Ren Saab?

Diskussionen om de senaste dagarna på bloggen väcker frågor. Självklart förändras saker, klockan fortsätter att vända. Vi är i mer än 3 år utan nya bilar, vi avstår från de homeopatiska kvantiteterna av NEVS kortsiktig produktion.

SAAB 9-4x och 9-5 NG SC på vägen i Sverige.
SAAB 9-4x och 9-5 NG SC på vägen i Sverige.

Ingen blogg i världen kan ”bevara” Saab-varumärket; om det saknas förnödenheter ändras vårt lilla bilmärke till en finsmakare och klassisk etikett. Ändå är min grundtanke att bloggen ska förbli "Pure Saab", men vill läsarna också ha det? Sedan diskussionen förra måndagen är jag inte längre så säker, för frågan om ett eventuellt Saab-alternativ för daglig fordonsanvändning kom upp om och om igen i kommentarer och e-postmeddelanden.

För att undvika tvivel: Jag ser fortfarande framtiden för bilplatsen Trollhättan. Det finns goda chanser att bilar rullar av produktionslinjerna igen i södra Sverige. Men om de kommer att ha Saab-logotypen och vem som kommer att driva anläggningen - det här är öppna frågor utan svar inom räckhåll.

Vad som också kan vara ett ämne på bloggen i framtiden - om Saabs fabriksportar äntligen stängs är en explosiv fråga. Saab kommer alltid först. Att stärka varumärket, hålla det vid liv offentligt, hjälpa till att hålla så många fordon som möjligt på vägen och stödja återförsäljare - det är kärnan i vårt uppdrag.

Kraven på rörlighet förändras, och medan Saab blir en älskad hobby är läsarna på språng med andra märken i vardagen. Du läser fortfarande Saabblog varje dag eftersom det finns sympati för varumärket och du har hittat ett bilhem på bloggen. Jag har svårt att göra förändringar, hjärtat slår Saab. Under vissa omständigheter skulle det vara tänkbart att testa fordon av andra märken i små, homeopatiska doser då och då och lägga dem till diskussion. Men jag ser tydligt definierade gränser. Vad som inte fungerar är produkter från de tyska topphundarna. Inte för att jag är rädd för kontakt, men att skicka en Audi eller BMW på bloggen skulle vara ett svek av grundidén. De som är intresserade hittar otaliga tester och rekommendationer överallt. Världen behöver ingen ytterligare åsikt, men jag kan se några importmärken som kan vara intressanta.

Kanske vill läsarna läsa om fordon från det andra svenska märket, som åtminstone skulle hålla oss lojala mot Saabs hemland. Eller om Lexus, Subaru, Jaguar och Co. Min fråga är: ska bloggen "Pure Saab" stanna kvar eller vill läsarna ha en öppning för andra märken? Och i så fall vilka märken är av intresse, vilka tillverkare vill du läsa om på bloggen?

Urvalet är svårt, jag ser få verkliga alternativ. Fordonsvärlden har blivit enhetlig de senaste åren, även om det finns fler och fler märken och modeller ... men som är vanliga, jämförbara. Korrekta karaktärstyper är nästan utrotade. Baserat på e-postmeddelandena som har hittat vägen in i min brevlåda de senaste dagarna, finns ett urval av möjliga alternativa varumärken tillgängliga för omröstning.

Flera svar är möjliga, kommentarer och tankar om ämnet uppmuntras uttryckligen. För din information: bilindustrin läser med, så omröstningen är också en marknadskontroll. Eftersom man är intresserad av varför den lilla envisa gruppen Saab-förare håller fast vid fordonen från Trollhättan ...

Skulle bloggen vara "Pure Saab"?

 • Ja, bara Saab - vad mer? (61%, 422-röster)
 • Något om Volvo ... (18%, 127-röster)
 • Något om Jaguar ... (8%, 55-röster)
 • Något om Subaru ... (4%, 27-röster)
 • Något om Land Rover ... (3%, 23-röster)
 • Något om Lexus ... (2%, 14-röster)
 • Bilar från Frankrike ... (2%, 13-röster)
 • Bilar från Italien ... (1%, 10-röster)
 • Bilar från Korea ... (1%, 5-röster)

Totala omröstare: 534

Laddar ... Laddar ...

