Bluestime Vol.3

TSV 1860 München, FC St Pauli, MSV Duisburg ... .Traditionsvereine, fast förankrad lokalt, med ett lojalt följe! Ingen av dessa klubbar kommer att bli tyska mästare under överskådlig framtid, vilket inte förringar deras passion och entusiasm.

TSV 1860 Muenchen - lojala fans © 2014 saabblog.net
TSV 1860 Muenchen - lojala fans © 2014 saabblog.net

Klubbarna har utvecklat sin egen fläktkultur; Vanligtvis är man redan smittad med bröstmjölk och stannar kvar med den. Oavsett hur fantastisk 1. Bayern München sjönk en italiensk motståndare - den sanna fanen kommer aldrig att vara sårbar för en annan klubb.

Fotbollsliden är en av världens mest allvarliga trivialiteter, lika allvarliga som entusiasmen för ett bilmärke. Saab, så att säga, drama och passion för 60er, St Pauli och Duisburg sammanfattas i bara fyra bokstäver. Vad vi alla har upplevt tillsammans för över 3-åren med varumärket och Saab-bloggen är både dramatiska och anslutande. Hittills var Saab fan kulturen i ordning och stod på flera fasta pelare.

Saabsunited - Blogger på fel spår

Hittills, eftersom en kolumn försämras dramatiskt och ligger på fel spår. Jag pratar om Saabsunited där mer och mer skrivs om BMW och var författarna säljer sina Saabs och byter till varumärket från München. Självklart - i vår värld är allting på gång, ingenting är permanent, och vem vill byta bilmärke, borde göra det. Jag har inga problem med det. Vad jag har problem med är närvaron av det bayerska varumärket på en blogg som är en viktig pelare i samhället.

Michèl har vårt idag Ställning skrivet och jag skulle vilja säga några fler ord om det bayerska varumärket. Jag vet inte hur man klassificerar BMW i Sverige. En vän sa att det är de billiga leasingräntorna som gör BMW intressant, men jag känner till det centrala europeiska perspektivet. Den som bestämde sig för att köpa en ny Saab-bil i Tyskland gjorde det medvetet. Och han bestämde sig mot en premiumleverantör från sitt eget land. Av många anledningar! Kanske för att han inte tyckte om bilden eftersom han inte ville gå ner i publiken, eller för att han uppskattade att vara socialt kompatibel med ett underdrivet varumärke.

BMW som ett alternativ till Saabs filosofi.

Situationen liknar våra europeiska grannar. Saab är så populärt i Benelux eftersom varumärket inte kommer från Tyskland. I Schweiz också. Det finns, särskilt för de äldre bilköparna, historiska skäl, men det är också avgränsningen till den stora grannen. BMW bygger intressanta bilar, och vi hade redan en 320d och en 525d i flottan, så jag har inga reservationer om varumärket. Emellertid, det ögonblick som en BMW firas upprepade gånger på en Saab-blogg, muterar den till en pålagd och kontrapunkt mot allt som Saab någonsin har gjort. Särskilt om du presenterar en M4. En typ av fordon som kan orsaka fysiskt obehag i samband med den berörda kunden.

Tänk på det, det är min sydtyska syn på saker. Kanske uppfattar du varumärket annorlunda i Sverige. Vad som verkligen saknas vid Saabsunited är känsligheten mot läsaren. Saabs kommun är i svåra tider. Enligt Spyker har NEVS visat sig vara ett osäkert lager. Vad vi behöver nu är inte uppdelning men sammanhållning. Ansvaret för detta är främst bloggarna av SU. Du har "UnitedSkrivet på flaggan, hävdar att han kan leda globalt samhälle, och har följt i fotspåren av bloggerlegenden Swade. Det är ansvar och lovar många fans. Men kanske spårarna av bloggens grundare är för kraftfulla för hans efterträdare ...

