Saab 9-3 Aero Turbo4

När man köper nya bilar finns det en liten, subtil skillnad. Du köper ett befintligt fordon från återförsäljaren, eller konfigurerar och beställer efter egen smak. Saab 9-3 Aero Turbo4 som visas här är ett sådant individuellt beställningsfordon.

Saab 9-3 Aero Turbo4 © Saab Center Bamberg
Saab 9-3 Aero Turbo4 © Saab Center Bamberg

Den kommer från framstående Saab Preowned, monterades och köpt av en Saab Germany-anställd enligt sina egna önskemål. Ägaren arbetar fortfarande för Saab, men hans arbetsgivare bär idag namnet Orio Deutschland GmbH. Hans 9-3 är en av de få 2011er-modellerna som kom till Tyskland. Jag känner till ägaren, fordonets historia, och genom åren har jag lärt mig om och om hur mycket vård och Saab hjärta i bilen.

Med den sportiga Hirsch-looken är Saab 9-3 Aero Turbo4 något av en enastående bit, medan diffusor och sportutblåsningssystem verkligen står ut i "Artic White" -färgen. Och ändå är färgen trend, Saab ser bara fräsch och modern ut. På begäran kan 9-3 Aero uppgraderas till 240 PS, ännu mer turbo-körglädje är enkelt genomförbart.

Med sin låga körsträcka är Schwedenkombi ett sällsynt erbjudande för fans som letar efter. Ägaren och hans familj skulle vara glada om 9-3 Aero hittade ett nytt hem i samhället. Han är i Saab centrum Bamberg till salu, och Ralf Muckelbauer gärna svarar på några frågor. Garanti och finansiering är inga problem.

Frågan är fortfarande varför ett så vackert och harmoniskt fordon säljs. Eftersom Saab 9-3 har visat sig vara en pålitlig långsiktig bil. Det har inget att göra med att Saab-entusiasmen skulle ha svalnat. Det är snarare en förändring av landskapet efter fyra års sportkläder. Eller snarare, flyttningen till ett lite större fyrhjulsdrivna fordon. Naturligtvis, från Saab. Eller har någon tvivlat på det?

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Saab Center Bamberg

En tanke också "Saab 9-3 Aero Turbo4"

  • Hoppas att om min 9-5 NG kommer i slutet, har den nu 150.000 KM, det finns också några bra erbjudanden så att vi kan fortsätta med en ny Saab.
    Eller kommer det att finnas några nya bilar som produceras i Trollhattan om några år?
    Jag hoppas det med hela mitt hjärta.

Kommentarer är stängda.