Saab på SRF 2

Saab TV är populärt idag för fans från Schweiz. Programmet "Tacho" kommer att visas på SRF 2 från 19:30. Det finns ett bidrag om Matthias Krauer, som fortsätter att dyka upp i schweiziska medier med sin samling och passion för varumärket.

SRF 2 visar Saab idag
SRF 2 visar Saab idag

Ett videoklipp av hans samling och hans entusiasm för varumärket kan ses här som arkivmaterial. Beskrivningen av dagens inlägg på "Tacho" lyder så här:

”Efter Saabs konkurs är framtiden osäker. Men det kan inte skada Matthias Krauers kärlek till det svenska märket. Han ger insikter i sitt liv som Saab-entusiast. Förutom service på kundfordon växer hans samling av exklusiva och sällsynta Saab-fordon. Han har för närvarande åtta bilar i sin hall, från Saab 95 som byggdes 1961 till Saab 9000 specialutgåva Griffin som byggdes 1992. Med det vackraste tar han ”hastighetsmätaren” på en utflykt och förklarar vad som gör Saab-varumärket så speciellt."

Något stör mig ordet "bröt" i beskrivningen av programmet, och jag hoppas för tittarna att inget gammalt inlägg har tagits ur burk. Det skulle sedan motsvara vanorna hos den offentliga, lagliga TV i Tyskland.

Matthias Krauer driver en gratis workshop i Bauma och hans samling har upprepade gånger varit destinationen för många en resa. Om du fortfarande behöver en liten dos Saab på söndag kan du slå på 19: 30 på SRF 2.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab på SRF 2"

Kommentarer är stängda.