Bluestime Vol.3

TSV 1860 München, FC St Pauli, MSV Duisburg .... Traditionella klubbar, fast förankrade lokalt, med ett lojalt följande! Ingen av dessa klubbar kommer att bli tyska mästare under överskådlig framtid, vilket inte kommer att förringa passion och entusiasm.

TSV 1860 Muenchen - lojala fans © 2014 saabblog.net
TSV 1860 Muenchen - lojala fans © 2014 saabblog.net

Klubbarna har utvecklat sin egen fankultur; vanligtvis smittas du med bröstmjölk och håller dig vid den. Oavsett hur briljant 1. FC Bayern München sjunker en italiensk motståndare - den verkliga fanen kommer aldrig att vara sårbar för en annan klubb.

Fotbollsliden är en av världens mest allvarliga trivialiteter, lika allvarliga som entusiasmen för ett bilmärke. Saab, så att säga, drama och passion för 60er, St Pauli och Duisburg sammanfattas i bara fyra bokstäver. Vad vi alla har upplevt tillsammans för över 3-åren med varumärket och Saab-bloggen är både dramatiska och anslutande. Hittills var Saab fan kulturen i ordning och stod på flera fasta pelare.

Saabsunited - bloggare fel

Hittills, för en pelare försvagas dramatiskt och är på fel spår. Jag pratar om Saabsunited, där mer och mer skrivs om BMW och där författare säljer sina Saabs och byter till varumärket från München. Naturligtvis - allt är i rörelse i vår värld, ingenting varar för evigt, och alla som vill ändra ska göra det. Jag har inga problem med det. Men det jag har problem med är närvaron av det bayerska varumärket på en blogg, vilket är en viktig pelare i samhället.

Michèl har vårt idag Ställning skrivet och jag skulle vilja säga några fler ord om det bayerska varumärket. Jag är inte säker på hur jag ska klassificera BMW i Sverige. En vän sa att det var de billiga leasingpriserna som gjorde BMW intressant, men jag känner till Centraleuropeiska syn på saker. Den som tidigare har valt en ny Saab-bil i Tyskland gjorde det medvetet. Och han bestämde sig mot en premiumleverantör från sitt eget land. Av många anledningar ! Kanske för att han inte gillade bilden, för att han inte ville gå vilse i publiken eller för att han uppskattade att han var socialt kompatibel med ett underdrivande varumärke.

BMW som ett alternativ till Saabs filosofi.

Situationen liknar våra europeiska grannar. Saab är så populärt i Benelux eftersom varumärket inte kommer från Tyskland. I Schweiz också. Det finns, särskilt för de äldre bilköparna, historiska skäl, men det är också avgränsningen till den stora grannen. BMW bygger intressanta bilar, och vi hade redan en 320d och en 525d i flottan, så jag har inga reservationer om varumärket. Emellertid, det ögonblick som en BMW firas upprepade gånger på en Saab-blogg, muterar den till en pålagd och kontrapunkt mot allt som Saab någonsin har gjort. Särskilt om du presenterar en M4. En typ av fordon som kan orsaka fysiskt obehag i samband med den berörda kunden.

Tänk på att det är min södra tyska syn på saker. Kanske uppfattas varumärket annorlunda i Sverige. Det som saknas mycket från Saabsunited är känsligheten för läsaren. Saab-samhället är i svåra tider. Enligt Spyker har NEVS visat sig vara ett osäkert lager. Det vi behöver nu är inte splittring, utan sammanhållning. Bloggarna från SU är främst ansvariga för detta. Du har "United”Skrivet på flaggan påstår sig kunna leda det globala samhället och har följt bloggarlegenden Swades fotspår. Det är ansvar och löfte för många fans. Men kanske är spåren från bloggstiftaren för kraftfulla för hans efterträdare ...

I svåra tider och på tufft hav dyker den goda kaptenen upp, och jag har intrycket att du har svårt att hantera nyheter och fans på ett ansvarsfullt sätt. Nu, av alla tider, när fans behöver entusiasm, lojalitet mot varumärket och en säker fot, verkar fokus ligga på höga åtkomstnummer och på sensation. En av de sista artiklarna talar för det. Man tror att anläggningen kan bli ett logistikcenter. Rapporterna från detta datum från 2011 och 12. Det finns för närvarande ingen grund för detta.

