NEVS meddelar uppsägningar

NEVS har just meddelat sin avsikt att säga upp 200 anställda på grund av brist på arbete. De anställda i produktionen påverkas av personalminskningen.

National Electric Vehicle Sweden AB
National Electric Vehicle Sweden AB

Detta kom till stånd i maj, ett nytt tillägg rör sig in i mer avlägset. NEVS baserar också detta steg på de pågående förhandlingarna om en ny aktieägarkonstruktion och ytterligare partnerskap samt om den pågående rekonstruktionen. De planerade uppsägningarna är en del av den rekonstruktionsplan som förvaltaren vid kreditmötet på 8. Oktober vill presentera

Resten av produktionsteamet är att bibehålla plantorna i anläggningen på medellång sikt för att möjliggöra en möjlig nystart. Arbetssänkningar börjar i september.

Det är uppenbart att NEVS fortfarande inte har uppnått några bindande resultat i förhandlingarna. Huruvida och när produktionen kan börja om och med vilka produkter som är mer öppna än någonsin.

Att minska arbetskraftig uppbyggd kompetens inom produktionssektorn är enligt min mening också ett misslyckande av en strategi som uppenbarligen inte fungerade på det sättet. Ett vildt kort i förhandlingarna kan ha varit det befintliga laget, vilket skulle ha kunnat leda produkter utanför linjen. I mars var de sista anställda tvungna att förlora sina jobb i september. Det är svårt för alla som har trott löftet att se NEVS dra genom uppsägningar på så kort tid.

19 tankar om “NEVS meddelar uppsägningar"

 • blank

  Tyvärr verkar detta vara enligt följande: -. ((!! Det kommer troligen att bli någon comeback Synd varumärket måste vara mycket sympatiska värden och skulle ha haft rätt rustning till Sverige Porsche Men det är vad det är som min Saab, kommer jag kör för ytterligare ett år eller två, först då är ämnet och varumärket gjort för mig. Jag är inte en nostalgiåkare, jag vill köra något nytt innovativt och det kommer inte längre att finnas från Saab!

  • blank

   Jag kan inte hantera dessa så kallade nya och innovativa fordon.
   För mig, faktiskt bara rullande datorer och har lite att göra med riktiga bilar.
   Jag ser att jag fortfarande håller på lite gammal SAAB för de kommande 20-åren.

 • blank

  Nu kan den svåra hårda SAAB-fläkten knappt tro på en bra slut. Hur många teorier ska tjäna för en riktig omstart? Även den sista informationen har visat sig vara en komplett bubbla och ogrundad. SAAB är ute av loppet. Man borde inte göra varumärket mer.

 • blank

  Jag tror att de är delade över arbetskraften mellan Saab och de nya ägarna.

 • blank

  Synd att det var så långt.
  Jag håller med dig "om misslyckandet med en strategi som uppenbarligen inte fungerade på det sättet".
  Förhoppningsvis kommer det snart att bli en ny start.

 • blank

  Kära Saab-vänner, är det inte så förvånande?
  Hur ska det gå med Saab? Även om det kom tillbaka till att springa (eller flyga?) På kort sikt och de 20 eller 30000 XNUMX Saab-freaksna är nöjda, vad då? Saab på en rovmarknad mot Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Jaguar ..., Nej, det fungerar bara inte. Saab är död, det gör ont mycket, men tyvärr är det verklighet. Låt oss ta hand om våra bilar så bra vi kan och köra dem så länge som möjligt.
  Jag är bara ledsen för folket i Trollhätten. Synd, verkligen synd.

  • blank

   Jag är inte så kritisk mot marknaden. Det är sant, ingen väntar på SAAB längre. Men det finns många människor som inte vill sorteras i en leasingföretagsbilstatus, som händer på företagets parkeringsplatser och i nya byggnadsområden. Varumärken som Jaguar, SAAB och möjligen några franska är alternativet - nästan inget kommer från Italien längre ...
   Stora försäljningsvolymer har aldrig uppnåtts och det kommer inte heller att göra, men som vi vet från det förflutna har mer avancerade och mer hållbara bilar dykt upp än de massproducerade bilarna - vi drar fortfarande från det idag!
   Det är emellertid frågan om detta någonsin är önskat i vår Wegschmeißgesellschaft ???

   • blank

    Om det äntligen var dags att gå med E-SAAB, men säkert skulle även andra tillverkares kunder komma till SAAB.

    Tillsammans med tidigare SAAB-kunder (även här skulle en betydande andel verkligen vilja byta till elektromobilitet) skulle man kunna ställa in bra i den nya nischen och sedan utöka den - men NEVS-strategerna bör se till att den lilla ledningen inte finns här försvinner också i tunn luft!

    Vad som är säkert är att för de flesta kunder är Tesla för närvarande för dyrt och de andra leverantörerna inom överskådlig framtid har fortfarande inga matchande produkter (för litet, för kortare, dålig design etc.) inom sitt fordonssortiment.

    Vilken typ av sömnhuvud finns det på jobbet i Trollhättan - eller verkar det bara så?

