Saab 9-3 1.8t Sportkläder

För drygt tre år sedan kom Saab 9-3 1.8t Sportdräkt i vår flotta. Den rullade av löpande band i Trollhättan i december 2010 och är vår sista nya bil från Saab för tillfället. Sedan dess har "Saabine", som kombibilen kallas i familjen, gått utan några avvikelser och utan att ställa till med bråk i vardagen.

Saab 9 3 1.8t, MY 2011, Griffin Grill. © 2014 saabblog.net
Saab 9 3 1.8t, MY 2011, Griffin Grill. © 2014 saabblog.net

Om bloggen var ett tryckt medium skulle du kunna publicera en tom sida med en tjock stämpel "obekräftad". Komplett! Detta skulle förtydliga Saabens tillstånd. För det finns helt enkelt inget att berätta. 56.000 XNUMX kilometer står nu på räknaren, besiktningarna är regelbundet inne Bamberg genomföras.

Det fanns inga störningar att rapportera; även om det inte fanns någon uppföljningsgaranti efter garantins slut hade ingen effekt. Hamburg Saab-återförsäljaren, där vi hämtade Saabine som ny bil, hade i motsats till andra partners inte utnyttjat möjligheten att förlänga garantin på egen bekostnad. Saab körde från och med nu oskyddad genom livet.

Det hände som sagt ingenting! Passagerare som inte har mycket med varumärket Saab att göra blir alltid positivt överraskade när de är gäster i Saab 9-3 1.8t. "Det kan inte ha varit på grund av bilarna som Saab inte längre finns". Min fru och jag har hört den frasen i tre år, och ja, påståendet stämmer fortfarande. Instrumentbrädan i läder behagar, ger Saabine en stilren touch och imponerar också på medpassagerarna. Däremot döljer vi då att det inte är serie, utan eftermonterat. Instrumentbrädorna och handtagen i läder finns kvar än idag kaufen, de uppgraderar Saab och rekommenderas starkt.

Saabine har sett några förbättringar under de senaste tre åren. Griffin-gallret med en mer passande Saab-logotyp, en motorblockvärmare, Saab-sportsratten från Turbo X, Hirsch-prestandauppgraderingen, 18 ″ turbinfälgar. Allt detta överensstämmer inte med serien, men har förbättrat Saab och gör vardagens användning av fordonet trevligare. Dessutom genomfördes omfattande rostskyddsbehandling vid Saab Center i Bamberg. Den bruna faran kommer aldrig att vara ett hot mot den kompakta sportdräkten.

Slitage kan inte bestämmas. Trots den första rädslan är de lätta lädersätena resistenta mot smuts och nötning. Lakan lyser som färskt från fabriken efter varje tvätt, även om det av tidskäl vanligtvis går igenom biltvätten. De 18 ″ turbinfälgar som Saab färdas på sommaren lämnar den bekväma Vector-upphängningen lite stramare på vägen och är trevlig att köra. Dessutom är de kanske de vackraste fälgarna för 9-3.

Annars presenterar Saab 9-3 1.8t sig efter tre år som en nästan ny bil och som en trevlig, lugn resekompis. Ingen oljeförbrukning, bränsleförbrukning som varierar någonstans mellan 8 och 9 liter - helt bra med mycket stadstrafik. Normalt skulle vi byta till en ny bil senast tre år. Men ingenting har varit normalt i Saab-världen länge, och vi ser för närvarande inte ett alternativ till Saabine.

En ersättare för ett fordon som är så elegant, tidlöst och socialt acceptabelt, och samtidigt trevlig att köra, är svårt att hitta. Inte för att vi inte tänker utanför ramarna då och då. Mycket av det som är till salu framstår som "ytligt nouveau riche" och har för mycket bling-bling. Var inte! Du behöver inte nödvändigtvis ha det elektroniska överloppet i bilen heller; Saabine är behagligt reserverad.

Så kontakten med Saab 9 3 1.8t i det fjärde året. En annan förlängning är inte utesluten om Saabine fortsätter att bevisa sina långsiktiga kvaliteter.

11 tankar om “Saab 9-3 1.8t Sportkläder"

 • blank

  Jag är också den stolta ägaren till en 93 SC 1.9 TiD, han har varit mycket pålitlig sedan 201.000 km. Normal slitage utesluts. Och det är precis vad du sa, tidlöst vacker och socialt acceptabel, fri av avund och jag gillar det väldigt mycket. Jag är bara irriterad att jag inte gjorde chiptynningen då (köpt med 8.000 km)! Nu med 209.000km vågar jag inte längre, jag vill köra honom i några år.

 • blank

  Jag kan bara bekräfta - jag kör en 2010 9-3 SC Aero TTID utan problem med under tiden 137000 km. Sedan Hirsch Tuning har bilen varit ännu roligare - varje dag. När det gäller rostskydd skulle jag vara intresserad av att veta vilken typ av produkt det är och hur det gjordes. Finns det något sådant i Stuttgart-området?

  • blank

   Rostskyddet har gjort Saab centrum Bamberg. Ring bara Ralf Muckelbauer (väldigt snällt) som kommer att ge bestämd information.

 • blank

  Super recension, jag har kört en 2-9 sportcykel för 3 år och kan också bekräfta att det är en väldigt pålitlig bil.

 • Han ser verkligen ut som ny
  Om du vill bli av med det av någon anledning, gillar jag att ta den

  Vilken Hamburg Saab-återförsäljare har du det? Från Dello?

  • blank

   Naturligtvis har Saabine redan några små tecken på användning. För tillfället är det inte till salu ;-). Vid den tiden kom hon från Lensch & Bleck.

 • Mycket trevligt, även om jag vågar tvivla på att bilen efter vanlig bilvask ser ut så här,)

  • blank

   Nej, det var inte en vanlig biltvätt för en gång.

 • blank

  En helt ny, något större SportCombi - 9-5 (naturligtvis också utan bling-bling) - skulle vara mer lämplig för oss. Tyvärr är det för kända skäl för närvarande inte genomförbart - vilket leder dig tillbaka till det aktuella läget i Trollhättan.

  Finns det något att rapportera från "fronten"? För drygt 3 veckor sedan informerade NEVS om att kontraktet med Dongfeng skulle slutföras inom de närmaste 3 veckorna - var detta återigen bara ett förhastat antagande av NEVS eller är det bara en liten försening här?

  • blank

   Situationen vid "fronten" är destruktiv och jag måste motivera mig själv att skriva om det. 😉 Uppdateringen kommer för morgonkaffet på semestern...

 • blank

  En bra bil, fortfarande. Också hos oss är 9-3 extremt pålitlig varje dag på vägen och kommer förhoppningsvis att följa med oss ​​under lång tid!

Kommentarer är stängda.