Kanske var den upprepade resan till BMW Welt ett uttryck för frustration över situationen i Trollhättan, kanske en känsla hos NEVS uppskattades inte i enlighet därmed. Kanske är det bara entusiasmen för en ny bil, som nu ligger i garaget. Jag kunde förstå dessa skäl. Men som jag sa är det det ansvar du måste möta. SU: s bloggare borde återvända till sina Saab-rötter. Kör BMW, ja. Tillåtet är det som glädjer och lyckas. Men bloggen snälla bara ren Saab. Tack.

46 tankar om “Bluestime Vol.3"

 • blank

  Det är därför jag gillar DENNA blogg så: Det är här rötterna hanteras och med mycket passion! Vad SU gör är naturligtvis ganska löjligt ... eller till och med inkonsekvent: Det är inte ens Volvo som är mer skriven om. Allt kommer att kastas överbord ... Ytterligare en bekräftelse på att vi fortfarande behöver saabblog.net !!

  Stora tummar upp och fortsätt!

 • blank

  Exakt, vi kan dispensera med alla de dumma moderna sakerna vi ABS och ESP, eller Head up displays; allt är trasigt!
  Au weia.
  Det var precis vad jag menade med "romantisk"! Så jag erkänner nederlag.
  Så länge ...

 • blank

  Folk, du kan fortfarande skriva så mycket bra saker om dina nya förvärv från Audi (alla kör Audi) eller BMW (Bayerischer Mist Wagen). Det är en sak du inte tar ifrån mig: intrycket jag fick av en helt ny Audi A4 i en kompis gratis verkstad, som nästan hela fronten för att byta en defekt strålkastare! var tvungen att demontera. I min 900 från 1991 misslyckades H4-lampan på vänster strålkastare i mars i år för halvljuset. Jag har det själv på 5 minuter! ändrats…. Med cirka 20 minuter för att ta bort strålkastarna inkl. Ställdon / torkarmotorer och stavar per sida på en 900 i skrotgården, borde jag vara bra som icke-mekaniker ...

  • blank

   Stor. På vägen utan ABS, krockkudde, xenon ljus. Den stora gamla 900 med sin H4 Funzel, allting var inte en riktig SAAB längre. Jag kan inte höra det längre, dessa eviga historier igår. Varför är inte SAAB längre? Tänkande kan hjälpa till.

   • blank

    Visst inte, för det finns fans av den gamla SAAB 900.
    Bara för att det finns entusiastiska 300SL Gullwing-drivrutiner, har Mercedes heller inte gått i konkurs.
    Vad konstruerar du ibland för anslutningar?

 • blank

  SAAB är och förblir passion = känsla. Det finns vågor också. Att vara avslappnad! - Tidigare var människor entusiastiska över "sin häst" och idag är de entusiastiska över "sin bil" eller "sin moped", och vissa är fortfarande entusiastiska över "sin häst" idag.
  Naturligtvis finns det viktigare saker i livet än en bil. Men du borde kunna tysta en "liten nisch" för känslor. Lite lyx borde vara. 🙂
  Jag körde också ”främlingar” i några år. Tills en vän (hård BMW-förare) sa på en lång bilresa till Dresden, dina SAAB: er, var de fortfarande bilar. Finns det ingen kvar till dig? Jag hade ytterligare tre månader senare. I år fick han (kompisen) köra SAAB till Dresden igen. Han såg fram emot det. -
  Jag minns fortfarande hur jag alltid beundrade min systers 96 "då". Hon gav mig sin skalbagge för det. Två år senare hade jag pengarna för mina egna 96. Det var en av de sista som byggdes.
  En liten del känslor måste vara, även om du påminner om det. Det viktigaste är att nuvarande utsikt inte går förlorad.

