Projekt Clarence

Läsarens bidrag från Philipp Bohr

Nyligen hade jag en olycka. En dum sak - en kollision, självtillförd. Motorvägen blöt med regn, i skymningen, klockan sju på morgonen. En olycksbenägen uppfart, nu långsamt känd som olyckscenter - för att komma ut från motorvägen mot motorvägen, måste man köra en 270-graders kurva och sedan accelerera kraftigt på en kort accelerationslane.

Tillåt: Clarence, SAAB med silver look
Tillåt: Clarence, SAAB med silver look

Någon gjorde det inte, så min främre man måste sakta ner. Jag saktade också ner. Och för sent insåg jag att full bromsning var nödvändig - det krossar, det kraschar och med liten resthastighet körde jag på Citroen framför mig.

I en sådan situation kan det vara till hjälp att ha rimliga människor. Frågan om skulden klargördes snabbt, det är mycket mer intressant för min olycka "motståndare" att min SAAB har så liten skada. Polisen intygar också mina SAAB-tankkvaliteter, i själva verket är den mest uppenbara skadorna den dåligt misshandlade typskylten och den spruckna typskylthållaren (från det nu slutna SAAB-centrumet Saarbrücken).

Skadans fulla omfattning uppträder mig bara på kvällen, när jag tittar på SAAB på parkeringsplatsen från sidan och framsidan ser väldigt inharmonisk ut. Efter att jag också märkt att den vänstra strålkastaren inte längre är rak, men diagonalt till höger över höger, döper jag reparationsprojektet spontant "Clarence".

Först av allt, den goda nyheten: i själva verket flydde ingen större skada. Olja, vatten och intercooler är fortfarande tätt, ram och spårar fortfarande klass, skadorna är så mer kosmetiska och därmed klassiska "nu hjälper jag mig själv". Hur reparationen fungerar beskriver jag i de fyra handlingar som reparationen har ägt rum på Saab Youngtimer Blog.

8 tankar om “Projekt Clarence"

 • blank

  För många år sedan i FFM gled en Fiat Punto på min 99 Sedan vid trafikljusen. Fronten på Punto var tydligt skadad, förkläde, grill, strålkastare allt skrot, böjd motorhuv. Jag åkte direkt till Eschborn med min älskling till SAAB: s högkvarter vid den tiden för att få en speciell titt på baksidan av 99. Befälhavaren hämtade en handborste från verkstaden, svepte de trasiga bitarna av stötfångaren och sa: ”Färdigt - ha en trevlig dag!”. Senast då var det klart att jag hade gjort ALLT RÄTT med mitt val.

 • blank

  När start och oväntat stopp framför ett trafikljus drev min backman (stor Opel) mig med min 901 på Merc framför mig.
  Opel var då otillräcklig och Merc hade fått något!
  Jag också: Men bara problem från mitt möte 😉 (då hade jag ingen mobiltelefon) - men det löstes snabbt.
  Saab högst några repor på de goda, gamla, svarta, lackade stötfångarna.

  @ Saab-owl:
  Hur gick skuldsaken faktiskt ut?

 • blank

  Grillen och resten av munningen ser ut som en Brabus konvertering. Det var, korrigerade mig om jag har fel, bara 500 bit av. Det kommer säkert att finnas problem med upphandling av reservdelar. Åtminstone om du vill återställa fordonet som det var före olyckan.

  • blank

   Väl skriven - det är Brabus-omvandlingen. Och det är ännu sällsynt: Allvarliga uppskattningar förutsätter färre än 90 exemplar. Jag publicerade något om det här förra året. När det gäller inköp av reservdelar måste jag i värsta fall skaffa repliker - och i framtiden måste jag behandla den goda biten extremt noggrant.

 • blank

  1990 rammade mig med min 901 Precision Schnauzer precis stötfångare hörn på stötfångaren hörnet en Sierra, han körde bara över ett stoppskylt och ville gå på semester så fort! Tia av det var inget, den äldre mannen var tvungen att dra sin Sierra, total förlust! Och min SAAB fick en ny stötfångare, inget annat var!

 • blank

  Min medkänsla. Men som så ofta: det viktigaste är ingen personskada. Det finns lösningar för allt annat. Det är synd att motorhuven också träffade. Vad händer i källaren, är det tidigare skada? På något sätt driver stötfångaren och framspoilern isär ... Det är synd om Hirsch Grill också ...

  • blank

   Denna främre läpp har alltid haft ett något bredare gap till stötfångaren, men det är bra, eftersom det snabbt kommer i kontakt med marken med trottoarkanter - det är bra att ha lite spel. Men det ser också mer dramatiskt ut än på grund av belysningen.

   Och ja, det med grillen var en riktig skam. Det är inte billigt, jag kan tänka mig. Men att det inte finns någon officiell eller inofficiell (classifieds, eBay, etc.) ersättning, blev jag förvånad.

Kommentarer är stängda.