Saab Turbo X Sportcombi

För några dagar sedan publicerade jag Turbo X-bilder från Jylland och talade om ett tänkbart Turbo X-möte. De första e-postmeddelandena med förfrågningar om tid och plats kom omedelbart till min brevlåda.

Saab Turbo X Sportcombi © 2014 saab service matthias tit
Saab Turbo X Sportcombi © 2014 saab service matthias tit

För att vara tydlig: Ingenting är planerat än! Ett litet, mer eller mindre inofficiellt möte med en gemensam utflykt i norra Tyskland planeras. Det kommer inte att vara konkret förrän 2015, som alltid kommer det att finnas nyheter om det eventuella Turbo X-mötet här på bloggen.

Vi har en Saab Turbo X Sportcombi som en ny post i norra Hessen att meddela. Matthias Meise - han driver en gratis Saab-verkstad nära Bebra - har uppfyllt en stor önskan med Saab. Hans Turbo X har prestandapaketet från Hirsch och därför en jättestor 300 hk under huven. Vad bör säkerställa tillfredsställande körprestanda med en ganska kompakt stationvagn ...

Eftersom hans fordonsflotta är "full" med Turbo X (det gäller också för honom att en Saab inte är en Saab), måste han skapa lite utrymme. Ett restaureringsobjekt måste gå, vilket i detta fall är en Saab 900 Turbo.

En 86er Vollturbo med takfönster, plåtverk upp till Achswellentunneln är redan färdiga, många nya delar installerade, nya däck och mycket mer till salu. Mer information om 900er finns på den Plats eller direkt på telefonen.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab Turbo X Sportcombi"

 • blank

  Tack,
  men jag har inte mycket utrymme och man måste gå !!! Jag är mer av Saab 9-3 fan !!!

 • blank

  Ett TurboX -möte på vintern i bergen skulle naturligtvis också ha sin charm - eller "TurboX möter Viggen" skulle också vara en intressant parning ...

 • blank

  Grattis till ett konsekvent nytt köp!
  Dazuzügl. en 900-ter måste gå är synd

Kommentarer är stängda.