 • blank

  Tyvärr, men otroligt vilken typ av barnsliga rapporter från så kallade "Saab-fans" kan läsas. Dessa "BMW / Audi" -stil bör verkligen byta till BMW / Audi så snart som möjligt. Det är roligt att dessa kommentatorer skriver samma sak på BMW Blog Germany. Sanna Saab-freaks (som vi) bryr sig inte hur en Audi eller BMW kör. Dessa är medel för rörelse, passagerarvagnar, vänsterförare, pushers, etc., inget mer utan någon själ. Saab är kult, endast avsedd för själsfränder. Saab har historia, Saab har uppnått en status som är oöverträffad. Folket på vägarna vänder sig för att vara speciellt, för sällsynt, för Saab. Saab-entusiaster håller ihop, börja inte klaga bara för att Saab kanske inte längre producerar. Vi håller ihop. Lev Saab-andan på ett mycket speciellt sätt. Tom, jag är ledsen för de otroliga kommentarer du har läst. Men sådana ”barnrapporter” lämnar oss döda, motiverade och sammanhängande Saabs själar kalla. Vänliga hälsningar från Zürich.

  • blank

   Bravo!

  • blank

   Det är fantastiskt att vi nu har en lista med kriterier för vad en “riktig” SAAB-fan är. Så vi kan nu stanna för oss själva och dölja den verkliga världen där ute.

 • blank

  Okej, då är jag förmodligen en show-off, förresten, gör det verkligen så, så anonym på en blogg. Jag skulle vara glad att det skulle finnas igen SAABs som en ny bil i 9.5-området, jag skulle ta en omedelbart. Precis som jag blint beställde 9.5 NG strax efter showen på IAA i Frankfurt och sedan fick den levereras till 2010 nästan ett år senare i augusti. Och 4 nya bilar före (9.3 TID, 9.5 SC TID, 9.5 Limo Aero, 9.5 NG Aero), jag beställde också mer eller mindre blind, men det var nog också angeberhaft. Tja, bra.
  Lite mer tolerans skulle vara bra för världen. Och att tänka på andra bilar bör också vara tillåtet. En begagnad bil som ett ”nyförvärv” som är äldre än 5 år eller över 100.000 9.5 km är helt enkelt inte acceptabelt för mig som långväga förare. Min 40.000 NG var i verkstaden i nästan 3 månader vid XNUMX XNUMX km; Spännrullar och glidskenor är defekta och Saab kunde inte skicka rätt del.
  För övrigt delar jag yttrandet från vissa läsare om SU sedan Swades avgång, nivån har fallit stadigt. Eftersom Saabblog är ett riktigt alternativ, tack så mycket!

 • blank

  Alla ska köra vad de vill. BMW bygger bilar som är helt annorlunda än Saab när det gäller design och teknik. Det finns ingen märkbar elegans eller komfort. Jag satt nyligen som passagerare i en nuvarande 5-serie och var glad när jag kom ut igen. Oavsett om bilar byggdes i Troll eller inte - jag skulle inte byta min 9-3 mot någon BMW i världen.

 • blank

  Det är just dilemmaet - tyvärr har ingenting kommit över från SAAB på länge.

  • blank

   Från GFUI Vui zvui (känner nog)
   Annars skulle vi inte alla träffas här, bli upphetsade, upprörda och ynkligt ledsna.

 • blank

  Tja, om den här passionen inte orsakar någon skada.
  Vi lider alla - var och en på sitt sätt.
  Det finns en sak som vårt nuvarande alternativ inte klarar - nämligen PASSION!
  Och hon är fortfarande så bra, modern och in.
  Ingenting kommer över - inga känslor.

 • blank

  Bröllade väldigt bra, lejon! Och det är inte hela kvällen ännu - både för lejonen och för Saab.

 • blank

  Min åsikt…

  ... om BMW: Leasingpriserna är inte så billiga, om du inte gör en rejäl handpenning som du kan köpa minst två bra, begagnade, äldre SAAB: er :). På sommaren fick jag prova en 428i under en helg och hade kul, men det tog mig inte riktigt. Smakfullt, ganska ädelt, men på något sätt också lite intetsägande.

  ... om SAABS United: Det var här jag blev medveten om den här bloggen, men det som stör mig där (ännu värre än BMW-rapporteringen) är hur olika åsikter hanteras. Blockerande kommentatorer, verbalt missbruk ... ett förfarande à la ”Defeatists [NEVS-motståndare] skjuts” - har vi inte haft det förut?

