Saab-produktionen vilar till KW 33

Inga överraskningar efter jobbet från Trollhättan! Produktionsstoppet som ursprungligen planerats för 4-veckor ska förlängas till sommarlov. Produktionstiden når då åtminstone i 33. KW.

SAAB-produktion på NEVS @ 2014 saabblog.net
SAAB-produktion på NEVS @ 2014 saabblog.net

"Saab -produktionen kommer att börja tidigast i vecka 33, då borde vi också veta hur vår situation kommer att se ut i framtiden", sa NEVS presschef Mikael Östlund idag till den svenska radiostationen P4 Väst. Snabba lösningar, som ursprungligen tillkännagavs, ser annorlunda ut. Det hängande spelet om NEVS framtid kommer därför inte att sluta snabbt och kommer att fortsätta i några veckor till. Okej, låt oss vara ärliga, vilken av läsarna trodde på 4-veckors paus?

Inte ett bra scenario för de anställda under semesterperioden. Men det här är den enda goda nyheten i slutet av dagen, deras junilön bör säkras, som Ronnie Hermansson från Union Union tillkännagav idag till Sveriges Radio.

Som tidigare kommenterar NEVS inte de pågående förhandlingarna. Pågående diskussioner med Mahindra och Dongfeng har inte heller bekräftats av något annat parti idag, även om flera källor har rapporterat dem.

Text & bild: tom@saabblog.net

 

8 tankar om “Saab-produktionen vilar till KW 33"

 • blank

  Har eponymerna för den nya plattformen eventuellt klargjorta förmågor?
  Det verkar vara Saabs öde att stiga om och om igen som fenixen från asken ...

 • blank

  Jag inser långsamt varför den gamla 9-3 sattes på igen -> den skulle bara göra något och röka skorstenarna igen. En dum idé, eftersom många SAAB-vänner väntar på nya fordon. I slutändan hade det varit bättre att slutföra strategin först, dvs att hitta PÅLITLIGA, globala partners som du kan dela plattformen med så att kvantiteterna är rätta. Men i slutändan kan ingen se igenom dessa ogenomskinliga affärsmetoder. Åtminstone detta sätt har gett vissa en ny SAAB. Om jag konverterar alla kostnader för NEVS till bilar, kostar var och en förmodligen cirka 250.000 XNUMX euro att tillverka.

  • blank

   ... det hade varit bättre att sälja till Mahindra direkt, enligt Spyker. Varför NEVS vann budet är fortfarande ett mysterium för mig.

   • blank

    Tydligen gav Mahindra då ett sämre eller inget konkret bud?
    Om något ska fungera då någon verkligen vill låta lite pengar flöda och framför allt KAN verkligen göra det och göra det. Vi hade verkligen tillräckligt med meddelanden.

    • blank

     Det kan ha varit så - tyvärr är förhandlingarna med konkursadvokaterna till stor del bakom stängda dörrar och vi kan bara gissa vad orsaken var.

     Nu när "butiken" är i full prakt (inklusive den nästan färdiga PHOENIX -plattformen), kommer den nuvarande ägaren förhoppningsvis att tala eller förhandla med några seriösa potentiella investerare för att vara på den säkra sidan - att bara lita på M&M skulle vara lite riskabelt med tanke på avvikelser vid den tiden (om M&M alls finns).

     Under vissa omständigheter kommer en seriös investerare snart att spela in som ingen har förväntat sig. Startpositionen är helt annorlunda än under Spyker och det finns så kallade djupa fickor över hela världen - så det är fortfarande spännande.

 • blank

  Även om det upprepas om och om igen, gjorde GM ett bra jobb i början. Utan GM hade SAAB inte fått en så bra, nästan perfekt bil som 9/5 vid denna tidpunkt. Ingen var intresserad av företaget då, även de gamla ägarna som Wallenbergs var på avstånd. Men allt är och kommer att misslyckas på grund av den slöa svenska naturen och den föreskrivna välgörenheten.
  Tänk bara på den tidigare SAAB-fabriken i Malmö - världens mest effektiva bilverk. Ingenstans var sjukfrekvensen så hög och ingenstans byggdes så få bilar per anställd. Det fungerade inte och det kommer inte heller att fungera i framtiden.
  Dagarna för de geniala ”hobbyisterna” kring Gunnar Ljungström och Sven Otterbeck är förbi - och de kommer aldrig tillbaka. (Bullerbü brann ner för länge sedan)

  inget brott!
  Gallix

 • blank

  Okej, om en köpare inte kan hittas snabbt som förstår bilindustrin, så är det allt. Det är synd, faktiskt, denna start kunde inte förneka en viss charm hos den svenska skjortärm. Kardinalfelet begicks mycket tidigare: Den dag då GM: s deltagande i Saab bestämdes började begravningsklockorna att ringa ...

  • blank

   Utan GM skulle Saab ha varit historia sedan mitten av 90-talet ... även om kvaliteten blev värre och sämre med införandet av GM.

Kommentarer är stängda.