Saab 9-3 provkörning i Trollhättan

Vår provkörning med Saab 9-3 Aero årsmodell 2014 ska starta arbetet från Huvudingången till. En omständighet som redan utstrålar en hel del ande. Du kan köra den nya bilen exakt var den byggdes. En bra sak!

Saab 9-3 Aero framför Maingate © 2014 saabblog.net
Saab 9-3 Aero framför Maingate © 2014 saabblog.net

I början var vi informerade i den gamla "pressrummet" Kort sagt, det finns redan en ny 9-3 att titta på. Utanför dörren sedan väntade vår testbil, en silver-9 3 med VIN sinande antal 8. Sammantaget ger bilen ett mycket bra helhetsintryck. Men för personer som kör Saab 9-3 lång tid, måste det sägas att inte mycket nytt kommer att upptäckas.

Framsätena har redesignats, fordonen som aero har inte längre dimljus, i stället har en LED-dagsljus tagit över. Sedan var det nyckeln i handen för oss, den nya Saab-logotypen finns redan här. Vår Saab 9-3 testkörning kan börja.

Motorn går fortfarande lika häftigt som vi känner honom från NG 9-5 och 9-3 få Griffin, har byggts. Man kan nästan säga att det är den perfekta maskinen för denna bil om du döljer förbrukningsvärdena. Maskinen låter bra, har en stor passage kände köra motorn lite bättre än Griffin. Den lilla antydan om att hjortar kan vara aktiva även här kan denna motor sedan göra en absolut kul faktor.

Motorstyrningen kommer nu från en annan tillverkare än Griffin, vilket kanske är anledningen till att bilen känns lite annorlunda.

Vår testbil var utrustad med en 6 växellåda. Överföringen har reviderats lite av NEVS, är nu lite längre översatt, blir bra och passar väldigt bra med fordonet!
Chassit på NEVS 9-3 har också reviderats, och det kan vi tydligt känna. Bilen är inte längre så rörig som vi känner till, vilket också betyder att det nästan inte finns några "knakande ljud" från interiören. Utförandet är framgångsrikt och bilen känns helt klart hemma på svenska landsvägar med många kurvor.

Den inre ljudnivån har också sänkts, på grund av att den använder olika isoleringsmaterial än vid Griffin. Sammantaget är den nya NEVS 9-3 fortfarande en bra bil. Han ser bra ut, driver bra och är kul. Saab Spiriten lever vidare i den här bilen. Och till priset av cirka 30.000,00 Euro för ett sådant välutrustat fordon är han en köprekommendation för fansen!

Varför bara för fansen? Uppdateringen är i vingarna, och arbete pågår för att få ytterligare reviderad version på marknaden, vilket kommer att vara då också i andra länder än Sverige och Kina ... och vara avstängd då Combi Fläktar kan köpa en bil igen ... och vill till och med från alternativlistan mer än bara två färger.

Text och bilder: markus@saabblog.net

7 tankar om “Saab 9-3 provkörning i Trollhättan"

 • blank

  Mycket trevligt, det ökar förväntan på nya SAABs här i Tyskland

 • blank

  Tack för rapporten !! Eftersom du är ännu mer glad när försäljningen börjar här :-))

 • blank

  Tack igen för rapporten!

 • blank

  I den andra bilden från vänster bakom ser fordonet väldigt låg ut Det här lurar på bilden, eller är standarden så djup?
  Martin Gruss

  • blank

   AERO har en sportupphängning ... så att föraren och medpassagerarna kan böja knäna lite ... ;-). Annars SAAB 9-4 ...

 • blank

  Sätena är, trots initialt, ogillad designen jämfört med riktigt bra. De har inte vuxit i längd men är också tillräckliga för människor över 1.90m. Ett bra sidostöd ges och läderkvaliteten är mycket bättre än i Griffin.

 • blank

  Finns det något annat att säga om platserna?
  Är de för korta, för hårda, för mjuka?

Kommentarer är stängda.