Swedish Distribution Services blir Orio Deutschland GmbH

Första Saab Automobile Parts AB, sedan Swedish Distribution Services. Nu Orio Germany GmbH. Omformningen av Saab After Sales Division har också nått ett ytterligare skede i Tyskland.

Orio AB på bilmässan Goeteborg, 2014
Orio AB på bilmässan Goeteborg, 2014

Sedan 14 april har det tidigare reservdelsbolaget till Saab Automobile AB i Eschborner Tower kallats Orio Deutschland GmbH. Som det första dotterbolaget utanför Sverige har den tyska filialen på Orio.com en närvaro på det lokala språket. Portalen erbjuder utbildnings- och marknadsföringsverktyg online för Saab Servie-partners.

För oss står Saab-föraren fortfarande saabparts.com med de aktuella åtgärderna som informationskälla. Även efter omdöpningen är vårt varumärke nära kopplat, och som en eftersäljande partner för NEVS ser även Orio AB efter nya och framtida Saab-modeller.

Orio vill fortsätta växa och bygga vidare. Förutom reservdelar till Saab-märket kommer andra märken snart att erbjudas.

Här är pressmeddelandet från Orio Deutschland GmbH:

Swedish Distribution Services Germany GmbH utökar detta
Erbjuda sortiment och bytt namn till Orio Deutschland GmbH.

Med inmatning från 14. April 2014 blev den svenska distributionen
Tjänster Tyskland GmbH bytte namn. Det nya namnet är Orio Deutschland GmbH. Samtidigt som namnbytet utvidgas produktutbudet, liksom en ny webbplats på orio.com.

Namnbytet är ett logiskt steg till följd av namnförändringen av moderföretaget Orio AB - fd Saab Automobile Parts AB - i november förra året, som har ansvarat för leveransen av reservdelar till Saab-fordon sedan 1947.

I dag säljer företaget Saab Original Reservdelar i 60-länder, varav den tyska filialen också är ansvarig för den österrikiska marknaden.

Orio kommer fortsätta att tillhandahålla och stödja Saabs servicecenter, reparationsverkstäder och ägare av Saab-fordon med reservdelar, pålitlig service och expertis - såväl som under över nästan sjuttiotal år.

Orio Parts logo
Orio Parts logo

Det nya namnet Orio är kortfattat, kortfattat och lätt att komma ihåg - precis som Saab. Samtidigt som namnbytet kommer den nya företagslogotypen och den nya webbplatsen att lanseras på orio.com i Tyskland. Med namnändringen i Orio kommer utvecklingen av ytterligare affärsområden att initieras utöver den tidigare Saab-verksamheten. De många års erfarenheterna från Saab utgör grunden för ett globalt framgångsrikt reservdelsföretag med beprövade distributionsstrukturer, bred teknisk kunskap och stark innovativ styrka.

Försäljning av reservdelar, teknik och tjänster
För andra fordon märken visas första resultat och den första utvidgningen av sortimentet för Tyskland och Österrike kommer att äga rum denna månad.

"Möjligheten att fortsätta växa inom Saabs kärnverksamhet och att bygga nya, extra affärsmöjligheter är en mycket spännande uppgift. Jag är övertygad om att den stora investeringen kopplades
Med de positiva prognoserna för framtiden utgör de grunden för ett hållbart, framgångsrikt och innovativt reservdels- och logistikföretag, säger Jan-Philipp Schuhmacher, VD för Orio Deutschland GmbH.

Källa / pressmeddelande / Bilder: Orio Deutschland GmbH

4 tankar om “Swedish Distribution Services blir Orio Deutschland GmbH"

 • blank

  Juhu, skylten på vänster front har gjort mycket roligt på kontoret, tack!

 • blank

  Jag tror inte att det kommer att bli Volvo. Till skillnad från Saab har de ett ganska tätt servicenätverk i Tyskland. Det vore hellre meningsfullt att lägga till ett lika stort servicenät som ett tillägg. Till exempel, Honda, som inte är synonymt på varje hörn.

 • blank

  Allt låter mycket rimligt. Min fSH säger att Orio också kommer att sälja Volvo delar och nya SAABs i framtiden.

 • blank

  Många SAABists har nu minst två SAAB: en nyare modell och en ung / gammal timer. Skulle vara trevligt om Orio inte helt förlorar syn på denna marknad. Slutligen körs SAAB länge (obligatoriskt: biggrin :)

Kommentarer är stängda.