Konkursbegäran för NEVS

Uppdateringen 19: 29

LaboTest AB, som levererar utrustning till laboratorier och produktionsutrustning, lämnade in en ansökan om konkurs för NEVS vid Vänersborgs tingsrätt. Det handlar om en summa av 150.373 svenska kronor.

Insolvensförfarandet själv gjordes inte av LaboTest AB, utan av bolagets finansiella leverantör, Svensk Direktinkasso. Chefen för LaboTest AB, Håkan Bodin, blev överraskad av processen på kvällen motsatt den svenska TV: n. LaboTest AB kontrollerar ansökans återkallande.

Hur som helst, en gräns korsades idag. Under tiden har 113-fordringsägare lämnat in fordringar på cirka 5 miljoner €. NEVS har nu tid att lösa sina skulder fram till utfrågningen i Vänersborg domstol i september. NEVS beklagade situationen på kvällen och nekades vara insolvent. Tillgångarna ligger långt över skulderna, men det finns inga likvida tillgångar. Ett sätt att lösa skulder på kort sikt är den ytterligare pantsättning av tillgångar. Dessutom förhandlar de med två internationella finansiärer för att säkerställa långsiktig finansiering.

Den möjliga NEVS-konkursen kan nu utvecklas till en politisk fråga, för i tiden frågar de första medierna om NEVS var rätt köpare för Saab. Ett ämne som bär politiska sprängämnen och som kan bestämma den politiska inriktningen i Sverige. På 14. September är val till riksdagen, valkampanjen känner bara till ett ämne: jobb.

Den befintliga regeringen lovar 250.000 nya arbetstillfällen, samtidigt försvinner i Trollhättan i ett avbrott kring 600-arbeten. För köpare och investerare skulle det nu vara en chans att komma igång innan det är för sent. Dramatiska tider!

Text: tom@saabblog.net

 

30 tankar om “Konkursbegäran för NEVS"

 • blank

  Hej Torsten,

  Vid 25 8000 € skulle vinsten ha minskats med 10000 € / fordon - hur mycket det skulle vara med 1+ kunder som alla kan räkna ut för sig själva och om ett företag som audi och Vw inte kan göra utan XNUMX miljon euro för mig kan verkligen inte en NEVS. I värsta fall skulle du till och med ha betalat mer. Det hade naturligtvis varit ett mästerligt drag. Och även om försäljningen inte hade varit ett förlustbringande företag, skulle man fortfarande ha haft bara en bråkdel av kunderna med potentiella kunder i Europa och USA som ett Kina kan erbjuda som väntar på högkvalitativa produkter från sitt hemland . Dessutom hävdar jag nu djärvt att den variant som många föredrar inte skulle ha haft något annat resultat, förutom att du nu skulle köra en ny Saab.

  Ett vanligt problem som jag ser är att alla som antas vara expert, som du sa tidigare, har diskuterat ämnena i forum, men ingen ens stör om att skriva till NEVS. Om NEVS Sun kunder i nära samarbete som det alltid är här (svar e-post och så vidare), så åtminstone en av dessa ekonomer kan Lords of NEVS säger att det ger företaget tillbaka på rätt spår. Eller är inte de alla tillräckligt expert för det? Men jag kan inte förstå vem som har mycket uppfattning om ett företags ekonomiska processer och utvecklingen av ett fordon.
  Sågs som ett allmänt problem (se även IT-branschen)

  • blank

   Ja, jag måste lägga på igen. Ja, du har det bra: för billig och för dyr på samma gång! Grundfunktionen i dagens bilindustri är verksamheten med extra utrustning. Det är här pengarna tjänas, eller priset betalas för dem. Om jag inte kan, eller inte vill, eftersom antalet bitar inte passar, finns det bara alternativet att banta priset på bilen eller packa den full med utrustning tills priset är rätt. Dessutom måste marknadsföringen förklara för kunden gång på gång varför fordonet är värt detta pris. Allt som missades eftersom NEVS inte har en aning om bilbyggande och - enligt min mening i efterhand - aldrig borde ha fått SAAB -märket ... Nu kan politikerna säga: "Vad vill du, vi har SAAB 2x i de senaste 5 år Att se gå i konkurs ... ”och det var förmodligen så det var tänkt ... Men jag säger det igen: med produktion av SAAB -fordon i Sverige kan du tjäna pengar och trygga jobb! Allt annat är dumt snack! BMW var också nära slutet på 50 -talet ...

