En annan Saab 9-5 NG i samhället

En annan Saab 9-5 NG säkerställer tillväxt i samhället. Den svenska drömbilen såldes i Saabs centrum i Dortmund med låg körsträcka.

Saab 9-5 NG av Josef Zabel
Saab 9-5 NG av Josef Zabel

Den nya ägaren, ingen annan än Saab samlare Josef Zabel, har familjeband till Dortmund Saab-partnern, och så kom ytterligare en Saab in i hans omfattande bilportfölj. 9-5 NG, i den underbara färgen "fjordblå", är nu den dagliga Saab och ett snyggt, säkert fordon när det kommer till Hamburg till huvudkontoret för Triboron går. För att där ens Zabel, pensionär i den livliga pensionen, med festen.

Första bilderna visar det nya förvärvet med röda märken. Mer intressant än 9-5 är hallen i bilderna. Bakom den stora rullrullaren är en del av Saab-samlingen av Josef Zabel, som redan har förekommit i många rapporter. Jag var också en gäst för ett tag sedan och kunde ta en titt runt hallen en eftermiddag. En fantastisk lekplats för stora pojkar med bensin i deras blod! Eller för personer med Saab-viruset i avancerad fas.

En första titt på fordonets inventering kan ses på sidan av Josef Zabel kasta. En detaljerad rapport om den unika samlingen, de lilla berättelserna om fordonens historia, kommer på bloggen om några dagar. Från bloggteamet är en grattis till den nya Saab till Nedre Rhen!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Josef Zabel

5 tankar om “En annan Saab 9-5 NG i samhället"

  • Bra val, både när det gäller fordonet och Saab centrum. Jag kan starkt rekommendera Dortmunder själv!

  • Ja, det passar 9-5 NG. Grattis och alltid bra SAAB-flygning!

  • Ja, jag har känt honom i 14 år! Alltid trevlig, vänlig och jordnära. Har hjälpt mig i TÜV-frågor och med framgång. Se honom på det klassiska bilmötet med hans Saab-kompisar som också är bra. Tyvärr är han begränsad av sina dåliga sjukdomar, men det är en Powermann, och det med hans 67 år !!! Han går verkligen på bensinen överallt, och inte bara i sina fordon. Hattar av.

  • Mannen har smak! Saknar bara en Volvo 1800 ES! Annars finns allt där: Porsche, NSU RO 80, Aston Martin och så vidare och naturligtvis massor av SAAB!

Kommentarer är stängda.