Orio AB - Stabil försäljning

Goda nyheter kommer från Sverige i vår postlåda efter arbete. Orio AB, tidigare Saab Automobile Parts AB, rapporterar sina kvartalsvisa siffror. Följaktligen förblev försäljningen av originella Saab-reservdelar stabil jämfört med samma kvartal förra året.

Stabil försäljning vid Orio AB med originala Saab reservdelar.
Stabil försäljning vid Orio AB med originala Saab reservdelar. © 2014 saabblog.net

För andra kvartalet i 2014 redovisade Nyköping en omsättning på 28.8 miljoner €. Försäljningen av ursprungliga Saab reservdelar är konsekvent stabil på alla marknader, med Orio som syftar till ytterligare marknadsandelar inom detta segment. Intäkterna minskade något till 3.8 miljoner under andra kvartalet.

Samtidigt arbetar de aktivt med att ytterligare utöka sortimentet av produkter för att inkludera andra varumärken och utöka kundbasen. Tillsammans med en rad tekniska och logistiktjänster ser företaget sig väl positionerat för expansion.

Orio AB sysselsätter 260 personal i Nyköping och Orio säkrar ytterligare 50 jobb vid det tidigare Saabs huvudkontor i Trollhättan. Det tyska dotterbolaget Saab levererar förare från Eschborn i Hesse Tyskland och Österrike med reservdelar.

Den som inte har läst tillräckligt om Saab-temat efter denna händelserika och dramatiska veckan kan upptäcka historien om en Saab 9000-bil på lördag på vår Youngtimer Blog.

Allen Saab-förare, var de än går, en solig helg!

Text och bilder: tom@saabblog.net

 

7 tankar om “Orio AB - Stabil försäljning"

 • blank

  Jag tycker också att ORIO är ett föremål för spekulation av vår roliga kines - därav namnändringen. De vill få fotfäste i reservdelar för alla märken på lång sikt. Om det inte visar sig vara en annan dålig spekulation ... I affärsmän säger folk vanligtvis: "Koncentrera dig om vad du är bra på". Det skulle främst vara SAAB-reservdelar! Men jag behöver inte ändra mitt namn för det, jag behöver varor, försäljning och jag måste lyssna på kunden! Jag kan se från ovanstående kommentarer att detta inte alltid händer.

  • blank

   Orio har inget att göra med vår (roliga) kinesiska, är ett svenskt statligt företag. Självklart har namnändringen sin orsak bland annat i expansionsstrategin. Ur Saab-världen, vad är och förblir kärnkompetensen, kommer det att finnas en strategi för flera varumärken. Tyvärr är många andra möjligheter oanvända i Saabs område, i Nyköping kan du inte se några luckor och möjligheter i leveransprogrammet. Förresten finns det revisionssatser för motorer, vi har donerat en av våra 9-3 I Aero-enheter.

   • blank

    Tyvärr - jag trodde att Kai redan hade tagit över ORIO under lång tid - sa att jag hade läst det flera gånger ... - Fel

 • blank

  Jag skulle gå ännu längre. Varför inte utveckla och erbjuda förbättringar också. Till exempel hade 9-3 I Viggen-varianten med väsentligt förbättrad aerodynamik (från 0.34 till 0.3, om jag minns rätt). Du kan också erbjuda något liknande detta för andra modeller. Eller äntligen dessa underbara tydliga bakljus för 9-5, som hittills endast finns på BioPower i Saab Museum. Eller förbättrad ljudisolering. Eller "revisionssatser", med vilka de vanliga slitdelarna kan bytas i en uppsättning, med en ny fabriksgaranti (ja, jag kan föreställa mig att något liknande kostar 15000 XNUMX euro. Men vad? En ny bil är dyrare och har noll komma ingenting det belopp som skrivits av som värdeförlust).

  • blank

   Tanken med kitsna finner jag väldigt bra!

 • blank

  Det är när jag går med! Orio bör se till att reproducera alla delar. Till exempel de ursprungliga mattorna. Det är värdelöst att ha dem som erbjuds i 10 år, men då när bilen är 20 eller äldre finns det ingen original ersättning. Synd.

 • blank

  Det är bra nyheter, men det vore bra om du föredrar att reproducera delar istället för andra märken för Saab som inte längre är tillgängliga. Men det är nog inte lukrativt nog.

Kommentarer är stängda.