Fler Saab Service Centers

En positiv utveckling, som påverkar vårt dagliga liv med Saab, ska rapporteras för Tyskland och Österrike. Förutom de traditionella Saab servicecentralerna introduceras en ny, ytterligare lokaliseringstyp.

Saab Service © 2014 saabblog.net
Saab Service © 2014 saabblog.net

I den närmaste framtiden kommer det också att finnas "Saab Parts Center" vid de tidigare baserna. Med tillstånd av ytterligare partners som har tillgång till de ursprungliga Saab reservdelarna från Nyköping kan befintliga luckor stängas på Saabs servicekarta.

De nya kontrakten erbjuder speciellt små, dedikerade workshops med Saab erfarenhet av att officiellt driva logotypen och lanseras med en "Parts Center" -variant i Saabs värld. För oss är Saab-föraren en vinnare, för i vissa regioner är servicenätet mycket tunn och behöver förstärkning. Biljetten som "Saab Parts Center" ska lösas på gynnsammare villkor än tidigare, till skillnad från att det erbjudna erbjudandet från Orio AB är begränsat, och vissa moduler i servicekatalogen är avgiftsbelagda.

Det fullständiga paketet av stöd av Orio Germany GmbH i marknadsföring och service fortsätter bara att njuta av "Saab Service Center".

Det nya "Saab Parts Center", som har försäkrats i Eschborn, kommer inte att konkurrera om det etablerade "Saab Service Center". En tydlig optisk differentiering i söksystemet på den officiella hemsidan kommer att fortsätta att skilja mellan "Saab Service Centers" och "Saab Parts Centers" i framtiden. Bemyndiganden utförs endast där områden är lediga och det finns ingen partner i området. Inledande samtal och etablering av "Saab Parts Centers" är redan på gång.

Det finns en hel del bra Saab-skruvdragare på landsbygden och i de områden som är vita fläckar på Saab-kartan. För dem var inträde i ett servicekontrakt på grund av höga hinder svårt. För dessa företag erbjuder den nya modellen möjligheten till officiell registrering.

Det eliminerar också dilemmaet för att erbjuda Saab-tjänster, men kan inte trycka på någon Saab-stämpel värderad av kunden i serviceboken. Dessutom erbjuder den fördelen över Saab site att hitta och köp av original reservdelar. Den officiellt godkända Saab-logotypen på verkstaden är en uppgradering för alla affärer och kan användas främjande. Och kanske, om NEVS har löst de kommande problemen, kan det vara ingången i Saab-framtiden.

Text & Bild: tom@saabblog.net

17 tankar också "Fler Saab Service Centers"

 • Mycket bra nyheter! Fler workshops är brådskande, även om mina fortfarande är lojala mot SAAB!

 • Goda nyheter och HOPE för SAABians som bor i området, kanske igen "på plats" med "gamla" partners.
  60 Km Att komma till SAAB-Werkstadt är irriterande
  Välkommen tillbaka!

 • 60-70 eller till och med upp till 150 km är tyvärr för närvarande "regel" ...
  Jag skulle också vilja ha en tillförlitlig kontaktpunkt i närheten.

  Men åtminstone "fler människor" verkar upptäcka sin "kärlek" för SAAB vid denna tidpunkt. På min plats i byn går det uppenbarligen åtminstone 3-4 "nya" SAABS under de senaste veckorna / månaderna (inklusive en vacker SC Aero). 🙂

  • Liknar oss, du kan säga att min SAAB gör en comeback. Varje månad finns det några

 • Det låter väldigt bra, till exempel jag har haft mycket bra erfarenheter med min lokala Saab-återförsäljare / skruvmejsel, men han är inte en av Saabs officiella återförsäljare vid den tiden och kommer inte att bero på kraven i Showroom etc. ...... men han vet Hantera Saab-fordon och kan reparera dig. Har inte gjort bra erfarenheter med de stora Saab-återförsäljarna i statens huvudstad.
  Eftersom de alltid förändras och lägger ditt fokus på dina andra märken

 • Positiva nyheter, men jag tror att alla av oss som redan har succumbed till Saab-viruset i några år sedan länge hittat "hans" verkstad. Jag kör även 140 KM (envägs) för min Aero, eftersom min 9-5 levererades där och får inspektion varje år. Checkboken är således durchgestempelt konsekvent hos en återförsäljare. Verkstadsmästaren, säljaren vid den tiden, alla välbekanta ansikten, en välbekant atmosfär som hade växt i åratal. Men det skulle vara bekvämt om du snabbt byter eller liknande. kunde komma nära. Därför måste varje verkstad med tillgång till Saab-delar välkomnas. Men jag lämnar fortfarande mekaniken som jag har förtroende för att skruva på bilen. Otroligt var erfarenheterna från det förflutna med så många GM multi-brand ...