64 tankar om “Ren Saab?"

 • Meningsbildningen här verkar tydlig och jag kan bara hålla med: Ren Saab! I vardagen uppstår dock frågan: hur mycket längre Saab? Bara för skojs skull frågade jag återförsäljaren av det andra svenska märket om en ny bil. Han visade ingen vilja att handla i min 9-3 Sportcombi. Citat: "Jag får aldrig det från gården igen". Nykterande!

  • Detta är beklagligt men förståeligt. Du köper eller säljer Saab i Saab-distriktet eller hos Saab-partnern. Dessutom har det andra varumärket från Sverige lider av årliga bilar, unga begagnade och leasingavkastningar som på något sätt måste drivas in på marknaden.

  • Så arrogant och dumt uppträder samtidigt bara bilförsäljare hos vissa tyska varumärken!?

   Det kommer knappast ha varit verkställande direktören eller ägaren av VOLVO-återförsäljaren - hos VOLVO-återförsäljaren i min region i Südstormarn ser jag (tyvärr) för närvarande en SAAB som har handlats in. Senast var det en vacker 9-3 cabriolet till salu och såldes inom 1 vecka!

   • Hos en Ford / VOLVO-återförsäljare i min region parkerades en sportdräkt TTiD 9-3 i mindre än två veckor ... då hittade SAAB ett nytt hem 🙂. Efterfrågan kan också ha något att göra med regionen. SAAB-densiteten verkar vara högre i norr ....

  • Jag känner också till dessa uttalanden - exakt så.
   Två säljare eller till och med ägaren till ett Volvo-hus vägrade köpa min Saab. Ingen checkbok hjälper osv. Våra konvertibler är dock ett undantag. De köps alltid och sedan “går som skivat bröd” från gården.

 • Jag tror också att det finns så många historier och berättelser om Saab att du inte behöver något annat märke.

 • Subaru nej tack

 • Jag tycker att artiklar om nya Saab-fordon och artiklar om ”unga” begagnade fordon (dvs. från Saab 9-5 och 9-3 II) är mycket intressanta, eftersom det här är de fordon som kommer ifrågasättande för mig. Det är därför jag alltid är upphetsad när jag kan läsa något om det.

  En liten öppning av bloggen för andra bilmärken skulle dock vara mycket varierad och skulle överbrygga dagarna utan Saab / NEVS News tills det finns något nytt igen. Men jag ser det som om du Tom, många bilfabrikanter med karaktär, det finns väldigt få.
  Enligt min mening är det bara Subaru och, med mycket välvilja, Volvo som är kvar av ovanstående. Volvo tydligt för att det är svenskt - Subaru, å andra sidan, med sitt drivkoncept och dess ”terrängklädsel” är helt enkelt en bil för specialtecken.

  Jag är förvånad över att så många har valt Jaguars. Jag anser att Jaguar har glidit mycket mot "mainstream" med nuvarande fordon.

  Ha en trevlig tisdag. Christian

 • Hej i rundan,
  De nästan 50 svaren visar naturligtvis hur viktigt ämnet är för bloggläsare. Trevligt att se att majoriteten valde de små flygplanen från Sverige. Personligen röstade jag emellertid för "en liten Volvo" eftersom den är det närmaste varumärket Trollhatten och konceptuellt förkroppsligar / införlivar den nordiska filosofin. Det aktuella omröstningsresultatet visar åtminstone att var fjärde bloggläsare / bot tänker på samma sätt. Vid någon tidpunkt måste vi alla ta itu med ett nytt varumärke, eftersom det förmodligen inte kommer att finnas några nya fordon från Saab under överskådlig framtid.
  Om Tom verkligen vill möta den här nya utmaningen, men också ytterligare arbete, tackar jag på förhand.
  Allen är fortfarande en bra vecka.

