Saab nyregistreringar och NEVS & HP

Några korta Saab-noteringar från Sverige, kompakt sammanfattad:

För statistikerna bland läsarna meddelar BilSweden i första kvartalet 2014 26 nyregistrerade Saabs i Sverige.

Aktiviteter i Saab-fabriken © 2014 saabblog.net
Aktiviteter i Saab-fabriken © 2014 saabblog.net

Av dessa ingår 6-fordon i statistiken för första gången i mars månad. Leveransen av orderfordon till kunder börjar i slutet av april, de tidigare registrerade bilarna har inte gått privat.

Partnerskap NEVS och HP

Ett välkänt företag flyttar tillbaka till Trollhättan. Tillbaka i GM-tider när HP tog över den gruppägda IT-tjänsteleverantören från amerikanerna var HP Saabs partner. Och även under Spykers korta intermezzo hade de kontor nära huvudportalen.

Nu kommer tillbaka HP, som hänvisar till traditionella rum och 50 uppstår i Trollhättan att 60 nya jobb. NEVS outsourcer logistik, produktion och finansieringstjänster. HP arbetar också med NEVS i Kina, och ett tyskt kompetenscenter kommer också att vara inblandat. Detta ligger i sydvästra republiken och erbjuder bland annat utvecklingstjänster inom bilindustrin. Centret fungerar också för andra tillverkare, som är bland de intressanta adresserna för bilindustrin.

[sam id = ”18 ″ koder =” sant ”]

Saab körrapport i Göteborgs post

Hur svårt balansräkningen för NEVS är just nu kan förstås genom att läsa den senaste rapporten i Göteborgs Post. NEVS har börjat med ambitionen att leverera särskilt miljövänlig rörlighet. Du måste mätas med det. Tyvärr är den elektriska bilen ännu inte på marknaden, och 9-3 Aero inte övertygande i detta avseende i testet.

Uppgifterna för Saab 9-3 Aero 2014 med automatisk växellåda jämfört med konkurrenterna enligt Göteborgs post:

Saab 9-3 Aero 2014, 220 PS, 200 g / km.

Volvo S60 245 PS. 139 g / km.

Audi A4 225 PS. 152 g / km.

BMW 328i 245 PS. 149 g / km.

I princip är det 2014er 9-3 ingenting annat än en 9-3 Griffin från årsmodell 2010 1 / 2. Sedan 4 år har gått, fortsätter utvecklingen. Det förändrar också våra Saab glasögon, basutrustning för daglig blogg-writing, ingenting. I modellen Göteborgs en 8-växlad automatisk endast 6 hastighet av kugghjulen, Saab lösningen. Tyvärr är beteendet emissions inte på den aktuella nivån.

“Stark motor, fint chassi och god kvalitetskänsla” låter lite mer försonande i testrapporten. ”Kvalitetskänsla” står för den upplevda kvaliteten, som är certifierad som god. En inte viktig bekräftelse när du kysser en växt från djup sömn och börjar med ett nytt produktionslag.

Saab är åtminstone något före ett av jämförelsevagnarna. Det är mer miljövänligt, modernare, starkare, men känslan för kvalitet är sämre. Åtminstone det är vad en vän säger som har haft en provkörning med fordonet och beslutat mot det. "Det raslar", var hans kommentar. Som en anmärkning var det inte ett tysk varumärke som han reser med.

Qoros på väg till Europa

En annan snabb titt över Saab-Tellerrand. I en Qoros finns svensk ingenjörskunskap, som till stor del kommer från Trollhättan. Följaktligen är stolt man i Volvo och Saabs hemland på nykomlingen. Tillverkaren själv är så täckt med sina europeiska planer som NEVS i Trollhättan och förpackade sig i Genèves Motor Show i tystnad.

Under tiden pratar kineserna med BLG Logistics Group i Bremen, om möjlig importbehandling. Företaget bekräftade detta till branschportalen ”kfz -betrieb”. Satsningarna har pågått sedan Genève att Qoros kommer att vara närvarande på lokala mässor i Sverige under hösten. Det kan komma så här.

Text & bild: tom@saabblog.net

 

 

 

 

 

 

20 tankar om “Saab nyregistreringar och NEVS & HP"

 • Jämställdheten (för varje person) ...