I svåra tider och på grovt hav visar den bra kaptenen upp och jag har intrycket att man har svårigheter att hantera ansvarigt med nyheter och fans. Speciellt nu, där fansen behöver entusiasm, lojalitet mot varumärket och ett säkert grepp, tycks fokusen vara på hög trafik och sensation. En av de sista artiklarna talar för det. Fabriken kan bli ett logistikcenter, säger de. Meddelandena kommer från åren 2011 och 12. För närvarande finns det ingen grund för det.

Kanske var den upprepade resan till BMW Welt ett uttryck för frustration över situationen i Trollhättan, kanske en känsla hos NEVS uppskattades inte i enlighet därmed. Kanske är det bara entusiasmen för en ny bil, som nu ligger i garaget. Jag kunde förstå dessa skäl. Men som jag sa är det det ansvar du måste möta. SU: s bloggare borde återvända till sina Saab-rötter. Kör BMW, ja. Tillåtet är det som glädjer och lyckas. Men bloggen snälla bara ren Saab. Tack.

46 tankar också "Bluestime Vol.3"

 • Nu kan någon skriva på sin blogg vad han vill.
  Bara bloggens namn ska också passa innehållet.
  Det här är meningen med någon som inte har något att göra med att blogga och föredrar att köra sin bil, och kanske kommer snart att sätta något annat än Saab i salen.
  Alla som gillar, kan och vill så länge som det är på egen lekplats.

 • BMW fungerar inte alls, den här dåliga bilden, nej nej nej ... (Ta med mig Workshop)
  Audi, dyra byggsatsbilar i VW-systemet, med fyra lökringar (varje Raudi NEN Audi)
  Mercedes, mestadels mättad sextiotalet

  vad mer är kvar? Franska? Italienare? Tja, Alfa Romeo är fortfarande, men är fortfarande bara Fiats i annan plåt.

  Volvo, om Saab inte fungerar längre? Eller Saab repliker från Kina, där vi köper allt från Kina ....

  Vi vill ta hand om våra Saabs och köra tills de går sönder.

  Grüßle
  Cooper One

 • Jag finner de aktuella händelserna på SU väldigt ledsen.
  Om du plötsligt inte har någon intresse för SAAB, ska du låta bloggen bara tystna somna och gott.
  Men från en etablerad SAAB-blogg, som är mycket allmänt känd, nu för att skapa en blogg av ett annat märke, finner jag helt underjordiska!
  Säkert är alla fritt att välja vilket märke han hylder, men inte på detta sätt. Då bättre börja en ny blogg!

  Och om du vänder dig bort i en kris kan det också se djupt ut: True fans är till och med i en sådan kris till deras varumärke.
  Om SAAB inte längre finns som tillverkare vid något tillfälle, och det kan faktiskt hända på så kort tid, så kommer jag inte att sälja mina sista SAAB i panik!
  Visst kan det hända det professionellt som en vardaglig bil men då kommer ett annat märke för brist på unga begagnade SAABs att vara runt hörnet, men passionen, hobbyen runt SAAB kommer inte att dö av det!
  Tvärtom - älskling Sonett & Co. kommer att bibehållas!

  Så troligen kommer alla verkliga fans att tänka!
  Så tyvärr måste jag antyka att skaparna av SU bara har varit halvhjärtat inblandade ...

  Uppriktiga hälsningar med utsikt över saker från norra Tyskland ....

  • > Bättre starta en ny blogg!

   De har redan grundat det: bmwb.se

   Saabsunited var bra enligt min mening, så länge som Swade skrev där, blev det tyvärr allt mer ointressant för mig. Allvarlighet hade lidit allvarligt och sålts varje obetydlig nyhet som "Breaking News" ... Men att ignorera det är bäst enligt min åsikt.

 • Nej, men ett litet gräsande ljus som.
  En blogg för ett specifikt ämne måste förbli ett "temablock". Annars tjänar han inte sin målgrupp. Vem driver en "SAAB blogg" måste sätta SAAB i mitten. Annars missade han ämnet. "Temat" för likasinnade människor slås inte.

