Rekonstruktion avvisad

Uppdateringen 18: 44

Förvaltningsdomstolen i Vänersborg har avvisat NEVS-förfrågan om att öppna återuppbyggnadsprocessen. NEVS information om den föreslagna finansieringslösningen är vag och helt okänd av domstolen.

Avvisad, begäran om återuppbyggnad
Avvisad, begäran om återuppbyggnad

Det finns ingen information om hur mycket och vid vilken tid pengar skulle kunna flöda till NEVS, enligt domstolen.

Allt som är kvar av NEVS nu är konkurs. Eller ett mirakel. Företaget har fram till 18. September tid att överklaga beslutet och har meddelat att de vill göra detsamma.

Eftersom NEVS inte vill ge upp. Förhandlingspositionen är svagare än någonsin efter idag. Huruvida NEVS kommer att överleva beror på hur starkt förhandlingsparternas intresse i företaget verkligen är. Eller om det verkar mer intressant att pecka russin från konkursboet.

Hård är situationen för de anställda. Utan en återuppbyggnadsprocess finns det ingen statlig lönegaranti. Fackföreningarna arbetar med en beredskapsplan och kommer att diskutera nödlån i morgon för att dämpa de värsta svårighetsfallen.

Text: tom@saabblog.net

50 tankar om “Rekonstruktion avvisad"

 • Vad är det
  Jag fick precis följande meddelande

  Nevs ansökan om omorganisation
  Fre, aug 29, 2014 07: 39 EST

  District Court of Vänersborg, Sverige, godkände i augusti August 29 ansökan om omorganisation från National Electric Vehicle Sweden AB.

  Hovrätten har utsett advokat Lars Eric Gustafsson, advokat vid Hamilton Law Firm i Stockholm, som administratör under omorganisationsperioden.

  att läsa under:
  http://news.cision.com/national-electric-vehicle-sweden/r/the-district-court-approves-nevs–application-for-reorganization,c9634895

 • Frågan uppstår nu: Hur kan du köpa en av SAAB 9-3 MY2014 till salu - är det värt det nu, eller ska du vänta tills gamarna landar? Har någon någon aning?

  • Jag är inte säker på om det är en bra idé ... De finns i Nederländerna och hos återförsäljare i Sverige. Priserna sjunker ...

 • Säkra snabbt ytterligare 9-5II och beställ en ny Volvo ...

 • En liten pojke frågade sin far, ”Vilken typ av bil är det, pappa” när han märkte min parkerade 9-3x. "Det är en Saab, SAAB". Hur mycket skulle jag vilja att den lilla pojken skulle få chansen att köra en ny Saab någon gång. Saabs historia MÅSTE fortsättas!

 • snälla radera kommentaren från flor.It är en överblick.

 • blomma

  Ju snabbare NEVS går konkurs när saker står, desto bättre. Om det verkligen är deus ex machina, som ryktas om och om igen, väntar detta på konkursen och får då tillgång till.

 • Borta är över !! Det är väldigt roligt att köra en Saab och jag njöt av det och kommer njuta av det om ett tag, om jag tar det som ett tredje fordon och underhåller det kommer att visa! En sak är tydlig för mig, att det jag har kopplat till Saab, kommer jag förmodligen inte hitta någon annanstans! Där var Saab unik eftersom det inte bara var fordonet själv, men hela grejen runt det! Synd, väldigt, en stor skam!

  • Borta är över.
   SAAB hade tre chanser att "överleva":
   med GM
   -med VM + Antonov
   -med NEVS + ytterligare kinesisk huvudstad ... ..
   HISTORIA!
   Den fjärde chansen får de ekonomiska ”gamarna”…. vad en ful tanke. Hårt och känslomässigt smärtsamt. Svårt för regionen kring Trollhättan, svårt för lokalbefolkningen. För mig finns trösten kvar, t.ex. Att köra en underbar SAAB 4-9 just nu tills den inte längre kan stanna hos mig av rationella och ekonomiska skäl. Ur min synvinkel kan detta ta ett tag 🙂 Det som kommer därefter är öppet ....
   (Jag kommer att sakna de trevliga hälsningarna från SAABierna ..... 🙁 Det har blivit betydligt mindre de senaste åren ...)
   God helg! Ändå !!!

 • Ohohoh ... Som om vi inte redan visste dessa saker!
  Det är fortfarande spännande - och naturligtvis hopp!

 • För att komma till den klassiska frågan om syndabocken i Saab-fallet ...

  Saab hade aldrig skrivit kontinuerligt gröna siffror tidigare, då kom någon gång GM, vilket Saab inte nödvändigtvis ”hjälpte” heller. Sedan Spyker och NEVS. Man kan naturligtvis ställa frågan: Kan de inblandade företagen ha reagerat annorlunda? Borde den svenska staten ha ingripit? Borde advokaterna ha beslutat annorlunda? Och framför allt: Måste det fortfarande vara fallet med NEVS?

