Skapar NEVS omslaget - resultatet

Om du startar en undersökning, brukar du ha en prognos om resultatet. I det nuvarande fallet var det så här: på frågan "Gjorde NEVS turnarounden" och svaret Ja-nej-jag förväntade mig ett 30-60-10 resultat.

SAAB-undersökning - är NEVS som gör turnen?
SAAB-undersökning - är NEVS som gör turnen?

Vad jag var helt fel! 40% av läsarna tror att NEVS får saker att flytta, och 39% ser inte möjligheten. Ett nära, smickrande resultat för NEVS som förvånar mig. Förtroendebonusen i samhället är högre än väntat. Men samtidigt en skam om vi tittar närmare. Eftersom mer än någon 5. Reader finner utmatningen "Oavsett". NEVS är bara ett företag, men står inte för Saab.

NEVS = SAAB? En av fem tycker inte det.

Om, efter två år, NEVS 21% håller med det, då är det en katastrof för dem i Trollhättan. Det är returen tränare för 24 månader för att visa kall axel och för ett felaktigt fokus på den kinesiska marknaden. En orientering som har behållits, eftersom det måste ha varit klart att Partner Quingdao aldrig skulle uppfylla de lovade åtagandena. Vilket i samma andetag innebar slutet på Kinas strategi och slutet på monteringsverket.

Faktum är att situationen i efterhand var och är storisk. I Europa har varumärket en kundbas, men ledningen flyttar till Kina. Andra kinesiska märken, som Qoros och Brilliance, här nästan okända, pressar bokstavligen för Europa. Brilliance överväger att investera i Italien, en FIAT-fabrik borde vara på köplistan. Qoros kan vara närvarande i slutet av året i Sverige, varje bil som säljs i Europa är en vinst i prestige för nykomlingar.

Saab, det traditionella varumärket från Sverige, finns också i press och TV som en självstartare tre år efter produktionsänden. Fordon som 9-5 NG sportvagnar är en populär beskrivning av motortrycket, och klassiska bilar handlar mer om varumärket än någonsin tidigare. Tyvärr har det aldrig varit förstått att använda denna hemfördel.

Kommer NEVS få en ny chans?

NEVS läser på bloggen, resultatet kommer inte att ge någon spänning i Stallbacka. Men det ger, jag är säker, mat till tankar. 40% av läsarna förväntar sig en bra slut, vilket inte är en övertygande röst.

NEVS-undersökning i Sverige. Mer optimism än i Tyskland.
NEVS-undersökning i Sverige. Mer optimism än i Tyskland.

I hemlandet ser man situationen, efter att konkursförkastningen återkallats, med mycket mer optimism. Där hade de visat med nya bilar flagga, som lönar sig. När man frågar om NEVS får ny huvudstad och sedan i Trollhättan passerar gaspedalen, svarar flertalet svenska bilmotorsportläsare ja.

Så småningom hoppas vi alla - företaget får verkligen sina problem under kontroll och får sålunda en andra chans. Ett omstart med fokus på Europa skulle vara den enda logiska konsekvensen. Där varumärket har ett återförsäljarnätverk och kunder.

Text: tom@saabblog.net

15 tankar också "Skapar NEVS omslaget - resultatet"

 • Mitt anförande Därför försöker vi i Kina för att sälja Saab även vem vet var ingen och måste börja om från början och i Europa och Amerika där har Saab ett namn och det finns distributionskanaler och potentiella kunder vill veta någonting om det. Jag hoppas Nevs folk läser här och mest av allt hoppas jag att det som skrivs också kommer att överväga, och i sina beslut om framtiden för Saab kan också plattsättning. De gamla kunder på Saab kommer att återhämta sig, särskilt med Saab, första gången bara .Jag tror att det finns något annat märke i världen där fordonets förare så trogen, redan nästan envist stå vid deras varumärke som Saab. Då kan och måste du naturligtvis leta efter nya kunder. Vad var en annan kommentar på listan över mest efterfrågade bilar från England: Saab behövs - vad mer att köpa. Jag tycker att detta uttalande är så trevligt, det borde vara det nya reklamsslaget. Framför allt bör denna mening läsas och förstås av de som ansvarar för NEVS.

  • Att få tillbaka är rätt ord. Om det är så lätt, vågar jag tvivla. Även SAAB-förare är inte serfs och supplicants. Jag har inte sett ett verkligt avgörande affärsidé i flera år av någon av investerarna, så villigheten och förtroendet att investera här är återigen nollpunkten. NEVS är inte SAAB så lite som det var GM eller VM.

 • Resultatet är inte överraskande alls. NEVS har aldrig förberett marknaden. Varken annonser eller dialog med kunderna sökte. Om Tredwende lyckas, tillkännages omtänkande och hårt arbete så att det kan bli en succeshistorie.

 • Har just hittat den här videon, vem vet inte den .... det är därför vi vet varför vi behöver SAAB,

  • Jag hade också en, men med en hatchback. I samma färg: Indian Yellow! Var de tiderna!

  • Tack till saabler! Åtminstone gör videon bra humör i dessa tider! 🙂 Den rena glädjen att ha en SAAB på din tröskel ...

 • Det tyska undersökningsresultatet representerar förmodligen den besvikelse som många Saabs supportrar har upplevt här. NEVS har inte kunnat betjäna befintliga kunder under 2 år. Istället ville de öppna upp nya marknader, långt ifrån jordnära och rationalism. Det här är bara de predikat som många tyskar har.

