NEVS vill visa SAAB EV

Det händer saker i Trollhättan! NEVS har meddelat att det kommer att presentera Saab EV för allmänheten för första gången imorgon.

NEVS SAAB 9-3 © 2014 saabblog.net
NEVS SAAB 9-3 © 2014 saabblog.net

Det finns fyra före seriemodeller av elbilen, Saab EV är baserad på 9-3. Området specificeras av tillverkaren med ungefär 200 kilometer. Som en del av Allians, en tävling på Rollskis, kommer Saab EV att visas på Hansenplatsen i Trollhättan från imorgon.

NEVS är en av huvudsponsorerna till evenemanget. Alliansloppet är ett mycket populärt sportevenemang, deltagare från hela Skandinavien reser till Trollhättan.

Det som gör NEVS ur händelsen är okänt. Det kommer förmodligen bara att vara en fråga för regionalpressen, men kanske evenemanget kommer att användas för att få stor inverkan på Saab EV. Vi kan verkligen vara nyfiken. Elbilens kropp liknar den välkända Saab 9-3 av NEVS, med skillnaden att batterierna har integrerats i underdelen och elbilen bör därför byggas något högre. Om Saab EV kommer att visa förändringar av den välkända modellen i designen, kommer vi ihåg en annonserad uppdatering, är inte känd.

NEVS kan utfärda ett pressmeddelande om den första presentationen av Saab EV, men mer sannolikt är rapporter och bilder om regionala tidningen. Vad som än händer, det är spännande och vi stannar.

Text & Bild: tom@saabblog.net

24 tankar om "NEVS vill visa SAAB EV"

 • Gå tillbaka det kom ein.auch neon neves på grund av den nya prototypen frågar jag mig bara varför en elmotor behöver ett luftfilter? Men okej det finns ett tecken på livet och jag är glad när den äntligen går upp och mer hoppas jag snart från Tom!

 • På NEVS officiella hemsida är jag inte på nyheterna .... Finns det något i busken?

 • Bättre ett slut med terror, som terror utan slut. Jag tror inte längre på NEVS och tror inte på framtiden för Saab som ett bilmärke. Vad jag märker: Under en tid kan du se på bloggsidan Opel och BMW-annonsering ...

 • Avslutade kontrakt med investerare och en färdig Phoenix-plattform Jag skulle helst vilja ha en 9-3 med elmotor.

 • Huruvida en elektrisk enhet är meningsfull i en limousine med 200 Km-sortimentet är något att vara säker på. Men med ett (befintligt) fordon måste du börja ta tekniken på vägen. Om NEVS blir svängen kommer det förhoppningsvis inte att vara så. De oändliga meddelandena från de tyska tillverkarna är inte heller berömmelse.
  Men jag föredrar att sitta i en "gammal" SAAB än i en ny Golf!

 • Vill NEVS bara sälja Saabs i Greater Trollhättan-området?
  Varför bjuder NEVS inte in den nationella och internationella pressen?
  Tyvärr, men med NEVS fungerar det inte.
  Hoppas att snart en erfaren bilmästare går med i Saab, som förstår varumärket och ger tillräckligt med pengar och har erfarenhet av marknadsföring.

 • Detta är ett "original" från Trollhättan, endast logotyperna är BAIC. Bilarna har varit i Kina sedan 2010 / 11. Den fullständiga historien snart på bloggen

 • På grund av det stora antalet delar som är identiska, är det mer som den kinesiska versionen av E-bilen - utan en logotyp! Att rekonstruera är alltför dyrt. Dessa måste vara originaldelar!

 • Oavsett om EV är bra gjort eller inte. Jag tror att efter alla dödsfall från de senaste dagarna och veckorna i pressen är det nu mycket viktigt för NEVS att höra ett tecken på livet. Oavsett om det är med EV, finns det ett annat ark. I Kina kommer du inte att kunna sälja det utan offentligt stöd, och vi har många alternativ från kända tillverkare. Eftersom det är en gammal, ombyggd till EV, 9-3 med misshandlad namn Saab inte en rip off. Intressant blir givetvis priset. Men för att sälja något måste du först bygga det. Och i området är väl känt vid den tidpunkten vid tidvattnet i Trollhättan.

 • Å ena sidan glädjande att höra ett tecken på livet från SAAB, å andra sidan, verkar den här åtgärden också som ett snabbt skott strax innan slutet.

  Passar på något sätt inte till den nuvarande situationen.

 • Uppfriskande design? Jo, ja, en smak. I3 överklagar mig inte alls för den här märkliga bältelinjen som glider ner från B-pelaren ... Efter den grynklumpiga grisen 1er och Grotty GT linjer ett nytt grepp bredvid det. Det var en tid då jag tyckte om hela BMW-programmet, e30 / 32 / 34. Besatt av alla. Det har varit länge. I8, å andra sidan tyckte jag om designen. Annars, som Tom redan skriver. 200 KM bör vara praktisk.

 • Kanske kommer den här elektriska varianten att erbjudas tillsammans med bensin / diesel först under den nya investeraren - tills senare följer PHOENIX-modellerna med en ny design.

  Ett annat alternativ för modellen som redan producerats under NEVS skulle vara fördelaktig för övergångstiden.

 • Att skicka ett tecken på livet ?! ... kanske har nevs något, om lite, förstått.
  Och allvarligt har jag nyligen pratat med min ingenjör på bmw .. designen av i3 är kontroversiell. Prestanda och innovation samt material är bra. Men det räcker inte.
  Vw och e-golf? Herrar ... Saab kan göra mer, även om designen är från det senaste decenniet: Det är ännu mer tilltalande än Wolfsburg och ingoldststädter Einheitsbrei design. Låt oss överraska dig och se vad som kommer imorgon.

 • Omvänt varför ska du gömma den bakom fabriksgärdet?
  Oavsett vad som händer nu skulle det vara synd om ingen ser vad som hittills har utvecklats.

 • Jag ser inte någon mening i det heller! Varför den här ideen?

 • Ditto: Den enda förnuftiga: Saab-produktionen som någonsin och sedan möjligen i samma kropp, implanterar en elmotor som ett alternativ.

 • I3 är mer som en liten bil med en uppfriskande design. 9-3 en sedan med en design från det senaste decenniet. Detta påverkar mig som ett slags snabbt skott. Som underlag för att testa EV-tekniken är det ok. Om du hade pengar igen kan du omforma skalet runt enheten. Bara jag tror inte på det. Den enda tillverkaren av den välförtjänta framgången måste transplantera enheten i en befintlig kropp och inte utveckla kroppen till enheten (som det vore förnuftigt) är förmodligen VW med e-golfen.

 • Det beror på ... Om 200 km är äkta, är det bättre än i3, som inte packar 200 km i det verkliga livet. Förtydligandet av detta kan bara vara ett praktiskt test, men själva tanken på det är bortom verkligheten.

 • T'schuldigung att jag är en killjoy - men med 200 km räckvidd är det inte konkurrera framgångsrikt - det fortfarande 200 km på den (Tesla-nivå) till en tanke att slösa bort den (annars kan jag också Renault / VW, ect till salu. ..)

 • Trevligt, vill ha en !!!

 • Redan bisarre. Det finns knappast en tillverkare i alla ändar och hörn och är ändå alltid bra för en överraskning. Hade inte tänkt att innan något övertagande budskap återigen kommer ett sådant tecken på livet. Faktum är faktiskt. Det är fortfarande spännande.

 • Jag köper en

Kommentarer är stängda.