  • blank

   "Min" fördel är att jag har en servicepartner nästan precis utanför dörren, så jag behöver inte oroa mig för ett SAAB-alternativ "idag" (ännu). Dessutom har jag under tidigare år alltid varit ”främlingar” och försökt eller var tvungen att prova andra märken eftersom de var företagsbilar. NGs är fortfarande på marknaden och ur reservdelsperspektiv är jag inte orolig för tillfället.

   För övrigt är en "SAAB-blogg" en "SAAB-blogg" och inte en reklamplattform för andra märken. Men jag förespråkar fortfarande friheten att låta oss läsa igenom när andra byter till ett annat varumärke och vad deras beslutskriterier är. Detta är inte varumärke, utan "med passion".

 • blank

  ..tja vad är alternativet för en bil efter SAAB-liv. Jag har försökt möjligt efter leasing slutet av min 9.5 2.8 NG Aero Hirsch allt tills Jaguar om Mercedes och BMW och har slutligen landade på Range Rover på Audi. Det har varit en S 2013 sedan augusti 7. Naturligtvis klart överlägsen en otrolig bil och Saab i form av prestanda. Inte mycket dricka glada än V6 (ca 40.000 km Ø 13 l trött Ø 12,4 l om 80.000 km i Saab. Egentligen Wolte jag ta det stora diesel, vilket var S men leasing mycket prisvärd och är för övrigt helt i nivå med Saab, trots € 35.000 högre listpris brutto! Navi, telefon, trafikskylt erkännande etc. fungerar perfekt, suspensionen också en dröm, men bara marginellt bättre än 9.5. tillförlitligheten är bättre än Saab kan verkstadskostnader i wg. av en fullständig leasing (€ 84 netto per månad för underhåll och slitage!). vara försiktig efter nästan 15 år Saab kom alltså till Audi? Nä. Även wg. yttre utseende (strax före Proll) och vana att Audis jag hellre vara tillbaka Saab körning men det finns inget mer. i drygt ett år är återigen hyresavtalet till ett slut, då? Audi vistelse (A5?) till Jaguar (ny XF?), en Lexus hybrid SUV, så vad göra?

  • blank

   Jaquar XE istället för XF :)?

   • blank

    ... Jag har redan tänkt på det, 3,0 med en kompressor kommer senare också att finnas som fyrhjulsdrift. Det är fortfarande lite tid kvar. Lyckligtvis. För övrigt skulle jag också välkomna det om människor som använder en bil för affärer och därför (måste) byta ut var 36: e mil inte avvisas som förorenande boet, utan också ses som entusiaster. Det finns nu för många Saab-romantiker i början. Det tar oss inte längre.

    • blank

     Läsare är nu ute och kör här som kör allt från A ... som Audi till V ... som Volvo. De är välkomna eftersom de har Saab i hjärtat (romantiker) eller som en andra bil eller rostig hobby i garaget. Bloggteamet är öppet och baserat på verkligheten. Bara så länge nyckeln inte har vridits i fabriksporten i Trollhättan är vi lite ovilliga att diskutera alternativ. Jag hoppas att detta är förståeligt.

     • blank

      Du kan också driva ett annat märke av någon anledning. Men varför måste du utnyttja det på så sätt? Den minst intresserade här är vad en S7 konsumerar eller hur bromsens slitage på M4 är.
      De som skriver något söker bara en bekräftelse vad de har köpt men för bra bilar.
      Ämnet här är SAAB och inte det nya förvärvet av utländska varumärken.

  • blank

   Vad säger en man som heter Ove egentligen till Audi? , ”Han (Audi) har dessa vågiga strålkastare. Så att ingen i mörkret missar det faktum att en riktig idiot är ute och går i sin bil. " Så byt märke, men inte till BMW, Reaullt, Citroën eller till och med Hyundai. Eftersom Ove inte tror det. Inte ens till Volvo. Eftersom Ove inte tycker mycket om det heller.

   • blank

    Jag tog en gång min frihet och raderade en uppenbar dubbel postning. Hmm, förlåt, jag var tvungen att le och jag hoppas verkligen att alla som inte har läst Ove kan klassificera dessa meningar korrekt ...

