saabblog.net på vägen: En rapport om Cabriolet Rallye Sachsen

Ljust solsken, temperaturer över 25 grader och elegant konvertibel så långt ögat kan se. Den näst sista helgen startade nu 6. Konvertibel Rally Sachsens. Mötesplats för 129-konvertiblerna - inklusive 8 Sääbe - var det Hygienmuseet i Dresden.

Cabriolet Rally Saxony 2014 ... strax före starten
Cabriolet Rally Saxony 2014 ... strax före starten

Förstärkt med en läcker frukost och välinformerad, vi åkte med vägbok på 290 km lång rutt från Dresden via Radebeul, Kesselsdorf och Nassau till Seiffen och sedan via Holzhau, Freital och Pirna tillbaka till Dresden. Men det var lite tid att förundras över det stora landskapet. Koncentrerad på att hitta rätt väg, måste "konvertiblerna" bevisa sin kunskap och färdigheter i olika betygs- och sponsorutredningar. Sålunda måste vissa kurser eller långa avstånd kompletteras under en bestämd tid. Bland annat bör självvikten inkl. Bil och besättning uppskattas - oväntat stående på en skala - eller en motorhastighet på exakt 2200 varvtal med täckt takometer genom känslig aktivering av gasreglaget kan uppnås.

Hantverkskunskapen å andra sidan krävdes av passageraren när han vikade ut en 3-mätare i konvertibel så snabbt som möjligt - den snabbaste lyckades på bara 3,19 sekunder !! I Seiffen klättrade du sedan kort i "öppna" rodelbanor, varigenom hela sommarrodelbanan skulle gå över en viss tid.

Dagen passerade under de ganska krävande uppgifterna som i flyg och hittade sedan sin slutsats med en läcker middagsbuffé, ett litet showprogram och prisutdelningen och utmärkelsen av sponsorerna. Förresten landade sågarna på platserna 3, 11, 17, 29, 61, 72, 106 och 119.

En bra dag tack vare arrangörerna och sponsorerna och de många hårt arbetande hjälparna. Vi ser fram emot nästa år!

Text: Karina & mark@saabblog.net

En tanke också "saabblog.net på vägen: En rapport om Cabriolet Rallye Sachsen"

  • Så många Saabileins från Pirna 🙂

Kommentarer är stängda.