Mahindra - Saab - PSA

Där det finns rök, finns det eld! De säger ... Hittills har vi saknat röken som kan stödja uttalandena från Trollhättan. Fram till igår ... I flera indiska medier på måndagen handlade det om möjligt samarbete mellan Mahindra & Mahindra med PSA-gruppen och med Saab.

Mahindra - Ssangyong- PSA - SAAB?
Mahindra - Ssangyong- PSA - SAAB?

Vilket för första gången på länge skulle passa perfekt med berättelsen du hör från Sverige. Mahindra överväger den globala strategin för sina bilmärken Ssangyong och Mahindra, vill bygga vidare på Ssangyongs långvariga styrka i Europa. Samtidigt behövs de nödvändiga kontakter som NEVS kunde ha för att ytterligare kunna utvidgas till Kina. PSA-gruppen - en av de största aktieägarna bär på lämpligt sätt namnet Dongfeng - är på en strikt omstruktureringskurs och globala allianser kan hjälpa.

I Indien värderas planerna positivt. Den första helt omdesignade produkten sedan förvärvet av Ssangyong, SUV X100, håller på att bli premiär. Så det blir allvarligt. Efter att Mahindra har skapat en bas för expansion med små förvärv, är det dags att växa till global storlek. Tre nyare nya plattformar, inklusive två i personbilssegmentet, visas på 2015, liksom nya motorer.

PSA-gruppen är ledande inom dieselhybrid, skulle vara en lämplig partner. Redan på 80- och 90-talet fanns ett samarbete med Peugeot, Mahindra byggde dieselmotorer av franska under licens. Saab är ett gammalt europeiskt traditionellt och premiummärke. Saab-namnet, det spekuleras i Indien, skulle kunna hjälpa Mahindra med tillväxt och acceptans. Ommärkning och omdesign av Ssangyong och Mahindra-produkter under Saab-etiketten tros vara ett alternativ. När design och kvalitet uppfyller Saab-köparnas förväntningar. Den här meningen tog andan från mig. Re-design, re-branding, vi hade allt. Och det gick vanligtvis fel ...

Dessutom skriver Economic Times att det inte skulle vara en lätt uppgift att få nytt liv till ett varumärke som Saab, vilket är mycket speciellt.

Än så länge är allt bra ! Kanske kommer en ny, internationell "Mahindra Saab PSA" -allians att växa fram här. Tyvärr är det bara röken vi ser. Branden saknas fortfarande. För vad den indiska media sprider avser de vanliga kretsarna nära företagen. Ingen officiell bekräftelse på begäran, varken från Mahindra eller från NEVS. Men ingen förnekelse heller förrän igår kväll.

Text: tom@saabblog.net

62 tankar om “Mahindra - Saab - PSA"

 • blank

  Jag gjorde bara en jämförelse mellan GM och Opel / Saab och nu förmodligen Mahindra / PSA med Nevs (Saab) och noterade parallellerna .... GM ”pocherade” med Opel på Saab och låt den gå ner i avloppet. Vad gör Mahindra med PSA på Nevs och därmed möjligen igen på Saab?

  • blank

   Saab är, om vi är ärliga, ett ambitiöst utvecklingsprojekt. Inte mer, inte mindre. Du kan inte pochera där längre. Om du behöver kunskaper från Sverige kan du köpa den på relevanta adresser i THN.

 • blank

  Jag hatar att motsäga dig, men min hycklande 9/5 var, trots GM och vilken påverkan jag vet, en av de bästa bilarna i mitt billiv. (nuvarande Unimog inkluderad)

 • blank

  Med all eufori: Kom ihåg när GM Saab långsamt och helt tog över från 94, kom 902 ut med Opel -delar och var en flopp när det gäller försäljning. Tills GM och Saab tänkte om och till exempel installerade en bättre värmare i "nya" 9-3 1998, precis som man var van vid från Saab. Bara: 4 år hade gått och det tog ytterligare 4-5 år för Saab-märkets image att lida. Så jag kan bara hålla med pessimisterna här.

