Fler Saab Service Centers

En positiv utveckling, som påverkar vårt dagliga liv med Saab, ska rapporteras för Tyskland och Österrike. Förutom de traditionella Saab servicecentralerna introduceras en ny, ytterligare lokaliseringstyp.

Saab Service © 2014 saabblog.net
Saab Service © 2014 saabblog.net

Inom en nära framtid kommer det också att vara "Saab Parts Center" vid de tidigare baserna. Med tillstånd från ytterligare partners som har tillgång till de ursprungliga Saab-reservdelarna från Nyköping, kan befintliga luckor på Saabs servicekarta stängas.

De nya kontrakten erbjuder små, dedikerade workshops med Saab-erfarenhet, särskilt möjligheten att officiellt använda logotypen och lansera en "Parts Center" -variant till Saab-världen. Detta är en tillgång för oss Saab-förare, för i vissa regioner är servicenätverket väldigt tunt och behöver förstärkas. Inträdesbiljetten som ”Saab Parts Center” kan köpas under mer gynnsamma förhållanden än tidigare. I gengäld är det erbjudande som Orio AB tillhandahåller begränsat och vissa moduler i tjänstekatalogen är avgiftsbelagda.

Det fullständiga paketet av stöd av Orio Germany GmbH inom marknadsföring och service är det bara ”Saab Service Centers” som fortsätter att njuta av.

De nya "Saab Parts Centers", som säkrats i Eschborn, kommer inte att tävla med de etablerade "Saab Service Centers". En tydlig, optisk differentiering i sökningssystemet på den officiella webbplatsen kommer också att hjälpa till att skilja mellan "Saab Service Centers" och "Saab Parts Centers" i framtiden. Tillstånd utförs endast där områdena är lediga och det inte finns någon partner i området. Inledande samtal och etablering av ”Saab Parts Centers” pågår redan.

Det finns en hel del bra Saab-skruvdragare på landsbygden och i de områden som är vita fläckar på Saab-kartan. För dem var inträde i ett servicekontrakt på grund av höga hinder svårt. För dessa företag erbjuder den nya modellen möjligheten till officiell registrering.

Det eliminerar också dilemmaet för att erbjuda Saab-tjänster, men kan inte trycka på någon Saab-stämpel värderad av kunden i serviceboken. Dessutom erbjuder den fördelen över Saab site att hitta och köp av original reservdelar. Den officiellt godkända Saab-logotypen på verkstaden är en uppgradering för alla affärer och kan användas främjande. Och kanske, om NEVS har löst de kommande problemen, kan det vara ingången i Saab-framtiden.

Text & bild: tom@saabblog.net

17 tankar om “Fler Saab Service Centers"

 • blank

  Okej, det fungerar - och Orio AB har fortfarande behörighet / användningsrättigheter för griffinlogotypen? Så att reklamstolparna etc. kommer med den här?

 • blank

  Och det är där kaninen är i peppar! Det är Orio och inte NEVS !!

 • blank

  Kommer det då vara ett stativ med en gryphonlogo under NEVS (som visat), eller är det över? Registreringsvärdet med den enkla nya SAAB-bokstaven på en svart cirkel är helt annorlunda än den för griffinsymbolen.

  • blank

   Vad har den gamla logotypen att göra med NEVS? Nevs är ännu inte representerad på den tyska marknaden, så det finns ingen ny logotyp. När tiden kommer, kommer logotyperna med Griffin gradvis att försvinna.
   Det är precis som sakerna är.

   • blank

    Korrekt. Vi har två ”parallella världar”: För partners i Orio AB är användning av Saab Greif (fortfarande) tillåten, med NEVS inte. Alla Saab-partner i Tyskland och Österrike är partner till Orio AB, inte NEVS.

 • blank

  Nevs närmar sig inte sina kunder, vilket tyvärr är en isolerad incident. En skräck i Steiermark. Inte en enda Saab-återförsäljare längre. Hundratals kilometer måste köras kontinuerligt. Långsamt men säkert inte intressant.

 • blank

  I denna katastrofala situation i Thüringen. Vänligen gör något !!!

