Piloter ville ha 2014 Kiel

Saabs hjärta slog särskilt hårt i norr i helgen. Mer och mer gäller: Saab är det som ligger precis utanför dörren eller - i det här fallet - i Kiel Saab-zonen.

Saab Zone Kiel @ 2014 saabblog.net
Saab Zone Kiel @ 2014 saabblog.net

”Pilots wanted 2014” startade på fredagen med incheckningen av de första Saab-piloterna och en sommargrill på kvällen. På morgonen hade organisationsteamet genomfört ”Saab-välkomstpaket” för deltagarna, sponsor Triboron Informationsbåden byggdes och konstnären Alexander Heger förberedde sin utställning av nordisk Saabkonst.

Nästa dag, i bästa väder, stod 35 Saab 9-5 NG, inklusive 8-sportstrumpor, till frukost efter frukost Saab centrum Kiel redo för utgången. Katrin och Markus Lafrentz hade utarbetat en färdbok för Saab-besättningen för mer än 50-kilometerkörningen genom Kielområdet. I 5-grupper skickades Saaberna till spåret runt middagstid.

Min 9-5 NG fungerade som ett pressfordon och jag hade en med mig Orio Germany GmbH VD Jan-Philipp Schuhmacher är en framträdande navigatör ombord. Med det ambitiösa press- och fotolaget i baksätet gick det på turnén. Först på flygfältet i riktning mot olympiska centrum, sedan på små sidor vägar. Fantastiska synpunkter gav möjlighet till en fotografering, och den färgstarka Saab-truppen från olika länder lockade turister och lokalbefolkning uppmärksamhet.

En oplanerad mellanlandning gjordes vid Gut Wulfshagen som inte fanns i vägboken och fler och fler 9-5 NG samlades i herrgården utan föregående överenskommelse. Medan vissa redan körde rullade nästa stora Saabs in på gården, och vi hade mycket kul. En liten färja som passerar Kielkanalen fortsatte i riktning mot Kiel, och efter ungefär en och en halv timme var utgången, som vårt team slutförde utan fel, tyvärr över.

Själva spåret var så gillat (igen kudos till Katrin och Markus!) Att inte några deltagare på eftermiddagen körde spåret för andra gången. Gradvis samlades fordonen på gården, som endast reserverades för de sista stora sedanserna och stationvagnarna från Trollhättan. Det var kaffe och tårta, atmosfären var avslappnad och avslappnad, en del festivals känsla var märkbar. Situationen i Sverige var en fråga, men mer på sidan. Viktigare är det som förbinder, hjärtat som slår för varumärket, det internationella samfundets vänskap bland varandra.

Saabdagen i Kiel slutade mycket för tidigt med en middag tillsammans. Medan de flesta deltagarna återvände hem nästa dag hade några fans ännu inte fått nog Saab Feeling. De drar nytta av att vara så höga i norr och fortsatte att resa mot Trollhättan.

Vad är kvar av de två dagarna i Kiel Saab-zonen? Bortsett från det faktum att vem inte var där, missade något bra. Å ena sidan är insikten att människor ens är beredda att boka en nordatlantisk flygning för 24 timmar av Saab-stil i Tyskland! Då reser vi med oss, firar, njuter av det goda Kiel-ölet och går tillbaka till jobbet på den amerikanska östkusten på måndag.

Å andra sidan är säkerheten att land och språkgränser inte existerar när det gäller vår Saab-passion. Den där vinner vänner, av kärleken till det lilla bilmärket från Trollhättan. Det är inte litet i vår tid!

Slutligen ett stort tack till alla som möjliggjorde “Pilots wanted 2014” och utan vilka vi aldrig kunde ha tagit fart på Saabs sightseeingflyg i Kiel. Till familjen Lafrentz, som ännu en gång har gett oss gästfrihet och generöst tillgodosedde oss alla. Till Orio Germany GmbH, som också sponsrat oss generöst igen i år Triboron Tyskland. Och slutligen till Till med sin CardyourCar Shop, som liksom vår fanbutik också såg till att "Välkomstpaketen" för deltagarna var lite fylligare.

Fler bilder av “Pilot wanted 2014” från vårt fototeam kommer snart att publiceras på vår händelsesida.

Text och bilder: tom@saabblog.net

13 tankar om “Piloter ville ha 2014 Kiel"

 • Hi Tom,
  Det var en fantastisk Saab-händelse - tack så mycket för ditt engagemang och engagemanget från familjen Lafrentz! Tanja och jag tyckte mycket om det och gick iväg med precis rätt anda för vår korta resa till pilgrimsplatserna i Trollhättan.