  • Phew, det finns många kommentarer - här är något från en optimistisk Pure SAAB-kommentator:

   I motsats till vad många kommentatorer anser, antar jag inte att det inte kommer att finnas några leveranser från Trollhättan inom överskådlig framtid. Jag har en känsla av att nya SAAB-bilar under den nya huvudägaren inte kommer att vänta långt - detta kommer troligen att hända under första halvåret det kommande året.
   Jag ska börja med elbilar under ny riktning!

   • Chapeau!
    Vilken optimistisk syn! Skulle vara underbart om historien från Trollhättan fortsätter så här ... 🙂

   • Trevligt att du fortfarande är en optimist. Det är bra att höra!

   • Allt är möjligt - men inte mycket troligt. Mycket borde ha kommit långt i bakgrunden. Att för närvarande vara optimist för SAAB och hoppas på nya fordon under den nämnda korta perioden kräver dock nästan insiderinformation ???? Låter du oss vara en del av det?

 • Jag tycker att bloggen borde vara en Saab-blogg. Även om det inte finns några nya bilar går teman inte ut, delar, möten, stämning och så vidare.

 • Som Volvo-drivrutin vill jag läsa något om varumärket, men jag tror att det finns tillräckligt med på nätet.
  Jag köpte Volvo eftersom han är speciell.
  En Volvo har samma klass och samma underdrift som en Saab och understryker förarens speciella smak och känsla för stil. Men en sak saknas hos honom och det är andan. Jag har arbetat med Saab-märket i nästan 6 år, så länge har jag och min 9000 gått vår väg tillsammans. Det är alltid något speciellt att köra din Saab, bara för att du är så sällsynt. Eftersom samhället är så stort (stamgästernas tabell). Helt enkelt för att Saab-varumärket är bra. Eftersom jag behövde en diesel-cabriolet var tyvärr inget 9-3III ett alternativ för mig och det var därför det blev en Volvo denna gång. Men nästa köp är redan planerat och det blir den tredje Saab. Om allt går bra blir det den andra 9-5NG i vår familj ...

  • Exakt: Jag tror inte att Volvo har den unika andan som Saab har. Företaget driver helt enkelt en massmarknadsstrategi (eller försöker bygga upp den). Eftersom du också kan köpa en bil från den tyska tillverkaren också. Modellintervallet är jämnare (ingen konvertibel eller coupe) och den nya XC90 förkroppsligar mig nordisk kyla, en kall hammare från Thor.
   Jag vet inte, V60 med R-paketet är ganska acceptabelt men jag kan inte göra en riktig anslutning till Volvo. Vad står Volvo för? För mig är det coola, enkla, nordiska bilar. Innovativ? Hmm, nej. Särskilda designbenk? Hmm, nej. Bra interiör? Hmm, nej.
   Säkerhet etc. Ja! Men det räcker inte för mig ... Jag tror att Volvo skulle göra bra med att arbeta med bilden ...

 • Jag kan helt förstå om majoriteten av åsikterna här går i riktning mot "ren SAAB". Ändå röstade jag personligen emot det av en enkel anledning: det är en sak att läsa bloggen för ett visst varumärke, där tuffa fans skriver, och en helt annan att "uppleva" detta varumärke genom en SAAB-fan. Därav mitt intresse för hur andra saabier tycker om Lexus ...

 • Jag röstade för bilar från Frankrike, av personliga skäl, och eftersom Peugeot förbereder sig för att bygga de vackraste bilarna sedan Gérard Welters era.

  Men oavsett vem det kommer till, ett avsnitt "Out of Sweden" eller "SAAB-förare på fel spår" eller "Affair" skulle jag välkomna. Det är intressant vilka erfarenheter som SAAB-förare har med andra märken (positivt? Negativt?). Bortsett från detta skulle detta vara en möjlighet att motverka de vanliga recensionerna från vanliga tidskrifter ("Om du är 2,10 m lång kan du helt enkelt inte hitta mer utrymme på baksätet", etc.)

