NEVS meddelar uppsägningar

NEVS har just meddelat sin avsikt att avskeda 200-anställda på grund av brist på arbete. Påverkade av minskningen av personal är krafterna i produktionen.

National Electric Vehicle Sweden AB
National Electric Vehicle Sweden AB

Detta kom till stånd i maj, ett nytt tillägg rör sig in i mer avlägset. NEVS baserar också detta steg på de pågående förhandlingarna om en ny aktieägarkonstruktion och ytterligare partnerskap samt om den pågående rekonstruktionen. De planerade uppsägningarna är en del av den rekonstruktionsplan som förvaltaren vid kreditmötet på 8. Oktober vill presentera

Resten av produktionsteamet är att bibehålla plantorna i anläggningen på medellång sikt för att möjliggöra en möjlig nystart. Arbetssänkningar börjar i september.

Det är uppenbart att NEVS ännu inte har uppnått bindande resultat i förhandlingarna. Om och när produktionen kan börja igen och med vilka produkter är mer öppna än någonsin.

Att minska arbetskraftig uppbyggd kompetens inom produktionssektorn är enligt min mening också ett misslyckande av en strategi som uppenbarligen inte fungerade på det sättet. Ett vildt kort i förhandlingarna kan ha varit det befintliga laget, vilket skulle ha kunnat leda produkter utanför linjen. I mars var de sista anställda tvungna att förlora sina jobb i september. Det är svårt för alla som har trott löftet att se NEVS dra genom uppsägningar på så kort tid.

19 tankar också "NEVS meddelar uppsägningar"

 • Så långsamt är det svårt för mig att tro på en bra slut för Saab! Framstegen ser annorlunda ut! Uppsägningarna hos 200-anställda är ett tufft steg och skickar inte några bra signaler till det kvarvarande besättningen. Ett företags värde är också mänsklig kapital och det är bara för det mesta som ligger i luften! Awful !!

 • Förhoppningsvis har du inte förstärkts för mycket på M & M. Utvecklingen av elektrisk version av 9-3 skulle ännu avslutat någon gång snart - det skulle avsevärt större globalt intresse uppstår med säkerhet än vad som var fallet med den nya utgåvan från den konventionella 9-3. Vissa marknader kräver elektriska fordon i mitten och övre segmentet!

  Andra investerare skulle antagligen lukta sina chanser här, inte minst på grund av den intensifierade globala kampen mot växthusgaser. Dessutom är slutförandet av PHOENIX-plattformen skyldigt - men överhuvudtaget bör detta inte överlämnas till enbart tveksama förhandlingspartner (som det verkar vara för närvarande).

  Är NEVS-förhandlingsstrategin något oflexibel eller verkar det så bra för mig?

  • "Är NEVS-förhandlingsstrategin något oflexibel eller verkar det bara vara så bra för mig?"? ??! ??

   En mycket bra fråga.

   Vid första anblicken skulle jag vilja veta varför en
   Oanvänt team med "omorganisation" stöder dem och fortfarande
   det finns mer luft att andas.

   Nevs har visat att de inte kan driva affärer av denna storlek och vikt. Nevs bör stoppas. Under återuppbyggnaden har Nevs dårens frihet att sälja aktier, sälja patenträttigheter, lämna arbetstagare och många fler.

   De gör bara vad de vill och till och med inbjuder till konferenser. Ägg skulle flyga framför mig. Raison d'être av denna heap är
   enligt min åsikt släcktes.

   • De flygande äggen är i Sverige strax innan. Stämningen är lämplig. Det här räcker för mig runt NEVS för idag, jag går offline för resten av kvällen. I morgon mer.

 • Vad ska det vara?

 • Jo det var det då. Även om Saabs skulle byggas om. Vem i helvete kommer att börja med sådana osäkra förhållanden vid NEVS / Saab? Var ska kvalificerad personal komma ifrån?
  Någon som har kommit att lita på ägarna vid den sista omstarten är nu äntligen serverad. Arbetskraften har nu blivit besviken för tredje gången. Oavsett vad en eventuell ny början kommer att se ut. Det kommer inte finnas någon kvalificerad personal som kommer att delta i en sådan Vabanquespiel igen. Så man har nu förlorat det sista förtroendet.

  • Helt överens Synd för personalen. Detta skadar den överlevande förtroendet väldigt mycket.

 • Kära Saab-vänner, är det inte så förvånande?
  Hur ska det gå med Saab? Även om det var kuzrfristig kom tillbaka att springa (eller flyga?) Och 20 eller 30000 Saab-freaken är nöjda, vad då? Saab på en rovmark mot Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Jaguar ... nej, det kommer bara inte att fungera. Saab är död, det gör ont mycket, men det är tyvärr en realitet. Vi tar hand om våra bilar så gott som möjligt och vi kör dem så länge som möjligt.
  Jag är bara ledsen för folket i Trollhätten. Synd, verkligen synd.