    Gigi, vad skulle Ove göra om han inte får en Saab längre?

    • blank

     Ledsen för dubbelpost. Ja, det frågar jag mig själv också. Lyckligtvis kommer min Saab fortfarande att springa under en tid. Men efter det, vad kör en ove eller en man som jag? För tillfället skulle jag säga en cool Fiat 500 i blu celeste (himmelsblå) för att fungera. Och för längre resor är det bara att hyra en bil. Lönar sig bättre. Alfa Romeo skulle också vara ett alternativ, men något nytt borde komma upp. Varigenom Ove verkligen inte skulle köra en Alfa. Stoppa sedan en Volvo ändå? Med allt beslag och en färgad bakkamera som visar färdriktningen, som min senaste hyrbil i Norge? Åtminstone bakåt körde den bättre än min Saabrio!

 • blank

  Huvudförfattarna vid SU tycktes mig alltid vara lite omogna och oerfarna - denna bedömning har nu bekräftats fullständigt.

  Sann SAAB-entusiaster kommer inte längre att uppmärksamma SU-bloggen och med den blogg jag skriver på har man under en tid varit det bättre alternativet till hands!

  Det som verkligen saknas är en närmare koppling till de aktuella aktörerna runt SAAB i Trollhättan. Varigenom det fruktansvärda dåliga informationsflödet mot SAAB-samhället naturligtvis bara kan spåras tillbaka till NEVS-folkens beteende. Förhoppningsvis kommer tyglarna snart att överlämnas till Mahindra eller någon annan lämplig ägare - PR-arbetet skulle då säkert också nå en acceptabel nivå.

  • blank

   Vem bestämmer vad ett sant SAAB-fan är och vem gör inte det?

   Det verkar som om några författare på DENNA blogg har kommit till en oroande låg nivå. Jag tycker att det är underjordiskt och trångsynt att människor skildras som Nestbeschmutzer som ser ut i den nuvarande situationen för alternativ till SAAB. (Måste)

   Jag har läst båda artiklarna och ser att båda författarna är långvariga SAAB-drivrutiner och köpte ett alternativ på grund av brist på erbjudande från SAAB.

   Behöver SAAB-bloggar verkligen smutsa på varandra? Finns det inget annat att rapportera? Exakt sådana reaktioner visar vid vilken lågpunkt varumärket är.

   Det är helt logiskt att fler och fler pratar om alternativ. Leasingavtal löper ut och SAAB-fordon lider av olyckor eller går av pension från andra orsaker. Det finns också SAAB-fans som vill ha en bil för daglig användning och har ingen kollektörs passion för att lägga ut till det dagliga fordonet utöver gammal metall i garaget.

   Vad detta har att göra med brist på mognad, öppnar inte för mig.

   • blank

    Jag tror (hoppas) du menar kommentatorer istället för författare. Det är mycket tydligt att ingen ska framställas som ”förorenande boet” och om känslorna sprids över är det förståeligt i varumärkets nuvarande situation, även om det inte är bra. Alternativ, som jag sa, kommer att bli ett problem någon gång, men det måste hanteras känsligt. Och ja, det finns andra ämnen som är lika känsliga och där jag har svårt att skriva. Ändå kommer de att finnas på bloggen de närmaste dagarna.

    • blank

     Rätt, Tom. Jag menade inte kommentators författare.

     Och - med alla känslor: det handlar om bilar, inte om någonting som verkligen är viktigt. Människor som vill kalla sig mogna bör faktiskt fortfarande kunna se skillnaden.

   • blank

    Det bör inte glömmas att NEVS befinner sig i återuppbyggnadsfasen och det är fortfarande helt oklart hur SAAB kommer att fortsätta.

    I den här fasen är det på något sätt olämpligt att göra ”hemlig reklam” för andra märken (och sedan även för fordon från Quandt, av allt) - detta är inte lämpligt för en stor SAAB-blogg.

    Vem som helst (inklusive en tidigare SAAB-förare) kan naturligtvis köpa en fantastisk BMW - men att göra indirekt reklam med den på en SAAB-blogg är inte bara omogen utan nästan schizofren!

