Saab i STCC 2014

STCC-säsongen 2014 är historia. Den övergripande segern i racerserien gick till det andra svenska varumärket och föraren Thed Björk. Vi gratulerar till Göteborg. Säsongen var, från Saab synvinkel, inte riktigt som hoppats springa. Men minst ett lag kan vara nöjd.

Saab 9-3 Team Tido, säsong final. Bild: Team Tido
Saab 9-3 Team Tido, säsong final. Bild: Team Tido

Richard Göransson av Team Tidö lade sitt Saab 9-3 STCC i 4. En otålig placering som fortfarande ger respekt. Detta gör Göransson till den mest framgångsrika Saab-föraren av säsongen. Ibland stod han i slående avstånd till Thed Björk. Medierna doftade redan en möjlig omfördelning av den eviga duellen Saab vs .. Volvo. En mycket bra prestation av Team Tidö, speciellt när du anser att besättningen utan fabriksstöd håller varumärket flagga upp framgångsrikt.

Den första och tredje platsen gick till Volvo Polestar Racing, med starkt stöd från tillverkaren. Placera 2 på BMW-återförsäljare, även med backning från fabriken på banan.

Team Tidö har trots allt stöd av Orio AB, vår leverantör för Saab originaldelar. I slutet av säsongen tog besättningen tre Saab 9-3: or på banan med racinglegenden Jan “Flash” Nilsson, som har återvänt till STCC. Nilsson kunde dock inte längre ingripa beslutsamt i tävlingen.

Positionerna för laget Tidö är blandade med 4: e plats för Richard Göransson, 14: e plats för Roger Samuelsson och 16 för avdömda Jan Nilsson. Korten kommer att blandas nästa år - och 2014 hade du definitivt mycket kul och kämpar, som videon visar.

Besvikelse hos PWR Racing

Det andra Saab -laget, PWR Racing från Peter "Poker" Wallenberg, inledde säsongen med stora förväntningar. Undertecknandet av Emma Kimiläinen orsakade mycket mediahype i förväg. Tyvärr saknade Emma en viss tur. Kollisioner, några av dem utan eget fel, resulterade i förtidspensionering och tävlingar utan att få poäng. Till slut räckte det bara till en elfte plats. Teamet, med NEVS -stöd, hade verkligen hoppats på mer.

Emmas lagkamrat Daniel Haglöf lyckades heller inte. Han landar bara i poängen finalerna för säsongens finale och kom i den slutliga uppgörelsen på rank 13.

2 tankar om “Saab i STCC 2014"

 • Hej Tom.
  Tack för sammanfattningen av STCC 2014! Tyvärr, efter mitt sommaruppehåll lyckades jag inte följa serien "offline".
  Tja, här kan vi också säga att Orio har ett bättre grepp om saken än NEV.

  Ha en trevlig dag.

  Hälsning

  André

 • 4. Placera utan fabriksstöd? Grattis till laget Tidö! Super! Och förresten ser bilarna bra ut!

Kommentarer är stängda.