Break (ofrivillig)

En liten förkylning har gjort det och har dragit mig ur cirkulationen mycket effektivt. De vanliga symptomen gör det ganska tyst på bloggen sedan början av veckan.

Hur kan du köra något annat än Saab ...
Hur kan du köra något annat än Saab ...

Som alltid är dessa saker besvärliga, tar tid och tålamod. En möjlighet att bli upphetsad med analoga medier. Förutom Saab-brev från den nuvarande höstkampanjen finns en bok av Fredrik Backman på bordet.

Saab litteratur © 2014 saabblog.net
Saab litteratur © 2014 saabblog.net

”En man som heter Ove” är mycket framgångsrik i Sverige, boken ska vara rolig, rörande, vresig och bra samtidigt. Backman, som började som bloggare och spaltist, fick mig igenom omslaget. En Saab 9-5 kromglasögonkombination i svensk litteratur är sällsynt och väckte mitt intresse. Jag erkänner att det är barnsligt att välja en bok baserat på omslagsdesignen och inte mitt normala tillvägagångssätt. Men vad gör du inte om en Saab skrivs ut någonstans?

Ordet ”Saab” kommer ganska ofta upp första gången du läser igenom boken, och det handlar om bilar om och om igen. En första läsning går sedan så här:

"Ove är 59. Han kör Saab. …… Han står framför en disk i en butik där människor som kör japanska bilar köper vita kablar."

Min åsikt om Backman och hans arbete kommer efter att boken har lästs. Första intrycket är bra, det verkar riktigt roligt och ironiskt. Rätt analog medicin för en tvingad paus ...

 

25 tankar om “Break (ofrivillig)"

 • blank

  Kom igen snart!
  Boken rekommenderas starkt. Den bästa boken jag har läst på länge.

 • blank

  Den breda horisonten (nu också fiktion) - mycket långt och ändå alltid runt ämnet - gör den här bloggen så värt att läsa.

  Kommer beställa boken idag. Inte med Emmas son, utan hos den lokala återförsäljaren, där jag sedan kan hämta det från imorgon när som helst som passar mig. Ove driver min bil.

  Tack för tipset och få det bra snart.

 • blank

  Jag läste boken. Intressant person och intressant om Saab menar i människans liv!

  Tack för en bra och dedikerad Saab-blogg!

 • blank

  Kom igen snart Tom, kylan har kommit fram till vår familj. Vi väntade länge på boken, jag köpte den också den första dagen då den tyska versionen publicerades. Är det underbart att läsa på en gång? Förmodligen inte en bok som kommer att komma ihåg länge, men en bok att le över och ingen tung litteratur som du är ovillig att göra när du är under attack.

  • blank

   Det läser riktigt snabbt, 1 kall = bokläsning 😉

   @all: Tack för goda önskningar. Det fungerar…

 • blank

  Jag har det just nu. Ingen behöver en förkylning, men Saab behöver dig !!! Tja, Tom.

 • blank

  Kom igen snart!
  Läs din fantastiska blogg i flera år och förrgåret kunde slutligen övertyga min fru om en Saab 2-9 kombi efter 5x VW! Efter 48 timmar säger hon nu saker som: "Vad kunde jag någonsin hitta i VW?" Galen…
  Hälsningar från Hamburg

  • blank

   Det här är mycket goda nyheter! Grattis & ha kul med Saab!

 • blank

  Hej,

  också från mig bra återhämtning

 • blank

  Luxemburg önskar dig en snabb återhämtning 😉

 • blank

  Bli frisk snart ... 🙂

 • blank

  Tja, Tom! 🙂
  Det kommer inte att vara "tråkigt": tack OVE! 😉 Ha kul och ha kul med det!

 • blank

  Toppstavningen är exakt min. Super. Tja, Tom.

 • blank

  Jag hoppas också att du blir frisk snart! Jag publicerade nyligen en bokrecension om J. Eugenidis "Liebeshandlung", som börjar med meningen: "Ja - jag skulle ha rekommenderat boken om Madeleine och Leonhard inte körde en Saab 900 ..."
  Också en mycket trevlig och värd läsning bok med en bra del av Saab och livsstilen på 80ger på den amerikanska östkusten!

 • blank

  Skynd dig också!

  ”Roligt, rörande, vresigt och fantastiskt samtidigt” - det finns redan. Detta kallas ”svenska”.

 • blank

  Jag har läst den här boken. Backman har lyckats sammanfatta egenskaperna hos alla SAAB-personer jag känner, inklusive mig, i en person; Ove.
  Att rekommenderas!

  • blank

   Kanske är det dags att äntligen döpa SAAB-trollet (från klistermärkena)? 🙂

 • blank

  Krya på dig! Jag har precis avslutat det - vi har för närvarande också att göra med ...

 • blank

  Även från Belgien blir bra, Tom.

 • blank

  Snabbaste förbättring och bra återhämtning!

  Med vänliga hälsningar från en passionerad bloggläsare

 • blank

  Tja, Tom.
  Jag känner samma sak just nu 🙂

 • blank

  Bli bra snart !!!

 • blank

  Hi Tom!
  Önskar dig en snabb återhämtning!

Kommentarer är stängda.