NEVS vill visa SAAB EV

Det händer saker i Trollhättan! NEVS har meddelat att det kommer att presentera Saab EV för allmänheten för första gången imorgon.

NEVS SAAB 9-3 © 2014 saabblog.net
NEVS SAAB 9-3 © 2014 saabblog.net

Det finns fyra före seriemodeller av elbilen, Saab EV är baserad på 9-3. Området specificeras av tillverkaren med ungefär 200 kilometer. Som en del av Allians, ett lopp på rullskidor, kommer Saab EV att visas i Trollhättan på Hansenplatsen från i morgon.

NEVS är en av huvudsponsorerna för evenemanget. Alliansloppet är ett mycket populärt sportevenemang, deltagare från hela Skandinavien reser till Trollhättan.

Det som gör NEVS ur händelsen är okänt. Det kommer förmodligen bara att vara en fråga för regionalpressen, men kanske evenemanget kommer att användas för att få stor inverkan på Saab EV. Vi kan verkligen vara nyfiken. Elbilens kropp liknar den välkända Saab 9-3 av NEVS, med skillnaden att batterierna har integrerats i underdelen och elbilen bör därför byggas något högre. Om Saab EV kommer att visa förändringar av den välkända modellen i designen, kommer vi ihåg en annonserad uppdatering, är inte känd.

NEVS kan utfärda ett pressmeddelande om den första presentationen av Saab EV, men mer sannolikt är rapporter och bilder om regionala tidningen. Vad som än händer, det är spännande och vi stannar.

Text & bild: tom@saabblog.net

24 tankar om “NEVS vill visa SAAB EV"

 • blank

  Jag kan inte få nyheterna på den officiella NEVS-webbplatsen .... är det något upprörd?

  • blank

   Gå tillbaka det kom ein.auch neon neves på grund av den nya prototypen frågar jag mig bara varför en elmotor behöver ett luftfilter? Men okej det finns ett tecken på livet och jag är glad när den äntligen går upp och mer hoppas jag snart från Tom!

 • blank

  Bättre ett slut med skräck än skräck utan slut. Jag tror inte längre på NEVS och för närvarande inte i en framtid för Saab som bilmärke. Vad som slår mig: Under en tid har du sett annonser från Opel och BMW på bloggsidan ...

 • blank

  Avslutade kontrakt med investerare och en färdig Phoenix-plattform Jag skulle helst vilja ha en 9-3 med elmotor.

 • blank

  Vill NEVS bara sälja Saabs i Greater Trollhättan-området?
  Varför bjuder NEVS inte in den nationella och internationella pressen?
  Tyvärr, men med NEVS fungerar det inte.
  Hoppas att snart en erfaren bilmästare går med i Saab, som förstår varumärket och ger tillräckligt med pengar och har erfarenhet av marknadsföring.

 • blank

  http://www.youtube.com/watch?v=6YUvHwUVr1M
  ... allt bara repor? Saab kämpar för att överleva, dör den längsta döden i små steg. Men hoppas fortfarande på återupplivandet, som vi anhängare av Saab-märket.

 • blank

  Oavsett om EV är bra gjort eller inte. Jag tror att efter alla dödsfall från de senaste dagarna och veckorna i pressen är det nu mycket viktigt för NEVS att höra ett tecken på livet. Oavsett om det är med EV, finns det ett annat ark. I Kina kommer du inte att kunna sälja det utan offentligt stöd, och vi har många alternativ från kända tillverkare. Eftersom det är en gammal, ombyggd till EV, 9-3 med misshandlad namn Saab inte en rip off. Intressant blir givetvis priset. Men för att sälja något måste du först bygga det. Och i området är väl känt vid den tidpunkten vid tidvattnet i Trollhättan.

 • blank

  Å ena sidan är det trevligt att höra ett tecken på liv från SAAB, å andra sidan ser denna åtgärd också ut som ett panikhurtigt skott strax före slutet ....

  Passar på något sätt inte till den nuvarande situationen.

