Första Saab 9-3 Aero NEVS i Nederländerna

Den första 6 som tillverkats av NEVS Saab 9-3 Aero sedans har anlänt till Nederländerna. Importen ägde rum på initiativ av Saab-återförsäljare i Arnhem, Apeldoorn, Eindhoven och Utrecht.

Saab 9-3 Aero MY 2014 i Apeldoorn
Saab 9-3 Aero MY 2014 på Saab Apeldoorn

För Saab-partnerna som har överlevt service och reparation på tiden utan nya bilar, är importen ett välkommet tillskott till den dagliga verksamheten. När produktionen i Trollhättan återupptas planerar den att ta med sig fler Saab-sedaner till Nederländerna.

Nederländerna har traditionellt varit en stark marknad för det svenska varumärket. Saab anses vara ett alternativ till de tyska bilmärkena. Men priset för en ny Saab 9-3 Aero sedan från årsmodell 2014 är skrämmande högt där. Återförsäljarna vill ringa mellan 50 och 55.000,00 20.000,00 € för den kompakta sportsedan. Som jämförelse: i Sverige måste Saab-kunden betala cirka XNUMX XNUMX euro mindre.

En absurd hög avgift till skattemyndigheterna är ansvarig för det höga slutliga priset. Miljöskatten "bpm" kan uppgå till 42.5% av det nya bilvärdet och baseras på miljöbeteende och listpris plus tillbehören installerade från fabrik.

Saab fans från Nederländerna kan få de nya bilarna från Sverige till återförsäljare och på Concours d'Elégance, Het Loo Palace i Apeldoorn på 21. och 22. Beundra juni.

Text: tom@saabblog.net

12 tankar om “Första Saab 9-3 Aero NEVS i Nederländerna"

 • blank

  Låt oss se om det fungerar bättre än i Sverige. Det finns bara 18 nya bilar har sålts till privatpersoner

  • blank

   I Sverige blir det mycket bättre om den nya delägaren är väletablerad - då är de återstående lagren i ”Classic Series” snabbt borta.

   De flesta köpare vill tydligt se att saker och ting kommer att fortsätta på lång sikt - så vänta och se.

   • blank

    Då kan man bara hoppas att det snart kommer bli en ny medejare med likvida pengar. Om stycket faktiskt är så litet överraskar det mig inte att man inte producerar för närvarande.

  • blank

   Detta sätter SAAB på lika villkor med AUDI med sin privata kundandel. Inget problem för mig 🙂

   • blank

    Tyvärr för NEVS ... för när det gäller företagskunder är de tyvärr inte i ögonhöjd med Audi 😉

 • blank

  Ja, tack för informationen, som är väldigt positiv! Mitt omnämnande av det norska priset var inte ett klagomål som SAAB är för dyrt. Det är värt priset om du jämför med andra alternativa typer av individualistiska bilar. Jag hoppas att allting fungerar och att de sex SAAB-kunderna hittar sina kunder i Nederländerna, och att det inte blir det sista.

 • blank

  Om € redan jämfört, snälla också de av konkurrenterna! (För fullständighetens skull!)
  Olika länder, olika skattesatser. Det har alltid varit så här. Den intresserade kunden hittar vägen till SAAB ... Artikeln är definitivt en POSITIV signal i oklara tider. Tack Tom!

 • blank

  2014 års 9-3 kostar cirka 65.000 XNUMX euro i Norge….

 • blank

  Så två av de sex bilarna som importerats till Nederländerna har redan sålts. Man måste veta att i Nederländerna utöver den högre mervärdesskatten (nu 21 procent) också en slags luxusskatt (BPM) debiteras. Åtminstone delvis var fordonen tydligt korta (dagslys) redan godkända i Sverige. Jag tittade på den nya 9-3 under helgen. Jag tyckte verkligen om bilen, det materiella utseendet var bättre än min 9-3-upplevelse med MY 06 (Werkstattersatzwagen för min 9-5). Tyvärr är det för tillfället ingen soltak tillgängligt. Jag skulle inte vilja göra utan det. Jag rekommenderar verkligen Saab Apeldoorn. GF tar mycket tid och i utställningen finns också en vacker 96 och en son och ett 9-4X panoramatak för att beundra. Jag kan bara rekommendera, mycket trevligt, dedikerat och kompetent!

 • blank

  Kommer fordonen att säljas billigare om de direkt exporteras? Nästan som en ny bil i EU?

 • blank

  Vad är det bra om NEVS tar slut på pengar och då kommer ingenting ...

 • blank

  Låt oss se hur snabbt de säljs till priset.

Kommentarer är stängda.