Shenbao D60 Aero på Peking Auto Show

Peking är förmodligen den viktigaste bilutställningen på året. Egentligen var jag säker, och jag var inte ensam med det: NEVS skulle fira världspremiär där med Saab EV.

Shenbao D60 Aero Concept
Shenbao D60 Aero Concept

Har jag fel eller misstolkat? Visst, det är motorshow utan NEVS och utan Saab EV! Planer förändras, av vilken anledning som helst. En annan Saabs efterkommande stod i rampljuset. Tillgänglig för alla journalister var Shenbao D60 Aero Concept. Det antar serievarianter av D60, som redan är klar.

Parallellt med Shenbao D60 Aero Concept var en produktionsbil tillgänglig i ett låst rum för speciella gäster. Bilder av produktionsversionen kunde inte göras.

Shenbao D60 Aero Concept
Shenbao D60 Aero Concept

Shenbao D60 är baserad på Saab 9-3, vars rättigheter BAIC förvärvades från Saab. Aero är ganska sportig och representerar som alltid den översta versionen av modellutbudet, det verkar som att BAIC får använda namnet utan skam. Precis som BAIC i Kina verkar i allmänhet som den juridiska efterträdaren till Saab och annonserar med Saabs DNA och historia. Men vi känner inte till fördragen, så var inte orolig. Om du kan leva med det i Trollhättan på NEVS, så kan jag också.

Shenbao D60 drivs av en 2.0 liters turbo med Trionic och 204 hk. Inte motorn vi känner från 9-3 II, men BAIC sägs ha transplanterat 2 liter från gamla 9-5 i D60. Kanske är organdonation från 9-5 till 9-3, med stor ansträngning, en anledning till att produktionen av D60 upprepade gånger skjuts upp. Starten av serietillverkningen bör nu vara under fjärde kvartalet 4; en 2014 liters turbo med 1.8 hk utvecklad av BAIC är ett komplement till motorns sortiment. En elektrisk version bör också gå i produktion.

Priserna för D60 förväntas börja på 120.000 14.000 yuan i Kina, vilket är ungefär motsvarande XNUMX XNUMX euro. Ett konkurrenskraftigt pris, åtminstone i mina ögon, eftersom varumärket “Shenbao” anses vara ett inhemskt premiummärke i Kina. Vilket är på marknaden med viss framgång mot de europeiska varumärkena.

Fler bilder på Shenbao D60 Aero Concept vid BAIC-båsen finns tillgängliga från bloggarna av leblogauto som var i Peking.

Text: tom@saabblog.net

 

5 tankar om “Shenbao D60 Aero på Peking Auto Show"

 • blank

  Att dra på denna röra på hjul är för lätt, om det har SAAB-gener eller inte, slutprodukten är mer än dålig. Men efter Mercedes / BMW-korsningen D320 förväntade jag mig inte något bättre från BAIC.

  Men det bästa jag tycker är BJ80. Jag har aldrig sett en så grim kopia av G-modellen !!!!!

  Håll det upp BAIC !!!

 • blank

  Det första som kom till mig var:
  "Välkommen, Mercedes-Benz CLA"
  Det hela är för mycket för mig och inkonsekvent. I bilen är ingen gjutning i den, och saknar sålunda den fred jag gillar att se SAAB.

 • blank

  Det globalt kända varumärket SAAB kan inte överskuggas med namnet Shenbao.

  Det är bara långsamt på tiden att modeller på PHÖNIX-plattformen också erbjuds över hela världen av NEVS under varumärket SAAB utöver EV-modellerna - exklusiv SAAB E. -rörlighet är dock osannolikt att det är en livskraftig händelse under de kommande tio åren.

 • blank

  Oj, luftinloppet på framsidan är fortfarande mycket Saab, sidopärlan som rinner ut bak, det är inte längre kinesisk barock - de gör sig själva.
  Tack vare inkompetenta europeiska chefer faller Europas kunskap till Kina och vi lever i några år till som Storbritannien och USA om ämnet - intressant historia och Saab är faktiskt ett bra exempel på hur de fortsätter ... först prettifierar föråldrade produkter och sedan igen som med Quoros som bygger varumärken med europeiska chefer och vid något tillfälle finns det bara i Kina som kameror, tv, kläder ...
  Saab kommer att vara ett exempel inom bilindustrin!

 • blank

  Du kan fortfarande känna igen det i taket / bakrutan ... Och handbroms ... 😉

Kommentarer är stängda.