Saab 9-3 1.8t Sportkläder

För drygt tre år sedan kom Saab 9-3 1.8t Sport kombination i vår flotta. I december 2010 i Trollhättan utanför linjen är han vår senaste nya bil från Saab. Sedan dess kallas "Saabine", som stationvagnen i familjen, utan problem och utan att orsaka problem i vardagen.

Saab 9 3 1.8t, MY 2011, Griffin Grill. © 2014 saabblog.net
Saab 9 3 1.8t, MY 2011, Griffin Grill. © 2014 saabblog.net

Om bloggen var ett utskriftsmedium kan du publicera en tom sida med en tjock frimärke "utan fynd". Klart! Detta skulle klargöra Saabs tillstånd. Eftersom det inte finns något att säga. 56.000 kilometer är nu på disken, inspektionerna går regelbundet in Bamberg genomföras.

Det fanns inga störningar att rapportera; även om det inte fanns någon uppföljningsgaranti efter garantins slut hade ingen effekt. Hamburg Saab-återförsäljaren, där vi hämtade Saabine som ny bil, hade i motsats till andra partners inte utnyttjat möjligheten att förlänga garantin på egen bekostnad. Saab körde från och med nu oskyddad genom livet.

Passat är, som jag sa, fortfarande inget! Passagerare som inte känner till Saab-märket är alltid positivt överraskad när de besöker Saab 9-3 1.8t. "Det kunde inte ha varit bilen som Saab inte existerar längre". Min fru och jag har hört den här frasen i tre år, och ja, det uttalandet är fortfarande giltigt. Läderens instrumentbräda glädjer, ger Saabine en elegant touch och imponerar med andra resenärer. Vi döljer dock att det inte är serie, men eftermonterat. Läderens instrumentpaneler och handtag används fortfarande idag kaufen, de uppgraderar Saab och rekommenderas starkt.

Under de senaste tre åren har Saabine gjort vissa förbättringar. Griffingallret med en snabbare Saab-logotyp, en motorblockvärmare, Saabs sportratt från Turbo X, Hirsch Power Upgrade, 18 "turbiner. Allt detta passar inte serien, men har förbättrat Saab och gör den dagliga hanteringen av fordonet trevligare. Dessutom fanns det en omfattande behandling av rostskydd vid Saab Zentrum Bamberg. Den bruna faran kommer aldrig att vara ett sådant hot mot den kompakta sportdräkten.

Wear är inte märkbar. De ljusa lädersätena är, trots initial rädsla, resistenta mot föroreningar och nötning. Färgen lyser efter varje tvätt som fräsch från fabriken, även om det beror på tidsbegränsningar vanligen genom biltvätt. 18-turbinhjulen, som Saab är på vägen på sommaren, lämnar det bekväma Vector-chassit lite tättare på vägen och är bekvämt att köra. Dessutom är de kanske de finaste fälgarna för 9-3.

Ännu annars presenterar Saab 9 3 1.8t efter tre år som en snabb ny bil och som en trevlig, tyst resesällskap. Ingen oljekonsumtion, en bränsleförbrukning som oscillerar någonstans mellan 8 och 9 liter - med relativt mycket stadstrafik helt bra. Normalt skulle vi byta till en ny bil senast tre år. Men normalt är inget i Saab-världen under lång tid, och vi ser för närvarande inte ett alternativ till Saabine.

En ersättning för ett fordon som är så elegant, tidlöst och socialt acceptabelt, samtidigt som det är bekväm att köra, är svårt att hitta. Inte att vi inte skulle titta då och då utanför lådan. Mycket av vad du kan köpa kommer som "ytligt nytt", har därför för mycket bling-bling. Vi är inte! Du behöver inte nödvändigtvis ha den elektroniska överflödet i din bil; Saabine är behagligt begränsad.

Så kontakten med Saab 9 3 1.8t i det fjärde året. En annan förlängning är inte utesluten om Saabine fortsätter att bevisa sina långsiktiga kvaliteter.

11 tankar också "Saab 9-3 1.8t Sportkläder"

 • En bra bil, fortfarande. Också hos oss är 9-3 extremt pålitlig varje dag på vägen och kommer förhoppningsvis att följa med oss ​​under lång tid!

 • En helt ny, något större SportCombi - 9-5 (naturligtvis utan bling-bling) - skulle vara mer lämplig för oss. För närvarande av kända skäl men tyvärr inte genomförbart - vilket skulle vara tillbaka i tillståndet i Trollhättan.

  Finns det något som ska rapporteras från "fronten"? En bra 3-veckor NEVS informerade om att kontraktet med Dongfeng skulle slutföras inom de kommande 3-veckorna - var detta bara ett för tidigt antagande från NEVS eller är det bara en liten fördröjning här?

  • Situationen på "fronten" är destruktiv och jag måste motivera mig själv att skriva om det. 😉 Morgonkaffe på semestern kommer uppdateringen ...

 • Mycket trevligt, även om jag vågar tvivla på att bilen efter vanlig bilvask ser ut så här,)

  • Nej, det var inte en vanlig biltvätt för en gång.

 • Han ser verkligen ut som ny
  Om du vill bli av med det av någon anledning, gillar jag att ta den

  Vilken Hamburg Saab-återförsäljare har du det? Från Dello?

  • Självklart har Saabine redan några mindre tecken på slitage. För närvarande är det inte till salu ;-). Vid den tiden kom hon från Lensch & Bleck.

 • Super recension, jag har kört en 2-9 sportcykel för 3 år och kan också bekräfta att det är en väldigt pålitlig bil.

 • Kan jag bara bekräfta - kör med en 2010er 9 3 SC Aero TTID utan problem med nu 137000 km. Sedan Hirsch Tuning gör bilen ännu mer glädje - varje dag. När det gäller anti-rostbehandling skulle jag vara intresserad av att veta vilken typ av produkt den är och hur den har gjorts. Finns det något liknande i Stuttgart-området?

  • Rostskyddet har gjort Saab centrum Bamberg. Ring bara Ralf Muckelbauer (väldigt snällt) som kommer att ge bestämd information.

 • Jag är också den stolta ägaren till en 93 SC 1.9 TiD, han har varit mycket pålitlig sedan 201.000 km. Normal slitage utesluts. Och det är precis vad du sa, tidlöst vacker och socialt acceptabel, fri av avund och jag gillar det väldigt mycket. Jag är bara irriterad att jag inte gjorde chiptynningen då (köpt med 8.000 km)! Nu med 209.000km vågar jag inte längre, jag vill köra honom i några år.

Kommentarer är stängda.