 • Jag besöker bloggen om och om igen för att läsa om Saab och inte om andra märken. Med en öppning skulle jag definitivt vänta tills vi har mer klarhet om framtiden. I slutet kan du alltid hämta på ämnet igen.

 • Jag förstår verkligen ingenting! Endera vårt hjärta slår till Saab, eller någon kan köra vad han vill utan att förlita sig på en sådan plattform.
  Saab är inte bara ett varumärke, men tradition, känsla och stolthet av denna anledning ser jag absolut inget motiv än andra märken på bloggen för att schreiben.Saab är lika unik som de människor kör som detta varumärke, kärlek och framför allt stolthet som en Saab förare att vara på väg.

 • Volvo, Jaguar, Land Rover eller till och med Subaru och Lexus? Jag behöver i alla fall inte läsa om det på en SAAB-blogg.

  Jag köpte mina första Saabs eftersom de skilde sig från massorna och erbjöd säkerhet och miljövänlighet innan dessa ämnen blev fashionabla i den tyska tävlingen. Dessutom var det praktiska, väldigt rymliga 5-dörr sedans, långt innan de var tillgängliga hos de etablerade varumärkena att köpa.

  Därför är idag mer av en modell S längst upp på min önskelista, för att han förmodligen föreställer exakt dessa gamla Saab-värden idag.

 • Saab Blog - Pure Saab. Basta!

 • För några år sedan hade Swade också ställt frågan om alternativ på SU. Jag utvärderade sedan svaren för att jag var nyfiken och som det vanligaste varumärket Alfa Romeo kom ut. Intressant, eller hur? Men det finns inget att rapportera.
  Förresten, BMW, Mercedes och Jaguar har bakhjulsdrift. Jag undrar alltid att det inte spelar någon roll för så många människor. Jag tror att körningsbeteendet är annorlunda.

  Det finns inget tydligt alternativ att hitta, eftersom det bara finns en bil som har de viktigaste uppgifterna för de klassiska Saabs, till exempel 9000, idag, nämligen Skoda Superb

  • Med Alfa Romeo kan du fortfarande leva, om ja, om äntligen något nytt skulle komma. Problemet är inte att det inte finns några andra bilar som kör bra. Problemet är, vilket märke kan jag identifiera med vid behov? Eftersom Alfa kunde hoppa in i överträdelsen. Men inte med de gamla lådorna!

   • Alfa skulle vara riktigt nisch i nischen, också ett varumärke jag gillar. En gång hade en GTV, en av de få bilarna som inte lyssnar på namnet Saab och där jag ångrar att jag sålde bilen.

    • Jag hade också en Alfa! I blu celeste. Che meraviglia!
     Jag älskade, tills .. ja, tills det rustade mig under baksidan. Förresten var min krångelfria bil en Fiat, 100 000 kilometer utan ens den minsta biten, inte ens rost. Och även en Volvo 1800 ES hade jag! Allt bra och bra, men min själ tillhör Saab. Och hjärtat, min cuore sportive, skulle i bästa fall fortfarande slå för en italienare.

 • En Saab-blogg borde givetvis främst rapportera om Saab. Ändå tycker jag att det är mycket bra att lära känna styrkor och svagheter hos andra märken och att byta ut dem, eftersom jag regelbundet måste byta fordon.
  Sedan 2,5 år finns en V9 bredvid vår 3-70 SC, som kommer att bytas ut för en ny i december. där du kan se stora skillnader, vilket sällan är till nackdel för Saab.
  Detta är också ett Saab-ämne. Därför vill jag också rapportera om nischprodukter som Jaguar och Volvo. Kanske med möjlighet till gästbidrag?

  Hälsning
  Thomas

 • Hej

  Visst, SAAB, inget annat! Pojkar och flickor, håll dig trogen mot dina bilar! Det behöver inte nödvändigtvis nya bilar! Behåll din SAAB!

