SAAB EV - bilder

Uppdateringen 18: 12

Den första elbilen från Saab, en prototyp som tillverkades på fabriken i maj 2014, kan ses i Trollhättan. Det faktum att batterierna placerades i undergolvet förändras utseendet något. Saab EV ser högre ut som en 9-3x.

SAAB EV, elektrisk i framtiden.
SAAB EV, elektrisk i framtiden.

Elmotorn ger 136 PS, batteriet har en kapacitet på 37 kilowatt timmar. Området bör vara 200 kilometer, men - som vi hörde - borde vara en mycket konservativ uppskattning. För elbilen, kallad tillverkaren av Saab EV2, har NEVS uppnått en optimal viktfördelning av 50: 50.

Accelerationen av 0-100 gjorde Saab EV i 10,0 sekunder, hastigheten är begränsad vid 120 kilometer. Inuti finns det elektriska bilspecifika detaljer. I stället för en växellåda väljs riktningen via knappar på mittkonsolen.

NEVS SAAB EV
NEVS SAAB EV

En Ecometer istället för turbovisningen visar den bästa ekonomiska körstilen. Där varvtalet var installerat, är en indikator för intervallet nu installerad i samma utseende.

Ett nytt infotainment system har flyttats in i instrumentbrädan, som vi redan har behandlat listan med synliga ändringar. Prototypens yttre utformning liknar Saab 9-3-serien. Riktigt bra bilder som visar detaljer och ger ett intryck finns på Teknikens Värld.

Journalister som ville lämna en provkörning med EV i dag vändes bort. Frågor om en eventuell serieproduktion och vidareutvecklingen av Phoenix-plattformen besvarades med "Vi vet inte när ...". NEVS visade en prototyp idag, som rankades positivt i Sverige. Men problemen och osäkerheten kvarstår.

Bilder: NEVS / Text: tom@saabblog.net

44 tankar om "SAAB EV - bilder"

 • Tyvärr har en sak blivit klar för mig - målmarknaden för NEVS "SAAB" s är inte väst- eller central europa. Den presenterade prototypen producerar inte framför kaminen i dessa områden. Eftersom Kina främjar EV, ser jag de bästa möjligheterna där, särskilt eftersom kinesernas "bilsmak" är mer i den riktningen. Vad som för närvarande är önskvärt i västeuropa / USA-filialen är de stora tyska tillverkarna och i synnerhet BMW i ett oöverträffat sortiment. Om NEVS hade sina synpunkter på de lokala marknaderna skulle ett fordon som 9-X Air Concept ha monterats som ett EV. Svenskarna visade att det här är snabbt och, om nödvändigt, skjortärmad.

 • Både intervallet, prestanda och utrustning är en besvikelse. Inte för att de är sämre än den allmänna Konkurennz (Egolf, i3, ...), men eftersom NEVS har tonas att du kontaktar den elektrifierade Saab 9-3 konkurrera med Tesla.

  En Tesla Modell S (tillsatt i motsvarande dyrare - kunde konkurrera den enda modell med NEVS men för närvarande), har väsentligen bättre prestanda - som också accepteras i länder som inte är tillåtna för att driva en maximal 80km / h på motorvägen och en rad, som inte är lika och har drastiskt förändrat e-fordonets rykte.

  Jag ser fortfarande fram emot fordonet och hoppas att NEVS inte slänger bilen på marknaden så, men fungerar som ett forskningsprojekt tills du kan svänga till Phoenix-plattformen. Jag håller med det - e-fordon är bra och ännu bättre om det är Saabs. De måste emellertid ha "Tesla-gener".

 • I 9-3 e-Power-fastigheten hade Saab placerat batterierna i en tunn tunnel. Fördelen var att en kylning kunde göras med den automatiska klimatkontrollen, det var inte nödvändigt med ytterligare kylsystem.

 • Var ska batterierna men annars? Vi pratar inte om ett startbatteri, men om volymen. Den enda meningsfulla platsen visas nedan i fordonet, redan på grund av tyngdpunkten. För närvarande kan delarna fortfarande väga 200 kg, men för bättre intervall kan det vara 400 någonsin. Jag kan bara hoppas att Phoenix-plattformen är mycket flexibel nog för att rymma batterierna.

 • @red99
  Fullständigt godkännande (tyvärr).