 • blank

  Nej, varför sticka i ryggen? På uppmaning av en insolvensadministratör såldes SAAB till en investerare som inte hade en aning om fordonsteknik och inget koncept! Hunden ligger begravd där. Victor Muellers relativt bra koncept borde ha fortsatt - möjligen utan 9-3 och med färre personer. Men det hade kostat mycket pengar - för mycket för vissa budgivare! Antingen ville du skicka SAAB till eviga jaktmarker för gott (död i delbetalningar), eller så var det helt enkelt inkompetent. Det NEVS har gjort här med sin informationspolicy är helt enkelt att dölja sin egen obeslutsamhet - misslyckandet 08/2014 är konsekvensen. I slutändan kan det också vara möjligt att den verkliga strategin helt enkelt var att marknadsföra Phoenix -plattformen i linje med gräshoppan! Men jag tror fortfarande att SAAB -historien inte är över. Det kan vara en jäkligt bra historia, spännande till sista sidan och vi är fortfarande långt därifrån! Schadenfreude i slutet: Jag är också road över att Mahindra återigen har blivit kvar och med sina "lådor" - skruvade ihop från delar från andra tillverkare - nu måste se hur de går framåt ... leende ...

  • blank

   Jo, ja. Åtminstone så är det som det kom, som jag trodde, var begäran återkallad. Nej helt klart, men tiden vann.

  • blank

   Jag skulle inte bli förvånad om detta "lilla" krav mot NEVS är skjutningen från klippan. Två års naivitet skulle sluta i enlighet därmed. Ja, det skulle passa.

   Låt oss vara ärliga ... På lång sikt skulle bara produktionen av en ny Saab 9-3 (sedan, kombi, cabriolet) till måttliga priser (25.000 XNUMX €) med en förbränningsmotor ha varit vettig. Phoenix-plattform eller inte. Medel och resurser hade aldrig funnits för att göra detta.
   Produktionsanläggningen i Sverige hölls också för länge. Hur kunde du någonsin ha blivit konkurrenskraftig? Nyckelord: Baka små rullar ...

   Jag bor bättre med att acceptera slutet nu än att titta på denna brist på perspektiv för evigt. Vi Saab fans inte förtjänar det här permanent!

 • blank

  Jag spekulerar, om ingen annan borgenär hoppar på vagnen och även lämnar in en ansökan, kommer LaboTest att dra tillbaka ansökan så långt som möjligt. Om du läser uttalanden från verkställande direktören får du intrycket att han själv blev förvånad över konsekvenserna. Du kanske inte vill vara den som i slutändan gav NEVS ryggen på grund av 16 XNUMX euro. Naturligtvis är situationen på NEVS tyvärr hotfull, men även VD för leverantörsföreningen FKG kan inte föreställa sig att en borgenär med ett så litet krav kan inleda ett så betydelsefullt beslut. Förutom statusen för de pågående förhandlingarna med potentiella investerare, verkar den mer avgörande frågan vara om NEVS kan använda likvida medel till nästa lön och Skaffa lönebetalningar och särskilt för skatter. Borgenärerna verkar vara (fortfarande) under kontroll. Hur mycket längre ...

 • blank

  Hej Tom, jag följer din blogg varje dag, jag gillar vad och hur du skriver 🙂 men det är mycket, mycket sorgliga nyheter för mig, särskilt eftersom dagens andra artikel åtminstone har väckt hopp ... hur som helst, jag hoppas starkt att nu är det åtminstone handling ... Jag försöker på något sätt också tänka i Nevs position att med sekretess eller inte är korrekt å ena sidan men för guds skull förstår jag inte varför ingenting kommer ... Du är för stolt för att erkänna att det var ett dåligt köp var? har överskattat sig själv eller är kineserna bara så fel att de köper en tillverkare billigt, helt enkelt kopierar teknik, stil och design och låter fordonstillverkaren blöda ihjäl med hjärta och historia ??? Vad är din personliga syn på det hela? Hälsningar från Österrike

 • blank

  Politik för jobb? Aldrig vid 600-inlägg, det har gjorts med 3500. Om ansökningarna görs, så finns det inte mer poker. Endera leverantören föreslår det med kort varsel eller Trollhättan och SAAB är historia. Infinity du kan inte dra denna historia av lidande. Till slut, bara johannesbröd?

  • blank

   Vi är fortfarande fulla av hopp - och njuter av varje turbo-viskning 😉

  • blank

   Särskilt eftersom placering av tidigare Saab-anställda alltid är gillad att framställas som en framgångshistoria i Sverige. Det kommer inte att bli någon stor nagling för NEVS-anställda nu.