  Ja, men ibland, vilken bil, jag väljer, om jag inte kan köpa SAAB, är intressant för mig. Men jag pratar inte om att marknadsföra ett visst varumärke, vilket det än är. Kampanjen är inte på plats vid denna tidpunkt. Jag är helt enkelt intresserad av valet i valet på "dagen efter": var förändras SAAB-individualisterna? Detta är ett betande ljus.

  • Det med "dagen efter" är en punkt som stör oss alla. Det kommer förmodligen vara ett ämne på bloggen, förr eller senare. Innan vi vet hur saker går i Trollhättan, vill jag inte skriva mycket om det.

 • Ja Tom; vi måste stanna "United". Från mig inget problem

  • Det är viktigt. Jag pratade med Till från SU idag. Jag tror att vi bor "United" 🙂

 • Super Tom!

  En gång lejon, alltid lejon !!

  En gång Saab, alltid Saab !!

 • Hmmm .... och jag undrar bara om ett saabigt nytt köp (och försäljningen av den aktuella lasten röven) är fortfarande värt ...!?!?

  I SU har jag ofta haft intrycket att "chanting" nyligen (vilket i mitt nuvarande beslutsfattande på något sätt var subliminellt eller omedvetet noterat som "contra"). 🙁

  Oavsett, jag finner det nuvarande beteendet "intill" också inte helt .O. - Du är ju en ren "varumärkesblogg" och inte en allmän.
  Jag är redan intresserad av rapporter om "alternativ" till Saab och är också fullt motiverade.
  Men om du vill bli en "BMW blogg" eller säga adjö till Saab "långsamt", bör du kommunicera det öppet.

  • Saabige nya inköp är alltid bra

   • ... det är det du säger så lätt ...

    Å andra sidan talar den kroniska Unterversorgung med kompetenta "Saab workshops" här på avstånd och / eller avståndet till nästa "kvalificerade" och de partiella Rumgeärgere och Generve med lokala fria verkstäder.

    Tja, vad talar för, vi vet alla bra (bara tillbaka på WoEn på A7 / A23 "nöjd") ... 😉

    Hur som helst, på ett eller annat sätt:
    Beslutet kommer troligen att falla denna vecka eller nästa .... och sedan ser dealern snabbt eller bara en workshop för "beautification" besökte ....

    • Med mekaniska problem ser jag små problem med SAAB, eftersom många mekaniker är bekanta med det. Mindre med elektroniken. Jag kör en 9-5 Aero SC från byggnadsåret 2007 med 250'000 km. Fordonet ser inte utslitna alls, går bra och har alltid varit i drift med samma mekanik. Jag litar fortfarande på fordonet för mer 150'000 km.

     Tyvärr bröt det inbyggda navigationssystemet DVD-läsaren för en tid sedan. På grund av att det inte fanns några fler kartuppdateringar och inget gränssnitt till I-Pod är tillgängligt, har jag GPS med en professionell ersatt av en Alpine INE-W925R.

     Sedan dess har farthållaren misslyckats och bränslemätaren är oanvändbar och går enligt vädret.
     Den vänliga har gjort en ärlig ansträngning och testat farthållarens fotkontakt och växeln på ratten och ersatt.
     Dessutom har man ersatt flottören i tanken och tanken själv. Jag fick tanken från importören på speciella villkor.

     Elinstallatören har installerat det gamla navigationssystemet och testat BUS-systemet från sin sida.

     Misstaget förblev detsamma. Jag kunde nu både plåga och bearbeta, men har ingen tid eller önskan för det.

     Den mest kända SAAB-specialen i vår region sa på begäran att han inte visste problemet och inte visste om han kunde lösa det. Han har emellertid redan uppskattat 1-taggöverhuvudet (vid 159.- / h) för att se på problemet. Han påpekade att jag var tvungen att ordna avtalet i 4-veckor omedelbart, annars skulle han vara borta.

     Du kan tänka dig att jag avbröt och avstod från hans tjänster.

     Det är kvar, eftersom fordonet kör och Alpinen gör sitt jobb igen.

     Om någon verkligen känner till 9-5-elektroniken, är jag tacksam för tips.