 • Egentligen är det redan rätt och viktigt att NEVS gör något just nu i den här situationen för att visa, ja, vi finns fortfarande. Men jag tror inte att NEVS gjorde en tjänst med presentationen av denna prototyp på Stoppelacker. Här för att presentera något oavslutat som inte kör ännu är skit. Det skulle ha varit bättre på möjligheten att sätta den färdiga bensinmotorn för en allmän provkörning. Om du kunde ha sålt några och några kronor skulle ha kommit in i kontanterna. Om du inte kan säga något om den slutliga utseende, det framtida priset och volymproduktion och för att ställa in en sådan sak med växlar från Conrad sortiment sedan tillbaka ont mer än det gynnar. På Saab är sakerna annorlunda och ibland är det bra, men den här händelsen ser ut som en presentation av en garageskruvmejsel. Presentation på Green Meadow, jag tror att det skulle vara otänkbart i en presentation av en SUV på någon koreansk. Profesionell ser annorlunda ut. Ser mer ut som desperat handling.

 • Jag ser det bara som ett tecken på livet från Nevs och därför positivt. Även Nevs kommer att inse att de inte kan sälja en sådan bil i Europa, det handlade om att de behöll sitt ord och 9.3-drivenheterna elektriskt. Jag är säker på att en helt ny bil kommer att följa.
  Är det faktiskt känt vem som arbetar med designen?
  Låt oss gå igenom det!

 • Tom,

  du har aldrig postat så mycket på kommentarer som här!
  Jag tar det med galg humor.
  Låt oss möta det, en vagn som är gammal och bara har 200 Km-sortiment kommer inte att bli en framgång.
  Eftersom jag fortfarande kan hålla mina fingrar korsade.

 • Den nuvarande designen gillar inte eller gillar - kan faktiskt bara vara modernare med nya modeller.

  Men, som många kommentarer har visat, är det viktigare att intervallet utökas betydligt.

  Jag ser fortfarande denna modell (med förbättringar) som ett "gapfyllmedel" tills PHOENIX ger frisk vind!

  Var är uttalandena om de nya investerarna / aktieägarna ???

 • Den viktiga frågan om dagens evenemang bör vara: vem är målgruppen för denna presentation?

  Kunderna?
  Vem, utom kanske några Saab-entusiaster, ska detta paket övertyga om en framtid för SAAB-varumärket? Tyvärr, men en sträcka på 200 km i en äldre, kompakt mellanklassig sedan är inte ett argument att kunder som emigrerade inte ens är minst intresserade. Om du tittar lite runt på marknaden kan du bara skaka på huvudet av misstro.

  Återförsäljarna?
  Har NEVS redan märkt att distributörer också ingår i distributionen?

  Pressen?
  Tyvärr, men de bilder som NEVS publicerade i sitt pressmeddelande är inte avsedda att vara allvarliga. När är NEVS, för att tanken kom att skjuta upp en händelse här? Saken är mer än stickad med en "het nål". E-Mobility på Stoppelacker - är någon annan ansvarig för marknadsföring hos NEVS? Och då kan du inte ens driva saken, vad är det där? För närvarande kan du bara hoppas på pressens nåd!

  Möjliga investerare?
  Om dagens presentation är resultatet av två års arbete och skisserar möjligheterna till framtiden så ser det väldigt mörkt ut ... Här presenteras ett utvecklingsläge som inte börjar bli lika intressant som de andra tillverkarnas produkter redan i handeln har. Vem ska övertyga om en miljarder investering?

  En titt på utvecklingsavdelningen kan bara ha ett mål: att övertyga potentiella kunder om att de senaste årens tålamod och de kommande årens tålamod betalar i någon form. Kunderna behöver argument som väntar, hoppas, ens ber om är värda - jag kan inte på något sätt känna igen dessa argument idag med den bästa vilja.

 • Hi Tom,

  Ett sådant varumärke som Saab Global har fortfarande en plats
  Det är bara inte tillräckligt med vad som kommer från NEVS för tillfället, jag vet att det är enkelt, men på längre sikt kan det bara inte vara så.
  Finns det några marknadsföringsavdelningar som försöker åtminstone rudimentära de få återförsäljare som fortfarande finns och också för att hålla Saab-fansna glada eller motivera dem?

 • Har du någonsin hört talas om Formula Student? Enkelt sagt, det här är en designtävling för studenter, där det också finns kategorin elbilar. Varje deltagande universitet bygger en ny bil varje år (finansierad av donationer och donationer), som måste bevisa sig på sluttningarna i slutet ...

  NEVS klarar av att installera en elektrisk motor i ett redan befintligt fordon / beprövat fordon under 2 år?

  Med all kärlek till Saab ... men lite mer kunde ha väntats idag, eller hur? I alla fall föredrar jag att fortsätta bygga eleven i elbilar ... för det är inte hur det fungerar!

