Mod och hopp

Årsmötet för den svenska bilindustrin avslutades igår. En händelse som vi inte kan ignorera, även om det inte handlar om Saab. Inte om Saab? Detta är oväntat eftersom NEVS tillkännagav att VD Bergman uppträder.

NEVS © 2014 saabblog.net
NEVS © 2014 saabblog.net

Det andra svenska märket hade bokat den stora, välplacerade showen för sig själv. Volvos VD Hakan Samuelsson tillkännagav 1.300 50.000 nya anställda vid fabriken i Torslanda, ytterligare ett tredje skift och 90 2014 nya Volvo XC470.000 som ska byggas och säljas nästa år. Göteborg siktade på en ny produktionsrekord redan 458.000. 2009 2020 sålda nya Volvo-bilar borde vara i boken i slutet av året. Enligt planen ska det finnas 800.000 XNUMX enheter världen över till XNUMX.

Det låter allt bra, och jag gillar det i Sverige. "Full gasspjäll”Skrev en stor dagstidning om det. Framför allt är det en sak: modig! Volvo är på väg ut ur krisen, men är benägen för motgångar. Nya XC90 måste klara sitt offentliga test först, och Volvo måste få kontroll över sitt marginalproblem. Avkastningen är bara 1%, målet är 8% fram till 2020. Konkurrent BMW, som man gillar att jämföra sig med, svävar på över 10%. Varje ojämnhet i ekonomin kan således bli en risk; om en av de nya modellerna misslyckas är drömmen om framgång och tillväxt i fara.

Volvo-offensiven är särskilt bra för de avskedade produktionsanställda i Trollhättan. För dem uppfylls hoppet om ny anställning. 15 dagar efter att de tappat sina jobb hade 131 av 155 tidigare NEVS-anställda redan ett nytt jobb. Pendeltrafiken Trollhättan - Torslanda används nu av några fler passagerare. Som sagt, i Göteborg var i går en Volvo- och Hakan Samuelsson-utställning, fördjupad av ett kungligt besök, eftersom prins Carl Philip var bland gästerna.

Inga representanter från NEVS kunde ses. VD Bergman beslutade i sista minuten att ”eastbound"Att bryta upp. Intensiva förhandlingar skulle kräva hans närvaro, och hans nya visioner för Saab-framtiden förblir opublicerade och ohörda. Kanske inte ett dåligt beslut. Leverera först, sedan vision. Eller?

7 tankar om “Mod och hopp"

 • blank

  @ Marco

  Du ser det helt fel.
  SAAB är långt ifrån historia !!!!
  Det finns fortfarande många körningar genom området.

 • blank

  På grund av de till synes fortsatta förhandlingarna bör nu återupptagande av SAAB-fordonstillverkning i Trollhättan beaktas.

  Utan tillräckliga utsikter till framgång skulle den framtida större aktieägaren förmodligen ha vänt sig bort efter mer än ett halvt år av förhandlingar - en återvändsgränd skulle verkligen inte ha blivit oupptäckt (åtminstone gäller Mahindra - i detta välskötta företag finns det verkligen ingen dröm).

 • blank

  Saab är historia. Här bränns endast med stora pomp pengar.

 • blank

  Har det spelats in om det är en enkelriktad biljett? 🙂

  • blank

   Vid någon tidpunkt kommer han redan tillbaka. Den enda frågan är vad han ger då.

 • blank

  Goda nyheter för medarbetarna och ett bra beslut från Bergman. Att köpa en flygbiljett är bättre än att berätta historier som han inte kan (ännu?) Lösa in.

  • blank

   Berättar visioner .... Citat: "Om du har visioner bör du träffa en läkare"!
   NEVS kan (och måste) bara leverera! Valpskydd är definitivt över!
   Jag är glad för de gamla “SAABierna”! Må perspektivet ta tag i VOLVO.

Kommentarer är stängda.