  Jag var själv "otrogen" mot varumärket SAAB efter 14 år. Det fanns ingen fyrhjulsdrift vid den tiden. Jag drog in två Audi! Endast problem. Jag trodde att den första Audi var en måndagsbil. Men den andra var ännu mer! Båda reparationerna började efter cirka 80 minuter. Styrning, transmission, komplett stötdämparsystem, motorn togs helt bort två gånger inom 1 1/2 år. Trots den utökade garantin kostade bilen mig mycket pengar. Och inte att glömma ... de höga värdeförlusterna hos de tyska premiumvarumärkena ... Massor av tillbehör ... från katalogen = massor av avskrivningar!

  Från min vänkrets hör jag och ser liknande saker med de tyska premiumleverantörerna ... många problem ... men du tar det bara dit ... vanliga bilister. Med S5 måste du ta bort fronten så att du till exempel måste byta den trasiga xenonlampan.

  Jag köpte 2 nyare SAAB för resor och för speciella dagar => vardagsbilen är Viggen, som faktiskt länge har skrivits av ... som är utrustad med en ny växellåda ... olika uppdateringar ... och den modernaste navigationsenheten, fortsätter att springa efter 226 ′ km utan problem och är så bra som ny inifrån och ut är och är extremt roligt.

  Jag förstår inte varför du accepterar stora värdeförluster, eventuellt betalar leasingavbetalningar ...! Med några leasingavbetalningar eller värdeförlust kan du snabbt kompensera för investeringar i din SAAB. Jag ser inte någon anledning att ändra alls. Jag kör omkring 40 000 km per år. Efter åtta års åktur till Audi har mina kostnader minskat kraftigt trots att jag investerat i de "gamla Saabs".

  Trots bristen på nya bilar kommer jag att köra SAAB och ta hand om fordonen ... då kan ingenting gå fel ...

  SAAB-bloggen ska skriva om SAAB ... Tack TOM och hälsningar till ditt team

  • ... Efter åtta års åktur till Audi har mina kostnader minskats kraftigt trots att jag investerat i "gamla Saabs" ...
   Japp, det är precis så det är! Många förare (vill) eller kan inte beräkna, eller "skattekontoret kommer att göra det ändå" ... SAAB-ägare har fortfarande chansen att ändra sitt beteende 😉!
   Ha det roligt med befintliga SÄÄBEN!
   Förresten: SAAB blogg ENDAST via SAAB. Om människor vill ha något annorlunda, vänligen: Alfa-R-Blog, Infinity-Blog, Subaru-Blog etc. kan tillfredsställa Infolust!
   Trevligt efter jobbet .... 😉

  • Vid den sista A6 i vår familj hade jag intrycket att AUDI bara producerar på måndagar.

   Efter de ibland pinsamma förolämpningarna som nyligen släpptes ut mot SAAB-fans som oundvikligen har bytt, tycker jag inte att det är vettigt att skriva om andra märken här. Denna fanatism skrämmade mig lite.
   Jag har varit där i 25 år nu, men tiden kommer när vår SAAB kommer att bli en hobby och något annat måste drivas för daglig drift - oavsett hur motvillig.

   Annars ser jag det med leasingräntorna / avskrivningarna jämfört med att du kör en bra SAAB också. Körning är för närvarande mycket lätt och billigt med min SAAB.
   Så länge ingen kaustisk monster SUV finns i spelet, har jag inga säkerhetsproblem med det. I så fall har alla förlorat en vanlig bil.

  • Kan bara bekräfta frågan om kostnader. Själv hade jag 4 fordon från VAG-gruppen, både för affärs- och privata ändamål, som alla var dyrare att bära och underhålla än SAAB. 2 av dem var hemska bilar och såldes därför igen så snabbt som möjligt. 2 var ok.

