ATT VARA ELLER INTE VARA

Idag är en viktig dag då alla borgenärer till NEVS samlas i Vänersborg för att lyssna på administratör Lars Eric Gustafsson. Huvudmålet för dagen kommer att vara att få antingen rekonstruktionsplanerna.

© 2014 saabblog.net
© 2014 saabblog.net

Planerna publicerades förra veckan (se mer information i min inlägg från och med den 2 oktober) och när de bär den "preliminära" etiketten, förväntar jag mig att även ny information kommer att meddelas idag (för alla som är intresserade av att följa täckningen live kommer Sveriges Radio att uppdatera här).

Med detta sagt är den centrala frågan verkligen om först borgenärerna och senare tingsrätten har tillräcklig tro på planerna för att omorganisationen ska fortsätta. Intressant nog lokala källor som rapporterar kring "Plan B" - där NEVS skulle bli kontraktstillverkare för andra märken - har varit huvudsakligen positiva, medan "Plan A" - nytt ägande - verkar mer osannolikt.
Som svensk dagstidning SVD rapporterar i morse verkar det som om SAAB AB är fast beslutet att inte ge licensen att använda SAAB -märket igen, och om det är sant skulle detta verkligen ge ytterligare en snurr på "att vara eller inte vara”Fråga som ligger på bordet idag.

Fortsättning ...

4 tankar om “ATT VARA ELLER INTE VARA"

 • blank

  Några nyheter från dagens utfrågning? Kan tyvärr inte tala svenska. För mig är Schwedenradio News högst ett gissningsspel

  • blank

   Kommande. Jag är precis tillbaka vid mitt skrivbord och skriver ... tålamod 😉

 • blank

  Hej där…
  vet du vid vilken tidpunkt det kommer att finnas något slags svar ... eller något?

  • blank

   Tingsrätten dömde just för att fortsätta rekonstruktionen. Så det är "vara", åtminstone för tillfället.

Kommentarer är stängda.