fortfarande Tesla Blog ....

 • Åh, jag skulle vilja köpa en 9-3er Aero så mycket, men jag blir mer och mer tvivelaktig om pessimismen. Vänligen fortsätt som tidigare !!!

 • Ingen är så kopplad till ett bilmärke som vi Saab-förare. Svaret är därför enkelt. Jag gillar den här bloggen eftersom den är så individuell som en Saab.

  Om andra märken (inklusive Volvo) läser du nog. Eftersom jag inte behöver någon information ...

 • Jag stöder det fullt!

 • I princip borde SAAb vara i förgrunden.
  Men nu och då kan en liten titt över kanten av plattan säkert inte skada. Det ska aldrig vara en blogg för ett annat bilmärke. Men det är inte så att SAAB vegeteras och inte har någon koppling till andra märken. Eftersom det inte finns några nya bilar - även under överskådlig framtid - skulle det vara ett intressant ämne som nya bilar kan användas istället för SAAB.

 • När jag läser en Saab-blogg vill jag läsa om Saab och göra andra märken. Blandning med andra märken skulle späda ut bloggen. Självklart, bara Saab i framtiden!

 • Även om jag lojal mot inte bara SAAB fan men också Subaru varumärke och har bland annat 4 Citroen vintage, men den här bloggen bör förbli en ren SAAB block.
  Korta rapporter om nyheter om andra intressanta märken är ok, men annars ska du PURE-SAAB.

  • "Blog" självklart, inte blockera ... pinsamt

 • Bloggen heter "Saabblog.net" - Pure SAAB!
  Jag läser här, för en del av min passion beror på SAAB och inte på ett annat varumärke ... ..

 • Vad sägs om Infiniti?
  Är ett mycket okänt märke och säkert något för bloggen

 • Bara SAAB och inget annat. Även utan en ny bil finns det mycket att prata om Trollhätten, Sverige och så allt till Old, Young och Newtimer. Inte mindre är de vackra SAAB-bilderna som utgör din blogg. Därför borde han stanna som han är.

  Hälsning
  Werner

 • Hej

  Visst, SAAB, inget annat! Pojkar och flickor, vara sanna mot dina bilar! Det behöver inte nödvändigtvis nya bilar! Håll dina SAABs passande!

  Jag själv var "otrogen" till SAAB-märket efter 14 år. På den tiden saknade det fyrhjulsdriften. Jag har dragit in två Audi! Bara problem. Jag trodde det, den första Audi var en måndagsbil. Men den andra var ännu mer! Båda gick av efter om 80 "reparationerna. Styrning, överföring, komplett stötdämpare, motorn var 1 1 X fullt utbyggd inom 2 2 / XNUMX år. Trots att garantin förlängdes, kostar bilen mig mycket pengar. Och inte att glömma ... de höga värdeförlusterna hos de tyska premium varumärkena ... Mycket tillbehör ... från katalogen = många avskrivningar!

  Från min vänkrets hör jag och ser liknande saker i de tyska premiumleverantörerna ... många problem ... men för att du bara tar det ... Mainstream bilister. När S5 måste du ta bort fronten, så måste du byta till exempel den trasiga xenonlampan.

  Har jag 2 nyare SAAB köpas för resor och för speciella dagar => vardagen bilen är faktiskt länge sedan avskrivna Viggen ... den utrustad med nya redskap ... flera uppdateringar ... och den mest moderna navigationsenhet lätt även ytterligare stopp efter 226 'km och som ny inuti och utanför är och mycket roligt.

  Jag förstår inte varför du tar stora förluster i värde, eventuellt betalade hyresavgifter ...! Med några leasingavdrag eller värdeförlust kan du snabbt kompensera för investeringar i ditt SAAB. Jag ser därför ingen anledning att förändras alls. Jag kör om 40'000 km per år. Mina kostnader har minskat kraftigt efter att 8 åren åkte till Audi trots investeringar i "gamla Saabs".

  Kommer att gå trots bristen på nya bilar SAAB och vårda bilarna och underhålla ... då kan ingenting gå fel ...

  SAAB blogg borde skriva om SAAB ... Tack TOM och hälsningar till ditt lag

  • ... Mina kostnader har minskat kraftigt efter att 8 år åkt till Audi trots investeringar i "gamla Saabs" ... ..
   Ja, det är rätt! Många förare (vill) eller kan inte räkna, eller "ja ändå skattekontoret" ... .SAAB-ägare har fortfarande chansen att ändra beteendet 😉!
   Ha det roligt med befintliga SÄÄBEN!
   Förresten: SAAB blogg ENDAST via SAAB. Om människor vill ha något annorlunda, vänligen: Alfa-R-Blog, Infinity-Blog, Subaru-Blog etc. kan tillfredsställa Infolust!
   Trevlig stängningstid ....