   Men i rättvisans namn måste jag också nämna att 2 9 SAAB-5 drivrutinerna från det omedelbara grannskapet har gått ur mig oförklarligt inom en kort tid att skrota SAAB-motorer. Jag har aldrig låt en SAAB stå. För rött ljus Bolzer motorn är kall eller innehavare som inte kontrollerar oljan, en SAAB förmodligen ingenting.
   Det kommer förmodligen att finnas sådana historier från alla märken.

   Vad jag förstår inte är dock varför SAAB har frågat kunden problemet med oljeslam i åratal. Detta var definitivt en svag punkt i SAAB-motorerna i åratal och en av de främsta orsakerna till ett eventuellt misslyckande.
   Erfarenheterna sedan renoveringen och installationen av serviceintervall visas i 9-5-ern visar att det skulle ha lösts och massiva skulle kunna bidra till att öka tillförlitlighet, hållbarhet och minskade underhållskostnader.
   Ett SAAB-fordon enligt den ”gamla” specifikationen med serviceintervall på 10 000 km och tremor däremellan är därför inte längre ett alternativ för mig.

 • Bara SAAB och inget annat. Även utan en ny bil finns det mycket att prata om Trollhätten, Sverige och så allt till Old, Young och Newtimer. Inte mindre är de vackra SAAB-bilderna som utgör din blogg. Därför borde han stanna som han är.

  Hälsning
  Werner

 • Vad sägs om Infiniti?
  Är ett mycket okänt märke och säkert något för bloggen

 • Bloggen heter “Saabblog.net” - så ren SAAB!
  Jag läste här eftersom en del av mitt hjärta och själ beror på SAAB och inte på ett annat varumärke ...

 • Även om jag lojal mot inte bara SAAB fan men också Subaru varumärke och har bland annat 4 Citroen vintage, men den här bloggen bör förbli en ren SAAB block.
  Korta rapporter om nyheter om andra intressanta märken är ok, men annars ska du PURE-SAAB.

  • "Blogg" naturligtvis, inte blockera ... pinsamt

 • När jag läser en Saab-blogg vill jag läsa om Saab och göra andra märken. Blandning med andra märken skulle späda ut bloggen. Självklart, bara Saab i framtiden!

 • I princip borde SAAb vara i förgrunden.
  Men då och då kan en liten titt utanför lådan verkligen inte skada. Det borde aldrig bli en blogg för ett annat bilmärke. Men det är inte så att SAAB är vegetabiliskt och inte har någon koppling till andra märken. Eftersom det inte finns några nya bilar - inte ens under överskådlig framtid - skulle det vara ett intressant ämne vilken ny bil skulle kunna användas istället för en SAAB.

 • Jag stöder det fullt!

 • Ingen är så kopplad till ett bilmärke som vi Saab-förare. Svaret är därför enkelt. Jag gillar den här bloggen eftersom den är så individuell som en Saab.

  Du kan läsa tillräckligt om andra märken (inklusive Volvo). Jag har inget behov av information alls ...

 • Åh, jag skulle vilja köpa en 9-3er Aero så mycket, men jag blir mer och mer tvivelaktig om pessimismen. Vänligen fortsätt som tidigare !!!

 • Uppenbarligen bara Saab. Det finns också specifika bloggar för alla andra märken. Till exempel läser jag fortfarande Tesla-bloggen intensivt ....

 • Jag kom till bloggen (och stannade) FÖR att den rapporterar om SAAB! ENDAST SAAB intresserar mig. Mina Audis och Opels tidigare är historia och rör inte längre mitt hjärta. Om min nuvarande SAAB ”inte kan sparas” får jag en annan SAAB eller en annan bil.
  Bildelning är också ett problem för mig.
  Eller så kommer jag att utöka mitt utbud av modeller för cyklar ... ;-)
  Jag har kommit överens: ENDAST SAAB!

 • Naturligtvis bara Saab !!!!! Det är därför vi är här !!!
  För bara två dagar sedan fick jag en 9000, faktiskt för att få reservdelar, men vem vet ... den kör bara bra.