 • Så det kan alla vara bra och bra !! Och ja, man bör inte överskatta Saab EV och vad som presenterades, både positivt och negativt! Men, Saab fram och tillbaka, så trevligt som det är att köra en sabb, skulle jag vilja kunna köpa en ny snart! Jag är glad att vänta lite längre, men inte ändlöst! Jag är kund och har förväntningar! Jag ber inte om att Saab äntligen ska få saker att gå, jag skulle önska det, det finns skäl till varför jag kör en Saab idag (till fullständig tillfredsställelse), men det betyder inte att jag gör en fånge av vad NEVS gör på dina fötter! Det finns tillräckligt med alternativ för att göra det bättre! Jag vill kunna identifiera mig med vad jag kör och det blir allt svårare för Saab!

 • Varför finns det en stor luftfilterlåda?
  Men annars är jag glad att det fortfarande finns liv i Trollhätan. Förhoppningsvis kommer det att fortsätta med mycket pengar i stödet ... för alla anställda som har investerat sitt hjärta och själ i den nya byggnaden ...

 • Vad gör NEVS där, skulle inte gå igenom i Tyskland som en konkurs? Som ett företag gör en konkursbegäran mot NEVS som sedan drar tillbaka eftersom du presenterade henne från NEVS-sidan med EV den "stora träffen" för framtiden. Vad har presenterats här (från den tekniska sidan) är ett skämt för en medelstor bil. Det behövs fortfarande mycket utvecklingsarbete och jag kan inte föreställa mig att NEVS har den (ekonomiska) andan för den.

 • Med halvfabrikat på en lokal händelse.
  Är det rätt sätt?

 • Det är givetvis inte tillräckligt, men vi vet också situationen där företaget NEVS ligger. Det finns en marknadsavdelning på NEVS, som upprätthåller kontakt med Orio-filialer i olika länder. Därifrån går information, som förtydligandet av insolvensförfarandet, till handlarna. Kommunikationen är rätt i början, vilket är i princip bra. För att göra mer skulle situationen som sådan behöva klargöras.

 • Bra fråga, som jag har frågat mig själv. Under alla omständigheter hittade svenska press idag vägen till Trollhättan och rapporterade positivt om prototypen. Uppenbarligen räkningen går upp för NEVS.

 • Jag gillar infotainment systemet. Resten är en gammal 9-3 som kör så fort som en Trabi. (men inte så långt) Ser ut som något snabbt skruvas samman från rester som fortfarande låg någonstans. Så detta borde vara utmaningen för Tesla. Mycket roligt.

 • Så en e-golf är också reglerad och ser inte bättre ut i motorrummet. Men knapparna borde verkligen ge plats åt en riktig växelspak. Annars: tummen upp!

 • Välskött 🙂 "Killarna" är verkligen ganska avslappnade. En vän som kom tillbaka från THN igår noterade också det. Och personalparkeringen på fabriken, säger han, var fullare än vid sitt senaste besök för några månader sedan.

 • Där har du helt rätt! Det ser ut som att saken sattes ihop i en vecka! Sann mot mottot: nu måste det vara snabbt det som gör att folk tror att det här var en innovativ produkt med år av forskning! Mycket ledsen hela! För övrigt har Tesla släppt nästan alla patent och alla kunde tinker sin elektriska SAAB själv .......

 • Så för en prototyp mycket framgångsrik, som jag har sett på motorvägen kör du redan med stjärnan med Baumarktheckleuchten. Atterierna i marken bör ge en djup Schwerpumkt och bra väghållning.
  Och när är infotainment tillgänglig som ett retrofit kit? (Orio: var god läs)

 • Killarna i Trollhättan ser glada och avslappnade ... hur får de det som läggs tillbaka, med prästen i ryggen ??? Respekt! Och de var inte ensamma i föreställningen! Så SAAB är intresserad av ytterligare ... .hopp det fortsätter !!!! Jag gillar EV-SAAB. Ju högre set inte bry mig ... de valsknappar är säkert byts 😉 ... Info Display jag tycker att det är upplyftande i min nuvarande 9-3. Är tillräckligt för mig helt.
  Så NEVS: Häng dig själv i räddning av SAAB! Skulle vara för dåligt för EV-SAAB ....

 • Det är något. Hela lyssnar och ser väldigt bra ut för mig för en prototyp av den första serien. Fram till produktionsmodellen måste dock maxhastigheten och intervallet (vid ca Vmax 150 km / h och 300km-sortimentet) ökas. Det integrerade infotainment-systemet och knapparna på växelvalet är också bra gjort.
  I alla fall ser jag fram emot mer. Kan föreställa mig att köpa en sådan 9-3-elektro.

 • Gear Dial Console ...... dessa knapp closers är hos Conrad för
  5,99 bit för bit, otroligt .... även om de är prototyper.
  Högbenet kropp, för att jag förlorade lusten för alltid. Jag är på
  min 95-2.0t så stolt, det är riktigt fint fullt.
  "Ecometer"!? Varje dumt borr visar hur länge
  han vänder fortfarande, EV måste du gissa om och när du ska sluta.
  Det kan vara så att det inre livet är det hetaste, jag vill inte titta på dessa prestationer ... ..