   • Exakt!
    SPARA nya inköp är alltid bra! Därför tog jag upp min "nya" SAAB 9-5 NG TiD Vector idag i Bamberg på Auto Muckelbauer (enligt min mening en helt kvalificerad verkstad!)! För mig är en absolut drömbil! Och nu finns det ännu en i Luxemburg ... 😉

    • Hej Wolli, din 9-5 är riktigt snäll, bra bil och Muckelbauer har gjort en liten, färgstark uppgradering ;-). Ha kul med drömbilen!

 • ... och om det fortfarande finns så många stora Mercedesse i garaget. (Av kända skäl)
  En gång SAAB alltid SAAB - åtminstone där GFUI är.
  (för södra Sverige: där känslan är baserad)

 • De främsta författarna vid SU tycktes alltid vara lite omogna och oerfarna - denna bedömning har nu helt bekräftats.

  Sann SAAB-entusiaster kommer inte längre att uppmärksamma SU-bloggen och med den blogg jag skriver på har man under en tid varit det bättre alternativet till hands!

  Det som verkligen saknas är en närmare koppling till de nuvarande aktörerna runt SAAB i Trollhättan. Naturligtvis kan det groteskt dåliga informationsflödet mot SAAB-samhället endast spåras tillbaka till NEVS-folkets beteende. Förhoppningsvis kommer roret snart att överlämnas till Mahindra eller annan lämplig ägare - och PR-arbetet skulle säkert vara på en acceptabel nivå.

  • Vem bestämmer vad ett sant SAAB-fan är och vem gör inte det?

   Det verkar som om några författare på DENNA blogg har kommit till en oroande låg nivå. Jag tycker att det är underjordiskt och trångsynt att människor skildras som Nestbeschmutzer som ser ut i den nuvarande situationen för alternativ till SAAB. (Måste)

   Jag har läst båda artiklarna och ser att båda författarna är långvariga SAAB-drivrutiner och köpte ett alternativ på grund av brist på erbjudande från SAAB.

   Behöver SAAB-bloggar verkligen smutsa på varandra? Finns det inget annat att rapportera? Exakt sådana reaktioner visar vid vilken lågpunkt varumärket är.

   Det är helt logiskt att fler och fler pratar om alternativ. Leasingavtal löper ut och SAAB-fordon lider av olyckor eller går av pension från andra orsaker. Det finns också SAAB-fans som vill ha en bil för daglig användning och har ingen kollektörs passion för att lägga ut till det dagliga fordonet utöver gammal metall i garaget.

   Vad detta har att göra med brist på mognad, öppnar inte för mig.

   • Jag tror (hopp) gånger Du menar kommentatorer istället för författare. Ingen ska betecknas som ett "obehag" och om känslorna springer över då är det förståeligt i den nuvarande situationen för varumärket, om inte bra. Alternativ, som jag sa, kommer så småningom att bli ämnet, men detta måste närmar sig noggrant. Och ja, det finns andra ämnen som är lika känsliga och där jag tycker det är svårt att skriva. Ändå kommer de att komma på bloggen under de närmaste dagarna.

    • Rätt, Tom. Jag menade inte kommentators författare.

     Och - med alla känslor: Det handlar inte om bilar som är väldigt viktiga för livet. Det borde egentligen kunna skilja människor som vill kalla sig mogna.

   • Det bör inte glömmas att NEVS befinner sig i återuppbyggnadsfasen och det är fortfarande helt oklart hur SAAB kommer att fortsätta.

    I den här fasen är det på något sätt olämpligt att göra "surreptitiv reklam" för andra märken (och då bara för Quandt fordon) - det här är inte tillräckligt för en stor SAAB-blogg.

    Vem som helst (inklusive en tidigare SAAB-förare) kan självklart köpa en bra BMW - indirekt reklam på en SAAB-blogg att köra är inte ens omogen men redan nästan schizofren!

