Saab Safety - Rekommendation från IIHS

Nybörjare är inte bara på egen hand utan även i Nordamerika med begagnade bilar på vägen. Så att det använda bilköpet inte är en risk har IIHS skapat en rekommendationslista med fordon från tidigare ägande. Höger i framkant: vårt favoritlilla svenska varumärke.

Mycket säkert - SAAB 9-5 NG © 2014 saabblog.net
Mycket säkert - SAAB 9-5 NG © 2014 saabblog.net

Det är ingen överraskning för oss, men en bekräftelse på vår bils utmärkta säkerhet. Men vi visste alltid det! I den exklusiva fordonsklassen till 20.000 US-dollar, så för nybörjare med den lite bättre fyllda handväskan, den nya Saab 9-5 generation från 2010 rekommenderas. I SUV-modellerna, även i det mer ambitiösa prisklasset, rekommenderar IIHS Saab 9-4x, Men han används sällan som en begagnad bil i Nordamerika och kommer sannolikt att vara en dröm för amerikaner också.

Mer att göra med verkligheten har rekommendationen i den billigare inträdesnivån till 10.000 US-dollar. den Saab 9-3, 2005, byggd på byggnadsåret, har hittat sig i listan och är billigare för massan av nya drivrutiner än en 9-4x eller en 9-5 NG. 2005 Saab 9-3 är tillgänglig som en sedan från 5.000 US Dollar. Saabs säkerhet och individualitet till ett rimligt pris. Säkerhet är överkomligt för nybörjare, inte bara i USA.

Text & Bild: tom@saabblog.net

9 tankar också "Saab Safety - Rekommendation från IIHS"

 • varför lärde jag mig att köra i en Saab? 😀 Och om det verkligen borde vara en bil, behöver jag inte oroa mig för mycket. Ok, kanske: 900, 9000 eller 9-3?

  • Luk tänker: Vad är viktigare för dig? Säkerhet och en liten åkkomfort (första 900er serien 9000er raden) med redan delvis ABS och krockkudde eller säkerhet och bra körkomfort med ABS, ESP, navigation, etc. (9-3)? Jag bestämde med 52 ty jag vet gamla 900er när jag ville ha en bil för att köpa mig för ett år sedan 1. Hans säkerhet har kommit nära mig med min sista Saab 900. Dess massiva deformationszon har sedan 1991 räddade mitt liv, som en Audi Coupé med bara 100 Km / h front kraschade huvudet på min stående 900er ... .Det 900 / 9000er fortfarande har rätt stötfångare värd namnet, har längsgående balk front under motor och i dörrarna (sidokrockskydd) och (åtminstone combi coupé) en stor trunk, som finns endast i dödsbon eller Van idag. För att inte nämna, ett (för mig) de vackraste konvertibler i världen som någonsin har byggts när 900er byggt upp 1994 från Sedan ut!

   • Så länge som din 900 inte har airbag, är allt bra. Första generationens krockkuddar är farligare än felaktiga chaufförer.

    • Min nuvarande 900er har inte en men MY91 ...

 • Tack, idag ingen elbil, men riktigt SAABs! Om jag läser det, har jag en bra känsla av att vara i rätt bil 🙂

 • Det är nyheter, hjärtat fortsätter att gå! 🙂 SÄKERHET var också min anledning till varumärkesändring över 20 år sedan!
  Och nu använder jag 9-3er till slutet ... förutom i Trollhättan är "rätt" riktning tagen!

 • Därför driver min dotter 9-3 jag och jag är helt avslappnad när hon är på vägen.
  Det skulle inte vara fallet med några små Kasperbude.

 • Hej Saab90016V!
  Om jag lämnade beslutet till mitt hjärta skulle fallet vara klart: 900 från första generationen. 🙂

  Din rapport är en del av det som gör Saab! När du träffar Saab-förare berättar de ofta hur Saab räddade sina liv.

  Utan Saab hade jag aldrig träffat följande personer: Min far (Side kollision 9000 Turbo), Min farfar (Frontal sonnet), Min mormor (Frontal 900 16V Turbo Aero).

  Jag är 20 år gammal, har kört i 2 år och hoppas aldrig ha en olycka. Och om så är fallet: Jag hoppas att driva min egen Saab tills dess!

  • Du är en annan ungdom i din ålder som driver en Saab och jag vet det. 2-enhet 900er av den första generationen och 1er en 9000er med hatchback distribuerad i hela Tyskland.

Kommentarer är stängda.