Saab säkerhet - rekommendation från IIHS

Nybörjare är inte bara på egen hand utan även i Nordamerika med begagnade bilar på vägen. Så att det använda bilköpet inte är en risk har IIHS skapat en rekommendationslista med fordon från tidigare ägande. Höger i framkant: vårt favoritlilla svenska varumärke.

Mycket säkert - SAAB 9-5 NG © 2014 saabblog.net
Mycket säkert - SAAB 9-5 NG © 2014 saabblog.net

Det är ingen överraskning för oss, men en bekräftelse på vår bils utmärkta säkerhet. Men vi visste alltid det! I den exklusiva fordonsklassen till 20.000 US-dollar, så för nybörjare med den lite bättre fyllda handväskan, den nya Saab 9-5 generation från 2010 rekommenderas. I SUV-modellerna, även i det mer ambitiösa prisklasset, rekommenderar IIHS Saab 9-4x, Men han används sällan som en begagnad bil i Nordamerika och kommer sannolikt att vara en dröm för amerikaner också.

Rekommendationen i den billigare entréklassen upp till 10.000 XNUMX USD har mer att göra med verkligheten. De Saab 9-3, från byggår 2005, har hittat sig i listan och är billigare än en 9-4x eller en 9-5 NG för massan av nya förare. Saab 2005-9 3 finns som sedan från 5.000 XNUMX dollar. Saabs säkerhet och individualitet till ett rimligt pris. Säkerhet är överkomligt för nybörjare och inte bara i USA.

Text & bild: tom@saabblog.net

9 tankar om “Saab säkerhet - rekommendation från IIHS"

 • blank

  Hej Saab90016V!
  Om jag lämnade beslutet till mitt hjärta skulle fallet vara klart: 900 från första generationen. 🙂

  Din rapport är en del av det som gör Saab! När du träffar Saab-förare berättar de ofta hur Saab räddade sina liv.

  Utan Saab hade jag aldrig träffat följande personer: Min far (Side kollision 9000 Turbo), Min farfar (Frontal sonnet), Min mormor (Frontal 900 16V Turbo Aero).

  Jag är 20 år gammal, har kört i 2 år och hoppas aldrig ha en olycka. Och om så är fallet: Jag hoppas att driva min egen Saab tills dess!

  • blank

   Du är en annan av de ungdomar i din ålder som kör en Saab som jag känner. 2-enhet första generationens 900-tal och 1-tal kör en 9000 med hatchback över hela Tyskland ...

 • blank

  Därför driver min dotter 9-3 jag och jag är helt avslappnad när hon är på vägen.
  Det skulle inte vara fallet med några små Kasperbude.

 • blank

  Det är nyheter, hjärtat fortsätter att gå! 🙂 SÄKERHET var också min anledning till varumärkesändring över 20 år sedan!
  Och nu använder jag 9-3 till slutet ... förutom i Trollhättan tas "rätt" riktning!

 • blank

  Tack, idag ingen elbil, men riktigt SAABs! Om jag läser det, har jag en bra känsla av att vara i rätt bil 🙂

 • blank

  varför lärde jag mig att köra i en Saab? 😀 Och om det verkligen borde vara en bil, behöver jag inte oroa mig för mycket. Ok, kanske: 900, 9000 eller 9-3?

  • blank

   Luk fundera på det: vad är viktigare för dig? Säkerhet och lite körkomfort (första 900-serien, 9000-serien) med lite ABS och krockkudde eller säkerhet och bra körkomfort med ABS, ESP, GPS etc. (9-3)? När jag var 52 år bestämde jag mig för den gamla 900 som jag visste när jag ville köpa en bil för ett år sedan. Jag blev medveten om säkerhetens första hand med min sista Saab 1. Dess massiva skrynklningszon räddade mitt liv 900, när en Audi Coupe träffade framsidan av min stående 1991 med nästan 100 km / h ... 900/900 har en riktig stötfångare som förtjänar namnet, har längsgående delar under fronten Motor och i dörrarna (sidokollisionsskydd) och (åtminstone med CombiCoupe) en enorm bagageutrymme som bara finns i stationbilar eller skåpbilar idag. För att inte glömma en (för mig) av de vackraste konvertiblerna i världen som någonsin byggts, byggd som en 9000 ur sedan sedan 900!

   • blank

    Så länge som din 900 inte har airbag, är allt bra. Första generationens krockkuddar är farligare än felaktiga chaufförer.

    • blank

     Min nuvarande 900 har inte en även om MY91 ...

Kommentarer är stängda.