United vi stod

Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle skriva det här inlägget. Bättre sagt, jag aldrig hoppats.
Otrogen och stor besvikelse var de viktigaste känslorna när jag läste de senaste inläggen på Saabsunited under den senaste veckan. Vilken resa har den här webbplatsen gått igenom. SAB-relaterad till dess nuvarande sönderfall.

Många SAAB-fans står förenade i 2010.
Många SAAB-fans står förenade i 2010.

Saabsunited ("SU") startade av Steven Wade, en mycket begåvad SAAB-entusiast som lyckades köra samhället mycket framgångsrikt i flera år. Jag är mycket nöjd med min åsikt, att jag är mycket nöjd med aktuella, relevanta och detaljerade bidrag. Ännu viktigare tog SU samman hela SAAB-gruppen på ett sätt som "Jag tror inte på världen före och efter" - "Kampen om SAAB" och "SAABs sista strid" ("Kampen kring SAAB SAABs sista kamp skrevs av Jonas Fröberg och / eller Jens B. Nordström) och SAV till Spyker i 2010 och senare för Vänersborgs domstol att godkänna omorganisationsförfrågan i 2011.

2010: SU spelar en nyckelroll i SAAB-gruppen
2010: SU spelar en nyckelroll i SAAB-gruppen

När "Swade" (Stevens online aka) anställdes av SAAB Automobile AB och började "Inside Saab" i början av 2011 sålde han Saabsunited. Webbplatsen drivs nu av en liten kärngrupp, som stöds av några gästskribenter från hela världen. Hittills så bra.

SU fortsatte att täcka SAAB-relaterade nyheter för de år som ska följas. Det fanns dock vissa skillnader, och det var olikartade åsikter hanteras.

En av Swades styrkor med SU var att han alltid tycktes ha tillgång till relevant och unik insiderinformation som han sedan kommunicerade på ett mycket balanserat sätt. SU har enligt min åsikt kämpat med båda sedan 2011. Deras ställning som huvudnyhetskälla bleknade med ett minskande antal inre berättelser, men också brist på täckning av specifika ämnen (t.ex. allt kontroversiellt om Victor Muller), med lokal tidningen TTELA, Svensk dagstidning SVD, Svensk Radio 4 och flera internationella bloggar överbryggar långsamt klyftan. Den andra viktiga utmaningen jag observerade var hur motsatta åsikter hanterades av SU: s kärnteam. Som ett exempel motverkades en av mina egna kommentarer för ett tag sedan av: "Jag tror inte att jag har sett att du kommenterar SU tidigare, så jag kan inte riktigt ta dig på allvar". Jag blev senare blockerad av SU. Detta hände därför under olika omständigheter till flera andra SU-läsare.

För några månader sedan började medlemmar i SU-kärnteamet skriva om andra bilmärken. Det här är i sig inte ett problem enligt min åsikt, men när det antingen är helt orelaterat med SAAB eller det är faktiskt mot SAAB, undrar jag verkligen vad det har att göra med SU.

Att människor gillar och köper andra märken är så uppenbart uppenbart att författarna har förlorat sin tro på SAAB och är inte längre villiga och kan tjänstgöra som ambassadörer för både de Jag tycker att det är dags att göra en förändring.

Jag var redan förvånad och besviken över den tidigare täckningen av den här München-baserade biltillverkaren, men förra veckans artikel och svaren i motsvarande kommentarer avsnitt.

SU är varken SAAB eller United längre.

15 tankar om “United vi stod"

 • blank

  Håller helt med dig Michel! ; vändpunkten var för mig när de två huvudredaktörerna använde SU-webbplatsen för att erbjuda sina Saabs till salu och några veckor senare publicerade Beamer-grejerna. SU spelade sin roll och har nu gjort sig föråldrad .... Hoppas att denna Saabblog kan fylla gapet; med ingen fabrik där längre, reservdelar osäkra men med ett fortfarande stort antal lojala entusiaster har vi alla incitament att hålla oss förenade ..

 • blank

  Jag håller med dessa kommentarer. Har letat här och andra platser efter nyheter nyligen. Inte riktigt intresserad av att höra om BMW: s.

