Saab Auto Involvement Index 2014

Saabs comeback har skjutits upp på obestämd tid. Förändrar det Saab-förarnas passion för sitt varumärke? Ruhr University Bochum undersökte igen förhållandet mellan ägare och deras fordon i år. Resultatet är överraskande! Eller kanske inte.

Saab 9-5 NG möte - Passion för Saab © 2014 saabblog.net
Saab 9-5 NG Meeting - Passion for Saab © 2014 saabblog.net

För egentligen skulle jag ha sett vårt varumärke, som löper i fara för att flyga medvetandet från allmänheten, placerat långt tillbaka. Vad var en gång helt annorlunda. Under åren 2007 till 2009 tecknade Saab på plats 1. Sedan gick det långsamt nerför.

Auto Involvement Index 2014
Auto Involvement Index 2014

2010 rankad 2, 2011 och 2012 rankad 3, rankad ett år senare 4. I år rankades 6. Ett ytligt positivt resultat med att se hur andra märken har skurit bort.

1 rankas som 2013 Volvo, det andra svenska varumärket. I andra hand märker varumärket med de fyra ringarna. Deras fordon, enligt en engelsk journalist, kommer från en kopiator. Eftersom de alla ser likadana ut utan idéer.

Dramatiskt dåliga platser är tidigare stora varumärken. Lancia Square 13, Alfa Romeo Square 16. Citroen, märket som gav världen DS och CX, på 27. Rank. Och Jaguar-märket, med nya modeller på väg upp i åratal, kan inte få en bra ranking i Auto Involvement Index.

Kanske är meningsfullheten för Auto Involvement Index på ett visst sätt begränsat. Först och främst utgör forumposter i Motor Talk grunden för resultatet. Det lokala Saab-forumet verkar emellertid mig mindre populärt än ett år eller två sedan.

Medan andra plattformar, där endast Saab diskuteras, fortfarande är populära. Saab-förare kanske föredrar att byta platser där endast Saab talas. Precis som Jaguar-ryttare, som förmodligen inte ser Motor Talk som en föredragen plattform.

8 tankar om “Saab Auto Involvement Index 2014"

 • blank

  7: e plats, en mycket bra ranking för ett varumärke som inte har funnits på marknaden på cirka 3 år! Jag äger 7 bilar, varav 3 Saab och 2 Lancia…. och nu går Lancia också nedförsbacke! Vad gör jag fel??

 • blank

  Så jag tycker att den här nyheten är fantastisk och den visar mig att våra fordon (fortfarande) övertygar oss. Detta är anmärkningsvärt, eftersom våra "Troll" i genomsnitt är mycket äldre än fordon från andra bilmärken. Men det visar också att vi långsamt behöver fler bra fordon ... ärligt talat, hur kunde Sverige inte hjälpa VM genom krisen? ... Jag är fortfarande frustrerad över det. Jag förstår inte heller Citroen och jag tycker att det är synd, men det kan vara så att (åtminstone i Österrike) Citroen har rekryterat fler och fler kunder som (ännu) inte har någon lång koppling till märket. Detta har gjort det från ett kultmärke med få förare till ett populärt märke (liknande Toyota, Mazda, etc.). VW är annorlunda, när du lägger så mycket pengar på en VW måste du ha ett personligt band. Lita på mig, satsa på att Citroen långsamt kommer att arbeta sig upp igen i framtiden.

 • blank

  Killar, folk, hur går du 2 1 / 2 veckor på semester (med självpålagt internetlås) och du tittar in igen och får chock. Fri efter Obelix: snurra svenskarna. Eftersom denna artikel om den här listan fortfarande är den bästa nyheterna. Men du kan redan se döda människor kan fortfarande hävda sig här. Rover har den bästa positionen i 7 år i denna ranking. När det gäller Citroen är jag helt tom. Bakom Hyundai, Kia och även Dacia, förtjänar de inte det. Men varför kasta tillsammans, till exempel Renault och Dacia och bara Citroen och Peugeot så PSA eller Hyundai och Kia inte.

 • blank

  Saab Energie, ... jag är hemma
  1972, semesterarbete på stålverket Sandviken, på gatan märker jag direkt 90 -talets oberoende design, lär mig mer om de tekniska finesser, följ turboerna med entusiasm. Jag minns fortfarande exakt "svängbultmonterad spiralfjäder".
  fram till 1991 enda teori för mig. Men DÅ min första, en 84Bj 900 Tu 16V ca 170 HK ren körglädje. Idag fick min sjätte, en 93 SC Aero XWD (en arkitekt med tripletter, för många familjer samtidigt) .–
  Jag tror att cirkeln stängs.
  Jag är glad att SAAB_ENERGIE har funnits och jag vill behålla det så länge som möjligt och njuta av det.
  Kanske nya entusiastiska människor får kraft och lycka att uppstå med denna anda.
  Jag är fotograf i Salzburg, förra veckan "stalkade" jag att det nu är ännu smidigare.
  Jag önskar "alla" en bra och trevlig resa

 • blank

  Hej Tom, jag är också aktiv i Motor Talk men det går inte mycket med vårt varumärke! SAAB hälsningar Wolef

  • blank

   Jag hade samma intryck, på något sätt väldigt lugnt. Men var, i mitt minne, mycket mer pågår för några år sedan.

   • blank

    Jag kan bekräfta intrycket - jag brukade titta runt där med den ena eller andra tekniska frågan, samhället där var alltid mycket aktivt. Det tog aldrig lång tid att få svar.

    Men resultatet är faktiskt inte så illa trots allt - 6: e plats, och att med ett "dödt" märke, bara slagen av riktiga tungviktare, måste du göra det först.

 • blank

  Hej Tom, säger jag. En gång Saab, alltid Saab. Jag är inte förvånad över resultatet. Jag känner till ingen som pratar och pratar om sitt fordon lika passionerat och pratar som vi gör, SAAB-entusiasterna.
  Hälsning

Kommentarer är stängda.