saabblog.net på vägen: En rapport om Cabriolet Rallye Sachsen

Ljust solsken, temperaturer över 25 grader och eleganta cabriolet så långt ögat kan se. Den näst sista helgen började den 6: e Konvertibel Rally Sachsens. Det var mötesplatsen för de 129 konvertiblerna - inklusive 8 sågar Hygienmuseet i Dresden.

Cabriolet Rally Saxony 2014 ... strax före starten
Cabrio Rallye Sachsen 2014 ... strax före starten

Förbättrad med en utsökt frukost och väl orienterad, gav vägboken väg på 290 km från Dresden via Radebeul, Kesselsdorf och Nassau till Seiffen och sedan tillbaka till Dresden via Holzhau, Freital och Pirna. Men det fanns lite tid att förundras över det fantastiska landskapet. Koncentrerade sig på att hitta rätt väg, "cabrioletförarna" var tvungna att bevisa sina kunskaper och körkunskaper i olika värderings- och sponsringstester. Vissa banor eller långa sträckor måste slutföras på en bestämd tid. Bland annat - oväntat stående på en skala - bör vikten inklusive bilen och besättningen uppskattas eller en motorhastighet på exakt 2200 varv / minut med varvräknaren täckt genom att gasreglaget noggrant manövreras.

Men manuella färdigheter krävdes av passageraren när en 3 -meters regel utvecklades i cabriolet så snabbt som möjligt - den snabbaste klarade det på bara 3,19 sekunder! I Seiffen bytte man till ”öppna” kälkar under en kort tid, varigenom hela sträckan för sommarens kälkebana måste täckas under en viss tid.

Dagen flög förbi under de ganska krävande uppgifterna och avslutades sedan med en utsökt kvällsbuffé, ett litet showprogram och prisutdelningen och utmärkelsen av sponsorerna. Förresten, sågarna landade på plats 3, 11, 17, 29, 61, 72, 106 och 119.

 

En fantastisk dag tack vare arrangörerna och sponsorerna och de många hårt arbetande hjälparna. Vi ser fram emot nästa år!

Text: Karina & mark@saabblog.net

Man tänkte på “saabblog.net på vägen: En rapport om Cabriolet Rallye Sachsen"

  • blank

    Så många Saabileins från Pirna 🙂

Kommentarer är stängda.