 • blank

  Liksom båda och hoppas att Trollhättan snart kommer att ”XXX” (SAAB kan inte officiellt användas för nya tillverkade bilar längre 🙁) bilar kan tillverkas igen så att god insiktsinformation från den fabriken åter kan återuppliva SU-sajten med Saabs nyheter.
  Jag har alltid velat ha mer än en källa.
  Berättelser som inte lockar mitt intresse, ignorerar jag bara.
  Men jag håller med Michèl att en Saab-blogg inte bör börja diskutera andra märken när det gäller vårt älskade varumärke.

 • blank

  Måste vi verkligen diskutera en annan blogg? Låt dem göra vad de vill och fokusera på sin egen väg.

  • blank

   Det är en riktigt bra fråga, Anddeu, och en som jag har kämpat för att svara själv (en del av anledningen till att jag öppnade artikeln med "Jag trodde aldrig att jag skulle skriva det här inlägget") eftersom jag faktiskt i princip håller med om att vi inte borde ' t diskutera andra medier på den här bloggen. Jag tycker dock att detta är ett anmärkningsvärt undantag. När vi överväger vad som definierar "Pure SAAB" (grunden på vilken vi försöker bygga Saabblog.net), handlar det inte bara om bilarna, fabriken, fanhistorier mm, utan också vad som gör varumärket och samhället kring det. Jag tror att SU har varit en oerhört framgångsrik och respekterad katalysator i världssamfundet i flera år och en unik samlande kraft bland SAAB-entusiaster. Denna styrka har hjälpt SAAB att leva genom de svåra tiderna och att hålla människor informerade, motiverade och optimistiska om framtiden. Det här inlägget är en reflektion över det faktum att jag tror att SU inte längre spelar denna viktiga roll, vilket gör mig mycket bedrövad, både med tanke på vad som har varit och vad som kunde ha varit.

 • blank

  altså har jag mina tankar om SB, (för mycket NG9-5 grejer), jag tycker att det är en bättre blogg än SU. angående NG9-5 saker: det är knappast oundvikligt. för mig får intrycket att NG9-5 och 900 Classic är / var de enda Saaberna. inte bara här utan också på holländska Saabforum. förra helgen var det ett Saab-möte nära mitt hus och det var bara 2 !! 9000-talet, varifrån min 9000 var den äldsta (1986), och närmast "original", den andra f ** ckades upp (som i: "långt ifrån original")

  • blank

   Alla artiklar skrivna och publicerade / publicerade här kommer från enskilda personer och från ett litet antal personer. Naturligtvis skriver de om ämnen de gillar bättre först. 9-5II var den sista nya SAAB, så jag kan förstå varför flera artiklar skrivs om den här modellen. När det fanns några nyheter om NEVS 9-3 kunde du läsa om det här. Vilka ämnen relaterade till SAAB gillar du att läsa om (på en ny bilblogg - det finns också youngtimerblog för mer klassisk SAAB).
   Förutom det: det är inte Saabblogs eller Saabsuniteds eller påvens fel att ingen annan SAAB dök upp vid mötet du pratar om. Jag kan förstå din frustration, men det kan inte vara ett argument som används i denna diskussion enligt min åsikt, eftersom dessa bloggar kan påverka, men fattar inte människors beslut - om du gillar att se andra bilar där: motivera människor att dyka upp med en efter presentera din egen "inte så typiska" klassiska SAAB.

 • blank

  SU hade goda kontakter till VM och senare till några killar på NEVS. Jag uppskattar verkligen vad de har gjort tidigare. De höll oss informerade och de har lyckats förena det världsomspännande saabsamhället och sprida nyheterna över hela världen. Men tyvärr blir SU mer och mer en annan bimmerblog ... När jag öppnar SU-sidan är jag inte intresserad av att läsa nyheter om tyska bilar ... Bra att ha det här alternativet 😉

 • blank

  Jag tror att saabblog är den nya SU, som den gamla SU.

 • blank

  Tycka om! Det är därför jag är här nu 🙂 En annan fråga var oförskämdheten i vissa svar. Inte coolt.

 • blank

  Bra artikel Michel !!

 • blank

  Väl sagt Särskilt de senaste inläggen från SU kände verkligen som svek. Å andra sidan har SU skrivit något sätt till optimistiska nyhetsartiklar när vi alla visste att saker gick fel på NEVS.
  Jag har ägt Saabs sedan 1985 .. Saab har varit i vår familj sedan 1960 ... så jag har en djup preferens för Saab. Låt oss hålla oss förenade.

 • blank

  Lyckligtvis har vi saabblog.net. SU är historia.

Kommentarer är stängda.