 • ..tja vad är alternativet för en bil efter SAAB-liv. Jag har försökt möjligt efter leasing slutet av min 9.5 2.8 NG Aero Hirsch allt tills Jaguar om Mercedes och BMW och har slutligen landade på Range Rover på Audi. Det har varit en S 2013 sedan augusti 7. Naturligtvis klart överlägsen en otrolig bil och Saab i form av prestanda. Inte mycket dricka glada än V6 (ca 40.000 km Ø 13 l trött Ø 12,4 l om 80.000 km i Saab. Egentligen Wolte jag ta det stora diesel, vilket var S men leasing mycket prisvärd och är för övrigt helt i nivå med Saab, trots € 35.000 högre listpris brutto! Navi, telefon, trafikskylt erkännande etc. fungerar perfekt, suspensionen också en dröm, men bara marginellt bättre än 9.5. tillförlitligheten är bättre än Saab kan verkstadskostnader i wg. av en fullständig leasing (€ 84 netto per månad för underhåll och slitage!). vara försiktig efter nästan 15 år Saab kom alltså till Audi? Nä. Även wg. yttre utseende (strax före Proll) och vana att Audis jag hellre vara tillbaka Saab körning men det finns inget mer. i drygt ett år är återigen hyresavtalet till ett slut, då? Audi vistelse (A5?) till Jaguar (ny XF?), en Lexus hybrid SUV, så vad göra?

  • Jaquar XE istället för XF :)?

   • ... Jag har undrar 3,0 laddade det är tänkt att vara senare som ett hjul. Är fortfarande en liten tid. Lyckligtvis. Jag skulle för övrigt också uppskatta om människor som använder en bil för företag och därför all utbyte 36 M (måste) inte avfärdas som förrädare, men också ses som entusiaster. Jag är nu för många Saab-romantiker i början. Det hjälper oss inte.

    • Här är nu läsare på väg från A ... som Audi till V ... som Volvo kör allt. De är välkomna eftersom de har Saab i sina hjärtan (romantiker) eller som en andra bil eller rostiga hobby i garaget. Blogglaget är öppet och inriktat på verkligheten. Bara så länge som nyckeln i fabriksporten inte slutligen omvandlades i Trollhättan, är vi lite tveksamma när det gäller diskussionen om alternativ. Jag hoppas det är förståeligt.

     • Du kan också driva ett annat märke av någon anledning. Men varför måste du utnyttja det på så sätt? Den minst intresserade här är vad en S7 konsumerar eller hur bromsens slitage på M4 är.
      De som skriver något söker bara en bekräftelse vad de har köpt men för bra bilar.
      Ämnet här är SAAB och inte det nya förvärvet av utländska varumärken.

  • Vad säger en man som heter Ove faktiskt till Audi? "Han (Audi) har dessa vågiga strålkastare. Så ingen flyr i mörkret, det här är en riktig dumbass i sin bil. "Så byt märke, men inte till BMW, Reaullt, Citroën eller till och med Hyundai. På grund av det håller Ove ingenting. Inte ens till Volvo. På grund av det tycker Ove inte mycket.

   • Jag tog en gång friheten och tog bort en uppenbar dubbel inläggning. Hmm, förlåt, jag var tvungen att le nu och hoppas så mycket att alla inte har läst Ove dessa meningar korrekt kan ...

    Gigi, vad skulle Ove göra om han inte får en Saab längre?

    • Tyvärr för dubbla inlägg. Ja, det är vad jag frågar mig själv. Lyckligtvis kör min Saab fortfarande en stund. Men efter det, vad driver en Ove eller en man som jag? För tillfället skulle jag säga att arbeta en cool Fiat 500 i blu celeste (himmelsblå). Och för längre resor bara hyra en bil. Beräknar bättre. Alfa Romeo skulle vara synonymt i fråga, men det borde finnas något nytt. Där Ove säkert skulle inte köra Alfa. Stanna då ändå en Volvo? Med alla trimmingar och färgade backkamera med indikation på färdriktning, som min sista bil i Norge? Åtminstone bakåt, det var bättre än min Saabrio!

 • Min åsikt ...