  • blank

   Och-nööö, jag trodde med denna tröttsamma fördomar (Opel-902) skulle vi åtminstone vara här ... :(

   • blank

    Varför fördomar är sanna. Även om det inte är så illa som det är med senare modeller. Jag tycker det är irriterande i min 9-3I att "GM" är inbäddad med fet stil på skottet. Men åtminstone hjärtat, motorn är fortfarande Saab

    • blank

     Åh Daniel ... I min Saab 900 1992 installerades en parkeringsvärmare från grannen. Stor Volvo på den. Men det gjorde inte bilen till en mindre Saab.

     • blank

      Det spelar ingen roll vad som är på det så länge som kvaliteten är rätt. Men identiska delar med de tråkigaste markörerna inom bilindustrin från 80er till 00er år är absolut inte. Passar inte heller Saab. Det spelar ingen roll för mig på objekten, men det övergripande paketet och det är inte längre sant i de nyare bilarna för mig kvaliteten.

    • blank

     Nåväl - de första motorerna på SAAB 99 hade Triumph / GB-gener!
     Vi vill också komma ihåg den berömda Ford V4 drift i 96er.

     • blank

      Ja, V4 var bra, men också relativt sett i början (1967) av Saab-berättelsen. Därefter började en stadig utveckling tills Saab också var tvungen att böja sig för kostnadsdiktaten ... tyvärr var det inte bra för kvaliteten.

 • blank

  Jag hoppas bara att Mahindra kommer att ta över NEVS, få använda Saab -namnet igen, skicka NEVS -ledningen ut på gatorna och anställa de "gamla" Saab -teknikerna igen och ge dem tillräckligt med pengar för att kunna arbeta igen som i tidiga dagar i detta fantastiska företag.

  • blank

   Jag skulle vara avslappnad. Jag är lika skeptisk som du och många läsare här. Fakta i morgon: 48 timmar efter publiceringen av artikeln har inte förnekat Mahindra eller Dongfeng eller NEVS. Det är ett gott tecken, sannolikheten för att historien kommer att öka. Länken till PSA är inte direkt, det leder till Dongfeng och det gemensamma utvecklingscentret med NEVS / Mahindra.

 • blank

  Hittills är alla dessa bara rykten och ingen bekräftelse från någon sida. Låt oss vänta och se. Men desto större är besvikelsen när ingenting kommer. Ser ingen Peugeot-motor i en Saab.

 • blank

  Moin.
  Tack Tom för info.
  Det är goda nyheter ... Så det pågår i Trollhättan och det kommer förmodligen många bilar från produktionslinjen där snart. Detta är det första steget. Kommer det att vara Saab ...?

  Men förnuft gör steget för NEVs. Med Marhindra går en bilfabrikant in. Också kan 50% [eller 100%] försäljningen av Phoenix-plattformen på Dongfeng skulle alltså vettigt eftersom Dongfeng verkligen har förvärvat aktierna i PSA från GM. Så en europeisk Mahindra bil med PSA kunde utvecklas och byggas.
  Förhoppningsvis kommer en Saab att komma ut med Saabspirit också.
  Är inte Mahindra också en stor partner för Saab AB i Indien på grund av namngivningsrättigheterna ...
  För övrigt utvecklar Psa också motorer med BMW ...
  Förhoppningsvis, förvärvet fungerar, då kursen skulle sättas för framtiden.
  Så fortsätt att vara tålamod.
  Fin kväll
  André

  • blank

   Det är så som det är: Minimotorerna kommer alla från PSA-gruppen.

 • blank

  Vidare till nästa omgång - du kan hålla koll. Men: "[...] Ommärkning och redesign av Ssangyong- och Mahindra-produkter under Saab-märket, tror man, skulle vara en möjlighet. [...]"

  Det är precis vad du behöver på Saab - alla icke-premiumutvecklingar som du sedan kan sälja för premium för att förstöra ditt rykte ytterligare efter flera eskapader - INTE!

  Jag vill inte säga att Mahindra har ingen aning om fordonskonstruktion, det är långt ifrån mig. Men en kvalitet på fordon och aggregat som i Europa (helst tyska och svenska tillverkare) kan inte nås i Indien (nu).