 • blank

  ... och om det finns så många fantastiska Mercedes-Benzes i garaget. (Kända skäl)
  En gång SAAB alltid SAAB - åtminstone där det är GFUI.
  (för södra Sverige: där känslan är baserad)

 • blank

  Hmmm…. och jag undrar bara om ett saabigt nyförvärv (och försäljningen av den nuvarande packhästen) fortfarande är värt ...!?!?

  På SU har jag haft intrycket av "svanlåt" flera gånger nyligen (vilket på något sätt subliminellt eller omedvetet noterades som "kontra" i min nuvarande beslutsprocess). 🙁

  Oavsett detta tycker jag att det aktuella beteendet "granne" inte heller är iso heller. - När allt kommer omkring är du en ren "varumärkesblogg" och inte en allmän.
  Rapporter om "alternativ" till Saab intresserar mig och är helt motiverade.
  Men om du vill bli en "BMW-blogg" eller "långsamt" säga adjö till Saab, bör du kommunicera det öppet.

  • blank

   Saabige nya förvärv är alltid bra 🙂 Så länge du fortfarande kan hitta en Saab som passar in i livet - ingenting talar emot det. Eller?

   • blank

    ... du säger det så lätt ... 😉 😉

    Å andra sidan talar för mig bland annat det kroniska underskottet med kompetenta "Saab-verkstäder" här i närheten eller avståndet till nästa "kvalificerade" och ibland irriterande och irriterande lokala oberoende verkstäder.

    Tja, vad talar för det, vi vet alla här (bara "njöt" igen av WoEn på A7 / A23) ... 😉

    Hur som helst, på ett eller annat sätt:
    Beslutet kommer troligen att tas den här veckan eller nästa .... och sedan kan du antingen titta snabbt på återförsäljaren eller bara gå till en verkstad för ”försköning”….

    • blank

     Med mekaniska problem ser jag få problem med SAAB, eftersom många mekaniker känner till dem. Mindre med elektronik. Jag kör en 9-5 Aero SC från 2007 som under tiden har 250 000 km. Fordonet ser inte ut slitet alls, går bra och har alltid varit underhållet av samma mekaniker till denna dag. Jag litar definitivt på fordonet i ytterligare 150 000 km.

     Tyvärr bröt det inbyggda navigationssystemet DVD-läsaren för en tid sedan. På grund av att det inte fanns några fler kartuppdateringar och inget gränssnitt till I-Pod är tillgängligt, har jag GPS med en professionell ersatt av en Alpine INE-W925R.

     Sedan dess har farthållaren misslyckats och bränslemätaren är oanvändbar och går enligt vädret.
     Den vänliga har gjort en ärlig ansträngning och testat farthållarens fotkontakt och växeln på ratten och ersatt.
     Dessutom har man ersatt flottören i tanken och tanken själv. Jag fick tanken från importören på speciella villkor.

     Elinstallatören har installerat det gamla navigationssystemet och testat BUS-systemet från sin sida.

     Misstaget förblev detsamma. Jag kunde nu både plåga och bearbeta, men har ingen tid eller önskan för det.

     Den mest kända SAAB-specialen i vår region sa på begäran att han inte visste problemet och inte visste om han kunde lösa det. Han har emellertid redan uppskattat 1-taggöverhuvudet (vid 159.- / h) för att se på problemet. Han påpekade att jag var tvungen att ordna avtalet i 4-veckor omedelbart, annars skulle han vara borta.

     Du kan tänka dig att jag avbröt och avstod från hans tjänster.

     Det är kvar, eftersom fordonet kör och Alpinen gör sitt jobb igen.

     Om någon verkligen känner till 9-5-elektroniken, är jag tacksam för tips.

   • blank

    Exakt!
    SAABiga nya förvärv är alltid bra! Därför plockade jag upp min ”nya” SAAB 9-5 NG TiD Vector idag i Bamberg på Auto Muckelbauer (enligt min mening en absolut kvalificerad verkstad!)! För mig en absolut drömbil! Och nu finns det en till i Luxemburg ... 😉

    • blank

     Hej Wolli, din 9-5 är riktigt snäll, bra bil och Muckelbauer har gjort en liten, färgstark uppgradering ;-). Ha kul med drömbilen!