 • Ja, tiden för de termiska motorerna är över. Jag tycker att det är bra, jag har varit upptagen i någon tid med ämnet elektriska bilar. Jag ser fram emot det.

 • Ja, för en prototyp ser EV ut ganska snyggt (fler bilder på Tekniks värld). Komplimanger till pojkarna i Trollhättan !!!

 • Tja, jag tror inte att det är så illa. En vanlig automatisk väljare skulle vara bättre för mig, personligen, eftersom det också ser bra ut och känns bra. Nycklarna ser inte ut som perfekta. Den nya multifunktionsenheten är en vinst och att han står högre än en vanlig pebble dammsugare stör mig inte alls. Jag gillar det, som 9-3x. Det är bara en EV och inte en TurboX, vi borde inte glömma det, bara informationen ingen provkörning och inget att veta om och när det är byggt bekymrar mig personligen. Låter som om vi har byggt en, vi kan göra det, men inget mer.

 • Var det inte iQon

 • NEVS kommunicerar klart en prototyp. Inte mer - inte mindre. Det handlar inte heller om en modell som kommer att gå in i försäljningen eller en bil från pre-serien. Även koreanska prototyper ser inte annorlunda ut ...

 • Hej - håll dig lugn! Det här är en prototyp - inte ett produktionsfordon! Något annat kommer upp. Där IQOS är, skulle jag också vara intresserad! Annars RESPECT här offentligt för att visa flaggan med konkursen i ryggen - bra gjort! Jag är stolt över dig!

 • Att presentera en sådan byggarbetsplats i det öppna, oh kära, vilken åtal. Du kan inte titta på det. Infotainment systemet ser ut som en 50, - € Kina smartphone från Aldi. Reseomkopplarna påminner om järnvägsklubbens självbyggda styrning. Om det här är resultatet av förra året, då godnatt. Förhoppningsvis kommer någon att hitta någon som tar synd och stoppar detta hantverksprojekt. Jag känner inte igen en premiummetod här. Det gör varje koreanska bättre. Tyvärr, men det kommer inte fungera.

 • Bmw i3 har 170 ps och 300 km eller kanske 160 km.
  Var för mycket gelaver på webstite of bmw ändå skulle jag köpa saab kostnaderna 6000 € mindre och åtminstone ser ut som något. Men förmodligen kommer ingen att köpa saaben han letar efter många människor som inte är tillräckligt moderna för en elbil. De köper idag en bil som ser ut som ett fyrkantigt litet skåp med hemmafrusteknologi. Denna bil kan inte köpa något eko i alla fall är de enda som är miljövänliga miljövänliga tycker att det kommer att vara kolström av missuppfattning av de gröna bioladetyperna. Saab ev ändå monkey gee.

 • Super snabbt svar!

 • ja det är rätt, det skulle vara synonymt med asteroiden Smart ...

 • Infotainment ser väldigt ut som något med Android bakom det.
  Vad har blivit av iQon?

  LG

 • Jag kan inte helt förstå recensionerna. I det inre ser det här mycket bra ut (med undantag för nödstoppsknappen). Den förhöjda kroppen är verkligen det enda som stör den övergripande bilden. s

 • Nå är nödknappen till viss del på grund av prototypbasen, kanske det är regimen i Sverige.
  Men multimediasystemet ser snyggt och välintegrerat, det vore intressant att se vem som arbetade i bakgrunden. Har något av Parrot Asteroid Smart ...

 • 10,0 sekunder, vilket kan utveckla en saknad komma i effekt. Vem skriver inte, gör inga misstag 😉

 • Självfallet kan nödstoppbrytaren endast hittas i prototypen.

 • Tyvärr, men på något sätt tycker jag inte alls om det. Fordonet är den renaste improvisationen. Det ser ut som att eleverna har kört iväg från bilen ...

  Högre placerad kropp
  vid 120km / h decelerated
  denna Ecometer
  "nödstopp" -brytaren
  Växellådans konsol i mitten

  ... vem ska köpa det?

 • Jag vill inte vara know-it-all, men jag hoppas att 0-100 sprinten kommer att utföras i 10 och inte på 100 sekunder, annars skulle NEVS tänka på extra pedal-drivenhet.
  För övrigt tänker jag på framtiden för NEVS igen i efterhand i slutet av 2015 eller 2016, vilket sparar frustration.

 • "Accelererande 0-100 gör Saab EV i 100 sekunder"
  Sportig, sportig!

Kommentarer är stängda.