 • Namnet är obligatoriskt. Ibland kan det vara intressant att tänka utanför lådan när det finns ny teknik eller potentiella / tidigare investerare att upptäcka (jag tänker på drivrapporterna från Fisker och Mahindra-utloppet). Annars, vänligen stanna hos "Pure Saab", särskilt eftersom alla andra (namngivna, levande) företag har tillräckligt med möjligheter för allmänhetens medvetenhet. De som vill / kan / kan / vill / måste flytta ett annat varumärke (i vardagen) kommer att hitta tillräckligt många möjligheter. När det gäller innehåll ser jag mer en sammanslagning med youngtimer-bloggen på lång sikt.

 • Vänligen bara Saab Pur på andra bilar som naturligtvis inte kan vara ointressant och du bör också informera dig själv annars. Och snälla gör inte en Schwedenblog aus.Zur andra svenska (kinesiska) märket, jag hittar absolut ingen åtkomst. Om svenska, då Saab.

 • Hej tom Ditt arbete är Saab-bloggen. Byggd från ditt hjärta. År av konstruktion, perfektion i bild och skrivning. För mig, bara Saab, sedan 1967. bara för att Saab inte bygger längre, det är verkligen ingen anledning att inkludera något sällsynt bilmärke i bloggen. (Oldsmobile, Pontiac, Wiesmann, Sunbeam, Studebaker, och så vidare) existerar inte längre. Men fläktbasen är oerhört stor och stark. Jag tror att det finns tillräckligt med historier, erfarenheter och intervjuer med Saab-folk att skriva om.

  Fortsätt det goda arbetet, vi ser fram emot dina nyheter och bidrag varje dag.

  Hälsningar från Zürich

 • Hej där!

  Det borde vara med rent Saab. Det finns massor av bloggar från andra märken eller till och med allmänna auto bloggar där du kan hitta information om andra märken. Utveckling av andra märken som direkt påverkar Saab hör naturligtvis också i bloggen. Kanske kan också historier om annan liten bil smälta, vilket kan leda till liknande öde, eller bara lida inte för att de har gjort något annorlunda (bättre?).
  Även om Saab bloggen ska vara en ren klassiska bilar blogg, om Saab dörrar bör stänga för evigt, det bör ändå kvar på en ren Saab blogg.
  Du fortsätter skriva om ditt hjärta som slår Saab och Saab-andan. Det är precis vad som gör Saab. Blandning med andra märken skulle utspäda inte bara bloggen utan även denna anda.

  Hälsningar
  Achim

 • Bloggen borde vara en SAAB-blogg.

  Men om tidigare SAAB-drivrutiner rapporterar om vad som används i vardagen, så har jag inget problem alls.

  Då och då tittar jag på alternativ: Audi A5 och A7 (på grund av hatchbacken, jag tycker att A7 är klumpig och prålig och jag gillar inte någon av dem i interiören), kör ibland A6 och BMW 5-serien i affärer och kommer snart att testa en Tesla kör. Det är dock inte lätt att hitta ett riktigt alternativ till SAAB. Men jag är inte rädd för kontakt med andra tillverkare - det finns också bra bilar där och jag tänker inte mycket på de nästan religiösa oraklerna med att bekänna SAAB och de personliga attackerna från "riktiga SAAB-fans".

  Att använda en gammal bil i vardagen är inte av frågan av säkerhetsskäl. Styvheten och säkerhet fordon har ökat under de senaste åren i en dimension som i en mer än 10 år gammal bil har nästan ingen chans att överleva i en grövre kraschen mot en aktuell bil idag. De gamla berättelser (gick med min-900 1 med 160 km / t till en betongpelare och utan en skråma hoppade), jag hör dig inte.

  Min 9-5 Aero SC, byggd 07 och cirka 250 000 km, ser för närvarande inte ut att gå ut när som helst snart. I händelse av motor- eller växellådsskada skulle SAAB dock också vara historia för mig.