 • blank

  Positiva nyheter, men jag tror att alla av oss som har varit beroende av Saab-viruset i några år har sedan länge hittat "hans" verkstad. Jag kör till och med 140 KM (enkel resa) för min Aero eftersom min 9-5 levererades där och får sin inspektion varje år. Checkhäftet stämplas således konsekvent hos en återförsäljare. Verkstadsarbetaren, dåvarande säljare, alla kända ansikten, en bekant atmosfär som har vuxit genom åren. Det skulle dock vara användbart om du snabbt kunde byta strömbrytare eller något liknande. kunde komma nära. Därför är varje workshop med tillgång till Saab Parts välkommen. Men jag låter fortfarande bara den mekanik jag litar på jobba på bilen. De tidigare erfarenheterna med vissa GM-bås med flera varumärken var för dåliga ...

  • blank

   Absolut godkännande. Lyckligtvis har vi ett bra utbud av verkstäder här i Hannover. Du väljer den som passar din modell bäst. Vissa känner till den gamla 900er, andra 9-3 I + II och 9-5 I-modellerna bättre.
   Förresten var det för ungefär fem år sedan: Min verkstad, som ser efter min 9-3 I + II, hade mer kundinflöde än den lokala Opel-återförsäljaren, som Saab bara har förresten.
   Vad bryr jag mig om den “riktiga” Saab-återförsäljarens stämpel om tjänsten där är sämre. Det finns inga fler garantier eller goodwill i alla fall, även om de konvertibla toppfacken i 9-3 II-konvertiblerna fortsätter att rosta.

   • blank

    Uiii ... det skulle intressera mig !!!!
    Hannover skulle vara väldigt, mycket rätt - men känner inte till någon aktuell verkstad (vi hade en gång en av våra gamla Saabs från återförsäljare på den "gamla flygplatsen"). 🙁

    • blank

     Till mac9-5: Jag vet inte om jag kan rekommendera workshops här, eftersom den inte nämnda kan då ignoreras / ignoreras. Om det är ok för Tom så ringer jag bara några i och runt Hannover, annars tar jag bort mitt inlägg.

     Personligen känner jag Finke i Laatzen (för 9-3 + 9-5), verkstadschefen Malek kommer fortfarande från den gamla flygplatsen.
     Scania är mycket kunnig för de mycket gamla modellerna 96, 99, 900 och 9000 i Stania i Eime (Hans Stania). Det gör också motorreparation, jag var där med min 96er.

     Jag har inte varit där än, men många Saab-bilister från området Brunswick till Harz i Stephan i Vienenburg. Om jag hade en mycket modern Saab-modell (9-3X, 9-4X, 9-5 II), skulle jag gå dit eftersom Bamberg är för långt.

     Tillbaka till Hannover finns det några förare av äldre modeller som 900-1-kunder på Guhn i listan eller på Vergölst i Stöcken (Master Witte). Sedan finns det Neustadt am Rübenberge KK-bilteknik med mycket Saab-upplevelse.

     Och nej, jag får inga pengar för några rekommendationer, min oro handlar bara om att ge min information om workshops i och runt Hannover. Alla gör sedan sina egna upplevelser tack, jag utesluter inget ansvar.

     • blank

      Det är förstås ok

 • blank

  Det låter väldigt bra, jag har till exempel haft mycket bra erfarenheter med min Saab-återförsäljare / skruvmejsel på plats, men han är inte en av de för närvarande officiella Saab-återförsäljarna och kommer inte att vara på grund av kraven i utställningsrummet etc. känner till Saabs fordon och kan reparera dem. Jag har inte haft några bra erfarenheter med de stora Saab-återförsäljarna i huvudstaden.
  Eftersom de alltid förändras och lägger ditt fokus på dina andra märken

 • blank

  60-70 eller till och med upp till 150 km är tyvärr för närvarande "regeln" för mig ... 🙁
  Jag skulle också vilja ha en tillförlitlig kontaktpunkt i närheten.

  Men åtminstone fler människor verkar "här" för att upptäcka sin "kärlek" till SAAB. I min plats har åtminstone 3-4 “nya” SAABS uppenbarligen kört runt de senaste veckorna / månaderna (inklusive en trevlig SC Aero). 🙂

  • blank

   Liknar oss, du kan säga att min SAAB gör en comeback. Varje månad finns det några

 • blank

  Goda nyheter och HOPP för SAAB-invånare som bor i området, att eventuellt känna "gamla" partners "på plats" igen.
  60 km till SAAB fabriksstad är irriterande 🙁 (även om alla anställda är engagerade där !!!).
  Välkommen tillbaka!

 • blank

  Mycket bra nyheter! Fler workshops är brådskande, även om mina fortfarande är lojala mot SAAB!

Kommentarer är stängda.