Saab fans

En Saab 9-5 från Victor Mullers tidigare ägande annonserades på en svensk onlineportal på fredagen och såldes samma dag. Förmodligen kunde man ha sålt flera ex-Muller Saabs, så livlig var efterfrågan.

Saab 9-5 på Schwedenkai, bortskämd för val - av till Sverige eller inte ... © 2014 saabbblog.net
Saab 9-5 på Schwedenkai, den valda kvalen - till Sverige eller inte ... © 2014 saabbblog.net

Skulle vi ha förväntat det? En kort återgång till vintern 2011 / 12. Saab i slutändan bekymrar återförsäljarna. Det lilla antalet leasingavtal 9-5, som reser i Tyskland, orsakade huvudvärk. Vad sägs om 2014 fordonet returneras. Är de då fortfarande till salu, hur utvecklas restvärdet?

Tre år senare är huvudvärken fortfarande borta. Och fortfarande säkerställer Saab 9-5 det. Förutom att den här gången är det bara att för få fordon finns tillgängliga. Eller snarare, för få lämpligt utrustade bilar. För få 9-5 med panoramatak till exempel. Eller för många bilar med en liten monokrom skärm. Vad finns inte i denna fordonsklass, eftersom köparens omröstning är nådelös. Det finns inga billiga priser, ingen mobil sat nav som present, dessa fordon är däckens torg.

Allt annat fungerar. Med Saab-partnerna som har ett hjärta för 9-5. Och tyvärr är det inte allt utan framför allt de vanliga misstänkta. Inklusive "bloggsupportrar".

På fredagen var jag också gäst i Kiel, mina 9-5 hade en workshop. Den här dagen står en extraordinär Saab 9-5 limousin med extremt några kilometer framför hallen - det kommer snart att bli ämnet för bloggen. Förfrågningar i Kiel är meningslösa, eftersom bilen såldes innan den kom till gården; han går till Hessen. En annan tidig 2010 9-5 från Slovakien var i tjänst på samma gång, fick en backkamera som en retrofit.

I efterfrågan - Saab 9-5 med panoramatak © 2014 saabblog.net
Frågan - Saab 9-5 med panoramatak © 2014 saabblog.net

En liknande bild i Bamberg, För helgen fick jag en bild av Ralf Muckelbauer; tre vackra 9-5 finns på gården. En är inte till salu, han tillhör Ralf; den andra är ett nytt tillägg från fredag ​​och redan reserverat för en kund. Saab 9-5 NG är i efterfrågan. Därför talar vi om en mycket begränsad älskare. Mer producerar inte den producerade kvantiteten.

Den sista Saab 9-5 nya bilen i Tyskland, han var hos Saab-återförsäljaren i Würzburg, säljs nu och här i samhället på vägen. En annan fan importerades, med stöd av Orio AG och Saab Partner, hans önskan 9-5 från Schweiz. Ersatzteillagen gäller, efter de första rädslorna, som relativt avslappnad. Ytterligare distribution är endast den begränsade tillgängligheten i vägen.

Vad är den växande populariteten? Priset kan inte vara, för det är billigt att 9-5 inte är det, det är säkert. En jämförbar Audi A6 sedan är mycket billigare. Är det möjligt att tillbringa några år med ett aktuellt fordon som motiverar oss? Är det den extraordinära designen eller är det för att det är (förmodligen) sista Saab? Det är i alla fall inte fråga om ålder. Förutom veteran Saab-vänner finns det många unga Saab-fans. De reflekterar över 9-5 och stiger trots att priserna inte är billiga och utbudet av andra märken är enormt.

För en tid sedan åkte jag med en ny Audi A6. En mycket bra bil, en högkvalitativ inredning. Men känslolös, med charmen hos ett tandläkare. Bara en bil, och sedan kom det till följande reaktion, vilket föreslår en svår Saab-infektion. Efter dagen i A6 var över tog jag efter middagen nyckeln till 9-5. Att sätta mig i Saab, som var i carporten. Precis som det! Bara för att se fram emot att äga bilen, vilket är så trevligt annorlunda.

3x Saab 9-5 på Muckelbauer. En inte till salu, en reserverad, en som fortfarande har ...
3x Saab 9-5 på Muckelbauer. En inte till salu, en reserverad, en fortfarande tillgänglig ...

Okej, vad är det som gör 9-5 NG önskvärt för Saab fans? Bilen tror jag bär en historia. Den tragiska berättelsen om Saab, den hjältefulla striden för överlevnad, den stolthet av den tidigare Saab Automobile AB. Bra historier har blivit sällsynta i vår tid. Band är gjutna i banalitet, Formula 1-piloter springer som modiga förstegångare genom bilden, där gömmer de rätta typerna?