 • Inte bara besvikelse. Jag måste säga att jag är väldigt arg. Först var jag arg på GM eftersom det inte fungerade med Youngman. Men efter att ha sett hur det gick med Youngman och Spyker, måste jag säga: Vem vet vad det var bra för. Då var jag arg att konkursförvaltarna valde dessa e-bilfreaks, och nu är jag arg på NEVS eftersom de inte har gjort så många gånger i 2 år sedan för "din kundkrets" menar jag Europa, lite för Att ge vägar. Alla förbättringar av situationen för våra Saab-fans går tillbaka till Saab Parts och inte till NEVS. Och jag kommer vara väldigt arg på dessa kinesiska experter om jag måste köpa något annat än en Saab i 1 till 2 år sedan.

 • Situationen väcker ännu fler frågor än någonsin tidigare. Faktum är att med Saab-varumärket a) måste du komma in på den europeiska marknaden (+ möjligen Nordamerika) och b) måste tillverka förbränningsmotorer. Annars kan ingen omsättning, än mindre vinst, uppnås inom en snar framtid. Men hur kommer NEVS (National ELECTRIC Vehicle Sweden) att reagera på det?

  @ Tom: NEVS har ja 2 asiatiska förhandlingspartner. Skar dessa kanske också för icke-E-strategin?

  • Med andra ord blir det tydligare än någonsin inom en snar framtid om Saab kommer att ha en framtid eller inte. Beroende på vilken väg NEVS tar. Stämmer du med e-strategin eller gör du svängen i dina egna led?

  • Beroende på vem som kommer i vilken form kommer allt att bli testade. Hur framtida orientering kommer att vara är inte tydlig.

 • Om M & M som aktieägare är där är e-mobilitet förmodligen inte i förgrunden - du vill använda egna uttalanden framför allt premiumsegmentet och konkurrera med de kända tillverkarnas kända modeller.

  Ytterligare hybridmodeller på PHOENIX-plattformen är därför obligatoriska!

  Om en annan aktieägare kommer till spel, kanske justeringen blir oklart - för Dongfeng (den tredje i ligan) är det bara den nya plattformen som är viktig. Vad de gör med det i Kina är meningslöst för Europa - de kan inte använda namnet SAAB ändå.

 • Nevs-folket var och är nybörjare inom bilindustrin, med en till synes tekniskt innovativ partiell lösning för e-enheten och en begränsad, efter bara ett och ett halvt år misslyckades affärsidé. Dessa människor har ingen verksamhet inom bilindustrin som beslutsfattare. Detta är en brutal verksamhet, där även erfarna stora företag är på väg att gå i pension. Jag ser inte en annan roll för dessa människor, förutom kanske som tekniska utvecklare för deras delprojekt.
  En överlevnads det blir bara för Saab, när en stor grupp infekterad med svällande fickor och en säker kassaflöde år mycket stora investeringar i utvecklingsmodell, återförsäljarnätet, etc., och anställer en stark ledning. Med bara två partners är ledarskap och strategi oklart och motsägelsefullt. Allt annat är fantasiprodukter. Det är bäst om det är en bilproducent som effektivt skapar synergier. Varken Mahindra eller Dongfeng är optimala lösningar eftersom det förmodligen finns få synergier. Jämförelsen mellan Mahindra och Saab med Tata och Jaguar / Land Rover är helt fel. Tata tog en road av Ford för år företag, medan Saab av GM / byst, Spyker / konkurs / Nevs / bust inga produkter, inga stora utveckling, en trasig återförsäljarnät och en förstörd prestige. Halbgare-projekt hjälper inte längre efter en sådan katastrof.

  • Ett superhandelsnätverk har de minsta små tillverkarna.

   Jaguar stöds ofta även i år efter övertagandet av Tata i Ford-butiker - oberoende Jaguar-återförsäljare är svåra att hitta. Jag tror, ​​åtminstone här i norra republiken, det finns allt fler små SAAB-baser än Jaguar gårdar.

   Om M & M strejk, kan även Ssangyong-återförsäljare (Mahindra vara ägare) också erbjuda vårt välkända varumärke om det är intressant.

   Bilden av SAAB är verkligen lite repad. Men under ett välskött företag kan det bara bli bättre igen - jag ser inga problem med M & M. Till exempel har internetsidorna till Ssangyong Korando gjorts ganska bra.

   Förresten, PHOENIX-plattformen fortsatte under NEVS bör inte avfärdas som "ingen stor utveckling". Jag tror att det aktuella utvecklingsstadiet verkligen kan ses - Dongfeng skulle inte ha visat någon annan ränta. Dessutom har NEVS inte gått i konkurs hittills.

 • Ingen borde bli förvånad över detta röstresultat. NEVS absolut inte. Att mina SAABs fortfarande kör, jag måste tacka mina TOP-återförsäljare och SAAB-delar. Återförsäljare och kunder ignorerades fullständigt. Vi var där luften. Här talade man om exporten från Sverige eller någon annanstans. NEVS arbetar för närvarande i Europa utan ett nätverk och utan mark. Förtroende och vilja att göra något här ser annorlunda ut. Då skulle det hända att något skulle hända snart. Hur kan du bara lämna så mycket varumärkeslojalitet kvar. Helt enkelt dödlig. Även kritik måste vara abkönnen och inleda en reverseringseffekt. Först lämnar 4 SAAB EV mig mig helt kallt. Hälsningar från norr

Kommentarer är stängda.