    • blank

     Vilken fördel ska NEVS ha? Titta bara på data och en e-Golf är i en bättre position än den tinkered box som NEVS har presenterat i fältet så bra. Som Tom skrev i andra artiklar fanns det en gång ett försprång i detta område i slutet av Muller-eran, men det är borta. NEVS har inte längre namngivningsrättigheter till Saab, personal kommer att släppas, vad mer handlar det här om. Vad mer ska du rekonstruera med dem? Om det är en ny start, då bara om M&M köper konkursboet, tar namnet på Saab AB och öppnar Saab Automobile igen. Och om en stor biltillverkare står bakom saken kommer det inte att finnas några problem att få tillbaka kvalificerade medarbetare. Men hoppet bleknar ju längre du låter dessa NEVS-personer röra med dem.

     • blank

      Hej Peter,

      en E-Golf är inte bättre än den nuvarande 9-3 EV - räckvidden för Golf är specificerad som mindre än 200 km - med en snabb körstil, enligt testaren, klarar den inte ens 150 km!

      Dessutom är det alldeles för dyrt för en e-bil av den här storleken - med några extra kan du få nästan 40.000,00 XNUMX € på Golf - som många andra produkter från VW Group, kan den faktiskt bara säljas till personer som är skickliga blir av med alla saker (det viktigaste är att det står VW)!

      Men för NEVS kommer situationen nu på spetsen - de inser inte ens att de akut behöver släppa taget nu så att det inte blir fler olägenheter för de inblandade (en framväxande insolvens etc.). Endast den nya "hyresvärden" skulle inte påverkas negativt av ytterligare förseningar - snarare motsatsen skulle vara fallet (bortsett från den ytterligare förlusten av image för SAAB-varumärket).

      NEVS-folket är nog lättare stickade än jag trodde tidigare.

   • En ny E-Golf är definitivt bättre än en gammal, ombyggd Saab 9-3. Smör fisken ...

    • blank

     Hej detlef
     I alla tester av e-bilar hittills har den angivna räckvidden någonsin uppnåtts under nästan optimala förhållanden. Som vanligtvis är fallet med bränsleförbrukningssiffror för bilar med förbränningsmotor. Varje tillverkare gör det eftersom 5,9 L helt enkelt ser bättre ut än 7 L. Du vet inget om priset. Det kallas "prisvärt". Denna term är relativt flexibel. Och killarna och tjejerna har bara imponerande bevisat att man inte kan räkna rätt på NEVS.

 • blank

  Jo det var det då. Även om Saabs skulle byggas om. Vem i helvete kommer att börja med sådana osäkra förhållanden vid NEVS / Saab? Var ska kvalificerad personal komma ifrån?
  Någon som har kommit att lita på ägarna vid den sista omstarten är nu äntligen serverad. Arbetskraften har nu blivit besviken för tredje gången. Oavsett vad en eventuell ny början kommer att se ut. Det kommer inte finnas någon kvalificerad personal som kommer att delta i en sådan Vabanquespiel igen. Så man har nu förlorat det sista förtroendet.

  • blank

   Helt överens Synd för personalen. Detta skadar den överlevande förtroendet väldigt mycket.

 • blank

  Vad ska det vara?

 • blank

  Förhoppningsvis blev de inte för fixerade på M&M. Utvecklingen av den elektriska versionen av 9-3 bör slutföras inom överskådlig framtid - detta skulle säkert generera mycket större världsintresse än vad som var fallet med den nya upplagan av den konventionella 9-3. Vissa marknader kräver elbilar i mellersta och övre segmentet!

  Fler investerare skulle förmodligen känna av sina möjligheter här, inte minst på grund av den intensifierade globala kampen mot växthusgaser. Dessutom ska PHOENIX-plattformen fortfarande slutföras - allt detta tillsammans bör inte bara reserveras för tveksamma förhandlingspartners (som tydligen är fallet för närvarande).

  Är NEVS-förhandlingsstrategin något oflexibel eller verkar det så bra för mig?

  • blank

   "Är NEVS-förhandlingsstrategin lite oflexibel eller verkar det bara så för mig?" ??!??

   En mycket bra fråga.

   Vid första anblicken skulle jag vilja veta varför en
   intet ont anande team med "omorganisation" assisterad och dem ännu
   det finns mer luft att andas.

   Nevs har visat att de inte kan driva affärer av denna storlek och vikt. Nevs bör stoppas. Under återuppbyggnaden har Nevs dårens frihet att sälja aktier, sälja patenträttigheter, lämna arbetstagare och många fler.

   De gör bara vad de vill och till och med inbjuder till konferenser. Ägg skulle flyga framför mig. Raison d'être av denna heap är
   enligt min åsikt släcktes.

   • blank

    De flygande äggen är i Sverige strax innan. Stämningen är lämplig. Det här räcker för mig runt NEVS för idag, jag går offline för resten av kvällen. I morgon mer.

 • blank

  Så långsamt är det svårt för mig att tro på en bra slut för Saab! Framstegen ser annorlunda ut! Uppsägningarna hos 200-anställda är ett tufft steg och skickar inte några bra signaler till det kvarvarande besättningen. Ett företags värde är också mänsklig kapital och det är bara för det mesta som ligger i luften! Awful !!

Kommentarer är stängda.