  • blank

   På grund av det stora antalet delar som är riktigt identiska är detta mer den kinesiska versionen av E_Vhicle - utan logotyp! Att återskapa allt detta är alldeles för tidskrävande. De måste vara originaldelar!

  • blank

   Detta är ett “original” från Trollhättan, bara logotyperna är BAIC. Bilarna har varit på väg i Kina sedan 2010/11. Hela historien snart här på bloggen 😉

 • blank

  Kanske kommer den här elektriska versionen initialt att erbjudas tillsammans med bensin / dieselmotorn under den nya investeraren - tills PHOENIX-modellerna med en ny design följer senare.

  Ett annat alternativ för modellen som redan producerats under NEVS skulle vara fördelaktig för övergångstiden.

 • blank

  Jag ser inte någon mening i det heller! Varför den här ideen?

  • blank

   Omvänt varför ska du gömma den bakom fabriksgärdet?
   Oavsett vad som händer nu skulle det vara synd om ingen ser vad som hittills har utvecklats.

  • blank

   Att skicka ett livstecken?! ... Kanske förstod nevs något, även om det var lite.
   Och allvarligt har jag nyligen pratat med min ingenjör på bmw .. designen av i3 är kontroversiell. Prestanda och innovation samt material är bra. Men det räcker inte.
   VW och e-Golf? Mina herrar ... Saab kan göra mer, även om designen är från det senaste decenniet: det är fortfarande mer tilltalande än Wolfsburg och Ingoldstadt uniform design. Låt oss överraska dig och se vad som kommer i morgon.

 • blank

  I3 är mer som en liten bil med en uppfriskande design. 9-3 en sedan med en design från det senaste decenniet. Detta påverkar mig som ett slags snabbt skott. Som underlag för att testa EV-tekniken är det ok. Om du hade pengar igen kan du omforma skalet runt enheten. Bara jag tror inte på det. Den enda tillverkaren av den välförtjänta framgången måste transplantera enheten i en befintlig kropp och inte utveckla kroppen till enheten (som det vore förnuftigt) är förmodligen VW med e-golfen.

  • blank

   Ditto: Den enda förnuftiga: Saab-produktionen som någonsin och sedan möjligen i samma kropp, implanterar en elmotor som ett alternativ.

  • blank

   Uppfriskande design? Det är en fråga om smak. I3 vädjar inte alls till mig, den här konstiga bälteslinjen som glider ner från B-stolpen ... Efter den grytiga grisen 1 och den galna GT-linjen, ett nytt handtag bredvid den. Det var en tid då jag gillade hela BMW-sortimentet, e30 / 32/34. Ägs åtminstone en av alla. Det var längesedan. Jag kanske dock gillar designen på i8. Annars, som Tom redan skriver. De 200 KM bör vara praktiska.

  • blank

   Huruvida en elektrisk enhet är meningsfull i en limousine med 200 Km-sortimentet är något att vara säker på. Men med ett (befintligt) fordon måste du börja ta tekniken på vägen. Om NEVS blir svängen kommer det förhoppningsvis inte att vara så. De oändliga meddelandena från de tyska tillverkarna är inte heller berömmelse.
   Men jag skulle hellre sitta i en "gammal" SAAB än i en ny Golf!

 • blank

  Ledsen att jag är en spoilsport - men med en räckvidd på 200 km är detta inte konkurrenskraftigt - du måste lägga till ytterligare 200 km (Tesla-nivå) för att slösa bort en tanke (annars kan jag också köpa Renault / VW, etc.) ..)

  • blank

   Det beror på ... Om 200 km är riktiga, är det bättre än i3, som inte klarar 200 km i verkligheten. Endast ett praktiskt test kunde klargöra detta, men själva tanken på det är bortom verkligheten.

 • blank

  Trevligt, vill ha en !!!

 • blank

  Redan bisarre. Det finns knappast en tillverkare i alla ändar och hörn och är ändå alltid bra för en överraskning. Hade inte tänkt att innan något övertagande budskap återigen kommer ett sådant tecken på livet. Faktum är faktiskt. Det är fortfarande spännande.

 • blank

  Jag köper en

Kommentarer är stängda.