Saab nyregistreringar och NEVS & HP

Några korta Saab-noteringar från Sverige, kompakt sammanfattad:

För statistikerna bland läsarna meddelar BilSweden i första kvartalet 2014 26 nyregistrerade Saabs i Sverige.

Aktiviteter i Saab-fabriken © 2014 saabblog.net
Aktiviteter i Saab-fabriken © 2014 saabblog.net

Av dessa ingår 6-fordon i statistiken för första gången i mars månad. Leveransen av orderfordon till kunder börjar i slutet av april, de tidigare registrerade bilarna har inte gått privat.

Partnerskap NEVS och HP

Ett välkänt företag flyttar tillbaka till Trollhättan. Tillbaka i GM-tider när HP tog över den gruppägda IT-tjänsteleverantören från amerikanerna var HP Saabs partner. Och även under Spykers korta intermezzo hade de kontor nära huvudportalen.

Nu kommer tillbaka HP, som hänvisar till traditionella rum och 50 uppstår i Trollhättan att 60 nya jobb. NEVS outsourcer logistik, produktion och finansieringstjänster. HP arbetar också med NEVS i Kina, och ett tyskt kompetenscenter kommer också att vara inblandat. Detta ligger i sydvästra republiken och erbjuder bland annat utvecklingstjänster inom bilindustrin. Centret fungerar också för andra tillverkare, som är bland de intressanta adresserna för bilindustrin.

[sam id = "18" koder = "true"]

Saab körrapport i Göteborgs post

Hur svårt balansräkningen för NEVS är just nu kan förstås genom att läsa den senaste rapporten i Göteborgs Post. NEVS har börjat med ambitionen att leverera särskilt miljövänlig rörlighet. Du måste mätas med det. Tyvärr är den elektriska bilen ännu inte på marknaden, och 9-3 Aero inte övertygande i detta avseende i testet.

Uppgifterna för Saab 9-3 Aero 2014 med automatisk växellåda jämfört med konkurrenterna enligt Göteborgs post:

Saab 9-3 Aero 2014, 220 PS, 200 g / km.

Volvo S60 245 PS. 139 g / km.

Audi A4 225 PS. 152 g / km.

BMW 328i 245 PS. 149 g / km.

I princip är det 2014er 9-3 ingenting annat än en 9-3 Griffin från årsmodell 2010 1 / 2. Sedan 4 år har gått, fortsätter utvecklingen. Det förändrar också våra Saab glasögon, basutrustning för daglig blogg-writing, ingenting. I modellen Göteborgs en 8-växlad automatisk endast 6 hastighet av kugghjulen, Saab lösningen. Tyvärr är beteendet emissions inte på den aktuella nivån.

”Stark motor, fint chassi och god kvalitetskänsla” låter lite mer försonande i testrapporten. "Kvalitetskänsla" står för den upplevda kvaliteten som är certifierad som god. En inte oviktig bekräftelse när du väcker ett verk från din djupa sömn och börjar med ett nytt produktionsteam.

Det betyder att Saab har minst en fördel jämfört med ett av jämförelsefordonen. Det är mer miljövänligt, mer modernt, starkare, men känslan av kvalitet är värre. Det är åtminstone vad en vän säger som tog fordonet för en provkörning och bestämde sig för det. "Det skramlar", var hans kommentar. Som en anteckning var det inte ett tyskt märke som han reste med.

Qoros på väg till Europa

En annan snabb titt över Saab-Tellerrand. I en Qoros finns svensk ingenjörskunskap, som till stor del kommer från Trollhättan. Följaktligen är stolt man i Volvo och Saabs hemland på nykomlingen. Tillverkaren själv är så täckt med sina europeiska planer som NEVS i Trollhättan och förpackade sig i Genèves Motor Show i tystnad.

Under tiden pratar kineserna med BLG Logistics Group i Bremen, om den eventuella importbehandlingen. Företaget bekräftade detta till branschportalen "kfz -betrieb". Satsningarna har körts sedan Genève om att Qoros kommer att vara närvarande på lokala mässor i Sverige till hösten. Det kan hända så.