  Vi ser fram emot att se alla vi träffade igen i Saabisk anda - tack så mycket!

  Hälsningar
  max

 • Med ett sådant tillfälle (som möter nya fordon), som faktiskt är unikt i den här formen, var broar till andra länder och federala stater och kommer att bli slagna, att träffas tillsammans, för att diskutera SAAB, att utbyta åsikter över länder och språk, för att utbyta åsikter och många få ny information om andra länder och SAAB. Men också att bygga kontakter och vänskap över långa avstånd.

  Så trots "obesvarade frågor om framtiden för SAAB" finns det fortfarande anledning att se förhoppningsvis in i vårt varumärkes framtid - kanske ett möte, vilket skulle vara bra. 95 NGs stora fordon i alla färger och utrustning var en fest för ögonen!

  Erkännande, respekt och tack till arrangörerna av SAAB-NG-mötet i Kiel, särskilt ett särskilt tack till familjen Lafrentz och medarbetare, utan vars åtagande detta möte inte skulle ha varit möjligt.

  Men också tack och uppskattning till alla som har bidragit med sitt personliga engagemang och mestadels med familjestöd, från USA !!! Norge, Sverige, Holland och precis som jag från Schweiz, för att komma till mötet speciellt och att ha gjort detta möte - till något unikt !!

  Med Saabian hälsningar

  Joachim

  • Joachim, det var ett fantastiskt möte i Kiel! Min familj och jag vill träffa dig igen i framtiden. Vi är på semester i Tyskland och Österrike i sommar, där vi besöker Friedrichshafen vid gränsen till Schweiz (vi är Zeppelin-fans :). Då kanske vi åker på en dagsutflykt till Schweiz? Bor du långt från Friedrichshafen / Bodensjön? Skicka mig ett mejl på tbaat “at” hotmail “dot” com. MfG Torgeir, Yuni, Marie & Edward.

 • Hmm, jag kommer in i humöret för 9-5 NG :-). Frestelsen är stor 😉

  • .. ge det till henne, du kommer inte ångra det! 😉

   ... från oss också en stor komplimang till arrangörerna och ett stort tack för den fantastiska tiden i Kiel!

 • Trevliga bilder och uppenbarligen en trevlig Saab-helg med 9.5 NG.

  Låt oss hoppas att produktionen av 9.3 börjar snart igen, så att det så småningom blir en NG :-).

  • Låt oss hoppas att tillsammans med Mahindra snart börjar produktionen av olika SAAB-modeller och framförallt en större 5-dörrklädselmodell i programmet PHOENIX-serien ingår !!!

 • Hi Tom
  Som ägare till olika årgångar är jag alltid på möten hos andra fordonstillverkare.
  De (förhoppningsvis) årliga mötena i Kiel är unika vad gäller deltagarnas värme och solidaritet över social status och nationella gränser.
  Lafrentz-familjens och deras anställdas engagemang ligger också långt utanför ramen för en "reklamåtgärd" ...
  För den här helgen vill jag och Petra tacka dig igen, samtalen och vänskapen är ovärderliga.
  Håll andan vid liv !!
  Mechnanicus

 • Du är nästan avundsjuk på att inte ha en 9.5. Fantastiska bilder, var definitivt två dagar fulla av entusiasm för Saab. Men det kan också göra dig ledsen att bilarna inte "lyckades" fylla på gatorna.
  Den vita är definitivt du Tom.

  Ha en trevlig vecka, låt oss se vad hon tar med Saab.

 • Även fyrbensvän Pedro älskar Saab, som du kan se på bilden utan tvekan 🙂

 • Hi Tom,

  Tack så mycket för Saabisthelgen.

  Det var en stor upplevelse för oss att lära känna alla dessa trevliga människor.

  Särskilt tack till dig och hela familjen Lafrentz och familjen Lafrentz.

  Särskilt Katrin, Markus, Micha och Merle.

  Redan i receptionen hade vi känslan att känna alla närvarande under en lång tid och ser fram emot vårt nästa möte.

  …tack igen.

  Vänliga hälsningar…

  Merve & Bora Albayrak

 • Hej Tom!
  Det var en bra helg! Perfekt allt runt - från organisationen till vädret. Ett stort tack till er alla som gjorde det möjligt!
  Vänliga hälsningar, Janni, Olli - och Pedro 🙂

Kommentarer är stängda.