Saab trolls turné Sachsen

Är det bra att ta en Saab 9-5 NG, ett fordon i kategorin 5 meter, på en orienteringsresa över smala, saxiska landsvägar? En spännande fråga, för att jag ursprungligen ville börja med en äldre Saab ...

Börja gratis 37. Troll Rally @ 2014 saabblog.net
Börja gratis 37. Troll Rally @ 2014 saabblog.net

Med 9-5 NG på Troll Rally

Helgen var dags för självförsök, den Saab vänner Erftkreis laddat upp till 37. Troll rally, omkring 35 fordon kom. På lördag morgon träffades en färgstark och glad Saab-troup i Radebeul. Efter detaljerad instruktion och mottagning av vägböckerna utökades turen till mer än 120 kilometer, bestående av tre steg. Efter att bilen byggdes startade vår 9-5 NG ganska mycket i början.

Resan gick genom Dresden landsbygden, rörde upprepade gånger staden, hade flera Elbe korsningar. Mellan frågorna måste lösas, vilket mestadels hade något att göra med saksisk historia. Eller bara original. Som frågan, vilken märklig blå sak är på höger sida av vägen. Nej, det var inte Aral bensinstation, även blå, men en blå vattenrutschbana som stod på vägkanten.

Efter den första etappen var vi - vän Achim, hans fru Johanna och jag - plötsligt ensamma på banan. Gick vi vilse eller tappade vi kontakten? Målet för den andra etappen, Lingnerschloss, som ligger på Loschwitz Elbhang, fört tydlighet. På något sätt hade vi lyckats ligga framför alla andra deltagare, milstolpe målet och samtidigt driva bort alla betygspunkter. Hur det kom var inte bara ett mysterium för oss. Synd att det inte fanns någon tid betyg!

Vem driver något sådant?

Organisationsteamet hade reserverat parkeringsplatser för deltagarna på Lingnerschloss. Vilket inte ville väcka entusiasm bland förare av andra märken. En Dresden Mercedes SUV -ägare sa då "... Saab - vem kör något sånt?" Ja, vem kör något sånt? På denna dag 35 lag, några mycket unga fans och även långvariga Saab-veteraner. Alla mycket trevliga, dels klubbmedlemmar, dels som vi på Troll Rally för första gången. En grupp som är så annorlunda som fordonen. Från Saab 96, Saab 900, 9000, olika 9-3 och 9-5 till de sista bilarna under 2011 års modell var allt representerat. Bland dem, som jag var särskilt glad över, två vackra Saab 9000 CC, som du nu ser väldigt sällan. Och Saab -trollen var mycket toleranta i helgen. En Saab är en Saab, är en Saab. Nedvärderande anmärkningar om modeller från GM -eran, som tyvärr fortfarande är dagens ordning vid vissa stammars bord, hördes inte under detta evenemang.

Efter ett litet hjärtligt mellanmål på slottsterrassen, med fantastisk utsikt över Elbe och Dresden, åkte vi till det sista avsnittet. Små, smala landsvägar, pittoreska byar ... 9-5 visade sig vara ett praktiskt fordon trots sin storlek, och Saab-körning var jättekul igen i helgen!

Och hur utför 9-5 NG detta?

Tillbaka vid startpunkten var det obligatoriskt gruppfoto med alla fordon senare på kvällen. Detta följdes av den gemensamma middagen och prisutdelningen av det 37: e trollrallyt, som vissa deltagare väntade ivrigt på. Hur gick det för oss? Bra, för vårt team med 9-5 NG kom in på en respektabel 6: e plats.

Dagen avslutades med samtalet Saab, som ibland måste ha varit väldigt mycket intensivt, för att vissa deltagare kom till sängs sent. 37. Troll rally var mycket roligt. Jag tror att jag talar i namn på alla Saab-troll, om jag vill tacka Elisabeth, Walter, Rolf och Allen, som har investerat så mycket arbete och hjärta i den här fantastiska Saab-händelsen! Och förstås Ralf Muckelbauer från Saab Zentrum Bamberg, som stödde rallyet.

Det fortsätter, 38. Troll rally av Saab vänner Erftkreis är redan i planering. I år 2015, Saab Trolls turnerar sedan Weser-Bergland. Saab fansen ser fram emot det idag!

Text och bilder: tom@saabblog.net

 

11 tankar om “Saab trolls turné Sachsen"

 • blank

  "... Saab, vem kör något sånt?" - Den som inte vill ha en Mercedes. 😉

  • blank

   Baserat på LBS -annonsen som kördes för några år sedan: "Mercedes ... hur coolt."

 • blank

  Hej från Sachsen,
  Ja det var kul i Elbe Valley igen. Först och främst säger vi tack till den stora organisationen av rallyet. Vi var där för första gången i en rally och vi måste säga att vi ska göra det igen. Vi hade mycket roligt att läsa landskapet

  Många uppriktiga hälsningar från Sachsen

 • blank

  Mitt svar till Mercedes -föraren hade varit: "Tja, människor som vill njuta av bilen länge men inte rostar!"
  Tro, jag tar nästa tur med mig

  • blank

   Tja ... för att vara ärlig har SAAB också några problem med rost, så gå inte för hårt direkt. Men kanske människor som inte kan definiera sig bara med den tjockaste företagsbilen.

   • blank

    Jag tror att en person som ställer sådana frågor definitivt borde fortsätta att köra en Mercedes ...

 • blank

  Mitt tips till Mercedes-föraren: kik och titta - då ser han vem som kör något liknande. Man, man, man ... de enklaste sakerna kan inte göras 🙂 Är doftautomaterna som Mercedes nu installerar så friska?

  Det ser åtminstone ut som en trevlig helg ... du gillar att trolla runt.

  • blank

   Nu, nu! :-))

  • blank

   På sin fråga kunde du också ha svarat, personer med giltigt körkort !!

  • blank

   Jag hoppas bara att doftdispenserna inte matas med existerande urea i vissa modeller! ;-)))

 • blank

  Trollrallyet var bra, gott väder, vackert landskap, trevliga människor och för att inte tala om bilarna från 96 till 9-5 NG. Var annars kan du se en sådan bandbredd. Tja, en sonn saknades såväl som 99er, så det finns fortfarande potential för förbättringar.
  Efteråt maten tillsammans och många bensinsamtal, det är bara en del av det. Stämningen var riktigt bra, oavsett vilken serie ägarna kallar sig själva, de lyckades följa med de andra. Vi är alltid glada att delta i denna samling av Saab-vänner.

Kommentarer är stängda.