Typerna - med hörn, kanter, ett intressant CV - är bara ett fåtal. Även med bilarna. Mainstream, så bred och mångsidig marknadsacceptans som möjligt, är viktig. Resultatet är tråkig biltristighet som du inte kan komma ut tillräckligt snabbt.

Men det finns alternativ! Autentiska typer som har något att berätta. 9-5 är en sådan typ. Därför älskar Saab-fansen honom. Min personliga Saab 9-5-historia, anekdoterna med den här bilen, ska jag berätta för dig på bloggen. Innan det vänder vi oss emellertid till andra Saab-ämnen.

28 tankar om “Saab fans"

 • blank

  @ Tom, vad har faktiskt blivit av 9-4X som du körde lt. Instagram?

 • blank

  Saabs vackraste och bästa bil de senaste åren trots döm och dyster i Trollhättan. Det är 9-5-sinnen.

 • blank

  Stor historia för 9-5 NG. Jag befinner mig i meningen "bara för att vara glad att äga bilen ..." helt igen! Jag är också glad att helt enkelt äga 9-5 NG utan att behöva köra den varje dag. Jag kör främst 9-3 Aero Coupe. Även här är glädjen att äga den här fantastiska bilen mycket stor.
  Som jag redan har skrivit finns det för närvarande några bra 24-9 NGs på autoscout5.ch. Det verkar som om de begagnade inte går så bra med oss, jag märker nästan ingen rörelse! Men de är naturligtvis inte billiga i Schweiz heller ...

 • blank

  Finns det inget alternativ för navigationssystemet? min 9-7x hade ingen, men det var en av Teielmarkt som även stöder rattens knappar och använder bilens antenner. Det var synd om Bose-radion, men navigering och handsfree är viktiga för mig!

  Även om vår 9-5NG är sparad men bara för att han knappt kör kortdistans. Men rakt på motorvägen är han glatt taget.
  Visst: Jag skulle inte ha köpt det i vanliga termer,
  klart: om han hade en ny färgkombination,
  Visst: han skulle ha en annan utrustning som en ny bil
  Men han är från en annan planet, ... åtminstone de andra gugged ofta så that
  Förresten är Saabe i garaget!

  • blank

   Nej, det finns inget alternativ. Förutom den dyra omvandlingen. Jag antar att det handlar framför allt om den (fula) gröna skärmen som inte vädjar till potentiella köpare. Det passar inte bra in i det eleganta interiören, Saab skulle ha en stor skärm här, menat utan navifunktion, installerad där skulle det inte vara något problem.

   • blank

    Vad säger elektronikingenjörerna exakt? I grund och botten är det Navi på Opel Ampera och enheten under, ingen skillnad är synlig i de fattiga människorna grön och versionerna med bildskärm (för mig som Oberlaie ändå). Displayen är redan tillgänglig för 150 Euros på Ebay.
    Så vad driver priset? Har du mer information?

    • blank

     Amperas satellitnavigering fungerar inte i 9-5 NG. Även om enheterna teoretiskt är ”identiska”, finns det skillnader i programvaran och särskilt firmware. Enheten, hårddisken och fordonet är gift med varandra i Saab, dvs. kodade via VIN. Koden är skyddad och inte tillgänglig för lekmän. Ett enkelt utbyte är därför inte. Att bara byta skärm skulle vara ett tillvägagångssätt (vilket antagligen inte fungerar heller, för fel enhet är bakom locket på "Armeleutegrün") men ingen har provat det ännu. Lafrentz i Kiel har erfarenhet av renoveringen och har redan framgångsrikt genomfört sådana saker. Om du har några frågor eller planer i den här riktningen bör du ringa dem.

 • blank

  Bli inte förvånad.
  Ingen av mina SAABse var lika kommunikativ som min WAMSLER.
  (Tja, när Xollen 96er Raudau var också högre)

 • blank

  När det gäller "Panorama - Glass Roof" skulle jag vilja hoppas med SAAB 9/5 NG att det inte finns några mardrömmande sprickljud i takområdet.
  Som med min ersättare - Premium - Wamsler.
  4 dagars sökning (på garanti) hos den mycket vänliga Wamsler-återförsäljaren

  • blank

   Ingenting har knäckt i de drivna exemplen, 9-5 NG är i allmänhet tillfredsställande rattlefri.

 • blank

  Här är en absolut drömbil:
  Min ”gamla” nästan nya 9-5 II 2,0T Aero Automatic EZ 05/2012 med 9.000 XNUMX km (!!!) i helt nytt skick finns här till salu: http://www.jaguarkompagniet.dk/specielle-biler/biler//vis/2147476789/Saab-9-5-2.0-T-Aero-aut.-4d
  Tyvärr (!!!) var jag tvungen att ge upp den till förmån för en Subaru Outback eftersom den inte var en kombi och fyrhjulsdriften saknades ...
  Tyvärr kunde silverskönheten inte ersätta 2011-9 Sportcombi AWD som beställdes 5 ...
  Det är inte vad han ska smaka där, men det är värt det!