  ... om BMW: Leasingpriserna är inte så billiga igen, om du inte gör en rejäl insättning, för vilken du kan köpa minst två bra, använda, äldre SAAB :). På sommaren fick jag prova en 428i för en helg och hade min kul, men han grep mig verkligen inte. Smakfull, ganska ädel, men på något sätt lite intetsägande.

  ... om ämnet SAABS United: Därifrån blev jag medveten om den här bloggen, men det som stör mig där (ännu värre än BMW-rapporteringen) är hur man hanterar olika åsikter. Blockera kommentatorer, förolämpningar ... ett förfarande för la "defeatists [NEVS-motståndare] är skott" - vi hade inte schonmal?

  • "Min" fördel är att jag har en servicepartner nästan vid ytterdörren, för jag har "idag" (ännu) inte oroa dig för ett SAAB-alternativ. Dessutom har jag i tidigare år alltid gått "konstigt" och har försökt andra märken eller måste försöka eftersom de var företagsbilar. NGs finns fortfarande på marknaden och ur reservdels synvinkel är jag inte orolig för tillfället.

   För övrigt är en "SAAB-blogg" en "SAAB-blogg" och inte en reklamplattform för andra märken. Men jag fortsätter att argumentera för friheten att läsas när andra byter till ett annat varumärke och vad deras beslutskriterier är. Detta är inte branding, men "med passion".

 • Mycket väl bråket, Leo! Och inte hela dagen är det fortfarande kväll, både för lejonen och för Saab.

 • Tja, om den här passionen inte orsakar någon skada.
  Vi alla lider - var och en på sin egen väg.
  Man skapar inte vårt nuvarande alternativ - nämligen PASSION!
  Och hon är fortfarande så bra, modern och in.
  Det finns inget över - ingen känsla.

 • Det är bara dilemmaet - tyvärr har inget av SAAB kommit länge.

  • Från GFUI Vui zvui (känner nog)
   Annars skulle vi inte träffas här, raseri, bli upprörd och eländig.

 • Alla ska driva vad han vill. BMW bygger bilar av design och teknik i en helt annan poäng än Saab. Det finns ingen elegans och ingen komfort känns igen. Jag satt nyligen som passagerare i en ny 5er och var glad när jag kom dit. Huruvida i Trollbilar hade just byggts eller inte - Jag skulle inte byta ut min 9-3 för någon BMW i världen.

 • Okej, då är jag förmodligen en show-off, förresten, gör det verkligen så, så anonym på en blogg. Jag skulle vara glad att det skulle finnas igen SAABs som en ny bil i 9.5-området, jag skulle ta en omedelbart. Precis som jag blint beställde 9.5 NG strax efter showen på IAA i Frankfurt och sedan fick den levereras till 2010 nästan ett år senare i augusti. Och 4 nya bilar före (9.3 TID, 9.5 SC TID, 9.5 Limo Aero, 9.5 NG Aero), jag beställde också mer eller mindre blind, men det var nog också angeberhaft. Tja, bra.
  Lite mer tolerans skulle göra världen bra. Och att tänka på andra bilar bör också tillåtas. En begagnad bil som ett "nytt köp", som är äldre än 5 år eller över 100.000 km körsträcka, är helt enkelt inte acceptabelt för mig som en långdistansdrivrutin. Min 9.5 NG var på 40.000 km nästan 3 månader i verkstaden; Spänningsrullar och glidskenor defekta och Saab kunde inte skicka rätt del.
  För övrigt delar jag yttrandet från vissa läsare om SU sedan Swades avgång, nivån har fallit stadigt. Eftersom Saabblog är ett riktigt alternativ, tack så mycket!

