Första Saab 9-3 ny bil i kundens händer

NEVS har skrivit ett nytt kapitel i Saabs historia. De första bilarna är i kundens händer och överlämnades till det tidigare Saabs designcenter, som nu används som kundcenter för leverans.

Saab leveranscenter
Saab leveranscenter

Bilder av överlämnandet av de två första Saab 9-3 Aero-sedansna är tillgängliga från saabcarsofficial på Instagram. Det blir allvarligt för Saab, de är tillbaka i tillverkarkretsen. Det är "en dag med glädje och ett ögonblick av sanning, för våra bilar måste göra rättvisa mot kunderna", säger NEVS VD Mattias Bergman till lokal tidningen.

50-fordon har under tiden gått till 30 Saab-partner i Sverige, och NEVS har verkligen gjort det, vilket få har tvivlat på. Nya Saabs är tillbaka på vägen, ett viktigt steg för varumärket. Chapeau, NEVS!

Tyvärr är glädjen något molnig, för den första nya bilen gick till Lennart Fahlgren i Lidköping på fredag ​​- och Fahlgren är missnöjd.

Vissa läsare kommer ihåg att det var Fahlgren som gjorde beställde första NEVS Saab 9-3, Hans anledning till missnöje, materialet för publicering i GT Expresses är: Bluetooth handsfree fungerar inte korrekt.

Handsfree är en typ av retrofitlösning, inte vacker, varken beroende på vad du kan förvänta dig 2014 från en ny bil, eller kravet på det varumärke som är skyldigt. Från NEVS förmodligen i sista minuten och för att skydda kunden mot olagliga telefonsamtal, installerade som en lösning. En liten skärm ansluten till vänster om radion. Det som menas bra fungerar inte bra i det här fallet.

Eftersom enheten inte fungerar tillförlitligt är det inte möjligt att använda knapparna på ratten och displayen är inte lätt att läsa. Den första dåliga pressen har kommit och kundens irritation är förståelig. Varför Fahlgren var tvungen att offentliggöra det omedelbart - han beskriver sig själv som ett fan av varumärket - men frågan bör ställas.

En sak är säkert: 9-3 från NEVS är en bra bil, förmodligen den bästa 9-3 av alla tider när det gäller körbeteende. Men du måste jobba på multimedia lösningarna. Det gör du i Trollhättan och du lär dig det. Allt borde bli bättre med uppdateringen. Och för Fahlgren hittar du en lösning som kommer att tillfredsställa dig.

Även om besväret moln dagen lite: NEVS har tagit vårt lilla varumärke tillbaka på vägen. Om det är permanent så skulle det bli en stor framgång. Det räknas!

14 tankar om “Första Saab 9-3 ny bil i kundens händer"

 • blank

  En B-klass och 1er BMW är inte bilar 🙂

  • blank

   Så utfärdar !!!

 • blank

  Vem, förutom fans av den nyare generationen Saab, kommer att köpa en ny bil med en sådan hantverkslösning? Dålig. Det finns inte heller något navigeringssystem, så du måste "tippa" med fönstret. För det då 30k €? Jag kan också köpa en gammal 9k och eftermontera sakerna och spara> 25k € som jag kan investera någon annanstans. Till exempel i en topp 901 cabriolet

  • blank

   Din räkning har något! Jag gjorde numret med 9K förra året, en cabriolet var tillgänglig .... 😉

   Jag tror att hela bilen är lite av en "makeover" (eller vad man ska kalla det) för att få saker att gå. Det är inte för ingenting som det säljs mycket begränsat. Med uppdateringen / -grad kommer vi att se vad som verkligen fungerar och då måste NEVS visa sina färger.

   Men när jag tittar på brickorna som Mercedes tippar med (t.ex. B-klass), eller skärmen i BMW 1-serien smet på den svarta baksidan i starkt solljus - puuhhh!

 • blank

  Nu har barnet redan fallit i brunnen, varför varför är det mindre bekymmer? Mycket viktigare är hur NEVS reagerar på det. Nu kan du ta med en integrerad lösning för uppdateringen - det måste du absolut - men om det inte är mekaniskt och elektriskt nedåtkompatibelt, så kommer det inte att göra för den nuvarande kunden.

  Naturligtvis är det inte NEVS fel, eftersom kunden vet hur det handsfree kit ser ut. Ändå är det inte trevligt om det inte fungerar ordentligt. Här kan NEVS utifrån goodwill eftermontera den nuvarande 9-3er, förutsatt att uppdateringen finns där och ovanstående villkor är uppfyllda. Kostnaderna borde inte misslyckas, här har NEVS tagit så mycket pengar i handen, för det beror på de få tusen € inte längre på den.

  Döm inte Fahlgren för fort, eller vet du ett hundra procent att han körde direkt i pressen och utan NEVS? Kanske är det tvärtom, att Mr. Fahlgren bara sagt att det är synd att handsfree-systemet inte fungerar hundra procent, men inte allt tragiskt och att media genast gjorde en rip-off igen? Vet någon den andra sidan av berättelsen, eller vet alla bara den artikel som refereras till?

