Saabregistreringar i Sverige

Statistik i sig är en mycket torr sak; men inte i vårt fall. För det handlar om Saabs comeback, och för första gången på länge kan bloggen skriva om den svenska registreringsstatistiken igen.

Saab 9-3 Aero My 2014. © 2014 saabblog.net
Saab 9-3 Aero My 2014. © 2014 saabblog.net

Den officiella leveransen av nya fordon började strax före slutet av månaden, BilSweden rapporterar 47 Saabs nya registreringar för 9-3 för april. Från januari till april 2014 kom 73 nya Saab-fordon som tillverkats av NEVS för första gången på marknaden.

Varje början är svårt, siffrorna är fortfarande låga. Enligt den officiella talesman producerar fabriken fortfarande 6-fordon per dag. Ett nummer som vänner tvivlar på från Trollhättan, eftersom de går ut en tid från en högre siffra. NEVS kunde återigen stapla djupt, vilket inte skulle bli någon överraskning.

Från slutet av månaden kommer det igen Saab Neuwagen i Nederländerna. Saab-kunder kan köpa Saab 9-3 Aero sedans importerade från Saab i Arnhem, Apeldoorn, Utrecht och Eindhoven från Sverige. Importen genomförs av återförsäljarna, som köper de nya bilarna via en svensk agent. I framtiden vill du dock köpa direkt från fabriken. En förfrågan har skickats till NEVS, men det finns inget svar ännu. Med lite spänning kan du vänta på prissättningen i Nederländerna.

Saab -historien kommer att bli lite mer rörande med den förväntade "uppdateringen". Sedan, som NEVS -vd Mattias Bergman sa förra veckan, kommer det att finnas fler varianter, fler färger och innovationer. Vi är upphetsade!

Text & bild: tom@saabblog.net

 

6 tankar om “Saabregistreringar i Sverige"

 • blank

  obligatorisk utrustning Nederländerna: Dragkrok?
  Cooper One

 • blank

  När kommer det verkligen att börja igen i Tyskland? Finns det en verklig sannolik chans? Nederländerna / Sverige alla mycket bra. Allting är reverie för mig! Min flotta är nu ute med en förändring! Jag ser inget verkligt intresse från NEVS här! eller har jag fel? Hittills kan jag inte se något ljus för och som kund. Jag har fortfarande 5! SAAB !!

 • blank

  Jag också !! När är den första informationen, bilder ec. att beräkna!?

  • blank

   Modellår 2015. Senast efter sommarlovet, kanske tidigare

   • blank

    Låter bra !! Kan du berätta om vi ska se en ny 2015-9 i 3, eller kanske en helt ny modell?

 • blank

  Jag är väldigt nyfiken ... sista gången jag såg något nytt var 2010/2011. Naturligtvis är många andra saker viktiga ... med designen som den mest spännande ... (för mig)

Kommentarer är stängda.