  • Jag ser inte marknaden som kritisk. Det är sant att ingen annan väntar på SAAB. Det finns dock många som inte vill sorteras i en leasingbilstatus, vilket händer på företagets parkeringsplatser och i nya bostadsområden. För varumärken som Jaguar, SAAB och eventuellt några fransmän är alternativet - nästan ingenting kommer från Italien ...
   Stora försäljningsvolymer har aldrig kommit ut och kommer inte att, men som vi vet från det förflutna har mer avancerade och varaktiga bilar skapats än hos massproducenterna - vi drar fortfarande på det idag!
   Det är emellertid frågan om detta någonsin är önskat i vår Wegschmeißgesellschaft ???

   • Om det äntligen var dags att gå med E-SAAB, men säkert skulle även andra tillverkares kunder komma till SAAB.

    Tillsammans med befintliga SAAB kunder (igen, skulle bestämma en betydande procentuell förändring till elektromobilitet) kunde ändå väl in i den nya nisch och sedan bygga vidare på detta - men Nevs strateger bör se till att här lilla projektionen inte även i luften löses!

    Vad som är säkert är att för de flesta kunder är Tesla för närvarande för dyrt och de andra leverantörerna inom överskådlig framtid har fortfarande inga matchande produkter (för litet, för kortare, dålig design etc.) inom sitt fordonssortiment.

    Vad fungerar bara för sömnhuvud i Trollhättan - eller verkar det bara så?

    • Vilken fördel borde NEVS ha? Titta bara på data och en E-Golf är bättre än den nestade rutan NEVS presenterade så stilted på fältet. Som Tom har skrivit i andra artiklar fanns det en ledning på fältet i slutet av Muller-eran, men den är borta. NEVS har inga namngivningsrättigheter till Saab längre, personal släpps, vad handlar det om? Vad ska man fortfarande rekonstruera med dem? Om det är en ny start, då förstör M & M konkursboet, Saab ABs namngivningsrättigheter och Saab Automobile öppnas igen. Och om en stor bilproducent ger tillbaka den, kommer det inte vara ett problem att få kvalificerad personal tillbaka. Men hoppet minskar allt mer, desto längre låter dessa NEVS-folk fortfarande störa.

     • Hej Peter,

      en E-Golf är inte bättre än den nuvarande 9-3 EV-serien i golfen anges med under 200 km - vid snabb körning skapar han enligt testarna inte ens 150 km!

      Han är alldeles för dyrt för en elbil av denna storlek - med några extra för att få golf på nästan € 40.000,00 - kan säljas som många andra produkter från VW-gruppen till personer faktiskt, där du skickas varje Kram loskriegt (det viktigaste är VW på det)!

      Men för NEVS blir situationen äntligen värre - de märker inte ens att de måste släppa omedelbart så att det inte finns några fler olägenheter för deltagarna (en löpande insolvens etc.). Endast den nya "hyresvärden" skulle inte påverkas av ytterligare förseningar - snarare skulle motsatsen vara fallet (förutom den ytterligare förlusten av bilden av varumärket SAAB).

      NEVS-folket är nog lättare stickade än jag trodde tidigare.

   • Definitivt en ny E-Golf är bättre än en gammal, nyutvecklad Saab 9-3. Smör med fisken ...

    • Hej detlef
     I alla tester av elbilar hittills är det angivna intervallet endast uppnådd i nästan optimala förhållanden. Som vanligtvis är fallet med bilar med förbränningsmotorer. Det är vad varje tillverkare gör för att 5,9 L bara ser bättre ut än 7 L. Med priset vet du ingenting. Det kallas "överkomligt." Denna term är relativt elastisk. Och att du inte kan beräkna korrekt på NEVS, har pojkarna och tjejerna bara visat sig imponerande.

 • Synd att det var så långt.
  Jag håller också med dig om misslyckandet av en strategi som uppenbarligen inte fungerade på det sättet.
  Förhoppningsvis kommer det snart att bli en ny start.

 • Jag tror att de är delade över arbetskraften mellan Saab och de nya ägarna.

 • Nu kan den svåra hårda SAAB-fläkten knappt tro på en bra slut. Hur många teorier ska tjäna för en riktig omstart? Även den sista informationen har visat sig vara en komplett bubbla och ogrundad. SAAB är ute av loppet. Man borde inte göra varumärket mer.

 • Tyvärr verkar detta vara enligt följande: -. ((!! Det kommer troligen att bli någon comeback Synd varumärket måste vara mycket sympatiska värden och skulle ha haft rätt rustning till Sverige Porsche Men det är vad det är som min Saab, kommer jag kör för ytterligare ett år eller två, först då är ämnet och varumärket gjort för mig. Jag är inte en nostalgiåkare, jag vill köra något nytt innovativt och det kommer inte längre att finnas från Saab!

  • Jag kan inte hantera dessa så kallade nya och innovativa fordon.
   För mig, faktiskt bara rullande datorer och har lite att göra med riktiga bilar.
   Jag ser att jag fortfarande håller på lite gammal SAAB för de kommande 20-åren.

Kommentarer är stängda.