  Men att förbli ganska objektiv: bilproduktionen, särskilt i Sverige, är dyr. Många ingenjörer är dyra, Saabs utvecklingskostnader var höga. Allt detta kan endast drivas ekonomiskt om försäljnings- eller försäljningsvolymerna är korrekta.
  Dessutom hade Saab premieanspråk och riktade alltid lite mot "individualisterna". Målgruppen är följaktligen ganska liten.

  Det är verkligen ledsen för oss alla, men för att vara rättvis: Saab hade tillräckligt med chanser och det är kanske inte så lätt att placera på marknaden. Vad som gör ont är att denna debatt inträffar i vårt varumärke. Men i slutändan kan det bara sägas: det är ekonomin.

  Enkelt uttryckt: Vad vi gör är en hobby men det finns också människor som måste generera inkomst med Saab. Tidigare kunde detta aldrig göras riktigt bra. Varje halvvägs förnuftigt kommer stora bilföretag att se det på samma sätt. Annars hade det inte kommit så långt och även nu skulle en allvarlig ”frälsare” vara där.

  Momentet har kommit när du kanske bara måste låta varumärket Saab gå in ... rent förnuftigt ...

  • En mycket realistisk och nykter look. Det finns inget att lägga till.

   Så (krävande) som Saabs bilar har utvecklat och byggt annonserade (nästan) och säljs i tillräckliga mängder - i årtionden från i stoisk bortse ekonomiska aspekterna - det var helt klart drag av en hobby.

   Det är uppenbart för bilarna och bra för dem som har en. Men varumärkets överlevnad har också risker inifrån.

   Därför rosiga kommentarer har jag alltid rankled samma sätt att tänka, där även talar om stor potential kvasi igår och målgruppen (individer) var hyped upp till en enorm armé av tiotals miljoner desperata bilister som alla skulle vilja vara glad och desperat uniform med Saabs - som om det inte var den minsta motsägelsen i den.

   Och ändå kan SAAB ha haft en chans. GM och den svenska regeringen tappade företaget som aldrig satt dagen modell offensiven långt förberedd, med slutförandet och lansering, då en privatperson (VM) utan stöd och var tvungen att prova enligt misslyckas, är redan mycket , väldigt ledsen.

 • På vägen i Spanien - tog en liten shoppingtur idag - 20 km - 6 Saab från Spanien och 1 röd 900 konvertibla från Tyskland - starkt viftande på båda sidor - jag ska behålla mina två tills de inte längre vill ...

 • Jag liknar tidigare mina kollegor.
  Jag kommer att fortsätta köra min 1996 900II cabriolet, skydda den i garaget på vintern och är för närvarande på väg med TESLA.Jag kommer att testköra ”S” i början av oktober. enligt min mening skulle detta ha varit rätt partner för "EV" -versionen.

  • Men Tesla har samma problem som alla elektriska. För liten räckvidd om du verkligen behöver det. Och faktiskt för mycket intervall och vikt för vad du behöver i genomsnitt i vardagen. Visst inte en lösning för mig.
   Hur som helst, det är min åsikt om ämnet elektrisk körning.

 • Upp och ner igen och igen, långsamt räcker det. Ett sådant traditionellt varumärke förtjänar helt enkelt inte det, inte för djävulen. Saab har alltid byggt bilar utanför mainstream, inte en massprodukt, bara ingen förstår det. Folk, vi pratar inte om VW eller ………. Saab är Saab !! Och med en handfull bilar i veckan fungerar det inte. Saab har varit borta från fönstret alldeles för länge. Antingen får NEVS kurvan (jag tror inte det) eller kanske en ny investerare förstår vad som är viktigt. Om allt inte bär frukt, låt Saab dö med värdighet - eller vad som är kvar av det - för bilden är redan ganska misshandlad ändå. Vid någon tidpunkt är fansens förmåga att lida också uttömd. I alla fall kommer jag att värna om min cabriolet och och vet att jag kör en exceptionell bil.

 • XXXXXX lämnar det sjunkande fartyget ...!

  • Kanske är det en ovärdig term för alla som läser här ... Eller? Det kan till och med vara att några av er kommer att känna sig förolämpade, kära Heiko!

  • Kort modifierad. Även om känslor är inblandade, vilket jag förstår väl, var vänlig uppmärksam på tonen. Tack!

   • Ursäkta. Men den konstanta whining ändrar inte någonting. Inget bestäms ännu och du hör bara vem som ändras till vilket varumärke. Kanske är det bara början på något stort just nu.

