Saab exit - Saab möter jazz

Reader bidrag från Wolfgang

Det var ett ovanligt tillfälle för 12 SAAB-ryttare i norr för att ta sig från Hamburg till Celle. En gång om året äger Celler Street Parade plats där.

SAAB möter jazz - utgång till Celle
SAAB möter jazz - utgång till Celle

Efter exemplet på New Orleans följde tio förstklassiga jazzband de gamla gatorna och passerade genom de lugna gatorna i Celle Gamla stan. På gatorna och framför de två stegen bildade sång- och dansgrupperna, de välkända jazzklassikerna från de första åren av 20. Century lyssnade. Sex timmar med bra musik, gott humör och god mat och dryck.

Vår rutt var under mottot ”Elbe hälsar alla” och korsade norra och södra hedarna. Så vår turné började direkt efter att vi lämnat Elben och tog oss upp på Elben. Överföring av de 12 fordonen med färjan till Hoopte. Bardowiks katedral var vår första destination. Vi fortsatte över sparrisgården till Lopausee nära Amelinghausen. Stekt potatis och olika sidrätter och läckra kakor glädde oss. Sittande i skuggan var det dags för bensinsamtal.

Det konvertibla taket var öppet förrän strax före Celle. De många vägarna och de långa sträckorna genom skogarna gav skugga och till sist de långa missade luktupplevelserna av en längdresa. Som en kolumn stannade vi alltid tillsammans och inget fordon gick förlorat. I Allers hamn, ja det finns något i Celle, vår tur slutade efter om 200 KM och 5 körlärare.

Fordonen i serie placerade intill varandra bildar en vacker bild på slutet. Och då gick det till gatan parad. Förresten, på kvällen innan du kör hem önskan dyka på enhet under det kommande året till jazz till Celle, men då kanske över en natt, har som det gjorde två av våra SAAB vänner som körde på söndagen fortsatte Melle till Sverige Meeting - men det är en annan historia.

Man tänkte på “Saab exit - Saab möter jazz"

  • blank

    Ett möte på Bardowicker Dom hade varit möjligt ... men var bokat och planerat någon annanstans .... :-(
    SPARA Sun weekend! 🙂

Kommentarer är stängda.