Saab 9-3 1.8t Sportkläder

För drygt tre år sedan kom Saab 9-3 1.8t Sportkombination i vår flotta. Rullade av monteringslinjen i Trollhättan i december 2010, det är vår sista nya bil från Saab för tillfället. Sedan dess har "Saabine", som kombi kallas i familjen, körts utan några avvikelser och utan att orsaka problem i vardagen.

Saab 9 3 1.8t, MY 2011, Griffin Grill. © 2014 saabblog.net
Saab 9 3 1.8t, MY 2011, Griffin Grill. © 2014 saabblog.net

Om bloggen var ett tryckt medium kan du publicera en tom sida med en tjock stämpel "inga resultat". Färdiga ! Detta skulle klargöra Saabs tillstånd. För det finns helt enkelt inget att berätta. 56.000 XNUMX kilometer är nu på disken och inspektionerna utförs regelbundet Bamberg genomföras.

Det fanns inga störningar att rapportera; även om det inte fanns någon uppföljningsgaranti efter garantins slut hade ingen effekt. Hamburg Saab-återförsäljaren, där vi hämtade Saabine som ny bil, hade i motsats till andra partners inte utnyttjat möjligheten att förlänga garantin på egen bekostnad. Saab körde från och med nu oskyddad genom livet.

Som jag sa hände ingenting ändå! Passagerare som inte vet vad de ska göra med Saab-märket är alltid positivt överraskade när de är gäster i Saab 9-3 1.8t. "Det kunde inte ha varit på grund av bilarna att Saab inte längre finns". Min fru och jag har hört den här meningen i tre år, och ja, den stämmer fortfarande. Läderinstrumentpanelen trivs, ger Saabine en ädel touch och imponerar också medresenärerna. Men döljer vi dock det faktum att det inte är serier, utan eftermonterade. Läderinstrumentbrädorna och handtagen finns kvar idag kaufen, de uppgraderar Saab och rekommenderas starkt.

Saabine har sett några förbättringar under de senaste tre åren. Griffin-gallret med en mer passande Saab-logotyp, en motorblockvärmare, Saab-sportsratten från Turbo X, Hirsch-prestandauppgraderingen, 18 ″ turbinfälgar. Allt detta överensstämmer inte med serien, men har förbättrat Saab och gör vardagens användning av fordonet trevligare. Dessutom genomfördes omfattande rostskyddsbehandling vid Saab Center i Bamberg. Den bruna faran kommer aldrig att vara ett hot mot den kompakta sportdräkten.

Slitage kan inte bestämmas. Trots den första rädslan är de lätta lädersätena resistenta mot smuts och nötning. Lakan lyser som färskt från fabriken efter varje tvätt, även om det av tidskäl vanligtvis går igenom biltvätten. De 18 ″ turbinfälgar som Saab färdas på sommaren lämnar den bekväma Vector-upphängningen lite stramare på vägen och är trevlig att köra. Dessutom är de kanske de vackraste fälgarna för 9-3.

Annars presenterar Saab 9-3 1.8t sig efter tre år som en nästan ny bil och som en trevlig, lugn resekompis. Ingen oljeförbrukning, bränsleförbrukning som varierar någonstans mellan 8 och 9 liter - helt bra med mycket stadstrafik. Normalt skulle vi byta till en ny bil senast tre år. Men ingenting har varit normalt i Saab-världen länge, och vi ser för närvarande inte ett alternativ till Saabine.

En ersättning för ett fordon som är så elegant, tidlöst och socialt acceptabelt, men också trevligt att köra, är svårt att hitta. Inte för att vi inte tänker utanför lådan då och då. Mycket av det som finns att köpa kommer över som "påstås nya rika", har för mycket bling-bling. Vi är inte! Du behöver inte heller ha det elektroniska överflödet i din bil; Saabine är trevligt reserverad.

Så kontakten med Saab 9 3 1.8t i det fjärde året. En annan förlängning är inte utesluten om Saabine fortsätter att bevisa sina långsiktiga kvaliteter.

11 tankar om “Saab 9-3 1.8t Sportkläder"

 • Jag är också den stolta ägaren till en 93 SC 1.9 TiD, han har varit mycket pålitlig sedan 201.000 km. Normal slitage utesluts. Och det är precis vad du sa, tidlöst vacker och socialt acceptabel, fri av avund och jag gillar det väldigt mycket. Jag är bara irriterad att jag inte gjorde chiptynningen då (köpt med 8.000 km)! Nu med 209.000km vågar jag inte längre, jag vill köra honom i några år.

 • Rostskyddet har gjort Saab centrum Bamberg. Ring bara Ralf Muckelbauer (väldigt snällt) som kommer att ge bestämd information.

 • Naturligtvis har Saabine redan några små tecken på användning. För tillfället är det inte till salu ;-). Vid den tiden kom hon från Lensch & Bleck.

 • Jag kan bara bekräfta - jag kör en 2010 9-3 SC Aero TTID utan problem med under tiden 137000 km. Sedan Hirsch Tuning har bilen varit ännu roligare - varje dag. När det gäller rostskydd skulle jag vara intresserad av att veta vilken typ av produkt det är och hur det gjordes. Finns det något sådant i Stuttgart-området?

 • Super recension, jag har kört en 2-9 sportcykel för 3 år och kan också bekräfta att det är en väldigt pålitlig bil.

 • Han ser verkligen ut som ny
  Om du vill bli av med det av någon anledning, gillar jag att ta den

  Vilken Hamburg Saab-återförsäljare har du det? Från Dello?

 • Nej, det var inte en vanlig biltvätt för en gång.

 • Mycket trevligt, även om jag vågar tvivla på att bilen efter vanlig bilvask ser ut så här,)

 • Situationen på ”fronten” är destruktiv och jag måste motivera mig själv att skriva om det först. 😉 Uppdateringen kommer för morgonkaffe på semestern ...

 • En helt ny, något större SportCombi - 9-5 (naturligtvis också utan bling-bling) - skulle vara mer lämplig för oss. Tyvärr är det för kända skäl för närvarande inte genomförbart - vilket leder dig tillbaka till det aktuella läget i Trollhättan.

  Finns det något att rapportera från ”fronten”? För bra 3 veckor sedan meddelade NEVS att kontraktet med Dongfeng skulle ingås inom de närmaste 3 veckorna - var det här bara ett för tidigt antagande från NEVS eller är det bara en liten fördröjning?

 • En bra bil, fortfarande. Också hos oss är 9-3 extremt pålitlig varje dag på vägen och kommer förhoppningsvis att följa med oss ​​under lång tid!

Kommentarer är stängda.