Kvällstämning i Trollhättan

En vän reser i Sverige med en mellanlandning i Trollhättan och ett besök på NEVS. Från fönstret i Swania finns det ett intryck av kvällens humör i Saabs stad.

Kvällstemning i Trollhättan. Saab 9-5 NG, Hotel Albert, med utsikt över kanalen.
Kvällstemning i Trollhättan. Saab 9-5 NG, Hotel Albert, med utsikt över kanalen.

När han skriver faller ögat på en bra bil och ett bra hotell. Bilen är Saab 9-5 NG, hotellet mittemot är Albert Kök & Konferens. Tyvärr, som han också konstaterar, kan Trollhättans gradvisa nedgång ses i Swania. Ett faktum som Mark och jag redan har märkt. Ett tidigare bra hotell som inte längre är så bra.

Trollhättans framtid beror på Saab och vad investerarna gör med det. Det kan inte ligga på de fordon som NEVS byggde i en kort fas. Trots att min väns bilhjärta slår mer för varumärket Göteborg, imponerade en provkörning med NEVS Saab 9-3 Aero positivt.

Framför allt tilltalar den nyligen hittade upphängningstjänsten vad testare har rapporterat före honom. Trollhättan är en liten, charmig stad som förtjänar lycka och en framtid. Det skulle vara tråkigt om Swania skulle betraktas som ett inte så bra hotell i framtiden, och 9-5 NG som den sista goda bilen från Trollhättan skulle hitta sin plats i Saab-sagan ...

Text: tom@saabblog.net

 

7 tankar om “Kvällstämning i Trollhättan"

 • blank

  2014 var där i juni med min 95 NG. Trollhätten verkade lite trött och ovänlig men jag är alltid värd en resa, också på grund av miljön!

 • blank

  Det låter bra för Tom.
  Glatt jag fortfarande minns juni 2013. En sådan händelse, bara unik.
  Jag tycker alltid om att bläddra i fotoboken från festivalen, ett urval av bilderna "pryder" mitt kontor. Jag kan bara hålla med dig, Trollhättan är värt, på grund av Saab, men också på grund av det fantastiska landskapet och omgivningen. Min syn från ”Swania” var liknande.
  Låt oss inte ge upp hoppet !!!

 • blank

  På nästa resa till Trollhättan är jag där. Kommer äntligen se jobbet och allt omkring det lever.

  • blank

   Förhoppningsvis kommer SAAB-bokstäverna fortfarande att vara på det ... ;-(

 • blank

  Trevlig bild, tyvärr har jag aldrig varit där själv men det har varit på min lista för en stund att resa dit också. Fernweh har redan dammat upp tillräckligt för mig och på torsdagen kommer det äntligen att bli för mig 2 veckors ledighet. Idag får min 9-3SC en liten semesterkontroll och på torsdag kan V6 släppa av ånga på vägen till Korsika. Förhoppningsvis kommer det att finnas några bra nyheter från Sverige efter semestern.

  • blank

   Trollhättan är värt det! 2015 kommer det att finnas ytterligare en Saab-festival, datumet har ännu inte fastställts, och kanske kommer det att finnas en ny upplaga av vår Kiel-Trollhättan-turné. Skulle det inte vara en möjlighet ...
   Ha en trevlig semester på Korsika och många glada Saab-kilometer!

 • blank

  …… det finns inget att lägga till! 🙂
  Så din förhandlare: gör åtminstone NU vad GOD!

Kommentarer är stängda.