   • Jag är säker på att vi alla hoppas att du har rätt ... Det enda problemet är att även om det fortsätter och det blir till något stort, tar det tid. Du måste överbrygga den här gången på något sätt. Med andra ord: oundvikliga, om än tillfälliga, varumärkesförändringar.
    Dessutom har jag personligen begärt förlåtelse! 😉

   • På ett eller annat sätt blir Saab mer och mer ett hobby / kult / älskareobjekt. Även om det finns en lösning i Sverige är det fortfarande oklart om och när det kommer att finnas nya fordon. NEVS elände borde inte förstöra det roliga med våra fordon ...

  • Bara för förtydligande, snarare Heiko: Jag är en av dem som för närvarande ganska sur om idén att NEVS levererar under en tid. Jag har just investerat en stor fyrsiffriga belopp min SAAB, så att det fortfarande innehar ett tag. Därför är det också bli så dyrt, bland annat eftersom ingen, varken mekanik eller fordons elektriker med SAAB erfarenhet ännu känner till bussystemet av fordonet och eftersom SAAB sålde mig den nya avdelningen i 2007 ett föråldrat navigationssystem som Redan vid denna tid var det praktiskt taget inte längre möjligt att uppdatera. Lägg till att den konstgjorda läderinlägg i säljs som lädersäten plats har Sattler nu repar hand.
   Och ja, nästa gång jag ska investera mina pengar i ett värdefullt företag och inte kasta blåsiga investerare.
   Jag vet inte serfdom mot ett företag.
   Vad som har att göra med XXXXXX, jag gillar att förklara.

   • Fick du i 2007 eller den gamla sat naven? Det skulle vara bittert. Och bland andra skäl vill jag bli av med min 2004-konvertibel snart. Om det finns något fast kan du leverera kolet med kardanhjulet 🙁

   • Det var Denso Navi, som installerades i 9-5 till 2009. Det fanns ingen mjukvaruuppdatering längre, kartor var fortfarande tillgängliga fram till 2010. För mig var DVD-läsaren bruten. Ett gränssnitt till I-Phone existerade inte. Tydligen skulle ett alternativ ha varit en mobil enhet. Men jag hade inte haft någon högtalartelefon över högtalarna och kabelsallad. Har nu en nuvarande Alpine Navi i den, för jag använder fortfarande fordonet för affärer. BUS-systemet var / är en mardröm. Professionella som är bekanta med det är nästan omöjliga att hitta. Utbytet har drabbat en råtttav av andra problem, från bränslemätaren till farthållaren var tinkered med medioker resultat. Nu har jag tillbringat tillräckligt med tid och det är så som det är. Dessa erfarenheter kommer att inkorporeras i nästa fordonsköp.

 • Fars! Nu ska du äntligen låta saken komma till ett slut! SAAB kan inte ens dö korrekt med värdighet. Allt otroligt. Min SAAB-flotta är nu i de närmaste 2-åren (5-stycket) i nedrustningen. En från år med konstruktion 2009 kommer att driva lite längre. Spara lite pengar och gå till nya stränder. Ingen behöver synd mer. Alla här försökte stanna på rattet med sportsmänskap, men det är inte upp till egenföretagande här. Livet fortsätter. Nästan 4 år av stalling taktik är bara för mycket. Den tyska kunden var nere till sin trofasta återförsäljare, ändå inte längre där. Vi önskar våra SAAB-återförsäljare varje framgång med en förhoppningsvis bra hand i konverteringen. Vilken vild investerare borde inte bygga min SAAB längre.

 • Äntligen !!!
  Jag tror inte att nyheterna är så dåliga.
  Jag hoppas att äntligen äntligen tiden är slutligen här för en
  Investor (carmaker) som är seriös om SAAB, som har både SAABs ekonomiska medel och anda.
  Förhoppningsvis finns det för närvarande en lösning för de anställda !!!

  • Jag tror att meddelandet inte är så illa heller. Om det finns till och med en chans till en ny början, så säkert UTAN dessa nollnummer som hittills har blivit blandade. Varumärkesrättigheterna är fortfarande med SAAB-gruppen.

   • Varför nollnummer? Det hade verkligen blivit spännande som Spyker gjorde från SAAB. Tyvärr gick också luften ut. Eller var GM att lägga för många hinder i sin väg?

    Den kinesiska burken (hittills) kan bara kopiera eller göra fördjupad. Vilken oberoende är det inte (ännu) av dem. Kan (ändå) förändras. Och kineserna måste också förändras.
    Hur som helst övertygar inte den elektriska modellen mig alls. Återställ batterierna i en befintlig bil? Sauschwer och ändå ett mycket blygsamt sortiment? Semesterresor omöjligt eftersom det är för begränsat? Nej det vill jag inte ha.