 • Tyvärr, men otroligt, vad är några barnsliga rapporter om så kallade "Saab fans" att läsa. Faktum är att dessa "BMW / Audi" inspirerade bör byta till BMW / Audi så fort som möjligt. Roligt är att dessa kommentatorer skriver detsamma i BMW Blog Germany. Sann Saab-freaks (som oss) bryr sig inte om hur en Audi eller BMW kör. Det här är transportmedel, passagerarvagnar, vänsterförare, avrinningsanläggningar mm, inget mer, utan någon själ. Saab är en kult, endast avsedd för själskompisar. Saab har historia, Saab har nått en status som är oöverträffad. Folk på vägarna vänder sig, för speciellt, för sällsynt, för Saab. Saab entusiaster håller sig ihop, börja inte klaga bara för att Saab kanske inte producerar längre. Mannen håller ihop. Lev Saab-andan på ett mycket speciellt sätt. Tom, jag är ledsen, vad du måste läsa för otroliga kommentarer. Men sådana "barnrapporter" håller oss ojämna, motiverade och sammanhållna Saab själar är kalla. Med vänliga hälsningar från Zürich.

  • Bravo!

  • Bra att vi nu har en lista med kriterier, vilket är en "riktig" SAAB-fläkt. Nu kan vi stanna hos oss och gömma den verkliga världen där ute.

 • SAAB är och förblir passion = känslor. Det finns också vågor. Var avslappnad! - Tidigare brukade älska "hans häst" och idag "hans bil" eller "hans cykel", några till och med idag för "deras häst".
  Naturligtvis finns det viktigare saker i livet än en bil. Men du borde kunna tysta ner en "liten nisch" för känslor. En bit av lyx bör vara. 🙂
  Jag körde också "främmande" för några år. Fram till dess sa en vän (die-hard BMW-förare) på en lång bilresa till Dresden, Din SAAB, dessa var fortfarande bilar. Finns det inte mer för dig? Tre månader senare hade jag en igen. I år fick han (hans vän) att köra SAAB till Dresden igen. Han såg redan fram emot det. -
  Jag minns fortfarande hur jag "då" alltid beundrade min systers 96er. Hon hade lämnat mig sin skalbagge för den. Två år senare hade jag pengarna till min egen 96er tillsammans. Det var en av de sista som byggdes.
  En liten del känslor måste vara, även om du påminner om det. Det viktigaste är att nuvarande utsikt inte går förlorad.

 • Människor, kan du fortfarande så mycket bra om dina nya inköp från Audi (varje Raudi driver en Audi) och BMW (bayerska dynga vagnar) skriva. En du inte ta mig intrycket jag fick från en helt ny Audi A4 i den fria verkstaden av en vän, än nästan hela frontpanelen för att ändra en defekt strålkastare! var tvungen att bryta ner. I min 900 från 1991 hade misslyckats i mars i år, H4 glödlampa av den vänstra strålkastare i halvljus. Jag har det själv i 5 Min! ... förändrats. Med cirka 20 min. För utbyggnaden av strålkastarna inkl. Parkering / torkar motorer och kopplingar per sida vid en 900 i skroten, kan jag som icke mekaniker redan väl ... ..

  • Stor. På vägen utan ABS, krockkudde, xenon ljus. Den stora gamla 900 med sin H4 Funzel, allting var inte en riktig SAAB längre. Jag kan inte höra det längre, dessa eviga historier igår. Varför är inte SAAB längre? Tänkande kan hjälpa till.

   • Visst inte, för det finns fans av den gamla SAAB 900.
    Bara för att det finns entusiastiska 300SL Gullwing-drivrutiner, har Mercedes heller inte gått i konkurs.
    Vad konstruerar du ibland för anslutningar?

 • Exakt, vi kan dispensera med alla de dumma moderna sakerna vi ABS och ESP, eller Head up displays; allt är trasigt!
  Au weia.
  Det var vad jag menade med "Romantics"! Så jag är slagen.
  Så länge…

 • Det är därför jag gillar DENNA blogg så här: Här tackas på roten och det med stor passion! Det som gör SU är naturligtvis ganska löjligt .. eller till och med inkonsekvent: Det är inte ens Volvo är skrivet om mer. Allt kommer att kastas ut ... En annan bekräftelse på att vi fortfarande behöver saabblog.net !!

  Stora tummar upp och fortsätt!

Kommentarer är stängda.