  • blank

   PS.: Om du vill ha mer information om denna 9-5II, vänligen kontakta mig. Jag köpte den som en ny bil från Saab G&K i Krefeld, så den är från första hand och garanterad olycksfri.

 • blank

  Tom, jag skulle vara intresserad av en 9-5II, men taket skulle vara en förutsättning. Tyvärr var det bara ett mycket litet nummer. Fick du någon feedback om detta alternativ, var taket utan problem eller är det klagomål om täthet, vindbrus, etc.?

  • blank

   De flesta panorama tak har gått till USA, men i Europa är de sällsynta. Jag reser med ett panoramatak 9-5 för några dagar sedan och fann att körljudet inte är högre, det inre men glädjande ljuset översvämmade. En vän driver också en som rapporterar vindljud vid högre motorvägar, men det är inte klart om taket är ansvarigt. Det måste sägas att 9-5 är en väldigt tyst bil om du inte har monterat Hirsch-avgassystemet.
   För täthet, jag hade ingen feedback hittills, de flesta 9-5 lever ja i garage eller carports behandlas med försiktighet. I Kiel finns en diesel med panoramatak, även i Bamberg, men det är redan reserverat.

   • blank

    Så min har ett panoramatak och är helt tätt. Vindbrus är begränsat. Bara förseglingen har någonsin kommit upp till mig vid 200 km / h. Limmades därefter av FSH igen.

   • blank

    Det borde vara självklart, men jag tycker att det är trevligt att du också kan öppna panoramataket på 9-5 NG. Det störde mig alltid med olika nuvarande Volvo- och Landrover-modeller - ett glastak utan ventilationsfunktion ... ganska dumt. Det är lugnande att ta reda på att det tydligen inte finns några buggar ... då kan jag leta

  • blank

   I autoscot24.ch har det ett panoramatak som erbjuds. Finns bara i Schweiz men för en trevlig SAAB kan du ta ett litet sätt på den

 • blank

  Denna kopia har funnits i annonserna i över en månad och verkar inte röra sig så bra - varför är det, även den mindre skärmen i instrumentbrädan istället för den stora satellitnavigeringen?
  Jag passerade det nyligen och detta vita skepp stal showen från alla andra bilar i nattljuset.
  En 9-5II är inte i min prisklass alls, men om jag skulle titta närmare på bilen för någon, är jag fortfarande mycket nära några dagar.

 • blank

  Hej.
  Om jag läser dina kommentarer så här skulle meningen inte innebära:
  "SAAB är det som är framför huset" och inte heller
  ”Saab VAR vad som är framför huset” men
  "Hem är där vi sitter i SAAB!"

  Hälsningar från hösten Oldenburg.

  André

 • blank

  Jag hade också en A6-upplevelse på lördag. Efter att ha kört 3000 km med mina 9000 de senaste två veckorna satt jag växelvis i min väns A6 och i min 9000 på lördag. Vi tittade på båtar och var på väg mellan Fehmarn och Kolding. Under tiden har vi lämnat min bil. Visst, 6 kan naturligtvis inte matcha den aktuella A9000, men "Vorsprung durch Technik" är inte lika bra som tiden mellan dessa två bilar antyder - ganska nedslående.

  Ibland sitter jag i min SAAB, sätter in en fin CD och njut!

  • blank

   9000 var bara (och beroende på villkoret) bara en jättebra bil.

   Om du följer annonserna under de senaste årtiondena, så har bilen blivit och kommer att bli permanent REVOLUTIONERAD! ! !

   Det blir inte en storlek mindre. Nej, revolutionerade gång på gång. Men vad har faktiskt hänt begreppsmässigt?

 • blank

  9-5NG har blivit en älskare och samlarobjekt för brist på påfyllning. Bara något för Saab fans
  Som en daglig bil så funktionshindrad. Det måste finnas något annat att använda i garaget eller framför huset för att skona älskling. Såsom det ser nu gäller också meningen: Saab är vad som är framför huset är inte längre. Nu måste det läsa:
  Saab var vad som ligger framför huset.

  • blank

   Det ser jag inte riktigt. Jag skulle (kärleksfullt) flytta honom i vardagen. Min 901 ligger precis utanför ytterdörren.

  • blank

   9-5 körs som en vardaglig bil, även på vintern. Du hanterar förmodligen det lite mer noggrant eftersom det inte finns någon påfyllning. Men det är precis som det är och vi blev vana vid det som en Saab-förare.

 • blank

  Jag erkänner att jag kikade för en 9-5 NG själv ... men så snart någon dyker upp i hårkorset som gillar, var någon snabbare igen. Valet är verkligen begränsat 😉

Kommentarer är stängda.