  Men om Saab skulle komma från PSA-gruppen genom en triangulär allians av plattformar och motorer, så är det inte så illa. Om du till exempel kan falla tillbaka på de senaste dieselmotorerna från Peugeot, skulle du ha en banbrytande ställning utan att behöva spendera enorma summor pengar på forskning. Naturligtvis måste drivsystemet (dvs. motor + växellåda + drivning) också kunna integreras i Pheonix-plattformen - det kostar naturligtvis tid och pengar.

  Men låt oss bara vänta och se.

 • blank

  Jag bryr mig inte riktigt om hur ägarstrukturen är uppbyggd! 9-5 NG har också mycket Opel under plåten! Så det är dåligt ?! Nej !! En av de bästa och vackraste bilarna som SAAB har producerat! Jag bryr mig inte om vad som finns under burken! Så länge det jag ser och vidrör är Saabian, är världen bra med mig! Det är inte annorlunda med andra tillverkare heller! Inte ens med premiumtillverkarna! Men ingen talar om det här eftersom de "stora" tre är nationens heliga kor! Men hittills har SAAB förblivit trogen sin linje och har inte slagit några konkava, konvexa eller vad som helst designlinjer i plåten! Varje SAAB låter ögat glida lugnande över den raka och vackra kroppen! Och även om det skulle ta ytterligare 5 år, väntar jag eller kommer tillbaka (varifrån?)!

 • blank

  Ärligt. Har du någonsin tänkt på vad Peugeot levererar för en kvalitet och det i flera år. Varför är de så dåliga.

  • blank

   Då kunde vi ha behållit Isuzu V6 också.

  • blank

   Kvaliteten på Peugeot är inte heller sämre än hos VW. Tyvärr köper 90% av sina bilar baserat på bilden eller vad AMS och AutoBild skriver….
   Men Peugeot är billigare än t.ex. VW och har därför starka marknadsandelar i länder som drabbats hårt av finanskrisen. Samarbetet med Iran måste också avslutas av GM: s inträde.

 • blank

  OCKSÅ:
  Vid VAG är det samma: om Skoda, Seat, Audi eller VW. Under tennet är nästan alltid samma skräp.

  Det handlar bara om en indisk biltillverkare ... Jag vet inte riktigt. Idén låter frestande, men implementeringen?! Förhoppningsvis får de åtminstone PPE ombord.

  • blank

   Någon Peugeot-teknik under arket skulle vara något. Jag brukade köra Peugeot och turbodiesel var bra, ekonomisk och hållbar åtminstone då. Så kan vara användbart.

   • blank

    På sikt kommer Saab bara att lyckas på lång sikt, om man använder en modulär lösning med andra tillverkare eller varumärken. (a la VAG)
    Detta antyds lite på ...

   • blank

    Du kan också hitta Peugeot-dieselmotorer i Volvo ...

 • blank

  ... förresten, så vitt jag vet är ordet "Saab", "Sab" och "Sahib" i HIndu ett tecken på respekt och betyder något som "Herre" eller uttrycker en viss "auktoritet".

  Förmodligen en övergång från kolonialtiden i Indien, Pakistan och Bangladesh, där respekterade människor kallades "sahib".

  Om det inte är ett tecken ...

 • blank

  Halvsatsen med "if" är enligt min mening det viktigaste påståendet från detta meddelande (tack till Tom 😉):

  "... Så ommärkning (och omdesign) av Ssangyong och Mahindra-produkter till Saabs kan fungera, om kvalitet och design kan uppfylla förväntningarna hos den typiskt kräsna Saab-entusiasten, ..."

  Och det är ett väldigt stort ”OM”….

  http://articles.economictimes.indiatimes.com/2014-09-08/news/53691450_1_ssangyong-motor-mm-and-ssangyong-sbicap-securities

  • blank

   Ja, ett väldigt stort "OM". Jag har inga problem om en stor Saab delar plattformen med en stor Citroen, Peugeot eller Mahindra i framtiden. Om detta gör investeringarna möjliga har varumärket en framtid, varför inte. Det måste bara kännas och köra som en Saab kör ...