Text & bild: tom@saabblog.net

 

 

 

 

 

 

20 tankar om “Saab nyregistreringar och NEVS & HP"

 • blank

  Quoros ... så på något sätt kan jag förstå svenskarnas stolthet men ... Quoros är uppenbarligen riktigt bra och har potential att slå Europa. Den har europeisk design, teknik och säkerhet (allt från Sverige, Tyskland och Österrike). Jag ser Quoros här mycket ofta och det ser verkligen inte illa ut och på något sätt påminner om en sabbat, bara mer modern. Men det är precis vad NEVS kommer att göra livet ännu svårare i framtiden, såvida inte NEVS lyckas spela i en högre liga, men du skulle behöva en XWD, (-hastighetsautomatik och / eller DSG och toppmotorer med> 250 PS. Annars fruktar Jag tror att för många ex-Saab-förare är likheterna med Saab tillräckliga för att få en Quoros.

  • blank

   Med all blygsamhet och respekt för varumärket Quoros tror jag att det åtminstone för mig inte kommer att ...

 • blank

  26 bilar? Så även med "SAAB -glasögon" ska du helt enkelt acceptera denna statistik. Även om det finns en privatkundleverans i Sverige är det absolut ingen måttstock. Dessa siffror är inte värda att nämna. Det kommer att ta lång tid och låt oss se vad som kommer framöver. Slutsatsen är om och när jag fortfarande kan köpa en konkurrenskraftig SAAB i Tyskland.

 • blank

  Lite konstigt, jag tror att du fortfarande väntar med utlämningen, det borde redan produceras några hundra. Gick de alla till Kina eller saknas det fortfarande?
  Så länge det inte finns några pengar i registret och så många demobilar behövs inte i Sverige.

 • blank

  Jag tror att jag vet exakt var kompetenscentret är i sydvästra Tyskland och vad det heter ... är mindre än 200 meter från mig ...

 • blank

  Den angivna CO2-utgången från nya motorer ska alltid behandlas med försiktighet. Varje tillverkare fokuserar på att fullborda testcykeln så mycket som möjligt. I själva verket är förbrukningen enormt högre. Framför allt är TFSI-motorerna som tillverkas av VW särskilt märkbara. Jag hävdar nu att min 2-liter Saab Turbo förbrukar inte mycket mer än den senaste Audi-motorn med samma prestanda.

  • blank

   Jag håller helt med Thomas. I själva verket kommer det angivna värdet på Saab helt enkelt från en tid då CO2 och förbrukning inte var de viktigaste försäljningsargumenten och testcyklerna inte optimerades därefter. Av erfarenhet kan jag säga att den "gamla" B235-maskinen från gamla 9-5 Aero hade en enorm besparingspotential. Det nyare året för 9-3 Aero-maskinen är inte riktigt lika ekonomiskt, åtminstone inte med fyrhjulsdrift. Men det kommer säkert nya motorer, så jag ser inga problem i detta avseende.

   Snarare svårt jag ser en möjlig fördelning i Österrike eftersom den tidigare Saabhändler vanligtvis har svårigheter eller ens nära. Ombyggnad tar för evigt. Jag hoppas att NEVS brådskar att snabbt teckna ett kontrakt med de fortfarande befintliga sabbatshandlarna i Europa.

 • blank

  Med de nya motorerna borde CO2-problemet säkert fixas då. 6 nya registreringar. Detta är en ökning med 600% jämfört med föregående år. Vilken tillverkare kan säga det redan. 😉
  Till Quors säger jag bara så mycket, skapar Nevs jobb i Sverige.
  Ska kunderna tänka två gånger när de köper nya bilar.

  • blank

   Moin moin, Heiko!
   Jag kan förstå dina tankar om nationella (möjligen regionala) produkter ... men som tysk medborgare borde jag, tvärtom, fordon från Förbundsrepubliken. tillägna sig ???

   • blank

    Så jag köpte 3 bilar från tysk produktion och körde länge. Man kör fortfarande min fru och är nöjd med det. Det handlar också om att stödja ett bilmärke, vilket jag säger att Europa producerar och gör jobbet för att återuppliva ett varumärke med tradition Will for heaven's sake, men ingen förskriver vad han måste köpa.

    • blank

     Jag kan inte helt förstå påståendet eller ens anse att det är mycket kritiskt. Qoros skapar jobb i Kina och Rumänien (och senare även andra länder). Var är ett kinesiskt eller rumänskt jobb (närmare bestämt: en kines / rumän som inte är arbetslös och borde leva i ”fattigdom”) värt mindre än ett svenskt? Efter det låter det typ.