 • blank

  Super Tom!

  En gång lejon, alltid lejon !!

  En gång Saab, alltid Saab !!

 • blank

  Ja tom; vi måste vara "förenade". Enligt mig; inga problem

  • blank

   Det här är viktigt. Jag pratade med Till från SU idag. Jag tror att vi kommer att förbli "United" 🙂

 • blank

  Nej, men ett litet gräsande ljus som.
  En blogg för ett specifikt ämne måste förbli ett "ämnesblock". Annars tjänar han inte sin målgrupp. Den som driver en “SAAB-blogg” måste fokusera på SAAB. Annars saknade han ämnet. "Ämnet" för likasinnade människor slås inte.

  Ja, men det är också intressant att ta itu med aspekten av vilka bilar jag väljer när jag inte längre kan köpa en SAAB. Men jag pratar inte om att marknadsföra något speciellt varumärke, vad det än är. Doktorsexamen är dålig. Jag är bara intresserad av att bli bortskämd "dagen efter": vart ska SAAB-individualisterna gå! Detta är en sidoljus.

  • blank

   "Dagen efter" är en punkt som berör oss alla. Det kommer sannolikt att bli ett ämne på bloggen, förr eller senare. Innan vi vet hur saker kommer att sluta eller fortsätta i Trollhättan, vill jag inte skriva mycket om det.

 • blank

  Jag finner de aktuella händelserna på SU väldigt ledsen.
  Om du plötsligt inte har någon intresse för SAAB, ska du låta bloggen bara tystna somna och gott.
  Men från en etablerad SAAB-blogg, som är mycket allmänt känd, nu för att skapa en blogg av ett annat märke, finner jag helt underjordiska!
  Säkert är alla fritt att välja vilket märke han hylder, men inte på detta sätt. Då bättre börja en ny blogg!

  Och om du vänder dig bort i en kris kan det också se djupt ut: True fans är till och med i en sådan kris till deras varumärke.
  Om SAAB inte längre finns som tillverkare vid något tillfälle, och det kan faktiskt hända på så kort tid, så kommer jag inte att sälja mina sista SAAB i panik!
  Visst kan det hända det professionellt som en vardaglig bil men då kommer ett annat märke för brist på unga begagnade SAABs att vara runt hörnet, men passionen, hobbyen runt SAAB kommer inte att dö av det!
  Tvärtom - sötsakerna Sonett & Co. kommer att fortsätta att tas om hand!

  Så troligen kommer alla verkliga fans att tänka!
  Därför måste jag anklaga tillverkarna av SU att de bara var halvhjärtade i saken ...

  SAABige hälsningar med utsikt över saker från norra Tyskland….

  • blank

   > Bättre att starta en ny blogg!

   De har redan grundat det: bmwb.se

   Enligt min mening var Saabsunited bra så länge som Swade skrev där, varefter det tyvärr blev mer och mer ointressant för mig. Allvarlighetsgraden drabbades illa och varje obetydlig nyhet såldes som ”nyhet” ... Enligt min mening är det dock bäst att ignorera enkla saker.

 • blank

  BMW fungerar inte alls, den här dåliga bilden, nej nej nej ... (Bring me workshop)
  Audi, dyra byggsatsbilar i VW-systemet, med fyra lökringar (varje Raudi NEN Audi)
  Mercedes, mestadels mättad sextiotalet

  vad mer är kvar? Franska? Italienare? Tja, Alfa Romeo är fortfarande, men är fortfarande bara Fiats i annan plåt.

  Volvo, om Saab inte längre fungerar? Eller Saab-replikerna från Kina, där vi köper allt från Kina….

  Vi vill ta hand om våra Saabs och köra tills de går sönder.

  Grüßle
  Cooper One

 • blank

  Nu kan någon skriva på sin blogg vad han vill.
  Bara bloggens namn ska också passa innehållet.
  Det här är meningen med någon som inte har något att göra med att blogga och föredrar att köra sin bil, och kanske kommer snart att sätta något annat än Saab i salen.
  Alla som gillar, kan och vill så länge som det är på egen lekplats.

Kommentarer är stängda.