  Det faktum att Orio erbjuder kompletta paket hjälper säkert att hålla fordonen på marknaden ännu längre. Recensioner är också användbara.

  För min SAAB, till exempel, skulle den fullständiga förnyelsen av chassit (spjäll, Stabis, gummibussningar, Nivomat) vara ett problem.

  Rapporterna om specifika sårbarheter eller underhållsprioriteter för fordonen och hur man får dem under kontroll är också användbara. (På min 9-5 är styrningen alltmer trög, även om pumpen är tätt, tillräckligt med olja i systemet och styrsystemet är bra). Det finns förmodligen fortfarande en universell fog som kan smörjas.

  • Jag tycker att det är en bra idé, för det är här Saabs koncentrerade kompetens skriver. Ett eller annat tips (försiktighet, optimering ...) skulle verkligen vara mycket välkommet.

 • Bloggen är det sista stoppet för SAAB, han borde vara som han är

 • För Saab bara ;-)!

 • Ingenting borde vattnas, PURE SAAB FOREVER!
  Om du vill kan du läsa specialbloggar om andra OEM-tillverkare.

 • Moin tillsammans.

  Jag tror också att en SAAB-blogg borde i stor utsträckning vara en SAAB-blogg.

  Men då och då är jag intresserad av vad ”möjligen. Alternativ ”är eller där tidigare SAAB-medlemmar migrerar till (och varför).

  Och - som redan nämnts av Tom - skulle jag vara mer intresserad av "främmande länder" än BMW / Audi / Mercedes (du kan läsa om dem överallt i D) ...

 • PURE SAAB FOREVER!

 • Vänligen lämna det bara med Saab. Allt annat skulle bara vattna ner bloggen.

 • Kan jag bara ansluta till de tidigare högtalarna. När jag läser en Saab-blogg vill jag läsa om Saab. Även om jag själv som en beprövad järnfläkt inte berör alla ämnen direkt.
  Om jag vill veta något om andra bilar (och ja, ibland tycker jag att fordon av andra märken som nämns - teoretiskt sett - intressanta), så läser jag upp på relevanta forum och bloggar.
  Så för mig är det klart: Saab Blog är Saab och bara saab!

  hälsningar
  Gerald

 • Så jag tror att du borde hålla koll på Saab.
  Till de tyska tillverkarna är jag din åsikt, som publiceras i tidningarna och så mycket som inte får spridas här.

  Mest troligt skulle jag fortfarande se stödet till Volvo. Det här är också en svensk tillverkare, som till stor del har behållit den skandinaviska stilen (jag tar nu S / V60 och V40). Jag tror att med den nya XC90 kommer tillbaka en liten del av den tydligare stilen.

  Även om Subaru har en viss koppling till Saab (jag tror delvis anpassad i Trollhättans bilar till Sverige) skulle passa från specialstatusen ännu mer i den här riktningen. Men på något sätt inte så intressant.

  Hälsning Ded

 • hej tom blogg, bekymmerna om Saabs framtid är inte ogrundade. Ändå tycker jag att bloggen ska vara som den är, nämligen ren och bra. En sådan historia växer med tiden och kraven; tradition måste kunna utvecklas osv. Jag anser att det är mycket problematiskt att lägga till ett nytt varumärke, för det skulle vara ett mentalt och inte ett känslomässigt beslut och en blogg som denna är bara saab-ren - se ovan.
  I den meningen önskar jag en lycklig framtid
  många hälsningar thomas

 • Bara saab tack

  • Hej Tom, självklart borde Saabblog uteslutande vara en SAAB-blogg. Om du vill läsa något om andra bilar ska du göra det på annat håll. Eftersom allt har rapporterats sedan dess, vilket har något att göra med Saab, inklusive till exempel rapporter om Baicableger eller liknande, tycker jag att det är intressant och tillhör det, så det borde bli så. Jag tittade bara igen på NEVS-sidan och fick reda på att bilderna av Mattias Bergman och Jonas Hernqvist har försvunnit. Betyder det något?

Kommentarer är stängda.