     Jag vill inte starta ett argument, men jag gillar inte sådana uttalanden - Saab älskar eller inte.

     Till exempel ger jag mina pengar till den som erbjuder mig den bäst skräddarsydda produkten, och ett kinesiskt jobb är lika mycket värt för mig som ett europeiskt jobb. Om jag "stöder" ett varumärke som just kommer in på marknaden, är det bra för mig. Eftersom en annan bra konkurrent förbättrar konkurrensen mellan tillverkare - bättre utveckling - bättre för kunden.

     • blank

      Köp sedan en låda och se till att kineserna har ett jobb, en är din åsikt och den andra är min. I alla fall ser jag det inte kritiskt.

     • blank

      Jämställdheten (för varje person) ...

      ... är en aspekt som, intressant nog, inte introducerades i diskussionen av människorättsaktivister, sociologer, do-gooders eller filosofer, men överraskande var industriister och investerare de första att ta upp denna etiska moraliska klubb ...

      Namnlösa: Bludgeon webbplats beslut och tystnad kritiker.

      Mot denna bakgrund, och av allt som kommer från detta hörn, studsar argumentet av mig utan att lämna det minsta intrycket.

      Men självklart är en person - oavsett vem han är, var han bor och där han tillhandahåller arbete - alltid värt detsamma.

      Precis av denna anledning kan man också anta en viss cynicism, om det exakt är med likvärdighetsargumentet att arbetet flyttas till platser där man kan behandla arbetskraften sämre än tidigare och annorstädes.

 • blank

  Att kvaliteten är rätt, är viktigt! Murks kör runt på gatorna!
  Det där med CO2 är å andra sidan "ett problem" .... Jag tål det för omstarten, men med den tillkännagivna modellbytet MÅSTE vara tydligt. viljan att miljövänliga bilar ska vara igenkännliga!
  Jag är säker på att SAAB-Ing. i Trollhättan klara det !!!

  • blank

   CO2-värdena är ren teori och har skapats i laboratoriet med klistrade luckor, cykeldäck och så vidare. Verkligheten är lite annorlunda och SAAB har aldrig nämnt det dåligt.

   Om du ser några koldioxidvärden från lokala tillverkare har de uppenbarligen lurat fysik och kemi där också och skapat en antändbar blandning under explosionsgränsen - det borde finnas ett Nobelpris för detta!

   • blank

    Det fastställs att ett fordon med den sämsta hjulkombinationen måste tävla om homologering, varför följande instruktioner ska läsas allt oftare (särskilt hos Volvo): "Upp till 205 däckförbrukning xx, xl / 100km, över åå, yl / 100km ".

    "Limmade luckor" och sådana "aerodynamiska förbättringar" gör också väldigt lite för en fordonstillverkare när det gäller homologering på avgasrullen - som mest ser fordonet dumt ut. Orsak: En homologering måste utföras i ett slutet rum vid exakt 20 ° C. Fordonet parkeras i rummet, en konditioneringsdrift utförs, fordonet står stilla i minst 12 timmar för att svalna igen och först då utförs mätningen. Fordonet står sedan på en mätvals och kör den "älskade" NEDC. Den enda "vinden" som blåser där är den från den stora radiatorn framför fordonet och den tjänar bara till att kyla enheten eftersom det inte finns någon drivvind. Allt annat (luftmotstånd etc.) simuleras med hjälp av kronrullen.

    Så nuförtiden är det inte längre skit genom att tippa med fordonet så att det förbrukar lite. Detta reglerar elektroniken mycket lättare och mer effektivt. Och varje fordonstillverkare ger samma skit här - vissa bara bättre än de andra.

 • blank

  Jag kan förstå att det andra märket inte heller byggdes i Sverige utan i ...… .. 😉 Bearbetningen är riktigt medelmåttig och skramlar fräsch från fabriken 🙁

  • blank

   I Belgien gör du men mycket god choklad! Eller misstar jag mig?

   • blank

    Exakt, de säger att det är den bästa choklad i världen!

 • blank

  Logiskt nog var det inte ett tyskt fordon som skramlade, du behöver inte nämna att med tyska "Premium Kisten" vet du att de skramlar, här och där flagnar mjuk färg igen en DSG tar sig ut ..... .

Kommentarer är stängda.