ATT VARA ELLER INTE VARA

Idag är en viktig dag då alla borgenärer till NEVS samlas i Vänersborg för att lyssna på administratör Lars Eric Gustafsson. Huvudmålet för dagen kommer att vara att få antingen rekonstruktionsplanerna.

© 2014 saabblog.net
© 2014 saabblog.net

Planerna publicerades förra veckan (se mer information i min inlägg från och med den 2 oktober) och eftersom de bar "preliminär" -etiketten, förväntar jag mig att ny information kommer att meddelas också idag (för alla som är intresserade av att följa täckningen live, tillhandahåller Sveriges Radio uppdateringar här).

Med detta sagt är nyckelfrågan verkligen om först borgenärerna och senare tingsrätten har tillräcklig tro på planerna för att omorganisationen ska kunna fortsätta. Intressant nog har lokala källor som rapporterar kring ”Plan B” - där NEVS skulle bli en kontraktstillverkare för andra märken - varit huvudsakligen positiva, medan “Plan A” - nytt ägande - verkar mer osannolikt.
Som svensk dagstidning SVD rapporterar i morse verkar det som om SAAB AB är fast beslutna att inte bevilja licensen att använda SAAB-varumärket igen, och om det är sant skulle detta verkligen ge en ny snurr på "att vara eller inte vara"Fråga som ligger på bordet idag.

Fortsättning ...

4 tankar om “ATT VARA ELLER INTE VARA"

  • Några nyheter från dagens utfrågning? Kan tyvärr inte tala svenska. För mig är Schwedenradio News högst ett gissningsspel

    • Kommande. Jag är precis tillbaka vid mitt skrivbord och skriver ... tålamod 😉

  • Hej där…
    vet du vid vilken tidpunkt det kommer att finnas något slags svar ... eller något?

    • Tingsrätten dömde bara för att fortsätta återuppbyggnaden. Så det är "vara", åtminstone för tillfället.

Kommentarer är stängda.