SAAB 9-5 NG 5 års jubileum

Deras offentliga premiär firade den senaste Saab 9-5 Generation 2009 på IAA i Frankfurt. Jag var en gäst på showen med två Saab-resande vänner på tiden, det är 5 år sedan.

SAAB 9-5 NG, 5 års offentlig premiär.
SAAB 9-5 NG, 5 års offentlig premiär.

Sedan dess har mycket hänt i Saabs värld. När allt kommer omkring fortsätter en av båda vännerna att köra Saab och kommer troligen att fortsätta med det. Den andra har ändrat varumärket, vilket naturligtvis inte skadade vår vänskap. Årsdagen för den offentliga presentationen firas i september av våra svenska vänner med ett litet Saab-möte.

den SAAB NG 9-5 5 års jubileum sker på 6. September i Trollhättan. Saab fans från Sverige och Saab förare som reser i södra Sverige med sin 9-5 NG kan genom 13: 00 anländer klockan i Saab Museum i Trollhättan. Ett gemensamt tillvägagångssätt från Stockholm och Jönköping planeras. Detaljer finns på Facebook-sidan av SAAB NG 9-5 5 års jubileum tillgängliga.

Från 15: 00 klockan startar resan till Saab-fabriken med efterföljande fotosession, då planeras en gemensam måltid. Det borde vara en liten, informell händelse med massor av Saab-känsla. Organisationen är inte NEVS eller Museum, det är svenska varumärkesvänner som är värd för mötet. Hittills har 20-fordon meddelats, Saab-chaufförer från Tyskland är välkomna.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “SAAB 9-5 NG 5 års jubileum"

 • blank

  Redan 5 år men fortfarande en bra bil. Vid IAA var jag den enda gången i en 9-5 II, Saab Tyskland hade skickat biljetter vid den tiden.

 • blank

  Kan jag fortfarande komma ihåg Iaa

 • blank

  Överst, det är SAAB Spirit, en bra idé!

 • blank

  Bra idé, detta SAAB 9-5 NG möte!
  Indikerar också att under tunga svarta moln över Trollhättan, tycker användarna av varumärket och visar upp SAAB! Lycka till Sverige!

 • blank

  Kära Tom,

  vi var fyra

  man kör inte längre Saab, den andra kör Saab i 3 år och den andra kör fortfarande Saab

Kommentarer är stängda.