  • Vid den sista A6 i vår familj hade jag intrycket att AUDI bara producerar på måndagar.

   Efter de ibland pinsamma förolämpningarna som nyligen släpptes ut mot SAAB-fans som oundvikligen har bytt, tycker jag inte att det är vettigt att skriva om andra märken här. Denna fanatism skrämmade mig lite.
   Jag är nu också 25 år, men det kommer att komma när vår SAAB blir en hobby och något annat måste drivas för den dagliga verksamheten - och om det är så motvilligt.

   Annars ser jag det med leasingräntorna / avskrivningarna jämfört med att du kör en bra SAAB också. Körning är för närvarande mycket lätt och billigt med min SAAB.
   Så länge ingen kaustisk monster SUV finns i spelet, har jag inga säkerhetsproblem med det. I så fall har alla förlorat en vanlig bil.

  • Kan bara bekräfta kostnaden för ämnet. Personligen hade jag 4-fordon från VAG-gruppen för företag och nöje, vilka alla var dyrare vad gäller slitage och underhåll än SAAB: s. 2 var grottaste bilar och såldes så snabbt som möjligt. 2 var ok.

   Men i rättvisans namn måste jag också nämna att 2 9 SAAB-5 drivrutinerna från det omedelbara grannskapet har gått ur mig oförklarligt inom en kort tid att skrota SAAB-motorer. Jag har aldrig låt en SAAB stå. För rött ljus Bolzer motorn är kall eller innehavare som inte kontrollerar oljan, en SAAB förmodligen ingenting.
   Det kommer förmodligen att finnas sådana historier från alla märken.

   Vad jag förstår inte är dock varför SAAB har frågat kunden problemet med oljeslam i åratal. Detta var definitivt en svag punkt i SAAB-motorerna i åratal och en av de främsta orsakerna till ett eventuellt misslyckande.
   Erfarenheterna sedan renoveringen och installationen av serviceintervall visas i 9-5-ern visar att det skulle ha lösts och massiva skulle kunna bidra till att öka tillförlitlighet, hållbarhet och minskade underhållskostnader.
   Ett SAAB-fordon enligt den "gamla" specifikationen med serviceintervaller av 10'000 km och skakningen mellan dem är därför inte längre ifrågasatt för mig.

 • En Saab-blogg borde givetvis främst rapportera om Saab. Ändå tycker jag att det är mycket bra att lära känna styrkor och svagheter hos andra märken och att byta ut dem, eftersom jag regelbundet måste byta fordon.
  Sedan 2,5 år finns en V9 bredvid vår 3-70 SC, som kommer att bytas ut för en ny i december. där du kan se stora skillnader, vilket sällan är till nackdel för Saab.
  Detta är också ett Saab-ämne. Därför vill jag också rapportera om nischprodukter som Jaguar och Volvo. Kanske med möjlighet till gästbidrag?

  Hälsning
  Thomas

 • För några år sedan hade Swade också ställt frågan om alternativ på SU. Jag utvärderade sedan svaren för att jag var nyfiken och som det vanligaste varumärket Alfa Romeo kom ut. Intressant, eller hur? Men det finns inget att rapportera.
  Förresten, BMW, Mercedes och Jaguar har bakhjulsdrift. Jag undrar alltid att det inte spelar någon roll för så många människor. Jag tror att körningsbeteendet är annorlunda.

  Det finns inget tydligt alternativ att hitta, eftersom det bara finns en bil som har de viktigaste uppgifterna för de klassiska Saabs, till exempel 9000, idag, nämligen Skoda Superb

  • Med Alfa Romeo kan du fortfarande leva, om ja, om äntligen något nytt skulle komma. Problemet är inte att det inte finns några andra bilar som kör bra. Problemet är, vilket märke kan jag identifiera med vid behov? Eftersom Alfa kunde hoppa in i överträdelsen. Men inte med de gamla lådorna!

   • Alfa skulle vara riktigt nisch i nischen, också ett varumärke jag gillar. En gång hade en GTV, en av de få bilarna som inte lyssnar på namnet Saab och där jag ångrar att jag sålde bilen.

