Saab 9-3 Griffin 2012

En vacker Saab 9-3 Griffin i diamant silver är till salu i Kiel nära Saab centrum. Med endast 18 (!) Kilometer på Speedometer igen en snabb ny bil. Var kommer alla från? Saab kommer inte bara att få mig att undra.

Saab 9-3 Griffin 2012 © 2014 saab centrumköl
Saab 9-3 Griffin 2012 © 2014 saab centrumköl

Eftersom det är mycket välutrustat. Navigation och Bluetooth är ombord, xenon ändå. Och han har de berömda Griffin-sätena med fullt läder och synliga sömmar. Jag gillar hela paketet - bättre än vad NEVS för närvarande erbjuder.

Det här är kättare, jag erkänner det och jag kommer inte att bli gillade för det i Trollhättan. Men - varför lyckades de inte installera ett integrerat handsfree-system, inte en eftermonteringslösning, i 2014-modellen? En funktion som många små bilar nu erbjuder i serie och som helt enkelt måste vara ombord. Och varför finns det ingen inbyggd navigering - populär bland frekventa förare? Vi vill inte ens prata om saknade dieselmotorer.

Den sista etappen av 9-3, som fortfarande utvecklades under GM-tider och 9-3 Griffin, som byggdes i litet antal under den korta Spyker-fasen, är förmodligen den mest framgångsrika versionen av alla.

Ja, och var kommer han ifrån? Saab 9-3 Griffin till salu hos Saab Zentrum Kiel kommer från Sverige, från administratörernas innehav. Ännu år efter produktionsslutet ger de överraskningar om och om igen när de oväntat släpper ut fabriksfräscha Saabs från mystiska salar till salu.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Saab centrumköl

14 tankar om “Saab 9-3 Griffin 2012"

 • blank

  mhh,
  Har inte Griffin den fula kromlås på dimljusen?
  Och avgasröret med dubbla rör (skottkärra), inte att det fortfarande är en "tinkered" -version.

  • blank

   Griffin-Aero hade aluminiumramen osv ... Precis som Aero hade dessa detaljer innan ...

  • blank

   Nå, här är de rätta experterna på vägen. 😉

 • blank

  Tom, jag var tvungen att se upp det självklart. Tyvärr, några saker glöms helt enkelt. Jag kom inte ihåg det här utseendet. Det sista GRIFFIN CV, som jag fick sitta i, hade läder utan kontrastinsatser och var i det vanliga, mjukare utseendet. Vem frigör precis fordonen?

 • blank

  ... men dessa spår ... har sätena uppgraderats från delvis till helt läder? På något sätt unikt. I vilket fall som helst skulle det vara fantastiskt att lära sig mer om fordonets bakgrundshistoria.

  • blank

   ... dessa spår ... det är Griffin Aero Trim. Är serien 2012 och ser riktigt skarp ut i originalet. Det finns ingen historia om fordonet i denna mening. Som skrivet finns det i vissa salar ett lågt tresiffrigt antal fordon av ett visst märke som jag skulle klassificera som färska från fabriken. Då och då släpper du något till salu ...

 • blank

  Tom, vilken typ av billigt läder använde du? Dessa ränder ser hemskt ut. Har någon fiskat läder som inte kan bearbetas ur behållaren de senaste dagarna? Det exakta ursprunget till fordonets tidigare liv skulle dock vara värt en historia ... Vad hände egentligen med de amerikanska bilarna som samlade damm och rostade i och framför lagret i USA ... ???

  • blank

   Nåväl, är högkvalitativt läder. I Natura mycket bättre än i bilderna.

 • blank

  För detta är NEVS 9-3 GM gratis. 🙂

  • blank

   Ja, VIN .. 175, väldigt, väldigt, tidigt. För snart, se Köpguide.

 • blank

  Väldigt söt! Jag föreställer mig 9-3 x med griffin look ... fantastisk!

 • blank

  Om 9-3 Griffin Diesel som erbjuds av Lafrentz också hade en automatisk växellåda, skulle jag verkligen fundera över ………

 • blank

  Vare sig 9-3x, sportcombis, cabriolet eller till och med 9-5 limousiner hålls gömda i dessa olycksbådande salar ...?

Kommentarer är stängda.