 • blank

  Eller en svart, kanske en brun eller till och med en rosa riddare ... 😉

  • blank

   Hej Steve,
   Ner, det finns ingen svart, brun eller rosa riddare. Snarare en stor fågel, även känd under namnet bankgås. Om NEVS hade sålt den modifierade 9.3-enheten under 25 K (även som en stationsvagn) i Tyskland och USA, skulle problemen troligtvis inte ha uppstått. Detta problem har diskuterats av otaliga olika personer / läsare i olika bloggar. Det köpte intresse, men inget distributionsnät existerade utom Sverige. Om NEVS inte gör sina läxor till förmån för tusentals fans av varumärket, behöver NEVS inte oroa sig för konkurs.

   • blank

    Höger! Lt. Text-TV i ARD MOMA, domstolen har redan fastställt insolvens ...

 • blank

  Exakt, som alltid, håll dig avslappnad ... kanske det kommer att finnas en vit riddare

 • blank

  Eftersom vi är vana att vara tålmodiga, fortsätter vi att vänta på de saker som ska komma. Vi ska inte kasta in handduken ännu, NECH NEVS har inte kommenterat negativt.

 • blank

  Till och med journalisten Fröberg får för närvarande ingen konkret information från NEVS om status för förhandlingarna - han famlar för närvarande mer eller mindre i dimman som alla andra observatörer.

  Det kan mycket väl vara så att produktionen startar igen några veckor efter det att kontrakt med investerare har slutits - som NEVS meddelade.

  Vi vet bara konkret om resultatet i slutändan blir positivt eller negativt när det officiella uttalandet från NEVS kommer - tills dess kan du bara ha tålamod, eftersom NEVS fortfarande är helt tyst.

 • blank

  Situationen blir värre!

 • blank

  Bra, ett pågående arbete, (förhoppningsvis) rensade licenser, ett lågt pris, delarna frikopplade - nu kan en köpare slå till, utan förorenade platser, utan alltför stora kostnader och priser och därmed inte bränna pengarna innan produktionen startar.

  Vi vet det nog. Förresten vill jag göra ett annat brott mot Victor Müller, som inte var så illa

  • blank

   I princip ville han för mycket och skickades sedan till april av Kina-männen ... När det gäller affärsledning gjorde Victor en ren felberäkning ... han kunde inte få kontroll över kostnaderna!

 • blank

  Frågan uppstår fortfarande om våra kineser någonsin verkligen ville bygga bilar där i betydande antal ...

  • blank

   Jag tror inte att de någonsin ville producera på allvar. De ville komma till tekniken och kunskapen. Kopiera vad grejerna innehåller. Och billigare än ett konkursföretag får du förmodligen inte det.

 • blank

  I sin senaste kommentar på SvD skriver Fröberg att försäljningen av Phoenix-plattformen till Dongfeng är mycket sannolikt och att återbetalningsfabriken skulle kunna säljas individuellt. Att det kommer från honom, vi slutar (mer än några roliga diskussioner om bilköp).

  • blank

   Fröberg är alltid extremt nära och förmodligen den mest pålitliga källan bland journalisterna. Han kommer troligen att vara rätt. Om det inte sker någon radikal förändring av situationen under de kommande 4-veckorna kommer bilindustrin i Trollhättan att vara en sak från det förflutna.

   • blank

    ... och vad kommer Saab att producera efter 9-3 när den säljer Phoenix-plattformen?

    • blank

     Inget mer. Då är spelet över, åtminstone för NEVS. Du kan också leta efter en köpare till växten, allt säljs i delar. Detta alternativ skulle dock medföra mindre pengar till NEVS-ägaren. Och det verkar primärt att gå för det högsta möjliga intäkterna från försäljningen.

 • blank

  Säkringen brände länge, nu smäller den!
  Låt oss hoppas att det inte slutar i valkampanjflygningar.

 • blank

  Som vanligt är den svenska regeringen för BMW-förare ganska full av ord. 250.000 XNUMX nya jobb - var ska de komma ifrån?

  Låt oss se om den ofarliga svenska befolkningen fortsätter att bli av med dessa crackpots ……. löv.

 • blank

  Jag tror att den heta fasen nu börjar. De kommande 2-3 veckorna kommer att bestämma hur och om de ska fortsätta. Låt oss hoppas på det bästa för en framtid för SAAB.

 • blank

  Det var det då. Schadeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Kommentarer är stängda.