En annan Saab Turbo X i samhället

Turbo X var den första produktionen Saab med fyrhjulsdrift och begränsades samtidigt till 2.000-styckets speciella version. Fans rave om sitt ljud och hanteringen av den enda som finns i svart Sverige.

Kallt ljud med beroendeframkallande, fina fälgar
Kallt ljud med beroendeframkallande, fina fälgar

Turbo X kom ut på marknaden 2008, totalt producerades 2.000 enheter och färre än 90 enheter sägs vara på väg i Tyskland. Varigenom "att vara på väg" inte ska tas bokstavligt. Majoriteten av Turbo X finns i samlingar och är endast tillåtna på gatan när solen skiner. Många Saab -partners har ett av dessa kompakta fyrhjulsdrivna fordon med det galna ljudet - som sägs vara beroendeframkallande - i deras hall. Turbo X som visas här kommer också från en samlare.

Förutom ljudet kan Turbo X också kännas igen av de speciella fälgarna som endast fanns tillgängliga på detta fordon. Cirka 50.000 9 kilometer på räknaren för TX, Bose ljudsystem, manuell växellåda och ursprungligen schweiziskt godkännande. Götz från Hamburg, Saabs fan och samlare, har därmed uppfyllt en stor, långt omhuldad dröm. Turbo X bör vara den dagliga följeslagaren i hansastaden i framtiden, 3-XNUMX Aero Coupe med Viggen Body Kit måste vika och säljs.

Saab 9-3 Eros med Viggen Body Kit är sällsynta på grund av den korta produktionsfasen. Objektet kräver åtgärd på kroppen medan det är tekniskt i ordning. Historien om vår 9-3 Aero med Body Kit, läs på Youngtimer-bloggen, ger dig en uppfattning om vad du ska göra. Om du letar efter det, kommer bloggteamet gärna vidarebefordra din förfrågan.

Tillbaka till Turbo X. Med vän Oli var Götz på väg att ta Saab Turbo X i norr. Två vackra 6-cylindrar Saabs på vägen, båda mycket sällsynta. Medan Turbo X är hemma för endast ett tvåsiffrigt nummer i Tyskland handlar 9-5 NG om 200-fordon. Vilken av de vackraste Saab är svår att bestämma. Det är otvetydigt att det bättre ljudet, som är beroende, har Turbo X. För alla fans, som inte har någon kopia i garaget, och det kommer att vara den breda majoriteten finns det en kort här Turbox Warm-up ljud.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: oli & götz för saabblog.net

17 tankar om “En annan Saab Turbo X i samhället"

 • blank

  Grattis till TX.
  Men fordonet saknar främre spoilerns läpp!
  Förlorade du de på överkanten?

  • blank

   Tack Walther, mycket uppmärksam! Jag kände mig också väldigt högbenad
   den svarta panteren. Kom tillbaka.

 • blank

  Tack för ljudinspelningen och delningen här!
  Fälgarna var emellertid inte bara reserverade för Turbo X men kunde även valfritt väljas (även i tvåfärg) under senare modellår.

 • blank

  På något sätt passar datumet inte riktigt. Så en turbo X med rött nummer sköt mig idag två gånger. Den sista tiden på Kassel.
  Hälsningar till Götz

  • blank

   Götz & Turbo X är på väg till Stockholm idag 😉

  • blank

   Jan -Frederik - jag kan försäkra dig - det var en annan Turbo X. Det var precis på färjeturen genom “Der-SAAB.de” och kom från området Rhein -Main (borde ha varit efter 15) - Så en tysk Turbo-X som sedan kommer upp till mig i norr och därmed förblir D-Land. Men: febern sprider sig obönhörligt!
   Hälsningar JS

  • blank

   Den nära Kassel kan eventuellt förklaras. Om jag inte är helt misstagen, var denna Turbo X bara på en överflyttningsresa till återförsäljaren, varifrån han sedan skulle gå i händerna på sin nya ägare. Speciellt i min fars händer. Så det finns ytterligare en i samhället

   • blank

    Bra att veta ;-). Ett (un) rimligt beslut som är mycket roligt. Grattis till TX och alltid bra enhet!

 • blank

  Grattis, jag vill ha en också! (min troll blir gammal;))
  Jag hittade något med kroppssats där
  Under rubrikerna ebay (trollsökning) finns det fortfarande olika body kit erbjuds (VB 500Euro) och fler Hirsch-fälgar.
  Hälsningar

 • blank

  Super trevligt, ha kul med det!

 • blank

  Grattis till den svarta flödeskuren!

 • blank

  Genialt, genialt. En "Drömbil" 🙂

 • blank

  Grattis till Turbo X. Och ta hand om det.

 • blank

  Wow, vissa sportbilar blir bleka - ha alltid en bra resa och ha kul Götz!

 • blank

  Bra ljud. Grattis till den nya, verkligen stolta ägaren till SAAB Turbo X.

 • blank

  Nästan som det gamla 900 turboljudet ... Grattis Götz med Turbo X!

 • blank

  Bra ljud! Grattis, kära Götz!

Kommentarer är stängda.