 • blank

  om M&M arbetar med PSA i framtiden, så kommer Dongfeng också att vara ombord, trots allt innehar de aktierna i PSA och de ville ha från SAAB, jag är inte riktigt smart, förutom att jag använder det dåliga ordet från de senaste åren: Tålamod

 • blank

  För mig som en långvarig fan av varumärket Peugeot skulle det naturligtvis också vara en drömkombination. Detta skulle också inkludera allt som saknats under det senaste förflutet - kunskapen om den finansiella luften som krävs (som vissa entusiaster redan har felbedömt), tillgång till företagshyllor för vissa komponenter och tillgång till marknader och återförsäljare. Även om du föredrar att se SAAB hos SAAB-återförsäljaren kan jag också föreställa mig SAAB mycket bra i en Peugeot-återförsäljares lokaler.

  • blank

   Jag förstod detta helt annorlunda - ett samarbete med PSA betyder inte att Mahindra vill bli en större aktieägare och att SAAB kommer att visas ut tillsammans med Peugeot-modeller hos Peugeot-återförsäljaren, det vill inte Peugeot!

   Snarare antar jag att SAAB kommer att positioneras globalt som ett oberoende varumärke i Mahindra Group. Peugeot är inte lika känt över hela världen som SAAB - så vitt jag vet exporterade PSA-gruppen inte ens till USA. SAAB skulle vara optimalt för Mahindra med den planerade globala inriktningen.

   • blank

    Länken till PSA bör vara ett utvecklingspartnerskap, så jag förstod det. Saab hade liknande saker i det förflutna med Fiat Group, kom ut ur Saab 9000, en av de bästa bilarna i sin tid

    • blank

     Tja, vad fördelarna med båda parter skulle vara är uppenbart. M&M har pengar, men ingen toppmodern teknik, med PSA är det tvärtom. Visst skulle båda vara till hjälp om de arbetade tillsammans.

   • blank

    Citroen brukade vara aktiv i USA. Saab var naturligtvis mer närvarande där. PSA var / är dock verksamt i länder där Saabs varumärke knappast är känt alls. Saab som biltillverkare är sannolikt okänd i Indien ...

    • blank

     Peugeot sålde också i USA fram till början av 1990-talet - Inspektör Columbos 403 cabriolet borde vara känd för alla. Förresten sålde de ibland fler bilar där än SAAB, och de hade ett liknande rykte: tillförlitlighet och komfort. Förresten, tillbakadragandet från marknaden ses fortfarande som ett huvudfel av många inom Peugeot-ledningen ...

  • blank

   “My ex-fSH” har landat på Peugeot i åratal. Han skulle också vara glad, för i vår region i norr har SAAB: erna ofta setts i stadsbilden ... .. :-).
   Ett "partnerskap" Peugeot och SAAB låter bra!

 • blank

  Åtminstone biltillverkare är inblandade i denna möjliga kostnad. Förhoppningsvis vet de att mycket sKr. måste flyta mot Trollhättan ...., annars fungerar det inte med nya SAAB! Ytterligare ett "experiment": INGEN TACK!
  Men i princip är jag öppen för ett nytt framgångsrikt sätt för SAAB!
  Jag håller fingrarna korsade, elden kommer in i / under saken ... och något positivt kommer ut ur det!

 • blank

  Mhh, i princip är förklaringarna meningsfulla, med undantag för redesign / rebranding, som inte fungerar !!!

  Det är bara frågan som uppstår för mig, vad händer om hela saken verkligen är officiell? Då är det normalt alltid en stor fas av konsolidering ... i slutet av vilken den nya riktningen är upprättad, vem gör vad och hur.

  Det skulle innebära att du först då bygger nya bilar, naturligtvis med hänsyn till de dåvarande överlappande befintliga delarna / modulerna etc. Slutligen vill du minska kostnaderna.

  När det gäller Saab skulle kunna gå upp till en ny modell upp till 4 år in i landet (ingen aning om vad som verkligen existerar på grundval av Phoenix).