  ... är en aspekt som, intressant nog, inte introducerades i diskussionen av människorättsaktivister, sociologer, do-gooders eller filosofer, men överraskande var industriister och investerare de första att ta upp denna etiska moraliska klubb ...

  Namnlösa: Bludgeon webbplats beslut och tystnad kritiker.

  Mot denna bakgrund, och av allt som kommer från detta hörn, studsar argumentet av mig utan att lämna det minsta intrycket.

  Men självklart är en person - oavsett vem han är, var han bor och där han tillhandahåller arbete - alltid värt detsamma.

  Precis av denna anledning kan man också anta en viss cynicism, om det exakt är med likvärdighetsargumentet att arbetet flyttas till platser där man kan behandla arbetskraften sämre än tidigare och annorstädes.

 • Köp sedan en låda och se till att kineserna har ett jobb, en är din åsikt och den andra är min. I alla fall ser jag det inte kritiskt.

 • Med all blygsamhet och respekt för varumärket Quoros tror jag att det åtminstone för mig inte kommer att ...

 • Quoros ... så på något sätt kan jag förstå svenskarnas stolthet men ... Quoros är uppenbarligen riktigt bra och har potential att slå Europa. Den har europeisk design, teknik och säkerhet (allt från Sverige, Tyskland och Österrike). Jag ser Quoros här mycket ofta och det ser verkligen inte illa ut och på något sätt påminner om en sabbat, bara mer modern. Men det är precis vad NEVS kommer att göra livet ännu svårare i framtiden, såvida inte NEVS lyckas spela i en högre liga, men du skulle behöva en XWD, (-hastighetsautomatik och / eller DSG och toppmotorer med> 250 PS. Annars fruktar Jag tror att för många ex-Saab-förare är likheterna med Saab tillräckliga för att få en Quoros.

 • Jag håller helt med Thomas. I själva verket kommer Saabs angivna värde helt enkelt från en tid då CO2 och konsumtion inte var de viktigaste försäljningsargumenten och testcyklerna inte optimerades i enlighet med detta. Av erfarenhet kan jag säga att den ”gamla” B235-maskinen från den gamla 9-5 Aero hade enorma besparingspotentialer. Det nya året med 9-3 Aero-maskinen är inte lika ekonomiskt, åtminstone inte med fyrhjulsdrift. Men det kommer säkert nya motorer, så jag ser inga problem i detta avseende.

  Snarare svårt jag ser en möjlig fördelning i Österrike eftersom den tidigare Saabhändler vanligtvis har svårigheter eller ens nära. Ombyggnad tar för evigt. Jag hoppas att NEVS brådskar att snabbt teckna ett kontrakt med de fortfarande befintliga sabbatshandlarna i Europa.

 • Jag kan inte helt förstå uttalandet eller ens betrakta det som mycket kritiskt. Qoros skapar jobb i Kina och Rumänien (och senare även andra länder). Var är ett kinesiskt eller rumänskt jobb (närmare bestämt: ett kinesiskt / rumänskt som inte är arbetslöst och borde leva i "fattigdom") värt mindre än ett svenskt? Efter det låter det typ av.

  Jag vill inte starta ett argument, men jag gillar inte sådana uttalanden - Saab älskar eller inte.

  Till exempel ger jag mina pengar till dem som erbjuder mig den produkt som är bäst anpassad efter mina behov, och ett kinesiskt jobb är lika mycket värt för mig som ett europeiskt jobb. Om jag "stöder" ett varumärke som precis kommer in på marknaden är det bra för mig. Eftersom en annan bra konkurrent förbättrar konkurrensen mellan tillverkare - bättre utveckling - bättre för kunden.

 • Det föreskrivs att ett fordon med den sämsta hjulkombinationen måste tävla om homologering, varför anteckningarna för närvarande läses allt oftare (särskilt hos Volvo): "Upp till 205 däckförbrukning xx, xl / 100km, över yy, yl / 100km" .