    • Jag hade också en Alfa! I blu celeste. Che meraviglia!
     Jag älskade, tills .. ja, tills det rustade mig under baksidan. Förresten var min krångelfria bil en Fiat, 100 000 kilometer utan ens den minsta biten, inte ens rost. Och även en Volvo 1800 ES hade jag! Allt bra och bra, men min själ tillhör Saab. Och hjärtat, min cuore sportive, skulle i bästa fall fortfarande slå för en italienare.

 • Saab Blog - Ren Saab. basta!

 • Volvo, Jaguar, Land Rover eller till och med Subaru och Lexus? Jag behöver i alla fall inte läsa om det på en SAAB-blogg.

  Jag köpte mina första Saabs eftersom de skilde sig från massorna och erbjöd säkerhet och miljövänlighet innan dessa ämnen blev fashionabla i den tyska tävlingen. Dessutom var det praktiska, väldigt rymliga 5-dörr sedans, långt innan de var tillgängliga hos de etablerade varumärkena att köpa.

  Därför är idag mer av en modell S längst upp på min önskelista, för att han förmodligen föreställer exakt dessa gamla Saab-värden idag.

 • Jag förstår verkligen ingenting! Endera vårt hjärta slår till Saab, eller någon kan köra vad han vill utan att förlita sig på en sådan plattform.
  Saab är inte bara ett varumärke, men tradition, känsla och stolthet av denna anledning ser jag absolut inget motiv än andra märken på bloggen för att schreiben.Saab är lika unik som de människor kör som detta varumärke, kärlek och framför allt stolthet som en Saab förare att vara på väg.

 • Jag besöker bloggen om och om igen för att läsa om Saab och inte om andra märken. Med en öppning skulle jag definitivt vänta tills vi har mer klarhet om framtiden. I slutet kan du alltid hämta på ämnet igen.

 • Jag röstade för bilar från Frankrike, av personliga skäl, och eftersom Peugeot förbereder sig för att bygga de vackraste bilarna sedan Gérard Welters era.

  Men oavsett vem det kommer till, skulle jag välkomna ett avsnitt "Utöver Sverige" eller "SAAB-förare på fel spår" eller "Sidan hoppar". Är intressant, vad upplever SAAB-drivrutiner med andra märken (positivt? Negativt?). Bortsett från det skulle det här vara en möjlighet att motverka de vanliga recensionerna från de populära tidningarna ("Med 2,10 m kroppsstorlek kan du bara inte hitta en plats i baksätet" etc.)

 • Jag kan fullt ut förstå när majoriteten av åsikterna handlar om "ren SAAB". Ändå röstade jag emot det personligen för en enkel anledning: det är en sak när du läser bloggen av ett visst märke, där die-hard fans skriva dem, och en helt annan när man "lär sig" varumärket genom ögonen på en SAAB fans. Därför mitt intresse, som andra saabier känner Lexus ....

 • Som Volvo-drivrutin vill jag läsa något om varumärket, men jag tror att det finns tillräckligt med på nätet.
  Jag köpte Volvo eftersom han är speciell.
  En Volvo har samma klass och underdrift som en Saab och understryker dess förarens speciella smak och stil. Men en sak saknas och detta är andan. Saab-märket har stört mig i nästan 6 år, så länge har min 9000 och jag varit på väg tillsammans. Det är alltid något speciellt att köra med sin Saab, om bara för att de är så sällsynta. Eftersom samhället är så stort (ämne Stammtisch). Bara för att Saab-märket är bra. Eftersom jag behövde en diesel cabriolet, tyvärr inte 9-3III ifråga för mig och det är därför den här gången har blivit en Volvo. Men nästa köp är redan planerat och det blir tredje Saab. Om allt går bra, blir det andra 9-5NG i vår familj ...

  • Exakt: Jag tror inte att Volvo har den unika andan som Saab har. Företaget driver helt enkelt en massmarknadsstrategi (eller försöker bygga upp den). Eftersom du också kan köpa en bil från den tyska tillverkaren också. Modellintervallet är jämnare (ingen konvertibel eller coupe) och den nya XC90 förkroppsligar mig nordisk kyla, en kall hammare från Thor.
   Jag vet inte, V60 med R-paketet är ganska acceptabelt men jag kan inte göra en riktig anslutning till Volvo. Vad står Volvo för? För mig är det coola, enkla, nordiska bilar. Innovativ? Hmm, nej. Särskilda designbenk? Hmm, nej. Bra interiör? Hmm, nej.
   Säkerhet etc. Ja! Men det räcker inte för mig ... Tro Volvo gör det bra att jobba på bilden ...

 • Jag tycker att bloggen borde vara en Saab-blogg. Även om det inte finns några nya bilar går teman inte ut, delar, möten, stämning och så vidare.

