SAAB 9-5 NG bakre kamera

Prislistorna var redan skrivna, men 2012-modellerna rullade aldrig till början. Synd, för det nya modelleråret hade inte bara en bakifrån-kamera flyttat in i Saab 9-5 NG under koden RV-CAM.

Och var är kameran? © 2014 saabblog.net
Och var är kameran? © 2014 saabblog.net

Det skulle ha funnits andra läckra funktioner som adaptiv farthållare och fler valmöjligheter i inredningen. Dessa saker är förflutna; nonsens att sörja dem. Den ursprungliga Saab-backkameran kan dock eftermonteras, vi testade den i vår 2011-9 5.

Saab 9-5 NG bakifrån, som avsett från fabriken, är diskret integrerad i ljusstången - som den skulle ha varit i serien. En original kabeluppsättning läggs tvärs över bilen, programvaran för kameran aktiveras. Låter enkelt, men det är mycket specialkunskap och lite arbete. En uppgift som en i Kiel på Saab centrum gjort snabbt och rutinmässigt.

Serietillverkningen planerades faktiskt bara för följande modellår, men integration med föregående år är (nästan) möjlig utan problem. Kameran kan aktiveras och konfigureras via den inbyggda systemmenyn. Symboler som varningstriangeln som visas i flera steg kan visas om så önskas.

En liten begränsning existerar emellertid. Vad som inte fungerar i de två modellåren före 2012, är de variabla guiderna vid parkering.

Med den lilla nackdelen du kan leva bra är investeringen i kameran värdefull. Den som reser med sitt fordon då och då, som vi gör, gör det lättare att koppla in och koppla ur trailern. Saab 9-5 NG bakifrån gör det lättare att navigera till centimeter; en förnuftig sak med baksidan av fordonet inte exakt klart.

Tillgängligheten för bakre kameran bör begränsas, eftersom det endast fanns en mindre förproduktion av kabeluppsättningen. Information om pris och tillgänglighet finns på Saab centrum Kiel.

5 tankar om “SAAB 9-5 NG bakre kamera"

  • Jag förstår. Kiel är inte precis på väg från Zürich. Jag kommer att komma i kontakt med Mr. Lafrentz på ett eller annat sätt, ämnet 9-4x är ännu inte över, trots all orimlighet. Dessutom kan monteringen av ett av de senaste Hirsch Performance-avgassystemen för 9-5 XWD kombineras med en ny bakre kamera ...

  • Ingenting förbises. Pris på förfrågan 😉

  • Kanske har jag förbisett det, men hur mycket kostar kameran inkl. Montage?

  • Kiel gör ett anmärkningsvärt bra jobb där. Synd att ingen i Sverige någonsin har kysst SAAB, varumärket skulle vara värt det.

  • Eftersom jag har denna bakkamera är jag väldigt glad och glad att jag körde till Kiel för att få den installerad.
    Jag har en 9 5 från 2010 och det fungerar också.

Kommentarer är stängda.