    Mycket bra, och några av er kommer inte älska mig här, jag tror konceptet Chevi Volt / Opel Ampera. Korta avstånd upp till 50 km täcker vardagen ganska bra och kan köras elektriskt. Om det går på semester och därmed väldigt långt bort har du med bensinmotorn obegränsat utbud. Det här är i mina ögon det mycket bättre projektet för en bortskämd central europeisk (jag, förlåt, schweizisk) som jag. På grundval av detta är en fin konvertibel och jag kan vara svag 🙂

 • Vad de dumma konkursadvokaterna (Bergqvist & Co.) säger om det - förmodligen ingenting. Naturligtvis har de bara sina inkomster i åtanke - du kommer förgäves att leta efter självkritik av det stora urvalet från NEVS. Det är synd att dessa killar inte kan hållas ansvariga!

  • Du kan alltid prata med herr Antonov ... ;-)

 • I det här fallet kanske du inte finner det kätterligt att jag undertecknade min underskrift idag om köpavtalet från en japansk nobelkonkurrent av tyska premium varumärken med hybridteknik. Varför? För att bättre skydda min vackra 9.3-konvertibel. Från november kommer jag bara att få honom ut i solskenet och å andra sidan fortsätter jag att flytta en enskild bil till det senaste och bästa tillståndet för hybridteknik.
  Vänligen förlåt mig! 😉

  • ... för som det ser ut kommer ingen anständig bil från fabriken i Trollhatten inom överskådlig framtid att se dagens ljus ...

  • Vad kan fortfarande skaka oss idag? Ädla japanska är okej, vi är alla toleranta - så länge du förblir lojal mot konvertibelen ... 😉

   • Redan svurit att han, om han vill ha det, kommer att följa med mig hela mitt liv. Lovade !!! 😉

 • SAAB får inte komma tillbaka så jag har redan avgått för ett tag sedan.
  Och faktiskt tror jag inte att det är så dåligt längre.
  Eftersom SAAB som jag föredrar kommer inte att byggas sedan 21 år sedan.

  Det enda jag verkligen gillar med det hela är att Dudenhöfer skulle ha haft rätt i slutändan.
  Det skulle vara väldigt bittrat !!!!!!

  • Eftersom Dudenhofer inte hade något att göra aktivt som har den ivrige hjälpen GM, Muller-Antonov, NEVS allt själv. SAAB hade inte bara 7 liv som vår katt, men missade också 70 chanser. Alltid nära är också över.

   • Redan en fantastisk parallellitet av händelser, när de slog rykten är så rätt. Då, i båda fallen, skulle politiken vara skyldig till förstörelse. När Muller var Nichtzulasssen tydligen redan förutfattad plan som en nödsituation kapitaltillskott av Antonov och NEVS nu hoppa av kinesiska regionala förvaltningen för korruption och misskötsel misstänks och skär bort av människor som ville stödja NEVS.

    I det avseendet håller jag inte med om att allt hängde på Saab.

   • Företag bär risker, tillgodoser kundernas behov, är innovativa, genererar avkastning och resultat och skapar jobb. ... .. Intressant att varje gång det går fel, ska staten eller politiken vara skyldiga. Att hävda sig själv som en nischleverantör på en global marknad är inte en muppet-show.

  • Jag kunde inte ha sammanfattat mina tankar om ämnet snyggt. Tyvärr!

 • En sådan shi ... Men eftersom hoppet dör sist tror jag fortfarande på ett mirakel. Det kan bara inte vara så att allt ska sluta så här

  • Jag tror det också! Senast när jultomten lägger presenter under trädet, produceras Saab igen 😉

 • På ett eller annat sätt, avsluta det. Gör det äntligen. Låt oss hoppas på en förnuftig ny början ....

  • Med vad??? Med prefabricerade hus, köksmaskiner och lätta båtar av aluminium - fanns idén redan på SAAB.
   Innan bilkonstruktionen.

   • PS Båtarna var ett misslyckande - de sjönk i sjön Vänern.

 • Hmmm ... det är inget roligt de senaste dagarna. 🙁

  GM, Müller, NEVS…. långsamt försvinner hoppet lite mer och mer ... och om det fortfarande kommer att hända med de två ”olycksbådande” samtalspartnerna ...?

 • Så det är det då?!
  Jag önskar alla mycket roligt med det som ligger vid dörren. Våra sabbor kommer att följa med oss ​​i vardagen i några år. Vad som kommer nästa ... Jag lät mig bli förvånad.

 • Det var att vänta. Domstolar är inte lika godmodiga som SAAB-kunder eftersom endast fakta räknas. Vi serverades också varm luft i år. Låt oss se vad som kommer nu.

 • SLUT ... från NEVS - nu kommer affären, eller inte ...

 • Som det sägs av mekanikern: "Vi gör det omöjliga omedelbart - mirakel tar lite längre tid". Men NEVS-chefer är förmodligen inte bilmästare.

Kommentarer är stängda.