 • Hej i rundan,
  Naturligtvis visar nästan 50-feedback hur viktiga bloggläsare är i ämnet. Trevligt att se att majoriteten har valt de små flygplanen från Sverige. Personligen har jag emellertid röstat för "något Volvo", eftersom det är närmaste varumärke till Trollhättens plats och föreställer mentalt den nordiska filosofin / installerad. Den nuvarande omröstningen visar åtminstone att varje fjärde bloggläsare / väljare tänker på samma sätt. Vid något tillfälle kommer vi alla att behöva ta itu med ett nytt varumärke, eftersom det förmodligen inte kommer några nya bilar från Saab under överskådlig framtid.
  Om Tom verkligen vill möta den här nya utmaningen, men också ytterligare arbete, tackar jag på förhand.
  Allen är fortfarande en bra vecka.

  • Phew är många kommentarer - här är något av en optimistisk ren SAAB-kommentator:

   I motsats till många kommentators åsikt förväntar jag mig inte att Trollhättan kommer att bli påfylld inom överskådlig framtid. Jag har en känsla av att SAAB nya bilar inte kommer att vara långa under den nya huvudägaren - detta kommer sannolikt att hända under första halvåret nästa år.
   Jag ska börja med elbilar under ny riktning!

   • Chapeau!
    Vilken optimistisk utsikt! Skulle vara underbart om historien från Trollhättan fortsätter ....

   • Trevligt att du fortfarande är en optimist. Det är bra att höra!

   • Allt är möjligt - men inte mycket troligt. Det borde ha varit mycket framsteg i bakgrunden. För närvarande optimist för SAAB och att hoppas på nya fordon under den angivna korta perioden kräver emellertid nästan insiderinformation ???? Låt oss delta?

 • Jag tycker artiklar om nya fordon från Saab och artiklar om "unga" som används (dvs. från Saab 9-5 och 9-3 II) mycket intressant eftersom det är dessa fordon som kommer i fråga för mig. Därför är jag alltid upphetsad när jag kan läsa något om det.

  En liten öppning av bloggen för andra bilmärken skulle dock vara mycket varierad och skulle överbrygga dagarna utan Saab / NEVS News tills det finns något nytt igen. Men jag ser det som om du Tom, många bilfabrikanter med karaktär, det finns väldigt få.
  Enligt min mening är ovanstående bara Subaru och med god vilja Volvo. Volvo tydligt för att han är svensk - Subaru å andra sidan, med sitt körkoncept och "offroad trim" är helt enkelt en bil för specialtecken.

  Jag är förvånad över att så många jaguarer har valt. Enligt min mening har Jaguar med nuvarande fordon redan glidit i riktning mot "mainstream".

  Ha en trevlig tisdag. Christian

 • Subaru nej tack

 • Jag tror också att det finns så många berättelser och berättelser om Saab att du inte behöver ett annat varumärke.

 • Åsikten här verkar tydlig och jag kan bara hålla med: Ren Saab! I vardagen är emellertid frågan för mig: hur mycket längre Saab? För skoj hade jag frågat återförsäljaren av det andra svenska varumärket för en ny bil. Han visade ingen vilja att acceptera min 9-3 Sportcombi i betalning. Citat: "Jag kommer aldrig att få det ur gården". Nyktra!

  • Detta är beklagligt men förståeligt. Du köper eller säljer Saab i Saab-distriktet eller hos Saab-partnern. Dessutom har det andra varumärket från Sverige lider av årliga bilar, unga begagnade och leasingavkastningar som på något sätt måste drivas in på marknaden.

  • Så arrogant och dumt uppträder samtidigt bara bilförsäljare hos vissa tyska varumärken!?

   Verkställande direktören eller ägaren till VOLVO-återförsäljaren kommer förmodligen inte ha varit där - hos VOLVO-återförsäljaren i min region i södra Stormarn ser jag (tyvärr) gång på gång en SAAB som betalades. Nyligen var det en vacker 9-3-konvertibel till salu där och såldes inom 1-veckan!

   • Vid en Ford / VOLVO-återförsäljare i min region stod en 9-3 TTiD-sportcykel inte 2 veckor ... då SAAB hittade ett nytt hem

  • Jag vet också dessa uttalanden - precis som det.
   Två säljare eller ens ägare till ett Volvohus har vägrade att köpa min Saab. Det finns ingen checkbook, etc. Som ett undantag, dock våra konvertibler. De köps alltid och sedan går "som bröd" från gården.

Kommentarer är stängda.