Första Saab 9-3 Aero NEVS i Nederländerna

Den första 6 som tillverkats av NEVS Saab 9-3 Aero sedans har anlänt till Nederländerna. Importen ägde rum på initiativ av Saab-återförsäljare i Arnhem, Apeldoorn, Eindhoven och Utrecht.

Saab 9-3 Aero MY 2014 i Apeldoorn
Saab 9-3 Aero MY 2014 på Saab Apeldoorn

För Saab-partnerna som har överlevt service och reparation på tiden utan nya bilar, är importen ett välkommet tillskott till den dagliga verksamheten. När produktionen i Trollhättan återupptas planerar den att ta med sig fler Saab-sedaner till Nederländerna.

Nederländerna är traditionellt en stark marknad för det svenska varumärket. Saab anses vara ett alternativ till de tyska bilmärken. Priset på ett nytt Saab 9-3 Aero sedan modellår 2014 är dock skrämmande högt. Återförsäljare vill ringa mellan 50 - till 55.000,00 € för den kompakta sportsålen. Som jämförelse måste sverige i Sverige betala runt 20.000,00 € mindre.

För det höga slutpriset är ansvarig för en absurd hög skatt till statskassan. Miljökatten "bpm" kan vara upp till 42.5% av det nya bilvärdet och beror på miljöbeteende och listpris plus fabriksinstallerade tillbehör.

Saab fans från Nederländerna kan få de nya bilarna från Sverige till återförsäljare och på Concours d'Elegance, Het Loo Palace i Apeldoorn på 21. och 22. Beundra juni.

Text: tom@saabblog.net

12 tankar också "Första Saab 9-3 Aero NEVS i Nederländerna"

 • Låt oss se hur snabbt de säljs till priset.

 • Vad är användningen av NEVS pengar går ut och då kommer ingenting ... ..

 • Kommer fordonen att säljas billigare om de direkt exporteras? Nästan som en ny bil i EU?

 • Så två av de sex bilarna som importerats till Nederländerna har redan sålts. Man måste veta att i Nederländerna utöver den högre mervärdesskatten (nu 21 procent) också en slags luxusskatt (BPM) debiteras. Åtminstone delvis var fordonen tydligt korta (dagslys) redan godkända i Sverige. Jag tittade på den nya 9-3 under helgen. Jag tyckte verkligen om bilen, det materiella utseendet var bättre än min 9-3-upplevelse med MY 06 (Werkstattersatzwagen för min 9-5). Tyvärr är det för tillfället ingen soltak tillgängligt. Jag skulle inte vilja göra utan det. Jag rekommenderar verkligen Saab Apeldoorn. GF tar mycket tid och i utställningen finns också en vacker 96 och en son och ett 9-4X panoramatak för att beundra. Jag kan bara rekommendera, mycket trevligt, dedikerat och kompetent!

 • 2014 9-3 kostar runt € 65.000, - ... i Norge.

 • Om € redan jämfört, snälla också de av konkurrenterna! (För fullständighetens skull!)
  Olika länder, olika skattesatser. Det har alltid varit så. Den intresserade kunden kommer att finna sin väg till SAAB ... ..The artikeln är definitivt en positiv signal i tvetydiga tider. Tack Tom!

 • Ja, tack för informationen, som är väldigt positiv! Mitt omnämnande av det norska priset var inte ett klagomål som SAAB är för dyrt. Det är värt priset om du jämför med andra alternativa typer av individualistiska bilar. Jag hoppas att allting fungerar och att de sex SAAB-kunderna hittar sina kunder i Nederländerna, och att det inte blir det sista.

 • Låt oss se om det fungerar bättre än i Sverige. Det finns bara 18 nya bilar har sålts till privatpersoner

  • Sakerna kommer att bli mycket bättre i Sverige om den nya mede ägaren är fast etablerad - så kommer resuminärerna från "Classic Series" snart att vara borta.

   Mest villiga att köpa men vill tydligt se det fortsätter permanent - så vänta bara och se i fred.

   • Då kan man bara hoppas att det snart kommer bli en ny medejare med likvida pengar. Om stycket faktiskt är så litet överraskar det mig inte att man inte producerar för närvarande.

  • Detta sätter SAAB på lika villkor med AUDI med sin privata kundandel. Inget problem för mig 🙂

   • För NEVS tyvärr redan ... eftersom andelen företagskunder tyvärr inte är lika med Audi 😉

Kommentarer är stängda.