Saab 9-5 OG går elektriskt

Saker som händer i förhoppande lydnad för att behaga politiken har potential att vara skrymmande. Ett exempel kan ses på Chengdu Auto Show i september. Saab 9-5 OG, i Kina som Senova B70 på vägen, elektrifieras.

Senova B70 BEV
Senova B70 BEV

Saab hade aldrig planer på att förvandla den gamla plattformen - den kommer från ett förra årtusendet - till en elbil. BAIC gör det för att politik vill ha det. Uppgifterna är en besvikelse. De första parametrarna och spionbilder kan hittas på kinesiska webbplatser.

Senova B70 BEV, vars elmotor tillverkas av Peking Auto New Energy Automobile Corporation, ger 55 PS. Vikten av Saab 9-5 OG / Senova B70 BEV ges som 1.760 Kg. Om det möjliga intervallet var inget känt. Man kan inte förvänta sig smidighet och snabb körning och reaktionen i Kina motsvarar.

BAIC Senova B70 BEV
BAIC Senova B70 BEV

Vad som motiverar BAIC till denna konstruktion är tydligt. Senova B70 anses vara en inhemsk premiumprodukt som framgångsrikt har placerats mot utländska tillverkare. Tesla öppnar nu sina första butiker i landet, de rika övre klasserna är glada och det finns ingen produkt från Kina-produktion som kunde stoppa den. Kommentarer i forum och blogg är tydliga. En annan produkt utan mening, utformad för att vädja till politik.

Karriären hos Saab 9-5 OG i hans andra liv kommer inte att förringa det. Turbovarianterna säljer bra, BAIC saknar fortfarande rätt EV. I Trollhättan finns nu 4 prototyper, som borde ha rent elektriskt 200-kilometerintervall. Produktionen av serien, det sägs, från Sverige, kan börja när likviditetsproblemet korrigeras.

Under Alemdalensveckan 2014 på Visby krävde NEVS-presschef Östlund nyligen mer finansiering för elektromobilitet i Sverige. Ämnet Saab 9-3 EV är ännu inte tillgängligt. Att fortsätta

Text: tom@saabblog.net

 

 

3 tankar om “Saab 9-5 OG går elektriskt"

 • Vilken prestation är talet? Märkeffekt? Maximal prestanda? Du är redan medveten om att en Tesla Model S 69 kw har nominell effekt (det är i papper, inte den maximala effekten som vanligtvis kallas).

  Om NEVS 9-3 EV med en räckvidd på 200 km - tyvärr inte så imponerande när man tittar på 500 km av Model S ...

  • blank

   Oavsett om nominell effekt eller max inte är klar, finns det ingen data från BAIC än.

   • blank

    Hej tom

    Jag ville bara tacka för dina dagliga rapporter! Jag är också en av dem som tittar in här nästan varje dag och hoppas på goda nyheter.

    Förutom att ha en stark SAAB-hjärtslag i dig har du självklart också bakgrunden och de rätta källorna till hands. Med tanke på hur mycket tid det här måste kosta dig, också ett tack till din familj, som verkar villig att bidra med denna investering ;-))

    Håll upp det goda arbetet, även om tiderna verkar svåra.

    LG cabriote

Kommentarer är stängda.