Min fru, "vår så" och jag

Medlemmar i Saab Service Club hittade idag nya Saab Inside i sin brevlåda. Samtidigt publicerar vi första platsen i läsarkonkurrensen i Saabs kundtidning. Författaren vill förbli anonym, vi respekterar hans önskan.

Historien börjar med 2001 som jag fick min första nya Saab i december, en 9³ coupe. I år 2003 träffade jag min nuvarande hustru, som - utan att veta vilket fordon jag föredrar och leder, raved om varumärket Saab.

Saab Inside, Issue 2. Första platsläsarens artikel.
Saab Inside, Issue 2. Första platsläsarens artikel.

När jag först körde upp till henne var självklart glädjen stor. Från och med då upplevde vi många vackra resor till Skandinavien och de bayerska bergen. I mars 2004 vi blev gift, Saab tog oss in i -20-klassen kall i norra Norge på smekmånad - utan att mumla. Då, en dag i året 2007, skulle fordonet säljas, eftersom en ny 9³ Sportcombi beställdes och levererades i september.

Men redan när vår bröllopsbil körde med sin nya ägare grät vi en tår. Det har aldrig ens glömt, när vi - föranledd av den dåvarande hotande insolvens - i 2010 förvärvade vår tredje Saab 9-5 kombination för att återigen få en ny och lång tid att rest Saab. Det var förmodligen den godkänts i Tyskland Saab 9-5 den gamla serien sist. Vi har det fortfarande idag och är väldigt nöjda med det.

Saab 9-3 Coupe - bröllopsbilen
Saab 9-3 Coupe - bröllopsbilen

Ändå var vi efter den gamla coupe så jag tittade i det globala nätverket för en jämförbar bil för att köpa och behålla den. I oktober 2011 hittade jag faktiskt ett fordon som också hade funktioner hos nämnda bröllopsbil. "Kan det vara så att det här är samma bil som vi körde till 2007?" Frågade jag mig själv. Flyg, säljaren ringde och frågade om mitt namn skulle kunna vara i fordonsregistreringen. Hans korta svar var "Ja, det är din bil." Funky, jag trodde helt enkelt att du hittar din egen bil efter fyra år.

Tja, riktigt så långt det var i själva verket ännu inte, eftersom jag först frågade ägaren - han var nu den näst efter oss - för att kunna köra den till min Saab förtrogne, återförsäljaravtalet Etehad GmbH i Halstenbek till eventuella reparationer som behövs för att framkalla. Här var vi inte bara - som alltid - kunnig, snabb och vänlig, men också intygas för oss: "Det kan köpas." Naturen och omfattningen av nödvändiga reparationer diskuterades och sedan ges till innehavarna ett erbjudande. Inget hände. Så det var förmodligen inget att köpa tillbaka bröllopsbilen.

Men då, när idén verkade redan avgjord, gick telefonen och vi handlade fortfarande - nu har vi vår nu nästan trettonåriga bil igen, med många miles men - tack vare Etehad - igen i perfekt skick.

Bilen fick en liten piggy från plysch som en maskot och kallas därför sedan dess "sågen". Vid pingst 2014 var vi med grisen i den bayerska skogen - även bergkörning gör henne - och vi med henne - fortfarande mycket roligt.
Så det var en glad fatt Saab Coupe är nu tillbaka med oss ​​i garaget, vi 9-5 har hyrt för suggan specifikt och förutom att för - trots allt, bör de inte stå eller körning i regnet onödigt och oss att bevaras under lång tid.

7 tankar också "Min fru, "vår så" och jag"

 • Kväll, få inte tidningen!

  • Har det bara testats på Mac och Win and running ... Om inte, ladda ner det som pdf-ner.

   • Hej Tom, nu gick det !! SAAB helg Wolef

 • Hej Tom, kan man också ladda ner det här som "Swiss"? Hälsningar Joachim

  • Om min information är korrekt kommer Nyköping att skicka en länk till den under de närmaste dagarna.

 • Vacker historia som visar hur några älskare av SAABs kom till sina fordon och kom tillbaka trots försäljningsår sedan

 • Visar hur formativ den första SAAB kan vara .... :-) Obligationen stannar! Fruen också ...
  Jag sålde också min första 9-3er för tidigt och spårade dess "Saableben" upp till 300.000 Km långt ifrån.

Kommentarer är stängda.