  "Upplimmade luckor" och sådana "aerodynamiska förbättringar" gör också väldigt lite för en biltillverkare när det gäller homologering på avgasrullen - högst ser fordonet dumt ut. Orsak: En homologering måste utföras i ett slutet rum vid exakt 20 ° C. Fordonet är parkerat i rummet, en konditioneringsdrivning utförs, fordonet står stilla i minst 12 timmar för att svalna igen och först då utförs mätdrivningen. Fordonet står sedan på en mätvals och kör den "älskade" NEDC. Den enda "vinden" som blåser där är den från den stora kylaren framför fordonet och den tjänar bara till att kyla enheten eftersom det inte finns någon drivvind. Allt annat (luftmotstånd etc.) simuleras med hjälp av kronrullen.

  Så nuförtiden är det inte längre skit genom att tippa med fordonet så att det förbrukar lite. Detta reglerar elektroniken mycket lättare och mer effektivt. Och varje fordonstillverkare ger samma skit här - vissa bara bättre än de andra.

 • 26 bilar? Så även med ”SAAB-glasögon” bör du helt enkelt acceptera denna statistik. Även om det sker en privat kundleverans i Sverige är det absolut ingen måttstock. Dessa siffror är inte värda att nämna. Det tar lång tid och låt oss se vad som verkligen kommer nästa. Slutsatsen är om och när jag fortfarande kan köpa en konkurrenskraftig SAAB i Tyskland.

 • Lite konstigt, jag tror att du fortfarande väntar med utlämningen, det borde redan produceras några hundra. Gick de alla till Kina eller saknas det fortfarande?
  Så länge det inte finns några pengar i registret och så många demobilar behövs inte i Sverige.

 • Jag tror att jag vet exakt var kompetenscentret är i sydvästra Tyskland och vad det heter ... är mindre än 200 meter från mig ...

 • Den angivna CO2-utgången från nya motorer ska alltid behandlas med försiktighet. Varje tillverkare fokuserar på att fullborda testcykeln så mycket som möjligt. I själva verket är förbrukningen enormt högre. Framför allt är TFSI-motorerna som tillverkas av VW särskilt märkbara. Jag hävdar nu att min 2-liter Saab Turbo förbrukar inte mycket mer än den senaste Audi-motorn med samma prestanda.

 • CO2-värdena är ren teori och har skapats i laboratoriet med klistrade luckor, cykeldäck och så vidare. Verkligheten är lite annorlunda och SAAB har aldrig nämnt det dåligt.

  Om du ser några koldioxidvärden från lokala tillverkare har de uppenbarligen lurat fysik och kemi där också och skapat en antändbar blandning under explosionsgränsen - det borde finnas ett Nobelpris för detta!

 • Så jag köpte 3 bilar från tysk produktion och körde länge. Man kör fortfarande min fru och är nöjd med det. Det handlar också om att stödja ett bilmärke, vilket jag säger att Europa producerar och gör jobbet för att återuppliva ett varumärke med tradition Will for heaven's sake, men ingen förskriver vad han måste köpa.

 • Moin moin, Heiko!
  Jag kan förstå dina tankar om nationella (möjligen regionala) produkter ... men som tysk medborgare borde jag, tvärtom, fordon från Förbundsrepubliken. tillägna sig ???

 • Med de nya motorerna borde CO2-problemet säkert fixas då. 6 nya registreringar. Detta är en ökning med 600% jämfört med föregående år. Vilken tillverkare kan säga det redan. 😉
  Till Quors säger jag bara så mycket, skapar Nevs jobb i Sverige.
  Ska kunderna tänka två gånger när de köper nya bilar.

 • Exakt, de säger att det är den bästa choklad i världen!

 • Att kvaliteten är rätt, är viktigt! Murks kör runt på gatorna!
  Saken med CO2 är dock "ett problem" ... Jag tål det för omstart, men med den aviserade modelländringen MÅSTE det vara klart. viljan för miljövänliga bilar är igenkännlig!
  Jag är säker på att SAAB-Ing. i Trollhättan klara det !!!

 • I Belgien gör du men mycket god choklad! Eller misstar jag mig?

 • Jag kan förstå att det andra märket inte heller byggdes i Sverige utan i ...… .. 😉 Bearbetningen är riktigt medelmåttig och skramlar fräsch från fabriken 🙁

 • Logiskt sett var det inte ett tyskt fordon som skramlade, du behöver inte nämna att med de tyska "premiumboxarna" vet du att de skramlar, här och där avlägsnar mjuk färg igen en DSG går ut ......

Kommentarer är stängda.