SAAB elbilproduktion startar

Produktionen av Saab 9-3 EV har börjat i Trollhättan. Detta meddelades idag av pressekreterare Mikael Östlund Radio P4 Väst.

SAAB EV-produktionen startade.
SAAB EV-produktionen startade.

De första 200-elbilarna kommer till Kina under våren eller sommaren. Saabs elbil byggs för närvarande utanför den vanliga produktionslinjen, med serieproduktion från och med september. Försäljningen av den första elektriska Saab baserad på 9-3 startar 2015 i Kina, Sverige och Europa.

Det exakta datumet för marknadslansering på de europeiska marknaderna är ännu inte fastställt och beror på respektive godkännande. Batterierna i Saab EV ligger i den nedre delen av kroppen, som har modifierats för detta ändamål. Detta möjliggör det lägsta möjliga tyngdpunktet och god sportig körning. Fordonsintervallet kommer att vara 200 kilometer. I den svenska pressen var det ibland från upp till 280 kilometer tal och Östlund meddelade att intervallet kontinuerligt skulle öka.

Batteriernas vikt kommer att minska i framtiden, energiinnehållet ökar, så Östlund på. NEVS har som mål att bli en ledande leverantör av elbilar.

Vägen är lång och dyr, konstaterar Victor Jensen av Radio P4 Väst. Har NEVS det nödvändiga kapitalet? Ja, svarar Mikael Östlund.

Bilder på Saab EV, väntat, finns inte ännu. NEVS håller en låg profil. Men det är bra nyheter för oss som kommer från Sverige. Europa är på kartan för 2015 och Tyskland ligger på den europeiska kartan. 200 körsträcka är acceptabelt för att börja. Batteritekniken utvecklas snabbt, ökar inom en kort tid är möjliga.

Text: tom@saabblog.net

15 tankar om “SAAB elbilproduktion startar"

 • Installera LPG - så att du inte behöver köra en Saab-traktor 😉

 • blank

  Trevligt att vad som händer, tyvärr kan jag inte göra något med det här verktyget för 200 Km. En diesel måste komma ifrån

 • blank

  Tyvärr räcker inte 200 km räckvidd till nästa uttag för mig, låt oss se hur allt utvecklas. Jag behöver inte bara bilen för att gå till kontoret. Fortfarande - goda nyheter!

 • blank

  så jag köper en SAAB EV. Jag gör min egen el, det kan knappast bli billigare ... andra leverantörer som Mitsubishi och Citroen har inte riktigt snygga och bara smala elbilar med konstiga säten. Smart är bara en 2-sitsig; och jag tror att du behöver fyra av dem. VW Up (en så kallad mikrobil) ska kosta över 26.000 XNUMX euro. Jag skulle också sakna Night Panel 😉

  • blank

   Nattpanelen förlänger till och med räckvidden några meter ;-). Så det är dags att tänka på hur jag kan få elektricitet för laddning (ingen P på huset), en TTiD-besparingsutrustning äter inte mycket skatter och kan stanna som en långväga andra bil ...

  • blank

   Kan du göra tillräckligt med el för att köra bil? Avundsjuka 🙁

 • blank

  Det talas bara om den elektriska enheten. Vad sägs om de konventionella enheterna, eller är temat för Saab redan?
  Är goda turbos fortfarande i planering?

  • blank

   Oroa dig inte, NEVS har ingen drivlinje i Trollhättan för ingenting. När tiden kommer kommer turbo ... 😉

  • blank

   När det gäller "resten" menar jag naturligtvis turboerna också ... ;-)
   Hälsningar

  • blank

   Drivkraften verkar vara redan elbilar. Jag fortsätter att överväga den nuvarande produktionen av bensinmotorer som provkörning. Oavsett om en plug-in hybrid kommer med en liten (säker turbo) motor, kan det också bero på det lediga utrymmet i fordonet. NEVS verkar dock inte helt förkasta detta efter några vaga utmaningar för en tid sedan. Användbar, eftersom sådana meddelanden att nå är nästan löjliga. 200 km? Ja, på en svensk landsväg med ingen trafik vid 90 km / h. På tyska motorvägar vid Brrruuuummmmm så om 80.

 • blank

  Grattis till Trollhättan! 🙂
  Må denna väg krönas med framgång och föra in nödvändiga € / kronor i företagets kassa! Den trevliga "vilan" kommer säkert också ...

 • blank

  Fantastiskt - nu behöver NEVS bara en importör för att ta med bilarna till Tyskland!

 • blank

  Förtroendet för NEVS växer. Sakta men stadigt ...

  Vem vet vad en dag kommer att stiga från askan?

 • blank

  Jag är nyfiken.
  Om ingen skatt tas ut och inga registreringspengar, som det är idag i Holland, så har en sådan bil givetvis en framtid.

Kommentarer är stängda.