Aero-ratt och sportsäten för Saab 9-5 NG

En Saab 9-5 NG är en bra bil, många ägare tar långa resor när det gäller speciella önskemål. Reader Klaus Amschl driver från den vackra Steiermarken med sin Saab 9-5 NG till Kiel. Till exempel att besöka sin dotter. Men inte bara.

Saab 9-5 NG Aero-ratt och sportstolar med perforerat läder. © 2014 Klaus Amschl
Saab 9-5 NG Aero-ratt och sportstolar med perforerat läder. © 2014 Klaus Amschl

Men också för att besöka Saab-centrumet Kiel när det gäller fina uppgraderingar som sportsitsar och ett Aero-ratt för 9-5. Han skriver till oss:

Som du redan vet, går jag till Kiel en gång om året till min dotter Conny. Detta följer också automatiskt med ett besök Saab Lafrentz ansluten.

Eftersom jag är i ständig kontakt med Markus Lafrentz, anmälde jag också till en annan kosmetisk utsmyckning för min 9-5 II TiD Vector. Jag ville alltid ha Premium Sport läderstolarna / perforerade i hajgrå. Markus tog hand om mina små bekymmer och passade på att hitta det hela.

Eftersom du inte kan köpa något sådant på varje gathörn, körde jag hem och väntade på hans samtal. Jag räknade med en väntetid på cirka 4-6 veckor. Efter ungefär tio dagar ringde telefonen och Markus meddelade att han redan hade sätena (med utdragbara säten) inklusive bakre bänken i sin verkstad. Dessutom ett tredje nackstöd, centrerat på baksidan, som jag inte hade tidigare.

Men det bästa är ännu att komma. Också ett perforerat Aero-ratt i hajgrå är klart för installation. Jag kunde inte vänta längre. Efter att ha tackat Gud ändå gick jag på semester nästa dag. Det var så tidigt på 4. Om 1300 kilometer var framför mig, men med en 9-5 NG är även den långa resan verkligen ett nöje. Även om det var fyra gånger i 14 dagar.

Som vanligt fick jag varmt välkomnande från Olaf Koch, den administrativa medarbetaren, och försköningen startades omedelbart. Under tiden har Markus verkligen tagit lång tid för mig och vi kunde prata intensivt om vårt favoritmärke.

Sedan överlämnades min bil till Saabs tekniker. Herr Dallmann, tekniken. Har gjort min vektor till en sann Aero. Kära Tom, jag var verkligen överväldigad. Jag trodde inte att det skulle finnas en så stor skillnad mellan platserna. En dröm blev sann och jag behöver inte berätta hur Aero-ratten känns.

Det ena ögonblicket, ganska slitna märket som Saab kan fortfarande hållas vid liv, beror på sådana artister med Saab hjärtsblod på Lafrentz.
Jag är säker på att säga tack på uppdrag av många Saab fans. Man tänker bara på att mötespiloten ville ha varit i Kiel. Ett stort tack till dig och Markus.

Text & bilder: Klaus Amschl

8 tankar om “Aero-ratt och sportsäten för Saab 9-5 NG"

 • blank

  Vet någon om fordonet var utrustat som standard med minnesfunktionen för förarsätet? Om inte, det skulle vara bra, det vill gärna eftermontera min NG och jag är lite tveksam om det efter att ha köpt delar av omprogrammeringen av kontrollenheten fungerar alls. När Insignia behöver du ha egna koder och om du kommer från en tillverkare som inte längre existerar? LG

 • blank

  För närvarande finns ovanligt många, bra 95NG, se autoscout24.ch. Om jag inte redan hade en, skulle jag köpa en nu! Denna suveräna körning och individualitet är unik. Saab up!

 • blank

  Du bör vara tacksam för återförsäljare som Lafrentz ... intrycket av ett fortfarande aktivt, livligt varumärke kvarstår. Det kanske inte finns fler nya bilar, men när jag ser ändringarna på 9-5 visas det ingen känsla av brist.

  SAAB lever ...

 • blank

  Smaken är närvarande. Grattis till den uppgraderade SAAB! Mycket körglatt och alltid olycksfri resa!

 • blank

  Ser bra ut. Grattis. Brandsläckaren i passagerarens fotbrunn skulle dock inte nödvändigtvis vara min favorit ... 😉

  • blank

   Det ser mer ut som en sprayflaska från verkstaden för mig ...

   • blank

    Är en bild från verkstaden, inga brandsläckare 😉

    • blank

     Jag vet ... 😉

Kommentarer är stängda.