  Den mest lojala fläkten kan inte vänta så länge. Bortsett från det, namnet Saab, om det återvänder då, förrän försvann verkligen från minnet av andra människor

  • blank

   Det är de goda, öppna frågorna. Det finns för närvarande inga svar. Men det kan verkligen vara så att du vill fortsätta producera den "gamla" 9-3 som en övergång i små antal, annars skulle du behöva stänga av fabriken helt igen. En kallstart, kanske 2017, skulle vara extremt tidskrävande.

   • blank

    Jag skulle också kunna tänka mig att en 9-3 E-variant kommer att presenteras (efter ytterligare revidering)-när det gäller bränslepriser borde den här varianten alltid sälja bättre än en "gammal" 9-3 med förbränningsmotor!

 • blank

  Det kan väl ifrågasättas att SAAB AB för sådana förvirrade idéer, varumärkesrättigheterna. Långsamt, tyvärr följer följande uppfattning: Kära slut med skräck, som terror utan slut!

  • blank

   Jag skulle inte avskeda allt detta som en galen idé. Mahindra ins på hemmamarknaden mycket framgångsrik, företaget solid, relationerna med Saab AB utmärkt. Låt oss anta att de vet vad de gör. Det är allt ett alternativ för framtiden, allt beror på vad du gör av det.

   • blank

    Vad som än händer och om du gillar det eller inte, tack för den kontinuerliga rapporteringen och även dina rapporter mellan nyheterna.

 • blank

  Jag ser mig själv sitta i SAAB med turban!

  • blank

   Jag ser mer av bakgrunden till JLR: s framgång, som SAAB skulle kunna ha i framtiden också. Nationalitet spelar ingen roll, Mahindra är välkommen.

  • blank

   Men framför turbanen drar turboen.
   Så täck också, om det blir en konvertibel.

 • blank

  Vi hoppas att börja skjuta snart och äntligen se flammor.

  • blank

   Var inte så grym!

  • blank

   låt oss kalla det "oberoende design" .... 😉

  • blank

   Är förmodligen det förflutna, bättre intryck av vad Ssangyong för närvarande gör det var för en tid sedan här på bloggen.

  • blank

   Fastback i bästa SAAB-tradition! Något om det ...
   Typ av en ryggsäck. Måste vara en FJALLRAVEN ...

   Bra bil!

   • blank

    Jag hade också blivit förvånad - alla som kör SAAB vandrar också runt i “FJALLRAVEN”.
    Vad är vi alla "färgade igenom"!

  • blank

   Ta bort bilagan och du har en 1a 5er GT. Men allvarligt är det en gammal design. Sedan Mahindra ser de inte så dåligt ut.

  • blank

   Oj, dåligt exempel ...

   • blank

    Kommentar hänvisar till bilden av, uhh, bilen ...

 • blank

  PSA, det var något med statligt stöd!
  Mahindra, det var något för !!
  NEVS, allt är också känt här också
  och dessa företag vill ha "" SAAB "" !!! stöd för ett framgångsrikt namn. Jag önskar det eftersom jag är en absolut hårdnackad Saab-förare, kontinuerligt sedan 1978, men !!! nu väntar vi och tänker positivt

  • blank

   Självklart skulle Mahindra vilja hjälpa sig genom att köpa SAAB-bilar.

   Det internationellt kända namnet SAAB är avsett att säkerställa global acceptans av fordonen från Mahindra Group - premiummodellerna kommer troligen att rulla av produktionslinjen i Trollhättan.

   Man kan bara hoppas att utveckling, och särskilt design, kommer att förbli i Sverige - designen på nästan alla tidigare Ssangyong-modeller är mycket inharmonisk i de flesta tittares ögon.

   Ett samarbete mellan Mahindra och PSA-gruppen kan möjligen också vara en fördel - vissa motorer skulle troligen vara lämpliga för vissa SAAB-modeller efter revision.

 • blank

  "Ssangyongs borta styrka"? Det finns ett stort frågetecken på min panna 😉

  • blank

   Inte från mig meningen. Indisk syn på saker

Kommentarer är stängda.