  Ha en trevlig semester och en lugn långhelg,
  Schu

 • blank

  Installationen av Bluetooth-systemet är slarvigt, ingen tvekan, det finns fler professionella lösningar.
  För den lilla hederräddning av NEVS men bör noteras:
  BURY CC9068 är enligt min mening en av de bästa eftermarknaden FSE. Talkontrollen var ursprungligen utvecklad för Bentley Continental och BURY har vunnit ett antal tester (anslut).
  Min fru har den (optiskt nästan identiska) tidigare modellen CC9060 i 9-5. Fungerar mycket bra, röststyrningen kan också väckas av “magiska ord”, SMS läses på ett tillförlitligt sätt etc. Det finns också regelbundna firmwareuppdateringar.
  I mitt 9-3 är det ursprungliga Bluetooth-systemet installerat. Röstuppringning, t.ex. via röstmärken, är till exempel mycket besvärlig, många funktioner (t.ex. A2DP) fungerar inte alls. Den sista mobiltelefonen ändras, det kom igen och igen till avbrott. Detta är väldigt obehagligt, speciellt eftersom inga fler uppdateringar erbjuds.
  Kommunikationskvaliteten är densamma för båda bilarna på samma nivå.
  Rimliga eftermarknadslösningar som kan integreras elegant i fordonet (ratten knoppar, display etc.) har aldrig funnits för den sista 9-3.
  Jag tror att NEVS kommer att vänta på den annonserade uppdateringen och sedan presentera en korrekt lösning.

 • blank

  SAAB-fan eller inte, tror jag att lösningen visades oacceptabel för ett nytt fordon. Något som du får på eftermarknaden för senare självinstallation, ex factory, förväntar jag mig att det redan finns en mer integrerad lösning. När du tittar på sådana detaljer borde du också släppa bort SAAB-glasögonen, eftersom dessa detaljer kan vara skrämmande för kunder, även om de verkar vara oss som fans av varumärket som inte är viktiga.

  Inte varje ny kund kommer att köpa en SAAB på grund av sin passion, men av mycket mer pragmatiska skäl och med större bekvämlighet - en bil som ser bra ut, kör pålitligt, är (mer eller mindre) ekonomisk och erbjuder modern ombordunderhållning (Jag säger det som kassettradioägare). Och om jag ser att en annan tillverkare uppfyller alla dessa krav, men jag måste göra utan den senare med SAAB, då bestämmer jag mig mot SAAB.

  I vissa saker kommer du inte att kunna undvika att böja dig för zeitgeist ... vilket irriterar oss hardcore fans, men är viktigt för varumärkets framgång.

  För att göra bristen men så offentligt att visa, tror jag också överdriven.

  • blank

   Tack för stödet! ;-)))

   Hälsning

  • blank

   Som ny bilköpare skulle jag förmodligen vara död missnöjd med den här lösningen och avinstallera "saken". Varför NEVS inte valde ett modernt system från början är inte helt förståeligt. Hur som helst, kritiken har kommit, du lär dig bara av misstag.

   • blank

    Som fan av märket bör du inte vara nöjd med sådana lösningar. Eftersom nya köpare också borde komma och bli glada över varumärket. När allt kommer omkring bör Saab också bli lönsam och inte bara sälja die-hard fans. För jag är rädd att du inte kommer att överleva på egen hand!

 • blank

  Jag tycker att en riktig fan ska kunna se bort från något sådant.
  Hur många kompromisser måste du göra som SAAB-drivrutin? En högtalartelefon är ett skämt. Vi skulle hellre vara glada över att NEVS har lyckats ta med nya bilar på vägen och till kunden. Med uppdateringen är sådana små saker också fixade.

 • blank

  Med all välvilja för Saab tycker jag att detta "handsfree-system" är en påläggning! Det ser ut att vara pratat med och är inte acceptabelt för en ny bil.
  Idag får du även i en liten bil rimlig handsfree via Bluetooth.
  Jag är också irriterad i vår 9-3 (EZ 2010) om bristen på högtalartelefon, även om allt är förberedt för det. Men tyvärr är motsvarande teknik inte längre tillgänglig som reservdel. Eller vet någon mer.

  • blank

   I Saabs intresse hoppas jag att fotot av "handsfree-systemet" inte hittar sin väg in i de tyska medierna!

 • blank

  Denna "irritation" borde ha lösts bakom kulisserna .... 🙁 NEVS skulle verkligen ha varit samarbetsvilligt!
  Så: Ran till jobbet! En rimlig lösning måste komma! Ämnet måste vara utanför bordet!
  Fortfarande en underbar dag för NEVS och vårt varumärke SAAB! De första SAAB: erna rullar! Och de ska ... .. :-)
  Sunny SAAB helg!

Kommentarer är stängda.