  • Absolut godkännande. Lyckligtvis har vi ett bra utbud av verkstäder här i Hannover. Du väljer den som passar din modell bäst. Vissa känner till den gamla 900er, andra 9-3 I + II och 9-5 I-modellerna bättre.
   Förresten var det för ungefär fem år sedan: Min verkstad, som ser efter min 9-3 I + II, hade mer kundinflöde än den lokala Opel-återförsäljaren, som Saab bara har förresten.
   Vad intresserar mig för den "riktiga" Saab-återförsäljaren, om tjänsten är sämre där. Hur som helst, det finns inga garantier eller goodwill längre, även om 9-3 II Cabriolet topplådorna fortsätter att rosta.

   • Uiii ... det skulle intressera mig !!!!
    Hannover skulle vara väldigt mycket rätt för mig - men det finns ingen aktuell verkstad (en av våra gamla Saabs som vi en gång hade från återförsäljare på "Old Airport").

    • Till mac9-5: Jag vet inte om jag kan rekommendera workshops här, eftersom den inte nämnda kan då ignoreras / ignoreras. Om det är ok för Tom så ringer jag bara några i och runt Hannover, annars tar jag bort mitt inlägg.

     Personligen känner jag Finke i Laatzen (för 9-3 + 9-5), verkstadschefen Malek kommer fortfarande från den gamla flygplatsen.
     Scania är mycket kunnig för de mycket gamla modellerna 96, 99, 900 och 9000 i Stania i Eime (Hans Stania). Det gör också motorreparation, jag var där med min 96er.

     Jag har inte varit där än, men många Saab-bilister från området Brunswick till Harz i Stephan i Vienenburg. Om jag hade en mycket modern Saab-modell (9-3X, 9-4X, 9-5 II), skulle jag gå dit eftersom Bamberg är för långt.

     Tillbaka till Hannover finns det några förare av äldre modeller som 900-1-kunder på Guhn i listan eller på Vergölst i Stöcken (Master Witte). Sedan finns det Neustadt am Rübenberge KK-bilteknik med mycket Saab-upplevelse.

     Och nej, jag får inga pengar för några rekommendationer, min oro handlar bara om att ge min information om workshops i och runt Hannover. Alla gör sedan sina egna upplevelser tack, jag utesluter inget ansvar.

     • Det är förstås ok

 • I denna katastrofala situation i Thüringen. Vänligen gör något !!!

 • Nevs går inte till sina kunder. Tyvärr är detta ett ledsen enskilt fall. En skräck i Styria. Inte en enda Saab-återförsäljare längre. Hundratals mil är att köra hela tiden. Långsamt men säkert ointressant.

 • Kommer det då vara ett stativ med en gryphonlogo under NEVS (som visat), eller är det över? Registreringsvärdet med den enkla nya SAAB-bokstaven på en svart cirkel är helt annorlunda än den för griffinsymbolen.

  • Vad har den gamla logotypen att göra med NEVS? Nevs är ännu inte representerad på den tyska marknaden, så det finns ingen ny logotyp. När tiden kommer, kommer logotyperna med Griffin gradvis att försvinna.
   Det är precis som sakerna är.

   • Korrekt. Vi har två "parallella världar": för partners av Orio AB är användningen av Saab Griffin tillåtet, inte med NEVS. Alla Saab-partner i Tyskland och Österrike är partner i Orio AB, inte av NEVS.

 • Och det är där kaninen är i peppar! Det är Orio och inte NEVS !!

 • Okej, det beror på - och Orio AB har fortfarande tillstånd / användningsrättigheter för griffin-logotypen? Således reklampyloner etc. då kaemen med detta?

Kommentarer är stängda.